63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Darkboy
    icq kifagyasztja a gépem :/
  • Aldaryn
    Van, de nem sokszor MSN-ek. Én öreg ICQ-s róka vagyok.
  • Darkboy
    van msn címed? :)
  • petesilver
    Azt tv-zés közben szedem össze, nézés közben:)
  • Aldaryn
    Infuenza, jeee... üdv mindenkit a járványok hónapjában. :) Egyél sok zöldséget. :)
  • petesilver
    Én csak készülök. Lázam már vanm a hideg már ráz.
  • Darkboy
    meghalt mindenki? :(
  • KisQbi
    jah:D
    különben én sem értem hogy tényleg semmiből nem állna a belerakni ezeket a toolokat... és ráadásul discreet mostanában csak úgy fejleszti a MAX-et hogy megveszi a Character Studiot és belenyomja.. ClothFXet belenyomja Shaget..belenyomja.. mentalrayt belenyomja...

jó azért mindig raktak ők is hozzá... de rakhatak volna többet is:D
  • Aldaryn
    Szombat délutáni pangás. :)
  • Aldaryn
    Nagy fenét veszik figyelembe. :) ha a MAX-ot a felhasználói ötleteket felsorakoztató boardokat figyelembe véve fejlesztenék, akkor már rég a legsokoldalúbb, legkezelhetőbb polymodellezők közé tartozna. És a röhely az, hogy a jelenlegi featuresetnek csak egy kis plusz löket kellene. Ezért nem értem én ezt.
  • petesilver
    Egyetértek. A connect normális állíthatósága pl nekem is hiányzik, meg van pár jó funkció, ami kezelhetőbben jobb lenne. És vannak részek, amik viszont attól válnak bonyolulttá, hogy agyonállítható, és ha kicsit nem figyelsz, éredekes eredmények születnek. Pedig asszondja a max, hogy a modellezők, játékfejlesztők kéréseit figyelve fejlesztik a maxot.
  • Boba
    Aldaryn... maya döcögős? Hát, Mentalon kívül és a Traxx editoron kívül alíg volt világrengető dolog Maya 4.5 óta:( Egykis toldozás itt, egykis toldozás ott...

Átveszik talán a helyet az ifjú titánok poly modellezésben, mint a Silo, Wings3d (Mirai like modellezés... én Mirai-t ismerem csak, de az nagyon ott van a szeren gyorsaságban.), nomeg az új sztár, a Z-Brush. (Bár ez csak személyes véleményem, de a Zbrush nekem nem szimpi... megmagyarázni nemtudom... talán az a bajom, hogy sokat feccöltem polymodellezésbe, sehova se jutottam, de már mást kéne tanuljak:D)
  • Evogordon
    Pontosabban mitlehet csinálni azzal a konvertálóval amit magnum adott???
  • Aldaryn
    Amikor ilyen toolseteket látok, nem tehetek róla, kicsit mindig mérges leszek. Szerintetek, mi akadályoz meg egy fejlesztőgárdát attól, hogy egy ilyen komplett eszközkészletet gyártsanak a MAX alá? Ötlethiányról biztos nem lehet beszélni, hiszen kétlem, hogy a programozók egy fekete falú dobozban élik le az életüket. Szóval, lenne mit és honnan lopni. Pénz bőven van a cég mögött, szóval mozgósítható erőforrásokban sem lenne hiány. De akkor miért nem? És ahogy néztem, a Maya fejlesztése is eléggé döcögős lett mostanság.
    Kétlem, hogy ennyire biztosítva lenne a program helye az élmezőnyben.
  • Aldaryn
    Ejha... azt hittem, már nem is fejlesztgetik a MAX-os poly edittálást külső proggerek. Wow... mik vannak itten. Újabb adag feature, ami végre bekerülhetne az editable poly eszköztárába.
  • nenad
    valami hasonlo neve van a cuccnak de az a modellezesre fokuszal inkabb. Olyan poen dolgokat csinal hogy majhogynem bonyolultsagtol fuggetlenul 2-3s ilterationos mehsmoothnal siman lehet vele dolgozni.
  • nenad
    nem, ez akkor ez nem az. ez csak 70 dollar
  • nenad
    egy vray orult csako csinalta :)
    jo srac. Viszont megkeri az arat.
  • Malakai
    Huh, ezek nagyon jó kis toolok.
  • KisQbi
    poli-zsonglőröknek!
    polyboost
  • Free
    Hát nem nagyon vannak jelentkezők az ötletemre :c((
  • Darkboy
    köszi!
  • nenad
    egy erdekes dolgot olvastam Vray opacity map-javal kapcsolatban, espedig az opacity mapon ki kell kapcsolni a bitmap filtert...
  • nenad
    a gomb fasza.
  • nenad
    baromi sok sztem, en nem adnek erte annyit igy bizonytalanra.
    Egyszerubb akkor mar valami mast kereseni sztem. FOleg hogy a reklamos dolgokra kell a forgalom is, es ha nem vesz senki semmit innen... :)
    (attol felek igy lesz :)
    Nincs mas megoldas? mar csak azert is mert pl a birsalmas oldal, ami nekunk van, na meg is kerdem.
    18ezer forint egy evre, es sztem van minden ami kellhet.
    (ez 100 mega, de lehet boviteni termszesetesen, azert megiscsak kepek kellenek nem?)
  • KisQbi
    Nálam is előszokott fordulni belassulás még 1mill poly alatt is... és ezekben az esetekben általában azért mert rentgeteg külön objektumról van szó....
  • Evogordon
    Kezdőnek elég jó, én is ígykezdtem.
  • Darkboy
    Első művem, 3 napja maxozok, kérek véleményt a képről:

