63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hihetetlen, infós vagyok, és hálóból ekkora lámer. :) Nincs a neten valami kimerítő leírás a hálózatokról? Pótolnom kellene a hatalmas lemaradást. Google-t megkérdeztem, de ő csak hálózati szolgáltatókról tud ilyen címszó alatt.
  • Free
    igen lehet valami csak fordított kábelt kell venned hozzá.
  • Aldaryn
    Kösz az infót, utána nézek ennek. De asszem a dolog várat magára, amíg lesz egyáltalán ennyi pénzem, most még egy 1000 HUF-os cucc se férne bele.

Gyors kérdés, ha fogok, és két gépet egyszerűen UTP kábellal összedugok, abból lesz valami? :)
  • Sadist
    Repotec IP-2014/B Router ADSL/Cable 4LAN 1WAN
    -
    Ár: 7.700 Ft + Áfa (Br. 9.625 Ft)

Nekem ilyen routerem van, célnak megfelel, kicsi, halál egyszerű fém borítás, hardveres tűzfal meg egyéb nyalánkságok. Mi még anno Sulinetben vettük, lehet, hogy még most is lehet kapni.
  • Evogordon
    Ja meg levan csapva az egyik oldalo hogy az az anod.
  • ThomasGins
    :)))
    10 google képből egyet leltem amin nem volt bütyök,ezért gondoltam h lustaságbol 4 ponttal kevesebbet rakok rá:)
  • Aldaryn
    Kész... :) Google!!
    Led lábai
    belső felépítés
  • fle go
    hehe ha jol emlekszem meg elektros korszakombol akkor csak az egyik labon van butyok illetve az egyik lab kicsit szet van lapitva mar a led burajabol eleve ugy jon ki:))) es ha jol emlekszem az eppen a katod lab vagyis a kisebb ja es a katod az rovidebb is mint az anod:)))))
  • Aldaryn
    relatív. ;) Ha két gépet összeraksz, az sem olcsó mulatság.
  • Ronin666
    drága.
  • Aldaryn
    Miért nem veszel egyszerűen egy többprocis gépet, kipróbált technológia. :)
  • Ronin666
    Jah és állítólag valami magyar egyetem fejlesztette ki és nagyon jól működött.
  • Ronin666
    Nem tudtok valamit inkább arról a PCIos kariról, amit csak beledobsz a gépedbe, rákötöd egy másikra és már a másik gép úgy fog viselkedni, mintha több procis lenne. Én valami ilyesmirő hallottam még valamikor. És akkor pl. Veszek egy alaplapot, tápot, procit, memót és csak rá kell dugnom ezzel a kártyával a gépemre és már kaptam is még egy plusz procit (tán windows 8 procit ismer fel max, de Linuxból van olyan ami jóval többet is képes).
  • Aldaryn
    Eh... ez drága, drága... :D Fene vigye el, az ember azt gondolná, hogy 3 gépet összekötni kevesebből megvan, mint egy nagy adag fagyi. :)
  • xelag
    Jöjjetek át a sötétoldalra (MAYA) mert külömben :D :D

(csak viccelek)
  • nenad
    valoszinu a file serult, probald meg elmenteni vagy kiexportalni a geomateriat.

