43
  • CAD
    #43
    Igen lehet igazatok van...
  • mir
    #42
    ebben van valami...
  • Power
    #41
    "de amd ala hiaba veszel markat, soha nem lesz olyan ugyanolyan stabil."

    Az ilyen emberek mondták mondjuk ugyanezt régebben az intelről. :-)
    Minden változik még a cégek is, csak a begyepesedett emberek agya nem.
  • tomcs
    #40
    hat te elegge el vagy szallva oszinten....... most komolyan azt hiszed van valami ertelme annak amit mondasz? egyedul a markanevben van valami igazsag, ugyanis az amd a k6-os sorozattal _elegge_ lejaratta magat, ezen nincs mit vitatkozni. de a k7 1 nagyon jo es megbizhato cucc, es a k8at mar a nagy _markas_ gyartok is varjak, fejlesztenek hozza, stb. az meg hogy az amd jatekra valo.. tenyleg nem tudom ilyeneket honnan veszel... szinte mar faj. kepzeld el, van olyan szakember is, aki kirohog ha azt mondod neki hogy _most_ intelt akarsz venni. mellesleg az intel sem bolondbiztos, megfeleloen hulye emberek barmibol kepesek instabil rendszert csinalni.. tudod azert dicseri mindenki az smd-t mert igazabol 1 rakat vacak az egesz, minden arrol szol hogy teged palira vegyenek. opel-bmw hasonlat.... ezzel meg akkor gyere ha majd a prociddal mesz nozni :))))))
  • CAD
    #39
    Shaman BMW opeles hasonlata igencsak megalja a helyett...

    Az intel nev kiegyensulyozottan jo processor minosegre, kivallo stabilistasra "kotelez". Intel fan, mondom, en sokat gondolkoztam, sok tesztet atneztem sok szakemberrel beszeltem, es mivel mindegyik azt irta "hogy ha dolgozni is akarok amd-vel nem csak szopni, akkor inkabb intelt valasszam" - mind1, nemerdekes, have fun. Azert hajra amd... hammerre kivancsi leszek - bar sztem ez csak tovabb elteti az x86 kultuszt, amit lehet mar el kellene felejteni, es tenyleg uj alapokra helyezni mindent.
  • CAD
    #38
    talizman, oszinte leszek, en nem tudok hitelt adni hozzaszolasodnak, ilyet barki barmikor beirhat, mindenesetre en meg nem talalkoztam olyan szakemberrel, aki nekem amd-t akart volna ajanlani, lehet hogy ez csak egyfajta sznobizmus... de lehet van nemi valosaglapaja.

    Az hogy jobban bejaratott marka intel, meg hogy gyerekcipobe jar szerverek piacan... hat a nagy gyartok miert nem raepitik szervereiket, miert intelt valasztjak, meg miert nem terjedt el szerver piacon... mert egyszeruen nem oda valo, nem munkara, jatszasra... megbizhatobb az intel, most hiaba josz markas dolgokkal, nyilvan hogy intel ala is markat kell venni, de amd ala hiaba veszel markat, soha nem lesz olyan ugyanolyan stabil.
  • zsozso
    #37
    izé 2 estől nem 12 estől :)
  • zsozso
    #36
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/Benchmarking_Methodology_Final.pdf

    Javaslom a 12 es oldalt és utánna gondolkozz ...
  • mir
    #35
    TALIZMAN:
    az a bizonyos 760MPX-es alaplap, ami támogatja a 64/66os PCI-t?
    ha esetleg az lenne, és véletlenül(bár erre tekintve, hogy szerver nem sok esélyt látok) nem regiszteres DDR memória lenne benne, el tudnálnekem küldeni 1 olyan logfile-t, amit a GCC adott önmaga lefordítása közben?
    a www.rio.hu oldalon olvastam 1 érdekes cikket, és ott a GCC nem volt hajlandó lefordítani magát többszöri próbálkozással telepítéssel sem(valamit valahola gép elszámolt) tehát 1*űen nem tudta magát lefordítani.
    én csak arra vagyok kíváncs, hogy az ott csak 1edi hiba volt, vagy máshol is vannak olyan problémák...(amúgy én is AMDs vagyok, a hibát nem lejáratás kedvéért tettem ide, csak a tényközlés miatt...)
  • Rive
    #32
    #27, CAD: igen, láttam. Nem is egyet. Csak az inteles gépeken dolgozó kollégák szidták, nameg persze titokban sárgultak rendesen.
  • Supergamer_real
    #31
    Zsozso, tessek ide bemasolom az AMD oldalarol a definiciot.Ezekutan ha kulturaltan nem tudsz tarsalogni a gumiszobat tudom ajalnani.

