63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Anno raktam be képeket a két eljárásról, jóval korrektebb, mint a max fullhülye, használhatatlan optimize opciója. Poligon counter, és poligon crouncher asszem.
  • nenad
    kombinalni kell a kettot! Na errol csinalok egy tutorialt.
    lmap es imap nem rossz kombo, sot a leheto legjobb kombo. :)
  • bencsab
    Artlantissal én dolgoztam régebben rendszeresen, de felejthető a dolog. A max után erőteljes visszalépés.

Köszi az info-t. A light cache sem az igazi. Igaz, hogy fly-through ainmációt csinálok, de szinte lehetetlen olyan magas subdiv értéket megadni, hogy jó legyen. 3000-nél még szar, 10000-nél behal. Azonkívül hogy kinézzen valahogy a sample size-t 0,005-re kell megadni, így viszont magas interpolláció kell.

Persze a brute force meg lassú, az irmap szintúgy. Szóval shit. Majd lesz valahogy.
  • Ackro
    a multires is olyasmi mint az optimize, csak valamivel használhatóbb, de összességében Nenaddal értek egyet, sajna vagy újra rajzolod, vagy weldelgetsz kézzel...
  • nenad
    ezt az artlantis renderelo cuccot proalta mar valaki?
  • nenad
    egyebkent meg a lightchache sokkal alkalmasabb, ilyenre (flytrhough modban pl) a gond foton mappal pl az hogy a kis meretu objektumokat hulyen kezeli amit meg a imap sem tud kijavitani, a masik pedig hogy a sarkok sotetedeset, a lightcache megint megoldja. (a sebessegrol nem is beszlve ala' jo minosegu solution)
  • nenad
    skylight sohasem fog fotonokat kiloni, ahogy irtad vraylight skylight portal uzemmodban viszont fog. Viszont a multiplierekkel lehet gondod, csekkold az a vray properties/diffuse multiplier.
  • nenad
    a szepen megrajzolt polykat nem lehet optimalizalni, azt meg szebben kell megrajzolni semmi mas lehetoseg nincsen.
  • Free
    kipróbáltam de az valami egészen mást csinált nekem az olyan mintha egy smoth lenne. nekem meg az kellene hogy a pl kocka ami áll 1000 polybol az legyen csak 10 de anélkül hogy az élek eltünnének vagy mi. nem biztos hogy jól fogalmazom de majd teszek be példát
  • bencsab
    Kicsit pironkodom, hogy ilyen kérdéssel zaklatlak benneteket, de lenne egy problémám vray-ben (1.46.15).

Animációhoz szeretnék photon map-al GI-t számoltatni, de nem tudok rájönni, hogy az égboltot miként etessem meg a rendszerrel. A napnak használt direct lightnál van egy subdiv, ami jó is, de az égboltról érkező szórt fényt, nem tudom hogyan megadni neki.

Próbáltam már a vraylight-ot úgy paraméterezni, hogy elfogadja, de se a skylight portal, se a dome opció nem vezetett eredményre.

Előre is köszi.
  • Culram #16955
    Ő csinálja jól, te csak hiszed hogy szépen megrajzoltad. :)

Asszem a Relax modifier pont erre való.
  • Free
    mi az a plugin avagy eljárás amivel szépen lehet optimalizálni egy high poly objectet?
    ha símán rádobok egy optimized et ami be van építve a módosítókhoz akkor az össze vissza szétcseszi a szépen megrajzolt polykat
  • nenad
    lehetseges, a weblaprol csinalsz egy screenshootot. meg a masikrol is es kesz is. (csak ra kell huznod a texturat a planere vagy a teglatestre) egyebkent valoszinuleg homalyosabban fog megjelenni..
  • Newfronter
    Meg lenne még valami...
    Lehet-e olyat csinálni a maxban, hogy egy honlapot mondjuk ráteszek egy téglatestre és rákattintok egy linkre és az animálásból adódóan az megfordul vagy bejön egy másik téglatest és azon az újabb weblap...
    Tehát érthetőbben azt szeretném hogy egy weblapot rá kellene tenni egy téglatestre... Ez lehetséges-e a progiban?

Ha tudtok valami jó megoldást megköszönném!
  • Newfronter
    Sziasztok!

Most kezdek komolyabban ismerkedni a progival, eddig csak próbálgattam, de határozottan tetszik... és most kell majd valamit produkálnom a tavaszi szünetben a vizsgára...

