46
  • hiba
    #46
    A lemezkiadok menejenka tetvesbe, hibaztassak magukat ha nem tudnak lepest tartani a technologiaval (a CD mint olyan mar tobb mint 20 eve letezik megis csak az elmult 5 evben hoditott teret).
    Ami nem volt az nem lehet hiany sem. Ja, hogy az o statisztikajuk szerint bevetelnek kellett volna lennie? Kenjek a hajukra a statisztikajukat.
  • AtisH
    #45
    Ha te az a zenélő vagy a ki lejjebb írtál, akkor kezd körvonalazódni egy elképzelésem a zenéd minőségéről... Csak az általad használd "technikához" kell az ihlet, a MusicMakerhez nem? Máskülönben a "zenéd" mennyire lesz maradandó érték az utókor számára?
  • Draco
    #39
    Mar bocs de szerintem house-t csinalni az nem = zenet csinalni. Nem nem vagyok buta punk vagy elvakult rocker sot szeretem a houst jot lehet ra bulizni reszegen vagy valami egyeb dologtol kiutve DE manapsag mar a nemet adokon regebben reklamozott music maker-el (amihez 4 cd-nyi zenet adnak) is siman ossze lehet rakni olyan zenet amivel ha lemesz egy disco v. klubba akkor a lanyok beleelveznek a bugyijukba tole...
  • Mike
    #36
    Mit csinál belőle az Artijus?
    épített belőle palotát pl. nézzétek meg a székházukat
  • Mike
    #35
    Ha majd egy lemez 1500-2500 Ft lesz, akkor megveszem
    De akkor sem azt a szemetet, amit a kiadók ezerrel nyomatnak
    illetve az olyan együttesekét, amiket a kiadók kreáltak.
    telítették szarral a piacot, aztán sírnak. csak saját maguk tehetnek róla, magukban kéne keresni a hibát, nem másokra mutogatni
  • verti.go
    #34
    Egyetértek KIPpel: A kiadók bekaphatják! Adják olcsóbban a cdket, és akkor talán meggondolom, hogy vegyek-e még eredetiben audiocd-t!

    Amúgy meg ki a f.szt érdekel, hogy a cd-írókat hibáztatják? Semmit se tudnak ellene tenni!!! HA HA HA :)
  • KIP
    #33
    azér vissza fele csak nem kéne fejlődni, vagy ez az evolúció?:-) LOL
  • KIP
    #32
    a lemezkiadók bekaphatják...
  • Rive
    #31
    #29: kérdezd meg tőlük...

    [email protected]
  • Tompi
    #28
    Hmmm.... Nem ugyanaz az apank?? :))))
  • braindance
    #27
    Ha van egy sound in portos hangkártyád, onnantól kezdve az is egyszerűen megy. Kicsit recseg, de az könnyen kiszűrhető a modern hangeditor szoftverekkel.
    Apám mániája, aztán ír belőle cd-t... :)
  • braindance
    #25
    Az Artisjus dolog tényleg valamilyen szinten a cdírás legalizációjának látszatát kelti.
    De ugye jönnek azok a dolgok, hogy lassan mindenre royaltyt tesznek, mint pl. a fénymásolás (pedig legtöbbet a haverjaim jegyzeteit másoltam aminek ők a szerzői jogok tulajdonosai), az írható cd (pedig a munkáimat is arra backupolom), és még sorolhatnám... (VHS, MD, MC, DVD-R, ....)

    Azt szeretném tudni, hogy hogyan osztják el a befolyt lét?
  • zer0
    #23
    Szerintem az a baja a kiadoknak, hogy nem tudnak minden evben nyeresegnovekedest elerni. A zenei piac telitodott (szemettel).

    Manapsag mar olyan olcso audio cd -t gyartani, hogy szinte barki kiadhat egy lemezt. Itt van ra a hazai pelda: TV2 sztarcsinalo ( vagy mi a szar ).

    Osszeszednek az utcarol egy rakas barmot, valakivel megiratjak azt a szemetet amit zenenek neveznek, a barmok ugralnak egy igenytelen klipben es kesz.
    Legyartatjak 20Ft-ert, kiadjak, az igennytelen ( tudatlan, mert nem hallhat mast csak ezt. a tv es radio ezt sulykolja az emberek agyaba ) emberek meg megveszik...

