63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• xelag
    Hol lehet megvalósítani egy figurát amit kitalálok?
  • xelag
    HY AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY NEKEM MIÉRT NINCS CAT OBJETS A HELPERS IZÉBE.
  • Sadist
    Akkor már nem egyszerűbb booleannal unióját képezni a két objektumnak?
  • Free
    ennek több módja van
    vagy a material editorban a ahol behívtad ezt a textúrát gondolom Diffuze mapra ott van egy olyan hogy rotate ott kézzel tudod forgatni a textúrát vagy értékkel meg tudod adni a Rotate gomb felett a te esetetben a W nél beálítasz egy 90 -et.
    A másik megoldás ha a objectnek adsz egy UV Mappingot és a gizmot elforgatot 90 fokkal vagy épp ahogy szeretnéd
  • Evogordon
    Ja és tudna valaki pls adni egy karbon textúrát?
  • Evogordon
    Azt hogyan lehet megcsinálni hogy a textúra ne felfelé álljon hanem vízszintesen??

• Evogordon
    Megoldom :D
  • Free
    szép kép de nem lehetne a falnak támaszkodó képet félbetörni? hatásosabb lenne :c)))
  • Free
    nekem lenne egy olyan gondom , hogy végre rájöttem arra hogyan tudok külön polyra külön mappolással külön textúrát tenni. ez nem gáz. a mi viszoint az hogyha kijelölök egy pár polyt és rányomok egy textúrát aminek nem csináltam külöm UVW mappingot akkor onnantól az öüsszes UWV mapping eltünik és minden szin vissza áll alap mappingolásra.
    A képen a járólap szegély felső része az nem szürke. mondjuk náliunk itthon is le van fest5ve fehérre, de a képen szürkében jobban nézne ki. az alap fehér falszin az a map chanel 1, a szőnyeg a 2, a járólap 3, és amit feltennék fugaszürke plusszban az lenne a 4 de ahoz ha nem csinálok mappingot minden szürke lesz. ez normális?
  • Evogordon
    Látom Nenad-nak tetszik :D
  • nenad

:)
  • Evogordon
    elkészűlt az új művem. Véres :)
    Room
  • nenad
    http://throb.net/site_main/LinearWorkflow.php
  • nenad
    :) ja ezt meg nem olvastam
  • nenad
    ez az attach egy alaposan elkerulendo dolog egymassal erintkezo feluleteknel ugyanis cooplanar feluletek eredmenyez amibol csak baj lesz.
  • nenad
    nem mondta hogy hdri :)
  • petesilver
    Persze arra ügyelni kell, mit hogyan attacholsz. Pl ha mindkét objectnek van közös érintkező lapja, akkor azokat a poligonokat először törölni kell, attach, és utána vertex módban a közös vertexeket weldelni kell, és akkor lesz hibátlan az object attach után.
  • petesilver
    A group csak egy csomagba rakja őket, de két különálló tárgy marad. Ha azt akarod, hogy mondjuk egymással érintkező boxokat egybavonni, akkor át kell váltani őket poligonná, az egyikre ráböksz, és poligon módban már a jobb oldali menükben van attach. azzal bármit hozzáadhatsz ami poligon, és onnan egy tárgyként kezeli. Ha nem tetszik később mégsem, akkor újra rámész az objectre, és a legvégét választod az alobjektumoknál, az element opciót. Ha így ebben a módban ráböksz valamelyik részére a tárgyaknak, akkor autómatikusan kiválasztja a külön objectként attacholt cuccokat, és kijelölés után detach opcióval leszedheted, és akkor megint lesz 2 boxod. pl.
  • ThomasGins
    Akkor sry, nálam bitmap háttérnél és nem vray hdri-nél, screenen ilyesmi szokott lenni,ha egyről beszélünk.:)
  • nenad
    tegyel be a max/maps konyvarbol valamit hattenek, mentsd el tedd fel valahova megnezem.
  • nenad
    attol nem kene meg meglatszania.
    mas gond van
  • vaklo
    valaki használ-e Texture Shaker-t, lenne egy kérdésem
  • ThomasGins
    Sztem a material editorban a háttérképed screenre van állitva,és nem spherical-ra...
  • horvath
    Nenad, vagy valaki!
    A következő hibát hogyan lehet kiküszöbölni?
    egy tájba beillesztettem egy házfalat.
    Rendereléskor azonban a falakon keresztül halványan megjelenik a háttér képe is. Low-ban kevésbé, high-ban élesebben látszik.
    Ha a GI-t kikapcsolom akkor megszűnik, valamint akkor is megszűnik, ha bekapcsolt GI mellett leveszem a kontrasztot, de akkor meg az árnyék nem lesz jó!
    Nem tudom, hogy mit állítsak át mert már mindent próbáltam, de nem bírok vele!!
    Előre is köszi.
  • 4D
    Nos jó, a hétvégén volt végre időm.
    Ismét egy képem a "piszkos" fajtából.
    A fal+padló textúra darktree, a többi bitmap Vray mat ban.
    Az ablak kézi festés. A fényeken még lehetne csiszolni, de ma már nem.

