63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Valamelyik 0.00.001 verziólépésbe csak belekerül. Nem lehet olyan bonyulult dolog. Bár, nem sok mindent tudok a konkrét kódolásról, csak az elvek körvonaláról, de elvileg ugye bármiylen egyenlettel leírható primitívből lehetne "nem object típusú" fényforrás. -
nenad #16885 a vraylight materialt szted minek talaltak ki? :)
-
4D #16884 Ahogy ezek potyogtatják a verziókat, majd csak eszükbe jut. -
:)
Miért nincs VRay-ben cilinder, vagy box light? :) Mert uyge a 3 dimenziós spinner is ottvan. Szóval, betervezve biztosan be volt. Egy cilinder fényforrásnak sokszor venném nagy hasznát. Plane lightokkal kicsit körülményes reprodukálni. (meg lassabb is...) -
4D #16882 Azt nem tudom mit tud a rendszergazda náluk, de hogy most dolgozik az tutti... -
Mit szólsz, tiszta poén, ezek szerint mindenki vidéken lakik. :)
Viszont nem tudom, mit hekkelhettek, nekem úgy tűnt, csak csináltak egy "spéci című" topic groupot a fórumon, ha azt leszedik, mehet minden tovább, nem? Bár, rendszergizdájuk bizonyára jobban tudja. -
4D #16880 Falu lett a világ, már itt is ez az első hír
http://www.3domen.com/modules/news/ -
bencsab #16879 Ez nem semmi! Azért ennél diszkrétebben is figyelmeztethetett volna egy update szükségességére... -
nenad #16878 felebredtek ok is :)
hekk :) -
bencsab #16877 Sajnos a Chaos fórum nálam már csak 403-as hibaüzenettel válaszol.
Nenad: Kitennéd a képet? Kíváncsi vagyok, mit hackeltek rajta... -
Szeretnek bizony. :) Nézd meg azt a szép diszperziós jelenséget a lámpa refraktált képében, avgy a causticsban! :) Azért megérte a villanyszámla. Én azért kíváncsi vagyok, hova jut majd ez az egész progresszív engine.
Tényleg... diszperzió elkellene VRay-be... Ok, ott van a "fakelt", de akkor is. Ha csak pár szines pixel is, de szvsz sokat számít. -
nenad #16875 ki tudja nem e az uj vrayt sumakoltal le az oldalrol :) -
nenad #16874 c:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Macrovision\SafeCast\Product Licenses\
az itt talalhato dat filet torold ki.
aztan kezd el megint az installt. -
nenad #16873 sztem idovsztegetes ez a maxwell, megertem en az embereket szeretnek jaszani :) De ha annyira kell a minoseg akkor ott a direct computation, ala' qmc. Ilyen egyszeru dolgoknal meg csak csak latszik valami kulonbseg de minel tobb dolgot pakolsz a scenebe annal kevesbe jelentkezik.
-
horvath #16872 Max7: Barátomnál telepítettük a programot, egy korábbi 30 napos próbaverzóra. Valamilyen registry bennmaradhatott, mert nem fogadja el az új regisztrációt (kevés a számjegy). -
Napi felesleges render: Rájöttem, hogy a Maxwell renderernek olyan szinten kicsi az erőforrásígénye (ami a scene setupot illeti) hogy elfut a gépemen. Ezt kihasználva, gondoltam, amíg LEGO-zok, hadd dolgozzon szegény megfáradt vas:
Maxwell renderer, 8óra renderelés.
Viszont rá kellett jönnöm, hogy a Maxwell preview trén rettentően le van maradva a jelenlegi szinten. Tegnap, fél óra számolás után a képen lévő fényenergiaviszonyok egyáltalán nem így néztek ki. Kb akkor "lett volna jó" most viszont kiégett. Persze, pár hét tapasztalattal a hátam mögött biztosan lenne némi fogalmam róla, hogy milyen kamerával kell fotózni a jelenetet bevilágító fránya ,kb 100W-os, izzót, de nekem ez volt az első.
