63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Szerinted hogy lehet jól belőni egy monitort? Én végigcsináltam már jó sok monitorkalibrációt, főként a fényerőre koncentrálva, de még mindig érnek meglepetések. Főleg a kontrasztos, sötét rendereknél. :) A legjobb, amit eddig tudtam, hogy az egyik monitor gammáját felvettem, a másikat "elvileg jól" hagytam, és folyton ide-oda húzogatom a készülő képeket, hogy a középutat megtaláljam. :)
  • petesilver
    Jópofa ez a scene. Első ránézésre klassz. Aztán nézegeted mi hogy van, aha már érthető, de akkor.......aztán nézed tovább, és kiderül, hogy azért van benne kutyulás. Nekem bejön!!!!!
  • Aldaryn
    csináltam egy tesztet Brazillal. Ugye az elvileg támogat fény dispersion-t shader szinten is. Elég érdekes végeredményt kaptam. :) Nem éppen spektrum az, amire a fényemet a prizma bontotta, kísértetiesen hasonlít a 3 (R,G,B) sahderből összerakott, vagy post kompozitált "fakelt" azaz 3 lépcsős dispersionhoz a caustics képében.
    Hozzáteszem, csak a caustics képben, direkt szemlélve megvan a teljes spektrum, a beállított finomsággal megeggyező iterációkkal, de a caustics képben ennek sehol semmi nyoma. Mintha 3 lépcső lenne, és kész:

Még mindig nem sikerült kiszámolnom, hogy kellene elosztani a színkomponenseket. Valami sinusosdi van a dologban. Fúúj, matek. De rég számoltam. :)
  • nenad
    1.7 a jo, bar ez biztosan monitor/kalibracio valogatja
  • nenad
    nekem ez nagyon hamis eredmeny ad. Egyebkent mar szorakoztam vele en is.
    2.2 gammanal nekem hot vilagos az eges mindenseg :)
  • Atika :o)
    Hat az a baj hogy most komplett nem erek ra forditani mert a sulival vagyok elfoglalva sajnos
  • ThomasGins
    Nekem igy is kinai:)
    Szeretsz forditani?:)
    Még egy tutor gyüjtemény.
    Mi a link neve?:)
    He he en tudok csehul koszi a linket :)
  • Aldaryn
    Hmm, ha egy 6-7 lépcsőből álló shadert össe tudnék rakni, már boldog lennék. :))
  • Aldaryn
    Hmm.. valami ilyesmit akarok VRay-el renderelni, csupán azon az alapon, hogy Maxwellel nem tudnak épp a maxwell fórumon. :o) Vajon miylen színeket kell interpolálnom, és milyen erősséggel, hogy az összesség fehéret adjon ki? Hülye dolgaim vannak...
  • Aldaryn
    Hehe. :) Szépen összerakta a fényelést. Ez a linear color space-es dolog egész jó trükk.
  • ThomasGins
    Vray tutor,nekem ujdonság volt..
    link1
    Dal¹í=tovább:)

link2
  • ThomasGins
    Este kipróbálom,munkahelyi gépem szeret éjjelente számolgatni:)
  • Aldaryn
    Hmm... :) ennyi időbe szvsz egy szép QMC is belefér.
  • ThomasGins
    Irradiance: very high
    HSph:100
    Ligh cache, subdiv 1500.
    Még a caustic-ot bekapcsoltam,hadd olvassza a procit, de ez nem látszik a képen:)

• nenad
    erdekes
  • Aldaryn
    Ennek mennyire Maxwell szaga van. :P Még a renderidő is. Habár, az inkább kevés ahhoz. Nekem bejön, amúgy milyen GI metódus?
  • ThomasGins
    Nem lett szép,de felesleges igen:)
    link
  • normanrls
    Sziasztok!
    Bocsi a hirdetesert.

Elado 3D Studio MAX2 konyv az Aurum kiadotol (magyar nyelv). Kifogastalan allapotban van. (kezdesnek, alapnak jo)

Elado Kelly R. Murdock: 3D Studio MAX R3 Biblia I. kotet + oktato CD. Magzar nyelvu es kifogastalan allapotban van.