    Ezzel konkurenciat csinalva egy masik "neves" kiadonak/egyuttesnek.


    En mar egyaltalan nem hallgatok hagyomanyos radiot es nem nezem a "szuper" zenecsatornakat a tv-ben, mert az ott sugarzott ( egysiku ) zenek nem felelnek meg a zenei izlesemnek.

    Helyette inkabb az interneten keresem a nekem tetszo zeneket. A legtobbjet meg sem lehet talalni a CD boltokban.

    ---

    Most, hogy az Artisjus beszedi a jogdijat minden irhato CD utan a CD-re irt MP3-ak legalisak lettek? Ha igen akkor ne pattogjon egyetlen kiado sem, ha meg nem akkor mi a szarert fizetunk az Artisjus-nak??

    Erre valaszolhatna egy jogasz...





  • braindance
    #21
    Egyébként az Artisjus-al semmi bajom, a neve szerint a szerzők jogait képviselik, de szomorú, hogy a kiadók eszik meg a hasznot.

    Szóval menjenek a francba, ami magyar zenét szeretek, úgyis megveszem, a külföldieknek meg már ne utaljunk a hologrammokból... :((
  • braindance
    #20
    Ó, és ADSL vagy kábel kell az élvehető hallgatáshoz.
    És el ne felejtsem,
    http://www.tilos.hu
    ők is jók, na és közelebbről jön... :)
  • braindance
    #18
    http://www.flaresound.com/
    itt a bedroombeats-et vagy a jazzybeats-et szoktam hallgatni

    http://www.somafm.com/
    sok stream, a groove salad vagy a secret agent a bejövös háttérzene nekem innen...

    http://www.epiphanycorp.com/
    most valami miatt nekem nem jön,
    de kis cafe del mar stilusu

    ezek főleg az electronica műfajból valók, munka mellet ideálisnak találtattak nálam...
  • braindance
    #14
    Én mostanság ott tartok, hogy nem annyira a populáris zene jön be, hanem a hallgathatóbb tilos/estfm féle acid jazz, jazz, ambient, lounge, stb.
    Na most ez tipikusan az a zenei stílus, amiben egy számot nem szeretek egyszer többnél meghallgatni egy héten.
    Ebből következik, először is nem valószinű hogy letöltöm, másodszor ha le is töltöm (ugyan nem törlöm le 24 órán belül), nem fogom éjjel nappal hallgatni.

    Volt egy nagyon jó műsor vmelyik rádión, amelyben arról beszéltek, hogy mennyire megváltozott a zene mostanra. Az előadók is elkezdtek számokban gondolkodni albumok helyett, és ez lett a zene egysége. Egy albumon jó ha van három jó szám (tisztelet a kivételnek, van amelyik csak egyben hallgatható), és kifújt.
    Ezért adjak én 5-6-7 ezer forintot?
    Mert hacsak nem akarok Sarah Brightmant vagy valami olyan zenét hallgatni ami nem egy másik számítógépen készült, úgyse zavar az hogy .mp3.
    Ha nem tetszik a zene ami a rádióban megy, beizzítom a Flaresound vagy valamelyik internetes adót, és hallgatom a 128k-s streamet.

    Itt van pl. a Tilos rádió. Nincs frekvencia engedélyük, és mégis nyomják a zenét (kábelen és a neten). Teljesen non-profit, közszolgálati. Rendben van, rétegzenét játszanak általában, de reklám nélkül, és nem is fizetésért csinálják azok akik csinálják (sajnos). És ki kapta meg helyettük a frekvenciát? A Rádió C.

    Most épp hasnoló témáról van szó az ESTFM-en éppen, hátha kit érdekel.
  • DeXoSZ
    #13
    Buzi lemezkiadók folyton rinyálnak, már csak az hiányzik,h a szoftverkiadók is rákezdjenek...
  • Tomcat.no1
    #12
    100%-osan eggyetértek veled!
    néha már az audio CD-t is sajnálok írni és tényleg csak a legjobbakat írom ki. A többi marad mp3-ba.
  • nyunyu
    #10
    Haaat, nem is tudom. Multkor meg akartam venni egyik kedvenc eloadom (szombaton RW koncert!) legujabb albumat.