    What do the 2100+, 2000+, 1900+, 1800+, and 1700+ numbers mean?

    These are model numbers. AMD identifies the AMD Athlon XP processor using model numbers, as opposed to megahertz, such as 2100, 2000+, 1900+, 1800+, and 1700+ versions. Model numbers are designed to communicate the relative application performance among the various AMD Athlon XP processors. The AMD Athlon XP processor 2100+ will outperform an Intel Pentium® 4 processor operating at 2.0GHz on a broad array of en-user applications.

    Higgadjal le, nem hiszem el, hogy ne tudnal normalisan tarsalogni.
  • CAD
    #28
    ettol fuggetlenul azt mondom, aki jatszik, es viszonylag olcson meg akarja uszni dolgot az amd-t mindenkeppen! - de high-end meg minoseg imho meg mindig intel... es az a jo az intelbe, hogy bar nem olcso, de ott azert a nev kotelez, es azt hiszem hogy mar nagyon reg nem lattunk meg kritikan aluli intel procit...
  • CAD
    #27
    En csak annyit kerdek meg: latott mar valaki valamilyen szerver, vagy grafikus allamast AMD procival felszerelkezve? :)) - mert hiaba teljestimeny (ami elismerendo! meg szep, ha csak jatszanek tuti amd-t vennek!) - de en akivel eddig beszeltem, szakmabelivel, harwaressel, vagy olyannal aki komolyabb porogikkal izzadsztja procit, egyszeruen nem talaltam embert aki azt mondta "jovan cad bazzeg, vegye amd-t jo az is szodaval" - igy hiaba tesztek, hiaba vakitasok hogy ennyivel erosebb meg annyival, egyszeruen nem az az amd meg ami az intel... back to the first question: lattatok mar... ;>
  • zsozso
    #26
    Bázze EMBŐR menny amd oldalára és ott nézzd meg mihez viszonítják a többi ujság meg kis****m az le van tojva ...
  • NeoMaN
    #25
    Ez az orajelmizeria egyszeru.Eloszor kiadnak 1 procit monnyuk 500-on.Te magveszed.Majd par hettel-honappal kesobb 600-on.Te megveszed.Es igy tovabb,es igy tovabb.Butak es naivak lennenk,ha azt hinnenk,hogy jelenleg ezek a legfejlettebb procik,amit gyartani tud akar az Intel akar az AMD.Biztos,hogy legalabb 1 generacioval elorebb tartanak,de elobb kiadjak ezeket,hogy a befolyt osszegbol finanszirozhassak a tovabbi fejleszteseket.Itt MINDEN a penzrol szol,es abban is biztos vagyok,hogy mind az Intel mind az AMD ugyanigy cselexik.
  • NeoMaN
    #24
    Ez az orajelmizeria egyszeru.Eloszor kiadnak 1 procit monnyuk 500-on.Te magveszed.Majd par hettel-honappal kesobb 600-on.Te megveszed.Es igy tovabb,es igy tovabb.Butak es naivak lennenk,ha azt hinnenk,hogy jelenleg ezek a legfejlettebb procik,amit gyartani tud akar az Intel akar az AMD.Biztos,hogy legalabb 1 generacioval elorebb tartanak,de elobb kiadjak ezeket,hogy a befolyt osszegbol finanszirozhassak a tovabbi fejleszteseket.Itt MINDEN a penzrol szol,es abban is biztos vagyok,hogy mind az Intel mind az AMD ugyanigy cselexik.
  • Supergamer_real
    #22
    Bekomann:Az SGInek is vannak mind RISC mind CISCes szerverei, munkallomasai.Eleve a ket procifajta mukodesi frekvenciaja kozott meg mindig eleg nagy a kulonbseg.Holott semmi akaraja nem lenne 2GHZ-s risceket csinalni.

