63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    utility panel/reset xform
  • GixEr
    pont ugyanezem indokbol, ha valaki mindenaron egy testet szeretne SCALE-val nagyitani/kicsinyiteni akkor azt a subobject-en belul tegye es ne direktben az objektumon.
  • Magnum PI
    Közben rájöttem mi a gond. Ha rányomom a pivot->restre, függetlenül attol hogy már a transzfomációs mátrixot reseteltem, ő képes visszaállítani, és valószínüleg a normálokat is ez alpján menti le. Nem tudom hogy lehetne véglegesen resetelni, mindegy.

Ha valakinek lenne ilyen problémája: Nem az egész testet hanem az összes vertexet kell forgatni mert így ne változik a transzformációs mátrix
  • Magnum PI
    Sziasztok!

Kérlek segítsetek mert kül. szétvágom baltával ezt a hülya max-et. Játékot fejlesztünk és használom az ASE formátumot. A gond ott van hogy ha elvan forgatva a test és alkalmazom rá a PIVOT->Reset (Transformation,Rotation) cuccokat akkor elvégzi az eltolást és a forgatást, a mátrixokat meg kinulláza. Ez eddig nagyon jó,de: A vertex-k normáljai és a poligonoké ugyanaz marad, ezekre nem alkalmazza. Ha a max-ben megnézem a normálokat akkor jól állnak, de amikor lementeme ASE-be a normálok az eredeti (forgatás előtti) koordinátákkal mentődnek le. Használ a max külön transzformációs mátrixot a normákra? Ha igen akkor azokat hogy lehet módósítani. Vagy egyszerűen szar az ASE export? Honnan tudja mik voltak az eredeti normálom mikor már el van fogatva és a transzformációs mátrix ki van resetelve????
  • nenad
    koszi, ezt most kivetelesen megerdemeletem! :D
  • Aldaryn
    Tanítvány munkája dícséri a Mesterét. :)
  • nenad
    tanitok egy sracot napi 3-4 oraban modellezeni es renderelni.
    Rhinoban modellezni, maxban, vrayel renderelni.
    1.5 het mulva, a kep 100% a srac sajat munkaja.
    Mondjuk van erzeke hozza.

a kepe
  • Darkboy
    csak egy kritika: a kaktusz tüskéi áthaladnak a cserépen :)
  • GixEr
    Ha netan valaki okosodni akarna :) :
    Tutorial
  • GixEr
    A tool-t kell exportalni Obj-ba es azt beimportalni a maxba. De elotte vedd vissza a subdiv-et es keszits displacement map-ot amit kesobb a max-ban tudsz ugyanerre a celra felhasznalni. igy eleg az alacsonyabb polygonszamu objektumot hasznalni mert majd a renderkor a displacement a map segitsegevel felosztja.
  • blaholl
    meg tudnátok mondani, hogy lehet zbrush-ból kimenteni maxba filet?
  • Boba
    Thomas nagyon bejön a kép hangulatvilága, a fal texturája is nagyon korrekt szerintem!
    (ui: lefog esni a teapot)
  • Aldaryn
    Ezek a színek így nagyon frankók lesznek, próbálj meg hasonló hangulatú textúrákat gyártani!
  • ThomasGins
    De álmos itt mindenki:)

Kicsit javitgattam a dolgon,sokra nem volt időm:(

És nagyban.
    Ezt meg elrettentésnek h eszetlenül nem jó texturázni:)
    link
  • nenad
    vraylight include nem mukszik ahogy kell, > exclude invertalva szerencsere igen
  • Malakai
    Mekkora a jelenet?

Én most azzal szívtam, hogy sunlightal egyszerűen sötét maradt az árnyék, vagyis caustics ablakban...
  • nenad
    hat igen, a diffuse az csodalatos! :)
  • Boba
    Pedíg kezdtem aszinni, megtaláltam az új csoda renderelőt:( Hát akkor várok tovább Vray-re :D
  • Aldaryn
    Sorry, imageshack nem szereti SG-t, és ti nem blokkoljátok a referer loggingot. :P

Itt a kép:

• Boba
    Én csak videóról próbáltam digizni, kevés sikerrel... Normál videó, TV adás minden gond nélkül, de pl tékából kihozott már nemmegy:D Receg a hang, meg ugrál a kép... hagytam is a fenébe, kihoztam DVD-n és... hát ez már nem ide tartozik :D
  • nenad
    szerezz masik videolejatszot (regit), egyebkent csodalkozom ezen mert a videojel kifele nem kene hogy ilyet tartalmazzon onnan meg mind1 nem? Persze lehet tevedek. Illetve azt is meg lehet probalni hogya a tvnek van kimenete onnan digitalizalni, hatha az mar oke.
  • Boba
    Ne renderelj sárga békát, mert hülye felirat kerül köré... vagy nem ez a bug?
  • Malakai
    Én nem látom. :D
  • Aldaryn
    Amúgy itt van pár szép bug, épp most renderelgettem őket. Azt is jól látni, hogy milyen esetekben nincs bugveszély:

• Nandusz
    Sziasztok

Nekem valamilyen fajta segítségemre lenne szükségem.Lehet, hogy a kérdés nem éppen ide való, de hátha tud valaki segíteni.
    Tehát: Létezik-e olyan program, amely videókazettákból kiveszi a védelmet és ezáltal engedi azt, hogy VIVO-s kártyával bedigitalizáljam.Mert próbáltam, de egy vastag fehér csíkot tesz a képernyő közepére.
    Hangsúlyozom, hogy saját régi megvásárolt filmeket szeretnék a merevlemezemre menteni, nem pedig kalózkodni akarok.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • nenad
    na, ezt jol regen irtam, csak most boktem a mehetre
  • nenad
    megmondomn oszineten en egyenlore csak diffuse-ra hasznalom, szoval passz.
    sztem kerdezd Aldarynt, o a maxwell szakerto
  • Aldaryn
    A jelenlegi Beta-val elég sok gond van épp. Mindenféle pöttyök, feketék, színesek, fehérek...
  • Malakai
    Ja, meg az a bug még benne van, hogy sunlight nem generál caustics-ot?
  • nenad
    marmint hogy limitalja a bouncest
  • nenad
    ertem, az igaz lehet.
  • Malakai
    Az üvegnél jött elő az, hogy elég kevés fényt enged át magán.
  • nenad
    allitsd a a film erzekenyseget illetve a zarsebesseget.
  • Malakai
    Az utóbbi maxwell (max)connection autómata bouncolása lehetséges, hogy túl alacsonyan tartja a bouncet? Vagy magasabb samplingnél növeli tovább?
  • Aldaryn
    Hmm, még jó, hogy van pár hely a világon, ahol el lehet bújni az információs világháló folytogató közelsége elől. :D
  • Ackro
    Nna tessék, hát erről beszélek! :)
  • Ackro
    hmm... felháborító, hogy manapság a strandokon még nincs üvegszál kivégződtetve!
    akkor jó vizsgázást, meg nyaralást én is elmentem, jövő7re viszont itt legyetek mert telefloodolom feleslegesrenderrel a topicot! :)
  • Ackro
    :) nem tudok nagyobb rendert mert már nincs meg a max file... régi mental ray-es időkből való, tree factoryval készült és vízben van elvileg, csak nem láccik... :)
  • oryon
    Gödöllő Szie...de gondolom még sok helyen megy ez :)
  • Aldaryn
    Hehe, Pesten van pár lószobor, aminek hallgatók rendszeresen polírozzák a nemesebbik szervét.