Ma hasznaltam a "very high" presetet vrayben (egy darab cylinder es a plane csatlakozasanak pontos arnyekolasara kellet) Nem hittem hogy valaha kelhet.
  • Free
    Jelenleg a legolcsóbb megoldásod ami használható is az sztem egy Linksys BEFSX41 (cisko leányvállalat) DSL Router És Firewall egyben
    4 slot ergo 4 gépet tudsz iküldeni netre. ez kb olyan 18 ezer ft
    most így eszembe van hogy van ennél olcsóbb is ha nem akarod hogy az egyik gép állandóan üzemeljen mint szerver ha veszel egy switchet(hálózati elosztó) az kb olyan 8 ezertől már van és mninden gépenb külön állítod be a DSL hozzáférést. és a switchet dugod a netre. ennek a hátránya az hogy egyszerre csak 2 géped lehet neten bár hálóban tök szépen láthatjják egymást .. bár nekem ennek a megoldásnak a kivitelezuése sok gondot okozott. a szervere több hálókártyás megoldűást nem javaslom mert 1. nagyon leterheli azt a gépet ami a szerver. kb 15% - 25% al lassúl ha van adatforgalom. a másik meg hogy akkor ha másik gépről akarsz netezni akkor ezt a szerver gépet mindig bekapcsolva kell hagynod.
    ha Routerrel csináűlod akkor ezek a gondok nincsenek. és tűzfal sem kell a gépedre utánna mert a router legalábbis ez a tipus véd is
    jah és akkor már érdemes a hálón belül nem kihasznűálni a router DHCP szoplgáltatását hanem fix ipket lőni minden gépre
  • Aldaryn
    De, onnantól, hogy van egy hálóm, ahol a gépek látják is egymást, semmi probléma. IP-ket megadod, és VRay pl. gyönyörűen renderel.
  • ThomasGins
    Ugyanugy ip alapján megy,nem?
  • Gladiator
    ops, télleg. sry. töröltetem.
  • Aldaryn
    Thx. A net renderrel már boldogulok, azt nyomtunk már párat. :)
  • GixEr
    tegyel abba a gepbe 3 halokartyat amelyik a neten log, es ugy latni fogja (mint server+NET server) a masik kettot. Vagy ADSL router es mindenki felmehet a NET-re egyedul a SERVER nelkul is. Ez csak a halozat resze a tobbit masoktol (nem hasznaltam meg halozati rendert)
  • Darkboy
    enyémen fennvan :D privibe érdeklődj :D
  • Aldaryn
    Emberek, én hálózatokból baromi lámer vagyok. És most jött el a nagy lehetőség, hogy van 1-nél több gépem, amin renderelhetnék. A kérdésem:
    Mi kell ahhoz, hogy a következő alkatrészekből: == 3 db PC, 1db DSL modem == egy olyan rendszert rakjak össze, ahol a gépek látják egymást, és mindhármon van net is.
    Vörösödök mint a citrom, de soha nem volt még szükségem ilyen ismeretekre.
  • Aldaryn
    Nem. Warez. Topic.
  • Mayer
    sziasztok!

Nem tudja valaki miért dobja ki ezt a hibaüzenetet mikor meg akarok nyitni egy filet?

• Gladiator
    nem szeressem, meg nem is működik, bár most "csinálom" aztán végső esetben kénytelen leszek.
  • ThomasGins
    DC
  • Gladiator
    khmm... tegnap rosszat töltöttam le, szal akkor újra felteszem a kérdést: nem tudja vki honnan tudnám letölteni a 6os verziót? htxvm
  • ThomasGins
    Nincs valaki otthon a hálózati renderelésben default rendernél?
  • GixEr
    itt egy video tutorial Zbrush temaban: tutor
    szerinet ez eddig a legjobb tutorial ilyen temaban.
  • nenad
    attol fugg hogyan csinalod, ha zbrushban kezded es fejezed be nemigen lehet gond. Pl zspheres, aztan pedig finomitani a modelt, sztem nagyon allat.
  • GixEr
    nem, de NURBS-ban is lehet loftolni (ez mar mas teszta :))
  • Ronin666
    A loft egyébként NURBSnak számít?
  • Ronin666
    Miért elvetemült? :)
    A képek egy kicsit kancsók lettek, mert én csináltam őket és túl perspektivikusak lettek. Nem tudom hogyn lehetett volna szerencsétlen széket úgy lefotózni, hogy értelmesebb legyen a front meg side képe.
  • Ronin666
    Hat nekem egyszerűnek tűnt ahogy az emberke összelekte azt a halat. És azért mondom, hogy viszonylag egszerű, mert a kis részleteket maxban ilyen tempóval az életben nem tudnád megcsinálni.

Egyébként ez nem teljesen loft volt, de már az ús abból lesz. Ma már nem volt hozzá türelmem, de holnap megcsinálom.

• GixEr
    Egyaltalan nem konnyu modellezni a Zbrushban, ez kb olyan mintha egy vilagbajnok futot neznel (nahat ilyen konnyu futni.....) Erezned kell benne a teret es a format mintha gyurmaznal/szobraszkodnal. Leginkabb ugy hasznalhato, hogy keszitesz egy "lowpoly" format max-ban es azt ellatod jo UW-val kiexportalod OBJ, fileba az importalod mint TOOL a Zbrushban, ott radobsz 3-4 divide-t, kialakitod a valtozasokat, utana ebbol az egeszbol kiexportalod a displace map-ot amit a maxban levo "lowpoly" testre raraksz. Aztan gyonyorkodsz a kepben (vagy a felrobbant polygonokban :) )
    Itt jobban utananezhetsz:
    ZbrushCentral
    Sorry a sok hozzaszolasert.
  • GixEr
    Ja es az oldalvarras tul vastag annak max 3mm szeles lehetne ez majdnem 1cm
  • GixEr
    csinald meg a tetejet is es Create/compund object/connect, vagy az egeszet murbsbol , de leginkabb poly modellezessem (ez most loft, ha nem tevedek, bar azzal is jonak kene lennie csak csinald meg a tobbi keresztmetszetet is)!!
  • FRenkie
    Bárszék blueprint... azért ez már elvetemült :)