Figyu Petesilver!
    Az nekem is nagyon jól jönne!
    Előre is köszi!
  • oneal1
    nekem lehet hogy kéne!!
    szólj ha lefnoymtad valahova!
    thx
  • petesilver
    Lejött, és marhajó! 3DSmax7 bible cd-rom full. 1300 oldal pdf, 580 mega chapter files/50 chapter/ és 80 mega haszontalan modellválogatás a'la viewponit. Ha esetleg érdekel valakit a choosenek közül, holnap , illetve ma du. feltöltöm. becsomagolva 350mega
  • oneal1
    hali!
    most kezdtem el próbálkozni a progival 1 hete és marhára teccik!!!
    ezt csináltam eddig:
    http://img62.exs.cx/my.php?loc=img62&image=ufo8ms.jpg
    nem ér röhögni mer ez még az eslő mű és még nincs is kész...
    szegény egy nőnek indult de UFO lesz belőle...:D
  • MrGeE #16947
    hI!
    Oan /lehetséges hüe/kérdésem lenne ,hogy egy planéhez adtam egy vraydisplacement módosítót és szeretném a kiemelkedett részre adott anyag elhelyezkedését pontosan beállítani/normál esetben pl.:uvwmappolás az egyik lehetséges/...de displacementnél mit lehet tenni?
    Nemszedek fogalmazásgátlót de lehet így sem sikerül érthető kérdést faragnom...8D Na mind1 próba csorosznya
  • Evogordon
    Mondom készítem
  • Malakai
    Lehet kicsit buta megolda, de mondjuk lehet hasznalni valamilyen composite materialt, pl multi sub object materialt es annak alreszeire pakolod a matokat. :D
  • GixEr
    A kullok talalkozasanal nincs nemi kaosz a poligonok kozott?
  • nenad
    a futomu nem az a tengelyre szerelt szerkezet ami a kerek mozgasat, hivatott befolyasolni? :)
    egyebkent jo lesz.
  • GixEr
    A fektarcsarol csereld le a Bump-ot egy gradientre(circular) amin nagyon surun valtakoznak a fekete/feher/szurke savok. Igy olyan lesz mintha egy picit elkoptattak volna a fekpofak. Igy ahogy te csinaltad nem tud kopni egy tarcsa.
  • Evogordon
    Itt készül a futómű!

• putyi
    is-is. meg cafatokban lógó idegek.
  • Evogordon
    Én csinálok egy kocsi futóművet de kéne gumi textúra. Ha tud valaki akkor írja már le a linket.
    thx
  • tilbury
    Sziasztok!
    Néhányan emlegettétek már itt az rpc objektumokat,targyakat.
    Ezek mik is pontosan, tudja valaki? Letölthetö modellek vagy vmi külön plugin max alá?
    Előre is thx
  • nenad
    1024*768
  • nenad
    nincsenek, es komolyan kicsi a valoszinusege hogy lesz, viszont poenbol csinaltam egy DCs rendert amin melozom 1024*7686 dcs secondarty bounces (3) 35 subdivs, 1ora50 perc.. Szoval ha annyira kell a quality ez meg mindig jobb sztem.
  • putyi
    a ppt-t lehet valahogy optimalizálni, vagy csak benyomom oszt gyí.amúgy én azt hittem, hogy az a ppt, hogy először nyagykockák vannak a képen, megy egyre aprólékosabban jelenik meg minden, mint ahogy az irmap-ot számolja.
  • Aldaryn
    Embere válogatja. :) Nincsenek még időpocsékolós ppt-s rendereid? :)
  • nenad
    proceduralis mapokrol nem is beszelve :)
    no, nem vagyok en ellenem, vilagos hogy jobb ha atlathatobb, csak eppen soha nem fogom hasznalni. Vagy nagyon nagyon ritkan
  • Aldaryn
    Szerintem munkája válogatja. Nekem pl. sokszor nagyon jól jönne. 4-5 noise shadert sokszor kombinálok össze, addig semmi gond, amíg épp azon dolgozom, de ha később megnyitom, már keményen töprengenem kell mit miért úgy csináltam.
    Vagy pl. a Menatl Ray integráció. Komplexebb shadereknél ott is elkellene valami átláthatóbb forma.

Aztán, lehet csak én vagyok ezzel így. ^_^
  • 4D

http://www.google.de/search?hl=de&q=free+3D+models&meta=
  • nenad
    egyebkent egeszen oszinten nem latom sok ertelmet a nagyon kotogetosnek mert a 2nel tobb layer igy vagy ugy de baromira belassitkja a rendert, szoval elkerulendo. Akkor meg mar inkabb PS.
  • Aldaryn
    Sürgősen át kellene dolgozni a Material edittor koncepciót a következő MAX buildekben. :) Könyörgöm, valaki fogja már meg a Parameter wire-t, a shader objecteket, és a meglévő összes nem UI cuccot, és gyúrjon belőle egy szép node rendszerű kötögetős shader szerkesztőt. Thx.
  • nenad
    sehogy, avagy a material nem vesz el csak atalakul :) (hehe dogoljek meg ezt mindig eljatszom)
    tehat uj materilat ugy tudsz nyitni hogy nyitsz egy mar meglevo helyere. De az a material nem fog elveszni, csak eppen a mateditorban nem fog latszani es visszahivni pedig ugy tudod hogy amikor a get materialra klikkelsz (vagy mi a neve) akkor a megjeleno material browserben balra talalsz par opciot valaszd ki a "scenet"- es akkor latni fogod az osszes materialt amit mar valamilyen objekumhoz hozzarendeltel. (ha nem rendelted senkihez sem hozza akkor szivas)
  • KisQbi
    A passt az sem tudja aki felrakta:D
    komoly....
  • Mrx
    Hi! Az lenne a kérésem, hogy ha betellt a mat. editorba mind a 24 slot, hogy tudok újat nyitni?