    "a jelölés nem jó dolog, én sem értek vele 1et, ennek ellenére az AMD helyében én is pontosan ugyan ezt tenném."

    Ha jol emlexem a bevezetes idejen Rive vilaitott ra jol a dolog lenyegere.Akit ert hozza az ugyis a teljesitmenyert veszi a procit... egyebkent meg a szaksajtobol csak dol az ingyenreklam az ellentmondas miatt amit az AMD vs Intel prociteljesitmenyben tapasztalhatsz.
  • Supergamer_real
    #21
    Zsozso:
    "Az AMD x.x+ jelőlése azt mutatja meg, hogy mennyire képes a proci az eredeti athlonhoz(nem tbird, hanem a slotA-s)
    Szóval semmi köze a régi pr(pentium rateing) hez ..."

    Most leforditok neked egy kulfoldi ujsagcikk reszletet (nevet nem mondok, nyugati az egyik legelismertebb szaklap).

    "Az AMD egy rendkivul bonyolult keplettel szamolja ki a processorainak az iNTEL procasszoraihoz viszonyitott sebesseget."

    Ezekutan levonhatod a megfelelo konzekvenciat....

    "Jah, hozzá kéne tenni hogy mennyi is az I2 FPU teljesítménye ez Opteronhoz képest - várhatóan nagyobb és szélesebb ennek a 64bitnek a támogatása."

    Ez megint csak parasztvakitas Fotel.Mar ne haragudj ketlem, hogy lattal mar I2 vs Opteron testet.Mar egy ideje csak ezzel az FPU dologgal josz itt allandoan.
    En mar lattam mukodes kozben Hammert (te meg hacsak nem voltal a Cebiten a sajtoszobaban vagy a Computexen akkor teljesen valoszinutlen).Az meg, hogy I2 lattel-e, nem hiszem, hogy kerdeses.Csak annyit akartam mondani, hogy total felesleges itt joslatokba bocsajtkozni, hogy meylik miben jobb, rosszabb amig nem latsz erdembeli tesztet, vagy magad ki nem probalod.
  • Lion
    #20
    hm...
  • fotel
    #15
    Az AMD az Opteront bevallottan az Intel Itanium processzorok ellenfelének szánja, azonban lényeges különbség, hogy míg az Intel Itanium chipjei úgymond tisztán 64 bites processzorok, addig az Opteron várhatóan mind a 32, mind a 64 bites környezetekben jól teljesít majd - Jah, hozzá kéne tenni hogy mennyi is az I2 FPU teljesítménye ez Opteronhoz képest - várhatóan nagyobb és szélesebb ennek a 64bitnek a támogatása.

    Zsozso - te sem gondolod magad komolyan ugye?
  • zsozso
    #13
    Imádom ezeket a butus kis hozzászólásokat :)
    Előbb nézz utánna és akkor szövegelj ...
    Az AMD x.x+ jelőlése azt mutatja meg, hogy mennyire képes a proci az eredeti athlonhoz(nem tbird, hanem a slotA-s)
    Szóval semmi köze a régi pr(pentium rateing) hez ...
  • Bekomman
    #11
    Bocs kicsivel akartam
  • Bekomman
    #10
    Szép ez az Opteron, de ha odamegy valaki akkor inkább a belsejére kiváncsi mint erre a 40-ES ÉVEKBŐL SZÁRMAZÓ RÁDIÓRA
  • Bekomman
    #9
    "magukat megnevezni nem kívánó források szerint a tajvani alaplap-, illetve chipsetgyártó cégek által az AMD-től nemrégiben átvett Hammer tesztprocesszorok frekvenciája is jóval 1 GHz alatt maradt, és az AMD állítólagosan csak a vártnál nagyobb hibaszázalék mellett képes a Hammer processzorok gyártására"

    Például az intel?
  • Rive
    #3
    Azért, mert ezek még csak engineering-sample példányok. Állítólag ami P4-eket az Intel szállított az alaplaptervezőknek tesztcélokra, azok is csak 900MHz környékén ketyegtek.

    Amikor majd kijön a bolti változat, az majd gyorsabb lesz.
  • dewdew
    #1
    megvarjuk!!!