Viszont nagyon meg vagyok elégedve a rendererrel, ha még gyorsítanak, optimalizálják, számomra sok esetben tökéletes alternatíva lehet. Ki a fenét érdekel, hogy számol pl. 8 órát? :) Azalatt úgyis alszom. A végeredmény pedig magáért beszél. És a scene setup egyszerűbb már nem is lehetne.
Mondjuk, nem tudom, hány óra kellene neki, hogy a textúrák is látszódjanak rendesen. :P A vége fele egy egy iteráció végeredménye már csak nagyon kis mértékben csökkenti a zajosságot.
Minden esetre azt is hozzátenném, hogy a 8 óra egyáltalán nem mérvadó,
mivel a jelenlegi gépteljesítményem úgyszólván elhanyagolható. :) Benchmark progi szerint kb 800MHz-es proccom van (amúgy 2GHz). Viszonyítani majd csak egészséges gépen lehet.
EDIT: Btw, Vray-el szerettem volna összehasonlítani, de nálam a caustics mentésnél lehal a gép. Sajnos "ekkora hatalmas, garndiózus" adatművelet már megöli. :| Majd azt is az új masinán... -
Vazze, Megölték Chaos fómuot! Szemetek!
(...)
Amúgy ha kikapcsolod a CSS-t (Pl. Firefox developer cuccok. :P), vagy nem CSS aware browserrel nézed, akkor ott a teljes fórum, valami fórumhelyre pakolták bele ezt a kötsög tartalmat. Váá, hú, szuper, és ez most akkor kinek volt jó? -
Addíg örüljenek, amíg csak ennyi volt... bár nem értem miért esik jól ez a CVS-nek... -
nenad #16868 csinaltam egy screenshotot :) (ha esetleg valaki kesob kivancsi ra) -
nenad #16867 meghekkeltek a vray forumot.
http://www.chaoticdimension.com/forums/phpBB2/ -
Egy kis esti felesleges render...
meg a párja -
putyi #16865 milyen program? milyen renderer?
alapvetően a specular és a glossy értékekkel kell babrálni. -
tmate6 #16864 Jóestét!
Tudom hogy van erre ezer meg ezer tutorial de egyetsem találtam :(
A könyvet pedig még nem bírtam megvenni mert Szolnok egyik könyvesboltjában sincs :(
Nah szal, egy fa felületet szeretnék fényessé tenni, de hogyan? -
Van, de sokra nem mész vele... dög lassú. -
Culram #16862 Linux alatt nincs windows emulátor? :) -
Van natív Linuxos változat... Nem az a jó szó rá, hogy gyorsabb, hanem nem hal be annyira a rendszer, ha renderelek...
az ablakkezeléssel pedíg se WinXP se Redhat alatt nemvolt gondom. -
hát nem tudom
Lehet hogy igazatok van ezzel az op rendszerrel kapcsolatosan dde azért kkíváncsi lennék rá
a mayának van linuxos verziója? vagy winexel futtattad? -
stabilitás terén sem tapasztaltam problémát, de tudom sokak emiatt raknak fel xp-t... nemtudom, nekem nem volt még oprendszer miatti fagyásom csak olyan, amit te is írtál, de az már a max hülyesége, hogy folyton nullával akar osztani egy végtelenciklusban amit readonly memóriaterületre próbál írni. :) -
igen, olyan mintha egy sokprocesszoros géped lenne.
pl. a titanic filmkockáinak kiszámolásakor raktak össze egy 'kisebb' fürtöt (nem akarok hazudni de asszem hetven-valahány gép volt) és így volt majdnem egy óra egy képkocka. persze filmet nem a tv 720*576-os szabványában számoltatják, hanem sokkal nagyobba. -
A stabilitás mellett kiállnék. Én elég gépgyilkoló életmódot élek itthon időnként, de - leszámítva a videókártya okozta hirtelen restartokat - még nem volt oprendszernek köszönhető fagyásom amióta XP-t használok. Le is kopogtam.
