63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Bárcsak én tudnék fele ennyire siralmas dolgot késziteni maxban!
Nekem az 5-ös és a 7-es is megvan,de nem tudok kiigazodni magamtol rajtuk.Modellezni nagyon alap szinten tudok, de rendererni eddig nem sikerült hiába rakok be fényeket akkor is 2s alatt végez bármelyik rajzal és ugyan ugy néz ki mint a szerkesztö ablakban. -
Nekem tetszik jó
gab az aspyból
8)) -
Ronin666 #19210 Na azért felrakom ma meddig jutottam. Tehát szinte minden beállítást próbálgattam az antitól kezdve a caustikig több kevesebb sikerrel. A képen van fönt egy targeted spot, külömben nem ment volna a caustik, bent meg egy vray light-al textúrázott dobozka. A minőséget még feljebb lehetne csavarni az fénybeállításoknál, de én csak mediumra raktam. Az egyetlen nagy hiba amit látok rajta, az az hogy a kancsóra világító fényt nem szórja meg rendesen a caustik és szerintem nem ilyennek kéne lennie. Bár lehet hogy a fényforrással van a gond, de ezt majd ti eláruljátok. Mit érdemes használni fénynek? És majd abban a szobában amit készíteni fogok, ott mit kéne?
na itt a kép, soroljátok, hogy mi nem tetszik és hol állítsam át
-
Ronin666 #19209 Na már lassan kel a nap, de én még mindig ezzel szerencsétlenkedek. Má lassan kéne menni aludni :). Kár hogy ilyen lassú. Az elején még gyorsan ment, de már egy ideje a renderidő eléggé elszabadult. 5s-ről indultam, de irradiance mappal az elején még csak 25s körül volt az idő. Most meg már 613s :(. NA sebaj, de már sokkal szebb. -
Ronin666 #19208 Na még egy kérdésem lenne, de ne rágjatok be lassan befejezem :).
Tehát ha Caustikot használok, akkor nem kell photonmap? Tehát a caustic valami turbózott photonmap, vagy rosszul gondolom? Ja és a photonmapnál érdemes bekapcsolni, hogy convert irradiance map? -
Ronin666 #19207 Jó megvan a hiba. Úgy látom sima vray light textúrára nem akar csinálni, de hogy miért?! Akkor ezekszerint nem szerelhetem fel az új lakásom Vray light textúrás lámpákkal, ha caustikot is akarok? Mit javasoltok majd helyette, mi legyen a virtuális "égő"?
Jah és mivel látom itt már nincs Vray light (vagy csak máshova rakták), hogyan lehet invisiblere rakni a lightokat? -
Ronin666 #19206 Srácok ha a Causticot onra nyomom, akkor miért nem megy? Hol kell még bekapcsolni pluszba? Nem akarja számolni szerencsétlen. -
Ronin666 #19205 vazz jó sok idő ezt beállítani :) És az lesz még a szívás, amikor más környezetben teljesen más lesz a hatása, de azt már ott kell kalibrálni, mert ugye ha ott állítanám be az alapoktól, akkor minden egyes állítás órákba telne sajna. Remélem azért nagyából eltalálom a frankó értékeket! -
Ronin666 #19204 Melyiket tartjátok jobbnak és miért?
-Photonmap
-quasi-monte carlo
Mint secondary bounces. elsődlegesnek meg gondolom irradiance lenne a nyerő választás. vagy mégsem? -
asszem az alap poly az unrealban millios nagyságren, de úgy működik az UNREAL 3.0, hogy az előrerenderelt milliós polyt ráhuzzák egy kisebb de még mindig nagy poliszámu objektumra és ugy azt a hatást kelti, mintha a milliosat látnád s kiméli az erőforrást is.
egyébként itt egy jó kép az UNREAL 3.0 képességeit bemutatandó:
itt
+ a többi kép:
itt -
Ronin666 #19202 Most próbálok egy használható renderbeállítást készíteni, de nagyon lassan megy, mert nemtom mi mire való pontosan, ezért állítgatok mindent jobra balra vrayben, azt figyelem mi válltozik. Csinálok valami ultra fasza beállítást, amivel elég élethűvé tehetem a képet és tisztává. Ha kell napokat is várok majd a kész munkára, csak gyönyörű legyen! :) -
Pontosan, az ott látható modellből egy normalmap készül, ami egy kb 10-17.000 poly-s modellre kerül rá, a végén a játékban (Gears of War) az fog rohangászni.
Amúgy ilyen polymennyiség durva lehet, de biztos nem ez van előtte általában a képen, hanem egy lowabb cage. -
Ronin666 #19200 frenkie le vagyok maradva. Én is arra akarok valamit készíteni, de még el sem kezdtem. És elötte még modellezési tudásom is fejleszteni akarom, mert sajna nincs a csúcson. Remélem készen leszek én is határidőre...
Sok sikert!