    Szemezek, melyik boritoval vegyem meg 5500-ert, erre egy aprobetus feliratot veszek eszre rajta: "Does not play on PC/Mac"

    Nem vettem meg, inkabb letoltottem. (most eloszor eletemben. kb. 30-40 eredeti cd utan!)

    Ha mar legalisan nem hallgathatom meg, akkor nem fizetek erte! A kiadok meg elmehetnek a sunyiba.
  • AtisH
    #9
    Ez az egyik kedvenc témám! Húzzon vissza az anyjába az összes ilyen és ehhez hasonló szervezet!!!
    Lassan ott tartunk, hogy az eredeti CD-t vásárlókat fogják okolni a bevételkiesés miatt mondván miért csak 3 CD-t vesznek a 15 helyett! És a gyöpösagyuak akkor sem fognak rádöbbenni, hogy leginkább ők a felesleges nehezékek ezen a piacon.
  • Supergamer_real
    #7
    "A P2P rendszerek már megvoltak, most a CD írók elterjedését okolják, "

    Szerintem meg a sajat farkukat kergetik... annak az eselye, hogy a CD-irok ellen barmit tudnak erdemben tenni pontosan ugyanannyi mint, hogy a P2Pvel tudnak akarmit is kezdeni.

    Az arak a sok hulyeseg miatt megfeljebb mennek es akkor majd senkisem vesz CD-t, talan meg nyugaton sem.Ennyire azert nem lehetnek sotetek...
  • Tompi
    #5
    "A Zeneipari Társaságok Nemzetközi Szövetsége"
    A gondd itt van! A zene ma mar ipar es nem muveszet!!!
    No comment!
  • HealerGOD
    #4
    A P2P rendszerek már megvoltak, most a CD írók elterjedését okolják, arra mikor jönnek rá, hogy a sok szemetet esetleg nem akarják megvenni az emberek?

    Amiről úgy gondolja az ember, hogy megéri azt úgyis megveszi, az én esetemben pl.: Enigma összes album CD-n és a DVD-is. De a sok 2 kislány három fiú ugrál a színpadon és két hónap múlva nem emlékszik rájuk a kutya sem stílusú zene nekem nem ér egy fillért sem...
  • Tompi
    #3
    Sajat tapasztalatom meg az, hogy a netrol toltok le zenet, igy olyan egyutteseket ismerek meg, amire amugy eselyem sincsen. Kesobb megveszem a CD-t, amit a net-es letoltes nelkul tutira nem vennek meg(zsakbamacskat ki szeret venni?)
    Viszont most meg mar tul draganak erzem a CD-ket. Tul soknak tartom a 4-5ezer FT-ot (2-3ezer meg OK). Egy CD eloallitasa vagy 10Ft, tehat 4990-et fizetek ki szerzoi jogokra szallitasra, raktarra, es viszonteladoi haszonra.

    Erdekes lenne osszehasonlitani, hogy par eve hany CD-t lehetett venni egy atlag magyar keresetbol, es most hanyal lehet.
    Sajnos nem tudok adatokat, (becsulni meg nem akarok)....(egy kozalkalmazotti fizubol kb havi 10CD-t lehet venni, de akkor az egesz csalad ehengebed, kikapcsoljak a futest, aramot stb...!)
  • Tompi
    #1
    "1060 illegális P2P szervert számoltak fel, és 28 ezer kalózoldalt zártak be" Nem piskota!!! Es meg van 10-szer ennyi! :)))

    Es azzal mivan, hogy az onLine zeneletoltok koreben sokkal magasabb az audio CD vasarlas??? (itt az SG-n volt egy cikk arrol, hogy azok a userek akik P2P-t hasznalnak tobb orig. CD-t vesznek, mint a P2P elott!) Tehat a P2P csak penzt hozott a zenekiadoknak!