29
SB live 5.1 ac3 gond
  • gabyi
    Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy nem igen működik az 5.1-es hangrendszer az általam kipróbált játékok alatt, DE DVD esetén minden rendben + A Doom 3-nál, Thief-nél és a Vietcong-nál is okés a dolog... De pl. a MOHA-nál vagy NFSU esetén már nem megy... Pedig elvileg ott is kellene szerintem... Ez miért van!?

Előre is köszönöm a segítséget!

(Genius Home Theater 5.1 SB Audigy LS)

Sziasztok: Gabi
  • CoolStuff
    nem:(
    Csak a segítőkészségét köszöntem meg!
  • CSOCSO
    most akkor meg mar vagy meg mindig nem?
  • CoolStuff
    Köszi!
  • CoolStuff
    Csak nincs Eax támogatása...
  • [Jakuza]
    Akkor talan probald meg a KX drivert.
    Amugy is jobb mint az eredeti Live driver.
    Az Asus A7N8X topicban nemreg irtam be a linkjet.
  • CoolStuff
    Fönt van... de ott se szól!:P
  • uzsidoboz
    Hello légyszi adjatok egy linket vagy címet ahonnan friss nem alap xp-s hanem jó beállításokkal teli drivert lehet letölteni!
    Az Xp-nek nem tetszik még az eredeti creativ live 5.1 drivercd+a winamp5 is rendetlenkedik főleg játék alatt+ vmi útmutatót h mire mi való a kimeneteknél mert csak úgy szárazon kaptama kártyát lehet vmi driverrel ezeket konfigurálni?

Köszi
  • [Jakuza]
    Valami lejatszo beallitasi hiba lehet.
    Ajanlom neked a Media Player Classic nevu lejatszo programot.
    Ott meg a kulon csatornakat is betudod allitani a hangbeallitasoknal, hogy melyik hangszoron mi szoljon.
  • CoolStuff
    Köszi!
    Megpróbálom este...
    Játék közben szól a center, csak zene és film közben nem!:(
    Egy Creative Desktop Theater DTT2200-as 5.1-es rendszerem ven, de full jól szól másnál!:P
  • CSOCSO
    75 watt.. eleg jot fog szolni. nekem 70 wattos logim van.. elegge zsirul szol! jatekra zenere filmezesre nagyon zsir! neha full felesleges kivinni a gepet a nagy cuccra.. teljesen megfelel mindenre.. mely jot szol..soot le is szoktam venni 40% ra... hangerot pedig aximum 3/4 ig tekerem..
  • CSOCSO
    nah akkor megprobalom leirni nekem hogy van beallitva az AC3...
    szal:
    Main ablak:
    Master maxra huzva noarmalize nincs bepipalva

USe DRC igen es az kozepre huzva

LFE Voice meg surround bepipalva

speakers : SPDIF
    16 bit

Mixer:
    Master 20
    Auto gain control igen de a one pass nem!
    auto matrix nem!
    bass redirect igen

MATRIX beallitasok:

bal felso L tol jobbra le srehen az SW ig minden 1 es!
    tehat lesz srehen bal fentrol jobbra le 6 db egyes!
    remelem rtheto
    kb ennyi lenne.. ha nem mukodik akkor... akkor nemtom.. talan probalkozz uj szoftverrel.. milyen hangrendszered van?
    jatekban szol a center? esetleg zene kozben vagy valami??
    ha sehogy nem megy vegyel egy uj hangkarit
    pl 2 es audigy-t
  • CSOCSO
    szerintem jo lehet
  • adam17
    Tud vki vmit nyilvánítani Creative Inspire T5400 -as hangfalrendszerről (5.1)?
    Egy ilyet szeretnék most venni...
  • CoolStuff
    Nem alaplapi!
    Sima SB Live!
  • zakika
    nekem is ez volt a gond... gondolom alaplapi jangkartya. nekem az volt es nem is sikerult megszolaltatni 5.1 ben. vettem egy SB-t es most mar megy :)
  • CoolStuff
    tévedtem!:D
    AC3 az jobb!:)
    De még mindíg nem szól a centerem!:(
  • CSOCSO
    sima ac3 as divx filmrol van szo
  • zakika
    DVD vagy valami mast akarsz halgatni? ha DVDt akkor kapcsold ki az AC3 kodolast a hangkartyan mert azt mar a lejatsz szoft elvegezte
  • CSOCSO
    nah megsem sikerult.. mert igy meg minden mas halk volt ( ha beallitottam hogy akkor o kezelje a tobbit. ha en kezeltettem a tobbit akkor tok jo volt viszon egyetlenegy hulye hangnal ( GITS 2-t nezem ) akkor baromira ossze vissza torzult a hang:(
    viszont most betettem erre az Spdif re vagy mire....

M0Dair asoznta hogy nem egyelno az igazi dolbyval.. hat nemtom.. az elobb volt egy dolbys eszlet es komolyabban korbement a hang mint dolbyra vagy 5.1 re teve.. uberzsir volt!!!
  • CSOCSO
    nah vegulis megoldottam.. manualisan beallitottam hogy erosebb legyen a center.. igy most elegge zsirul szol:)
  • CSOCSO
    ahoy... nekem audigy kettom van.. es van egy olyan gondom hogy ha 5.1 re rakom az ac3 filtert akkor a besszed kurvahalk.. viszont... ha dolby ra rakom akkor meg csak az L es R savot adja ki... tok nem ertem mivan...
  • TopGun
    Koszi! szedem!
  • lck #6
    INNEN
  • TopGun
    Hi! ezt a drivert honnan lehet leszedni?
  • Shep
    Szedjétek le hozzá a KX drivert abban alapból van software-es AC3-as cucc és azzal minen megy jól, és erőteljesebb is a hangja mint a sima creative drivernek, az eax-al lehetnek problémák egyes játékoknál /állítólag/ nekem eddig egyikkel se volt gond, mindenben ment szépen, FC, D3, Soldiers, GroundC II, szóval minden új játéknál jó volt, régiekkel pl HL+CS, Postal2 is jó volt, egyedül a CS-ben nem szól a center, de nem is tudom, hogy támogatja e egyáltalán az 5.1-et a game.
  • M0Dair
    Nekem is ez lenne a problémám, szal, ha valaki tud rá rendes megoldást, akkor írjon...
    Az spdif-re állítás nem egyenlő a teljes ac3-as hangzással, szal az nem jó!:(
  • Feketekéz
    A live speaker menüjében be kell kapcsolni az ac3 gombot + (ha powerdvdt használsz), akkor az audio kimenetet spdif-re kell állítani a progiban.
  • Boco
    Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy van egy SB live 5.1-em és egy jazz 5.1-es hangrendszerem és az istenért se akarja dvd nézéskor a centert megszólaltatni. Néztem mér rajt .vob kiterjesztésű dolbi digital intrókat, teszteket és ott szólt. De dvd és divx nézés közben az istenért se akarja megszólaltatni azt az átkozott centert! Teljesen tanácstalan vagyok...Légyszi ha tudtok segítsetek!
    Köszi!