63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• KisQbi
    Hali!
    Sikerült megoldani a dolgot?
  • Aldaryn
    hmm.. ma délután van netem. :) most bezzeg mindenki hallgat. Na, szép... húztam haza. Aztán, péntek délutánra írjatok tele pár oldalt.
  • Aldaryn
    Az ott olvasottak alapján nyúltam vissza újra a témához. :)
    Amúgy szvsz erről elég mélyen hallgatnak. Mármint a refraction és az SSS viszonyáról. Legalábbis, az összes topic, ami ezt feszegeti csak egy csomó találgatás, Vlado egyikhez se szólt hozzá. :)
    Bár, mondjuk, úgy látom, egészen addig, amíg nincs egy probléma viszonylag profi módon lekezelve, nem nagyon szól hozzá a fejlesztőcsapatból senki. Maximum annyira, hogy OK, kösz, utánanézünk. Persze, ezzel semmi gond nincs, hiszen minek csináljanak maguknak antikampányt? Aztán, a legtöbb esetben úgyis megérkezik a megoldás. És végső soron, ez a lényeg.
  • nenad
    vray forumon van errol valami, keress ra, egyebkent az sss algoritmust megvaltoztattak, most inkabb alkalmas skin-jellegu dolgokra mint masra.
  • Aldaryn
    Zselé :: Geometria zselészerű anyag belsejében (SSS)

Szóval, itthon, megcsináltam az SSS shaderrel kapcsolatos tesztrendereket. Alant láthatók a képek, kis magyarázattal.
    A teszt lényeg zselészerű anyag reprudukálása volt. Azaz, olyan opálos shader, amely mind felismerhetően refraktál, mind pedig szórja a felületére érkező fényt. Régebbi VRay buildekben, vagy más rendererekben ezt a jelenséget csak több shader kombinálásával, vagy sehogy sem lehetett létrehozni.

Kék Teapot egy translucient shader belsejében, egy VRay lighttal megvilágatva. Mind a teapot objektum, mind az SSS megfigyelhető. A teapot shader színe a fog függvényében változik.

Az előző jelenet, ezúttal GI bekapcsolva. (Irradiance Map / Light Cache) A GI nagyobb felületen megvilágítja a teapot objektumot, s ami nagyon fontos: A teapot kék sahdere által visszavert kékes fény megjelenik az SSS-ben is. Kellemes. :)

Hasonló setup. Ezúttal két sárga rúd a zselébe tűzve.

Ugyan az, elölről.

Ezek szvsz már egészen hihető eredméynek, a renderidő sem volt olyan vészes. Megszokott glossy refractionhoz mérhető. Sajnos a refrakció csak a shaderen belüli objektumokra vonatkozik, a kívánt jelenséget, miszerint az elvékonyuló sss shaderünk egy idő után, ha elég vékony, átlátszóvá válik, nem sikerült reprodukálnom.
    Azért, szvsz ez is nagy előrelépés az eddigiekhez képest.
  • nenad
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Macrovision\
  • Free
    valahol a Documant and settingbe a tesz be egy regisztri filet de nem tudom pontossan hova. akár hányszor újratelepítzed mindig abból olvassa ki a licensz dolgokat és lehet hogy az a file sérült. tlepítésnél csak annyit néz meg hogy létezik e és ha létewzik nem írja felül . így mindig marad a szar licenszed. amikor meg uninstall van azt a filet ott hagyja magában. szvsz ott lesz a gond
  • ThomasGins
    Aldaryn, kifejtenéd ezt a skylightot egy mondattal bővebben?:)
  • vaklo
    privát
  • bencsab
    Én már egyszer próbáltam a texture shakert. Hasznosnak tűnik. Miért kérded?
  • petesilver
    Megszivatott a max 6. Először az authorized product kezdett hülyülni, hogy regisztráljam újra, de semmilyen kódot nem fogadott el, aztán mostmár el sem indul, akárhányszor rakom újra, és takarítom a registryt, authorize error az elején, és nem lehet regisztrálni. Van valakinek ötlete, hova túrjak? nincs kedvem rendszert újrarakni.
  • vaklo
    van-e itt valaki, aki Texture Shaker-t használ, lenne egy kérdésem
  • Aldaryn
    Jó.
    De a legjobb, ha fogod a MR ambient occlusion shaderjét, és kibakeled az eredményeket. Vagy bakels skílight passt VRay-ből, vagy bármi másból. Aztán a többi már csak PS-en múlik.
  • Aldaryn
    Hát, arra én is, lassan 4 éve, de ha a Xeon nevet meghagyják még pár évig, akkor szerintem ezután is arra fogok... röhely. :|

