63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    asszem csinalok valami napi eretelmetlen rendert :) Bezabaltam egy haveromnal kell egy kis ido mig le tudok pihenni :)
  • nenad
    ezt most jol feltetted, sajnos igy nem lehet, csak ha olyan formatumot hasznalsz ami tamogatja a layereket...
  • grizzly21
    na elmentem a rendernél pngbe az animot képkockánként de fehér háátéreel menti? hogy lehet hogy a háttér átlátszó legyen?
  • Ackro
    auto key van ráírva
  • hello
    Hello

Én most kezdtem el ez az egész témát és a 3ds max kézikönyvből tanulgatok. Csak az a gond hogy nekem 3ds max 7-em van és a könyv nem ez alapján készült de eddig mindent értetttem. Ott akadtam el amikor animációt kell készíteni. Aszondja hogy nyomja meg az ANIMATE gombot és rögzít. A 3ds max 7-ben hol van az animate gomb vagy ennek megfelelője? Lécci help. (az is megfelel ha tud valaki leírást mondani a 3ds max 7-hez)
  • Ackro
    iessky vagy skylight esetén egy cast shadows melletti kis pipával lehet előcsalogatni az árnyékszámítást (ott nincs választási lehetőség)
  • Ackro
    kell a jelenetbe először is egy fényforrás, ami nem iessky vagy skylight, kell valami object ami árnyékot vet, meg kell egy másik, amire árnyékot tud vetni (talaj), ezután:

a fényforrásnál be kell pipálni a shadows on-t, majd kiválaszthatod, hogy milyen árnyék típust akarsz (shadow map, ray traced shadows stb.).
    ezután f10, vagy menüsoron rendering menü és render...
    ha a default scanline renderert használod, akkor a renderer fülön a shadows mellett lennie kell egy pipának (bár ez alapból ott van)
  • grizzly21
    Ezt hogy érted? Önállóságot a játék feltörésében? :DDD
    Ha a modellek szerkesztésére gondoltál, akkor majd talán elkezdem azt is, de kevés az időm és azt is flashre fordítom.
  • Slymaster
    Hmmm egy konkrét kérdés:
    miért nem akarja renderelni az árnyékot?
  • Slymaster
    Köszönöm ez így már kellemesebben hangzott.
    A helpes tutort egyszer már végigcsináltam egy fél éve, szóval az angol is megy, de szerintem a magyarral 10-ed annyi idő lenne!
    Az az igazság, hogy nincs konkrét tervem csak szeretnék sokmindent elsajátitani, és egy kis ötletet merítettem volna a tutorbol...

• Ackro
    :)
    azabaj, hogy magyar manualról nem nagyon hallottam, de ha valami konkrét dolgot akarsz tudni, abban biztos tudunk segíteni.
    a programhoz van letölthető tutor, meg helpfrissítés a discreet honlapjáról, ott -ha jól emléxem- vannak videotutorok is, bár angolul.
    sztem nem rosszak.
  • Slymaster
    Akkor most le lettem osztva...
    Az f1 azért ment nekem is, azért valamivel többre vágyom a gyári tutorialnal( mondjuk a 3dvd-s gyári leírás nem lenne rossz)!
    a google-t is próbáltam... de nem igazán célravezető, mert talál is meg nem is, de a végeredmény mindig az, hogy ismét elvesztettem egy fonalat...

Szóval ha esetlev van magyar nyelvü kézikönyv, az különösen érdekelne..
    Találtam egyébként videós tutort de a lényeget nem mutatták, csak azt ahogy kezdik, meg ami lesz a végén... a többit találjam ki, vagy vegyem meg!
  • Ackro
    ha megnyomod az f1 gombot a programban :)
    vagy itt :)
  • nenad
    nem is kell visszaolvasni csak a keresot hasznalni alul. :)
  • nenad
    uhum a http lemaradt :)
  • Slymaster
    Hello skacok, bocsi de nincs időm visszaolvasni(850 oldal), megtudnátok nekem mondani hol találok (ingyenes) leírást, tutorialt a 3ds max 6-hoz?
  • Ackro
    mea culpa! most vettem észre a turpisságot... :)
  • Ackro
    nem jók a linkek... :P

petesilver: a könyvtárad hol érhető el?

mindenki: tudna valaki viz 3.0-t adományozni egy warezftpjétől megfosztott lelkes amatőrnek? (nekem) sürgős lenne! köfönöm előre is!
  • horvath
    Petesilver! A pontos DC címet meg tudnád adni? Még kezdő vagyok a DC-ben. Vagy talán azt a címet ahonnan neked megvan! Előre is köszönöm.
  • nenad
    anim
    maxfile

no errol majd irok tutort :)
    eloljaroban majd csak annyit hogy a lcache+imap szamolashoz at kell allitani az irradiance mapnal a beallitasokat, imap/lcache re, a beallitasok megmaradnak igy mindenki megnezheti.
    a common parametersnel a framsre kell allni, aholmanulaisan van megadva mely frameket szamolja.

mi is ez? FLythrough anim kiszamolsanak a leghatasosabb modja sztem.
    egyebkent kb 16 perc volt az egeszre, A rendereles pedig 1 ora a 250 framre. Persze texturazva stb joval tovabb tartana mindketto de alapoknak jo ez.
    errol jut eszembe tok jo lenne egy ignore textures opcio vraybe :)
  • Free
    Köszönöm m mindenkinek most tudtam leülni úgyhogy szépen kipróbálgatom a dolgokat.

