63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• grizzly21
    Ja és mondjatok légyszi minőségi, ingyenes, jól bevált modell gyűjteményt! Köszi
  • grizzly21
    a 3dsmax 7 trialban alig van modell, meg material. Ezeket honnan lehet beszerezni? Esetleg discreetnek van saját gyűjteménye?
    Cdkeyben segítsen már valaki!
  • nenad
    egyebkent ha mar itt vagy elerulhatnad a c4d9 passjat, azt ugyanis senki sem tudja
  • nenad
    haat, igy vagy ugy :) csak idovesztegetes az egesz :)
    egyebkent nezz at a 3dxxx 'lathatatlan topicba. ;)
  • KisQbi
    Sziasztok!
    Nézegetem a Vray 1.46.15 Demot és nemtalálom ezt a prograssive path tracing dolgot... lehet hogy vak vagyok... :(
  • Maxer
    Csak egy kis vasárnap reggeli szórakozás :)

• nenad
    itt az oldal aljan van egy input box, fole irva kereses a temaban.
    Oda ird be legyszives hogy "tutorial" es nyomd meg a "mehet"-et.
    Rengeteg van, sokuk tobbszor reposted.
  • Myster
    Valaki tunna nekem írni egy lapot , amin jó modellezés tutók vannak???(leginkább járművek, de más is jó, lényeg a gyakorlat)
  • grizzly21
    Nekem megvan eredetiben, csak nem tudom ,hogyan kell beregisztrálni!
    Csak vicceltem Hol van olyan topik?
  • Aldaryn
    Nem warez topic!
    arra van másik topic
  • Aldaryn
    Pl. boolean (Create/Geometry/Compound Objects/Boolean)
  • grizzly21
    Ja és a CD-key beregisztrálásban valaki segítsen, kérem!!!
  • grizzly21
    Nem rosszak ezek a méhek. Esetleg felhasználom, de igazából olyan kéne, ami kicsit rajzfilmszerű dagi szőrös méhecske.
  • túrórudi
    Helló! Bocs az amatőr kérdésért. Hogy lehet pl egy dobozból kivágni egy kört? (Már régebben tudtam, de elfelejtettem.) Tehát a dobozba csinálok egy hengert. Hogy kell beállítani azt, hogy ha kitörlöm a hengert, a helyét kivágja a dobozból?
    thx
  • Aldaryn
    Bruteforce progresszív raytracer. :| És ezért meg is kéri időben az árát. A maxwell által alkalmazott matematika egy sajátossága, hogy a caustics elég későn, és zajosan jelenik meg. Persze, ha teszem azt 30 órát számolt volna szegény gépem, akkor biztos szebb lenne. :)
  • Boba
    Aldaryn, szépszép, de miért ilyen zajos, és lasú?

Láttam a maxwell oldalon hihetetlenül realisztikus képeket, de nekem valahogy lassú...
  • petesilver
    Tessék, itt van az animals részben 3 bee is, mindegyik jó szerintem, bár nem tudom milyet képzeltél el.
    free models
  • Ackro
    látod?!... egy fényképező gép 50e ft, egy szgép meg 100e és mégis élethűbb képet csinál a fényképező ráadásul pillanatok alatt...
    ...na de ami azt illeti azért ez sem rossz! :)
  • Aldaryn
    Fizikailag korrekt render, ami fizikailag baromi sokáig tartott, ami a végén mégis fizikailag nagyon zajos, frissen sütve a fizikailag halott gépemből:

Ennyi idő alatt már a valóságban is összeraktam volna a jelenetet. :P

• grizzly21
    Mivel teljesen ingyen, hobbiból csinálom a játékot is, így nem tudok fizetni, de ha esetleg -és ha jó lesz, erre van esély (ha nem is sok)- vmi pénz befolyik belőle, akkor természetesen igen. Egy méhecske modell kellene, élethű, szőrökkel jó színekkel minden. Akit érdekel az komolyan írjon!!! Vagy aki tud állatmodell letöltési helyet.
  • Ackro
    Mennyit fizecc? :)
  • Aldaryn
    Ha ráérsz... :) Ha van elfekvőben egy régebbi gép, akkor eseleg arra poénnak megérheti. :D
    Itt most épp egy **nagyon egyszerű** jelenet renderelődik idestova 13 órája, 640x480-ban, és a caustics még mindig bűn zajos. Nagyon szép, és élethű, de veszettül zajos. :D
    Ahogy néztem, VRay PPT bizonyos esetekben sokkal gyorsabban jut el a zajmentes képig, mint ugyan olyan helyzetben Mr. Maxwell.