Nenad: csak épp végigpörgettem egy speedtest scene-ből postolt képeken, és ott egy sem volt. És csak hallgatag búsulok, hogy sosem voltam egy nagyravágyó ember, sosem voltam egy lxuscikkeket kergető pénzmániás valaki, az egyetlen dolog, amihez ragaszkodok, az a minőségi munkafelszerelés, nem is feltétlen a high end kategóriában dehát, ez van, 2005, Magyarország, és most nagyon úgy néz ki, hogy még gépem sincs, nemhogy egy vacak gépem. :D És megpróbálok annyi irigységet kigyomlálni magamból, amennyit csak tudok, és inkább filózok tovább azon, milyen király sss rendereket fogok nyomni a szomszéd gépén ma délután. :D
  • Free
    melyik puginnel lehet koszolni egy textúrát??? Drity reyes jó rá ?
  • Ackro
    off
    hmm... az mp3 lejáccóm:

bár kicsit macerás zsebrevágni...
    on
    egy majdnem off kérdés: van valakinek lightwave oktatóanyaga magyarul?
    (azt a pár magyar tutort már letöltöttem amit a neten google-al találni lehet...) de hátha van nektek pl könyv vagy valami bővebb leírás a programról magyarul.
    thx
  • Free
    Létezik Duál P4??????
    azt hittem P3 után leáltak a Dual fejlesztéssel.
    Egyébként én egy dula Xeon gépre gyúrok csak nem tudom mi lenne a jó belőlle
  • nenad
    hat nem. :) Sokaknak van kisebb gepjuk sot laptopos is akad szep szammal. A nagyobb studioba dolgozoknak van alltalaban ilyen felszerelesuk
  • Aldaryn
    off
    Utálom a Chaos fórumokat... mindenkinek minimum dual P4, vagy dual jó AMD ketyeréje van, min 2G rammal... aztán jönnek a dual Xeonosok, stb... ilynekor elmegy az életkedvem, meg a 15 colos monitoromon pár szín
    on
  • Aldaryn
    Abban biztos vagyok. Progresszív tracing mindenképp jó lesz, ha másra nem, alső körben preview-nak mindenképp. Aztán, az sem rossz, hogy a kívánt minőség elérésekor egyszerűen lelövöd a rendert. Nagyobb, többórás képeknék esetleg sok időt lehet spórolni vele. Kíváncsi vagyok, milyen kontrollokat kapunk majd hozzá.
    Chaos fórumokon mondjuk nem nagyon beszélnek róla, vagyis, az emlegetett tesztképeket nem lelem semerre. :|
  • nenad
    meg fogsz lepodni :)
  • Aldaryn
    hehe, a végén még lesz biased/unbiased kapcsoló is... :)
  • tmate6
    Már megtettem :) Sokan mondták, hogy sötét
  • nenad
    progressive path tracing lesz kovetkezo vray buildben.
  • nenad
    csinalj vmi vilagosabb kornyezetet.
    amugy jo.
  • tmate6
    Tudom nem nagyszám de azért megmutatom, most csináltam: Polc
  • KisQbi
    Hali!

Nem rossz az a könyv!
    De mégis inkább hogyha látsz valahol van egy régebbi könyv.. (talán ég a 2.5höz volt)azt ajánlanám inkább...

Aurum-Boca : 3D Studio Max
  • tmate6
    Az extrude-al kell ugye lekerekíteni az éleket, nekem ezt mondták, de nekem az szürke, és nem tudom használni, 5let?
  • tmate6
    Nagyon király, tetszik
  • tmate6
    Hali!

Nagyon szemezgetek a 3DStudio MAX 5 Gyakorlatok c. könyvel, szerintetek érdemes megvenni, főleg úgy hogy már 7-et használok? (bár gondolom nem változott alapjaiban a progi) Megér 7ezer forintot?
    Kezdő vagyok miden segítség elkell, ezértis gondoltam a könyvre.
  • MrGeE #16736
    csak poén-
    van némi szétszóródott photon"sugar"
  • Free
    jaja nyomatom már vagy pár éve :c)
    majd priviben megbeszéljük
  • ThomasGins
    Nyomsz AA-t Free?
    Csinálok április végén egy delta force lanpartyt AA-val vegyitve ha érdekel...
  • Free
    az army jel kivételével mind letöltött modell jah meg a sivatag még saját meg a megvilágítás meg a szinek nagy része de a modellek nem. pontosabban csak az army jel
  • Sadist
    Héháhoháhehöhú, megy is mindjárt Army topikba bannernak :)
    A fegyver modelleket te csináltad, vagy valahonnan leszedted?
    Ha majd sikerül az alapokat elsajátítanom, akkor egy M4Sopmodot akarok összerakni :)
  • Free
    Kicsit unatkoztam
    Ahogy Aldaryn mondaná a mai felesleges render :c)
  • Darkboy
    Itt van a legjobb tutorial ehhez!
  • Free
    könyörgöm annyi tutor oldalt adtunk már be pontosabban a többiek tessék olvasni :c)
    (én is noob vagyok de ugatni jól tudok) :c)
    http://3d.sns.hu/
    http://3d.sns.hu/tutorial/tutor_max.html
  • Culram #16728
    Ja. :)
  • Sadist
    Vagy egyszerűen a Render ablaknál az Assign Render fül alatt beállítod a VRay-t aztán klikk a Save as default gombra.