És Koxx is szokott segíteni!
  • petesilver
    az nekem is van néha!! Large dotra van állítva a vertex, és így is képes néha ha vertex módra kapcsolok arra, hogy semmit nem látni a nyamvadt vertexekből, amolyan vakon jelölgetés veszi kezdetét olyankor.
  • nenad
    mezei videokartya nem fog neked egy millas scenet, dobalni, foleg ha sok targy van, egyebkemt van maxban szoftveres gyorsitas, eleg jol hasznalhato.
  • Ackro
    mikrofosék jól megirták ezt a directx9-et, mert úgyemléxem dx7-el még ment...
    ráadásul a vertexek is el-el tünedeznek (mikor milyen kedve van) direct3d-nél... pl splineoknál csak a kezdővertexet mutatja és hajlamos a splineokat eltakarni a segédráccsal... szóval szopóka-nyalóka néha a max, de már hozzászo(k/p)tam. :)
  • pauly
    Ja,a kétoldalas textet nekem sem jeleniti meg ha direct3d-t használok sajnos.
    Én is ezért szoktam álltalában opengl-t használni.
  • Ackro
    valószínünek tartom, hogy driver baj egyébként, csak az az érthetetlen, hogy két gépen is ugyanezt csinálja, az egyikben nvidia a másikban meg ati kártya van (ja, és max 6-ról van szó)
  • Ackro
    egyébként a viewportokban nekem is csigalassú (1millió polygonnál sztem megfeküdne nekem is főleg, ha az éleket is bekapcsolom), nade én opengl-t használok, mert az képes pl kétoldalas textúra esetén a másik oldalon is megjeleníteni a textúrát, azonban lassabb mint a directx. ráadásul mostanában az edges only kikapcsolása semmilyen látható hatással nincs az élek megjelenítésére se opengl se directx alatt és nem találtam semmi erre vonatkozó beállítást. a kétoldalas textúrát is meg kellene jelenítenie viewportban a directx-nek is sztem, ezt sem értem miért nem csinálja.
  • Ackro
    valaki próbálta már maxhoz az rtre-t? nekem most 7eshez van meg, csak a hetes max nincs fenn... anno asszem 4-eshez is megvolt, csak az meg nem működött...
    egyébként pont az ilyen problémákra lenne jó, amit petesilver írt.
  • Aldaryn
    Ejha... ezért 1 milla polygonnal nem kellene küszködnie! Ott valami másban kell keresni a problémát. Nekem, a "nagyon nem erőmű" gépemen 2 millát még bőven elbír, szerkeszthetően. És egy 27 millás tesztrendert is kibírt, nem halt bele a cucc.
  • petesilver
    Valami kevés poligonú retek fát arrayoztam. először x tengely mentén 10-et. Maj a 11 fát y tengely menzén 10* nem kellett volna. 15 perc után lelőttem a max folyamatot, a vinyó kerregett mint állat a swapeléstől, és 1,8 gigánál járt a virtuális memória. És nem bonyolult fa volt, és még texturája sem volt. Hihetetlen, azt hittem szét robbanok. A taskmanager is percek kérdése volt, mire hajlandó volt megjelenni. Mondjuk minden viewport open, bár wireframeben. Szerintem ez gáz nagyon. Karácsony környékén akartam editálni egy 1milla poligonos fenyőfát, mert csálé volt, de egy kis rotate zoom nélkül, és arra is 2 percet vártam, szal fel is adtam. hát milyen gép kell ennek a proginak vazze?
  • Magnum PI
    Melyik brazilt sikerűlt elindítani?
  • pauly
    Na ez hülye :)Mármint nem te aldaryn :)
    Most meg megint megpróbáltam scalnline rendert beallitani a material editor renderhez es most meg jó.Azelőtt hiába állítottam be azt is.
    Hát a max is csinál néha furcsaságokat.
  • Aldaryn
    Megvan, beizzítottam a Brazilt. :| Senki *ne* kérdezze meg, hogy a csudába ment, de megy. Eddig nem ment. Most megy. Semmit nem csináltam, én legalábbis nem. Lehet a tűzfal proginak kellett egy restart, miután megadtam neki a portokat? Ki tudja.

A Material edittor slotokba azért pakol ki végig "not supported" feliratokat, mert a Brazil RS nem támogatja a material edittorban való renderelést. :) hehe. Eddig csak néha kifagyott, ha Meditnek ezt állítottad be. Most már megmondják a frankót: nem támogatott. :))
    A megoldás annyi, hogy Az assign renderer box-ban a Material edittor rendererjének nem Brazilt, hanem bármi mást állítasz be. Pl. default scanline. Sőt, ha Brazilozol, akkor azt.