Aldary hááát tudod megnéztem a tutor vieóit és azt kell mondjam hogy megint nagyot alkottak. főlleg a D key tetszik a szabadkézi vonal rajzolás . az nekem pl nagyon hiányzott a shape alkotásból. legalábbis ez most norméálisan működni látszik...

Powewr Boolean nekem a 2.63 meg a max 7 alatt és meg kell hogy mondjam ahoz képest hogy 5 ös maxhoz dobták ki hát meglepően stabíl és nem hibázik"olyan sokat" ha 10 objectél több van benne akkor lassú lesz a kezelése de olyan kor érdemes gyorsan convertzálni poly ba vagy mesh be és mehget megint a vágdosás.

Más: ha vannak saját tutorjaitok ami vagyar legyen az videó vagy bármi az jól jönne mert nagyon szeretném már elindítani a 3dmax.hu -t..
    Jah és még mindig nem jelentkezett senki aki beszálna készíteni . :c(
  • piktor
    Petesilver! Részemről egy nagy köszönet (a bibliáért) :-) !!!
  • MrGeE #16983
    Köszi ez bejött! /object xyz mapping/
  • petesilver
    Free, a rational reducer fent is van a mappámban. Még egy óra, és a max7biblia is fent lesz. Máshova nem tudom felrakni, akinak szerencséje van, az dc-n az antidot hubon tudja elkapni, és leszedni.
  • Aldaryn
    Ezek a feature videók elég durvák... Komolyan mondom, már nagyon régen vártam valami hasonló toolra. Tudod, nem szeretek MAX-on kívül dolgozni. :)
  • nenad
    solid++ egy nagyon szuper nurbs modelling kernel. Baromi megbizhato.
    booleansbol a 3.0 val erdemes foglalkozni csak.
  • Maxer
    Van valakinek "jól működő" Power Booleans max 7 alá?
  • Aldaryn
    Hmm, meglestem a tutor videókat. Ha ez a cucc stabil lesz, akkor azt hiszem, egy elég nagy lyuk kerül befoltozásra MAX feature listáján.
  • Aldaryn
    Npower Software :: Power NURBS

Végre egy használható NURBS implementáció MAX alá? Próbálta már valaki? :)
  • 4D
    Önállóságot nem tudunk adni, ha te nem vagy rá hajlandó, pedig az a maxhoz is kell. Kaptál direkt/indirekt segítséget, még meg se köszönted, ami errefele illik. Tágítasz, vagy nem, gondolkozz el ezen.
  • nenad
    van valami modja hogy kevesbe torzuljon a bitmap amit rahuzol, de elfelejtettem, asszem valami olyasmi hogy a texturat object xyz mapping modban kell ratenni, de oszinten szolva nem passz,

egyebkent meg uwv es csak tologatsd az uwv map gizmojat, nincs jobb otletem.
  • MrGeE #16974
    Valaki tudna nekem erre #16947 a kérdésemre válaszólni?Vagy annyira zagyva ,vagy hülyeség?Előre is Thx!
  • grizzly21
    Nem tágítok. Biztos, hogy itt is csomó tört verziós van, de mind1 a lényeg, hogy ez tényleg nem warez topik, de aki tudna segíteni a CDkey beregisztrálásban 3dsmax7nél az írjon kérem a [email protected] -ra.
  • 4D
    Javaslom a Rational Reducer-nevű külön programot, ez megőrzi jól a formáját egy objektumnak, és %-osan lehet állítani, mennyire csökkentse a polygonszámot.
    Vagy, a Polygon Cruncher-nevű plugint max alá, ez is hasonló, bár ez jobban "belenyúl" az alapformába, nagyobb redukálásnál.
  • Aldaryn
    Ráadásul így léynegesen kisebb is lesz az anim mérete. Pár transform, nem pedig egy adag keyframet shape.
  • nenad
    annyit hozzafuznek hogy egy ilyen animacio elkesztesez nincsen szukseg 3dsmaxra. ezt meg tudod oldani flashben is, ha egy kicsit gondolkozol hogyan is latszik az amikor egy kockat elforgatsz, nem feltelenul lenyeges a perspektvikus helyesseg... Szoval ugyes scale-el meg tudod oldani es amikor mar csak eppen hogy az ele latszik atvalt a masikra amikor es az fordul vissza.
  • Newfronter
    Ahogy látom akkor ez nem módi. A flashről meg annyit hogy azt külön készítem...

Nem baj akkor csinálok egy másfajta animációt...
  • vaklo
    Discreet Plasma segítségével flash-be lehet kimenteni
  • nenad
    heeh. :) Ez nem flash :) Itt maximum a timelinet tudod lejatszani, jobbra alul vannak a kontrollok. nyomj F3t a shaded modhoz e play.
    (egyebkent sehogy)
  • Newfronter
    Kösz szépen a válaszodat Nenadesz!

A másik problémám: Hogyan lehet valós időben lejátszani az animációt?
    Tehát ezalatt azt értem, hogy gondolom tud progi csinálni egy futttható exe állományt, és ezáltal el tudom indítani az animációt, és egy gombra kattintva pedig elindul egy másik animáció. Ez hogyan valósítható meg? Ehhez kell-e valami?

Nagyon megköszönném ha tudnátok ebben segíteni!