Jah és ne felejtsd a privát üzit olvasni! ;) -
Ronin666 #19199 Az a 2 millió polis modell az nem megy be a játékba. Abból lesz még a low poly modell. Az én kérdésem arra vonatkozott, hogy még a játék elött amikor tervezik a modelleket, akkor milyen kari kellhet egy 2M-es modell forgatásához, mert már az is durva. Próbáld csak ki. csinálj egy testet és emeld fel a poligonját olyan magasra (bár szerintem a max nem fogja engedni) ha engedi, akkor meg próbálj vele dolgozni :) -
bingó -
De olyan érdekes hogy olyan grafikájú játékokat csinálnak hogy egy erőmű se bírná el és mégis az átlagos gépeken játszanak vele az emberek lehet hogy nem mindenki teheti meg hogy max grafikán de játszhat ez miért van? Mi lehet a titka az unreal 3-as engine-nek ? 

-
Ronin666 #19196 Amúgy mellékesen kíváncsi lennék, hogy milyen videókari kell egy ilyen 2 millió polys modell realtime forgatásához, meg hogy dolgozhass vele. -
Ronin666 #19195 Frankie hova készülnek? Talán a belsőépítészeti pályázatra csinálod, aminek határidejének a nyár végén lesz vége? -
Ronin666 #19194 Ezeket nem úgy csinálják, hogy valaki megrajzolja papíron, egy másik emberke lemodellezi agyagból vagy gyurmából vagy miből és bedobják egy 3d-s lézer scannerbe és a digitális modellező meg kijavítja a bibiket és finish.
Aztán lehet hogy ezt pont nem, de a nagyok így csinálják. -
Naugye :) A cuccok egy másik szobában lesznek, az még soká lesz kész, de szerintem az elülső fog jobban illeni hozzá, majd meglátjuk. -
A hátsó jobban illik a szobához.
Nézegettem üvegasztalt és láttam olyat, ami 50cm átmérőjű, 1 cm vastag üveglap és középen tart egy 5cm átmérőjű fém, ami körkörösen volt felmarva. A poén, hogy közötte a ragasztó nem látszódott, se gumi. Pedig próbáltam leemelni, de nem ment. Szal a régi asztalos megoldásod jó volt :) -
Azért ez nem semmi! Ha én ilyet tudnék csinálni... 
unreal3 egine -
A hátsó tetszik nekem is jobban, bár lehet az elülső sötét szobában, bekapcsolt állapotban érdekesebb... :) -
A hátsó jobb szerintem
-
Yo! Szerintetek melyik a jobb? Próbáltam bekapcsolt állapotban is a közelebbit, de nem szóródik megfelelően a fény a búrájában, pedig elég glossys volt..
jé, a hátsó lebeg 1 picit. -
-
Akkor ne szimuláld, modellezd oda! :) -
Á nem bírok normális lepedőt szimulálni, hagyom a francba. -
putyi #19184 nem -
Jójó, csak látom ilyen design-t akartál neki, gondoltam ne késöbb essen szó róla :)
A szatén lepedő szerintem is jó ötlet. -
Kössz srácok, akkor a párnával már nem is foglalkozom.
A kanapé még nincs kész, ezért mondam Oryon, hogy azt még ne bántsátok :)
Lehet ráterítek egy szatén lepedőt is majd.. -
Ronin666 #19181 Az alsó sem rossz. Élettel teltebb, és ha nem lenne beégve, akkor tűrhető is lenne, de közel nem olyan élethű mint a fenti szerintem. -
nenad #19180 nektem sem megy a chaos group forum? -
nenad #19179 sztem sokkal jobb az also. :)
Adjal neki egy color mappingot pl. Intensity exponential.
-
Az alsó eléggé beégett, meg a növénynek olyan műzöld színe van, de amúgy a kép naggggggyon durva
-
Ronin666 #19177 Sziasztok.
Egy tavaj nyáron kezdtem 3d-vel foglalkozni és most gondoltam újra nekivágok. Elsőként beújítottam a maxot, meg a vrayt. Tavaj a 6-os maxal és a hozzá való nemtom melyik vrayt használtam. Tegnap próbaképpen elő is vettem egyik régi munkám és lerenderreltettem az új cuccokkal. Hát az eredmény elszomorító számomra. Fel is teszem a képeket mindjárt. A renderidő is vagy a duplájára emelkedett. Gondolom akkor gyökereiben megváltozott a Vray.
na és a képek:
Ez lenne a régi kép amit tavaj csináltam (talán még emlékeztek is)
Ez meg a vadonat új. (siralmas)
-
nenad #19176 en csak az AAt hianyomol :D -
szentem kicsit vékonyak a párnák, amúgy élethű -
4D #19174 Na erről van szó! Gratula. -
Engem a kanapé behajlított design-ja nemigazán tud megfogni. Talán ha nem nyújtanád el ennyire azt a részt...de azon kívül minden nagyon szuper.
A párna meg valami nagyon eltalált lett.
Szuper. Talán az amikor a kettő egymáson van...ott, az egyik sarka talán egy picit nagyon gyűrődött...de nem vészes, csak gondoltam megosztom.