[email protected]
  • normanrls
    proba
  • nenad
    hdr fileok editalasara, pl desaturacio, festegetes stb
    nemtom de mar regen kerestem egy jol hasznalhatot, hdrshopban ezt nemigen lehet megoldani.

http://www.idruna.com/photogenicshdr.html
  • Free
    valahogy oszd meg a scenest hátha tudunk vele kezdeni valamit :c) ( én mondjuk nem értek hozzá de érdekelne) :c)
  • Ackro
    scanline-al mégsem jött össze... mind1 marad így, vagy utómunka. bár nemtom, hogy aftereffects-el tudok e ilyet, majd megnézem.
  • Malakai
    És ha utólag kompozitként raknád fel rá a volume lightot?
  • Ackro
    ühümm... dehogynem, scanline is megcsinálja, nekem viszont az kellett volna, hogy a betű maga fehér legyen, a vol light viszont különböző szinű... ezért nem így csináltam.
    nekem úgy van beállítva, hogy nagy multiplier van a lighton és a fényforrás szines, a vollight meg fehér, így csak a takart részeken látszik, hogy más szinű a vollight, ahol lyuk van, ott fehér és kontrasztos a betű.
  • Ackro
    igen! ez lenne az. én ezt is próbáltam, de nem lett ilyen a végeredmény... igaz, scanline-al...
    mingyá kipróbálom mr-el.
    thx! :)
  • Malakai
    Látom bejött nektek a TheForce.net modell adatbázisa. :D
  • Fisch
    igazán szemet gyönyörködtető.... :)

• Aldaryn
    Ez így elmondva nem tűnik olyan lehetetlennek. Én biztos úgy csinálnám, hogy egyetlen fényforrás világítja meg a logót, ami maga színes, és egyben átlátszó is, így a "lyukaktól" kapna színt a volume light. Talán már MAX is tud ilyet scanline-nal renderelni, ha más nem, MR-ről tudom, hogy tud. :)

Ezt Brazillal csináltam, mert abban gyorsan tudom, hogy kell belőni. Nem a fényforrás, hanem a lyukak kaptak színt. :)

Ilyesmit akarsz?
  • Ackro
    igen, próbáltam plane-ekkel, külön objectenként, sőt csövekkel árnyékolni, de áthallik és ugyanúgy átjön rajtuk a letakart light fénye, csak kisebb fényerővel.
  • Ackro
    ja, és ha rectangle spotot használok, ami csak a megfelelő helyekre világítana akkor nincs áthallás, csak azt meg nem ott világítja meg vmi miatt, ahova a hotspotot beállítom, ráadásul inkább paralelogramma mint téglalap alakú a renderelt képen a vol light alakja :(
    az omni meg a directional meg átvilágít mindent... a directionalról ezt eddig nem tudtam... ezeknél ugyanúgy van áthallás ami olyan, mint ha overshoot lenne rajtuk.
  • petesilver
    Gondolom a logo mögül jön elő a fény. Nem láttam a jelenetet, de nem lehet planekkel elkülöníteni a logo mögött a fényforrásokat színenként? Vagy az a probléma, hogy a lyukból kijövet után keverednek?
  • Ackro
    ismét egy újabb hibáját ismerhettem meg eme csodálatos programnak...
    a volumetrikus fények táján üzérkettem egy logo miatt, ahol a logo betűi egy lapból kivágva lyukadtak volna és ezen szűrődött volná át a vol.light ami ment is mindaddig, amíg nem találtam ki én marha, hogy mi lenne, ha a logo egyes szavai külön-külön színnel (mint ahogy az eredetin sem egyszínű) világítódnának meg, de sajnos akárhogy takarom, excludeolom az egyik részt, áthallás van mégpedig elég zavaróan...
    hogy mindig ilyen impossible missionökkel szórakoztatom magam...
  • ThomasGins
    Nemtom ismeritek-e, hátha jól jön vkinek pár ilyen modell...
    http://scifi3d.theforce.net
  • Fisch
    igen, egész sokat lehet itt is találni... http://www.google.com
  • Aldaryn
    :) Ohó, vannak ott ám járművek! Az a zajnak tűnő nyüzsi odalent vagy százezer instance. :) (VRay király ebben is... :))
    Az ablakokon van fresnel reflection, és az a csúnya zöldes szín jórészt a környezetből jön. Mindenütt zöldes pára és szmog. :o) De nem látszik endesen, pedig, szépen megcsinálgattam a sahdert hozzá. Tweakelni bőven lehetne még.
  • nenad
    silany munka! :)))))))
    egyebkent en erdekesebbnek talalom ezt, akar meg a jarmuveket is odakepzelhetem.
    Az ablakokkal kiprobalnam azt hogy mi van ha tukrozodnek es mondjuk kicsit kekes , vagyis inkabb atmoszfera szinuek egy kisse.
  • ThomasGins
    Nm:)
    Kszike ThomasGins mar mukodik :)
  • ThomasGins
    Szvsz, előzőnek mintha érdekesebb lett volna a hangulata a több köd miatt.
    De gondolom ugyanennyi van ezen is,csak közelebbről.:)