XP, MAX7 Photoshop szimultán elfut, minden gond nélkül. Bár, MAX7-ben nálam heti rendszerességgel előjön egy furcsa bug, a legjelentéktelenebb műveleteknél (pl. rotate módba kapcsolás) elkezd kerregni veszettül, majd közli, hogy lefagy, ment, és kilép. Adatvesztéssel ugyan nem jár, csak idegesítő viselkedés. :)
A fürtözött futtatás mit tesz? Több gép erőforrásának oprendszer által való összekapcsolása? (nem distributed rendering) -
nenad #16856 asszem nyaron jon ki az a windows verzio amit mar lehet konnyeden furtozni ahogy tetszik.
xp-nel is ki lehet kapcsolni mindent, egyebkent sztem stabilabb mint win2000 -
persze, ha fürtözni szeretnél akkor kétségkívül unix alapú rendszereken érdemes próbálkozni, mert win alatt nem olyan eccerű (na nem mintha linux alatt olyan könnyű lenne).
de úgygondolom, hogy még nem fenyeget ennek a nem kis beruházásnak a veszélye amíg passzióból és ismerkedésből áll a kapcsolatom a 3d grafikával. :) -
a kde meg a gnome mindig is a legrobosztusabb ablakkezelők közé tartozott a többihez képest, de ez napról napra méginkább így van, persze egy ice-wm-et vagy egy fvwm-et is be lehet konfigolni, hogy megfelelően működjön maya-val, de akkor sincs olyan érdemi gyorsulás ami miatt megérné a 'kínlódást' sztem.
inkább a programok hardware kihasználásán kellene javítani amire igazán lett volna alkalmuk a tisztelt fejlesztőknek, de úgytűnik sokesetben egy 'ikoncsere' kimeríti náluk a verziószámnöveléshez elegendő fejlesztést.
ha meg azt nézzük, 1gb ram ma már nem olyan elérhetetlen dolog és sok esetben elég is ahhoz hogy elférjen benne egy xp meg egy renderelés.
bár én ezen a téren is inkább win2000-et használom, mert az xp számomra nem nyújt többet, csak helyigényben. -
Mikor legutoljára Linux közelben jártam, a KDE még a kifejezetten erőforrás takarékos ablakkezelők közé tartozott. Azóta felturbózták grafikailag?
Én amúgy Windowssal tökéletesen meg avgyok elégedve. Mivel render alatt böngészek, zenéthallgatok, stb... ezért nem hiszem, hogy a shell lassítja a cuccot. Ha meg nagyon kell a resource egy render alatt, akár le is lőheted az explorer shellt. Plusz pár szabad mega memória. A progok futásához a lelőhető része úgysem kell. -
nekem linux alatt a maya nem volt látványosan gyorsabb sőt az ablakkezelőm (windowmaker) hülyeségei miatt csak a baj volt vele, persze ez egy kde esetén nem merülnek fel ezek a bajok, de akkor meg ugyanott vagyunk ahol a part szakad, mivel a kde-nek is elég nagy az erőforrásigénye. -
nenad #16851 azert en ebben nem lennek olyan biztos hogy jol jarnal vele. :)
(ablakkezelo rendszer sebessege pl)
egyebkent xpt is be lehet szepen allitani es ugyanez vonatkozik a linuxra is, erteni kell hozza hogy kiadja a maximumot.
-
nekem akkor is egy Linuxos verzió hiányzik.... sokkal gyorsabb lenne minden mert míg az XP feleslegesen lefogall egy csomó rendszer energiát addig a Linuxnál tényleg csak az fut aminek futnia kell RGO sokkal gyorsabb -
Talán prezentációkhoz lehet hasznos, jó előre összerakott, beállított jelenettel. -
nenad #16848 tul sokat kell vele ganyolni, aztan ha valamit valtoztatni kell a megint herce hurca, es egyebkent a minoseggel sem voltam megelegedve mit mondjak. -
titkon azért sejtettem, hogy nem minden arany ami hörcsög, tehát a leírás alapján az ember a szivéhez kap, hogy úristen itt van a megoldás ami forradalmasítja a 3d grafikát, aztán kiderül, hogy mégsem... brühühűűű!
szóval próbáltad?
miért nem használható mindennapos melóra?
amit én próbáltam az egyáltalán nem működött, de gondoltam a törés rossz ezexerint mégse? :)