Remélem látszik.
  • MrGeE #16618
    Ohh my GOD!
  • nenad
    hibas, nalam az hibas aminek nem jol allnak a normaljai, ami nem zart test, stb-stb.
  • Lewy_
    jah ez már látom megvan.Olvasgassad a helpet. Szerintem mindenki onnan kezdte.
  • Lewy_
    1. kell letölteni.A többi segít, hogy kell használni.
  • xelag
    Az elején kér egy kódot, ha oda beírok egy eredetit akkor teljes lessz,és nem jár le 30 napon belül?
  • xelag
    Letöltöttem de itt annyi gomb meg minden van bazeg hogy pppppfffffffffffff ezt mire megtanulnám:dfjhmnkxfgJ
    Segítsetek hogy mivel kéne kezdenem mert ez kurva nehéz.

Van ez a négy ami biztos kell nem a többi csak tutorial

1. 3dsmax_7.rar [89265 KB]
    2. 3dsmax_7_AddMapsMat.rar [68284 KB]
    3. 3dsmax_7_Archmat.rar [135235 KB]
    4. 3dsmax_7_Reference.rar [130706 KB]

ebből még csak az elsőt szedtem le,a többi az mire kell?
  • H4lÁl0SZTÓ #16612
    Hát nézd, énis kezdő vok.
  • xelag
    értem.
    Akkor segítetek nekem megtanulni használni ezt a progit?
  • H4lÁl0SZTÓ #16610
    Maga csinálja külön külön de ha egyszer megcsinálta akkor azután máskor beteheti egy másik képbe
  • xelag
    Itt lejjebb láttam egy konyhát és aki ezt csinálta az mindent külön,egyenként szerkesztette meg?a székeket a tejesdobozt az asztalt stb,vagy ezeket lelehetett tölteni?
  • xelag
    Ha elkezdem akkor majd segítetek nekem megtanulni a progit?
  • xelag
    1. 3dsmax_7.rar [89265 KB]
    2. 3dsmax_7_AddMapsMat.rar [68284 KB]
    3. 3dsmax_7_Archmat.rar [135235 KB]
    4. 3dsmax_7_Reference.rar [130706 KB]
    5. Character_animation_professional_tutorials.rar [68601 KB]
    6. Design_visualization_professional_tutorials.rar [86959 KB]
    7. Directx9c.rar [36321 KB]
    8. Film_Video_professional_tutorials.rar [74367 KB]
    9. Games_professional_tutorials.rar [24547 KB]
    10. Introductory_tutorials.rar [85865 KB]
    11. mental_ray_tutorials.rar [13999 KB]
    12. reactor_tutorials.rar [52798 KB]
    13. shockwave3d_tutorials.rar [256 KB]

EZEKBŐL MELYIKET KELL LESZEDNEM?
  • Sadist
    Igen, pl. a Warcraft III animációit ezzel a programmal csinálták, de egy ilyet összehozni elég sok meló :)
  • xelag
    MOST MÁR TUDOM HOGY MELYIKET KELL LESZEDNI DE NEM TUDOM HOGY MIT KELL ENNYI DOLOGGAL CSINÁLNI.
  • xelag
    Ezzel a programmal lehet készíteni animációt?mint pl:játék elején amik szoktak lenni