Annyira lassú, hogy erről már paródiát kell írni...
  • Aldaryn
    Esetleg egy Shag fur jól bevilágítva? Annyira nem dobja meg a renderidőt szvsz. A VRay fur pedig elég tetűlassú. Erre is panaszkodnak sokan. Egy nagyobb terültnyi fűnél a Fur setup sok sok perc... :(

A MAX 7.5-ös Shave integrációra vagyok már baromi kíváncsi. Mintha Chaos fórumokon oylan is elhangzott volna, hogy esetleg Shave-et tud majd dinamikus renderidejű geometriaként renderelni VRay. Nem. Lenne. Rossz.
  • nenad
    fellovom ezt a maxwellt en is a hurmor kedveert :)
  • nenad
    jaja valami sumak van. Nagy kar, mert amin dolgozom ahhoz tok jo lenne. Igy marad a fuves textura dimbes-dombosan.
  • Aldaryn
    Mintha ezt mások is említetteék volna Chaos fórumon. Valakinek fű kellett volna egy épület köré, erre valaki linkelte a fű lámás (vagy birkák voltak? :)) képet, s erre válaszként jött, hogy ez most nemigen használható.
  • Aldaryn
    Render.hu még "létezik". Felfalta őt a nagy és hivatalos Discreet óriás, és a levágott fejét mint trófeát kitűzte a fórumának logója alá, hogy mindenki lássa, és reszkessen! :P

PPT-s renderem lenne, ha nem döglene meg a gépem kb 2-3mp nyi renderelés után. :| Egyedül Maxwellel tudok renderelni most. - Maxwell scenefile kiment, MAX lelő, maxwell renderer indít - elven. Ha MAX (ha egyáltalán elindul) fut, mellette semmi más nem él meg. :( De már csak napok kérdése az új gép, és akkor újult Mz-ekkel esek neki az enginnek.
    Amúgy én meg arra várok, mikor raksz be pár kifejezetten szép PPT-s enteriört, vagy kültéri képet szép épületekről. :) Dreamscape-el kísérleteztél már? Elég szép sky gradienst gyárt.
  • nenad
    egyebkent van egy nagy gondom a 46 sorozattal, nem lehet olyan jo kis fu displacementet csinalni mint regen, ha meretaranyosat szeretnek.
    nemtom lehet ez bug, de nekem nem jott ossze csak a durva verzio.
  • nenad
    nem is tudtam hogy a render.hu meg letezik :)

Aldaryn. Kivancsi vagyok, nincs meg valamilyen uj, ppts keped?
  • grizzly21
    Akit érdekel az jelezze itt. Jó játék lesz ígérem. Letaszítjuk a yetisportsot! :)
  • grizzly21
    Egyébként ha van valakinek igen minőségi méhecske modellje, az segíthet és beállhat társ-szerkesztőnek a flash játékhoz!
    A 3dsM.7 SP1-et érdemes leszedni?
  • grizzly21
    A render.hu-ról mi a véleményetek? Írtam pár kérdést de nem nagyon jött válasz, elég kihaltnak tűnt. Na remélem itt másképp lesz:)
    Tehát először is:
    megvan a 3dsmax7 trial. Hogy érjem el, hogy beaktiválódjon? CD-key,stb...?
    Egy flash játékot készítek, melynek az animációi 3dsmaxból készülnének. Tud valaki olyan oldalt, ahol rengeteg jó minőségű modell található, vagy esetleg valaki tudna segíteni? Én modellt nem akarok csinálni, ezért kellene.
    Köszi
  • nenad
    eszrevettem es sztem nem szerencses, ugyanis nehany probalkozas utan az jott le hogy bar jelentosen csokkenti a filemeretet, a minoseget is.
  • Aldaryn
    egen, az... hmm, jó lenne, ha a fontos path-ok visszakövetéséhez fel lehetne használni pl. egy caustics photon mapot. :) (a la global foton + QMC)

Télleg, nem tudom, észrevetted-e, de a Caustics foton is kapott egy plusz "Max density" kapcsolót. Vééégre.
  • putyi
    a véréj tudja használni a max beépített fotometrikus lámpáit, beleértve a cylinric light-ot is.
  • nenad
    az emiternek mindenkeppen nagynak kell lennie, mert, tettu lesz, ezt irtak is.

mondtam hogy jatek.. :)
  • Culram #16890
    Csing-gwrn-cshang-wuan. Nekem ez teljességgel kínai.
  • Aldaryn
    Egy viszonylag vékony (pl. 5cm vastag, 40cm magas) fénycső szerűséggel tesztelgetek progresszív tracinget, főleg caustics ügyben. (mikor válik láthatóvá élesen, stb...) és ebből az elmenteet lightcache-ből szeretnék aztán irradiance mapot számoltatni, hogy nézegessem, miylen gyorsan lehet vele éles raytrace causticsot renderelni.
    Magával a causticssal nincs is gond, az gyönyörű - ^_^ - de a fényforrástól távolabb már nagyon foltos az irradiance map. Azokban a pixelekben, melyek sugárszórásából a fényforrás már csak 1-2%-ban látszik.
    Ugye, mivel raytracelés, és egyelőre nem bidirectional, ha kicsi az emitterem, akkor zajos lesz a kép mint álalt.
  • nenad
    ha' ja
    ezt kell szeretni. Egyebkent lightcache imap komboval nem kene neki olyan sok subdivs, bar nemtom mit akarsz csinalni.
  • Aldaryn
    Egy outputtal, meg egy self illuminated standard lighttal szvsz ugyan ott voltál. Max így kényelmesebb.

Amúgy az object lightokkal nem vagyok kint a vízből. Ahhoz, hogy viszonylag nagy távolságból is foltmentes legyen, még elég hosszú progresszív tracelés után is majd 150 subdiv kellett az imap mintákban csak a direkt sugaraknak! (Ok, *tudom*, hogy mind indirekt iylenkor, de tudod mire gondolok) Ha lenne egy cilinder light, akkor tized ennyi időből megúsznám.