147
Pinnacle PCTV Pro 5.1 WDM driver gondok
  • Narancs
    ez jó kérdés, de sajnos nem tudok válaszolni, mert nincs videónk...:)
    De van egy asztali DVD lejátszó, azzal meg lehetne nézni, hogy compositon van-e hang?
  • nemcsakfeel
    ha nem tunerról akarsz felvenni, hanem pl. composite bemenetről Videóból, akkor sincs hang?
  • Narancs
    Volt XP reinstall is, de semmi változás...
  • Narancs
    Nekem csak sima stereo van, de azért fölteszem a kérdést, hátha.
    iuVCR -t szretném használni, mert csak ezzel tudok AVI ba fölvenni, a gyárival csak DV aviba....:(
    Viszont nincs hangja ennek a ratyi tunernak, pedig biztos jó helyre dugtam minden kábelt.
    Mi a fene baja lehet?
  • nemcsakfeel
    nekem is totál forró, kezdetektől fogva. először a upc kábelre gyanakodtam, hogy ott más a jelszint vagy ilyesmi, de anélkül is forró.

#61 : a képi megjelenítés Overlay en legyen, Preview módban "normális" hogy akadozik.
  • Mighty
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az normális-e, hogy a kártya nagyon forró?
  • ent
    Sziasztok
    A problémám:
    5.9 v. softverrel a pro kártyám működése: hang tökéletes a kép akadozik mitől lehet?
  • FrezeR
    igen azóta kipróbáltam és müködik. köszi :)
  • kisviku
    Szerintem megoldható.Mivel nincs meghatározva, hogy amit belekötsz az milyen műsorforrás.Nekem is ilyen kártyám van UPC-s kábeltv előfizető vagyok, csak sajna itt a lenti antennakivezetésnél gyenge a jel, ezért sz*rt sem látok, de biztos hogy mindenképpen lehetséges.
  • FrezeR
    szeretném megkérdezni, hogy ezzel a kártyával lehetséges lenne e, hogy én mint müholdas UPC-s előfizető, erről vegyek fel müsorokat?
    köszi!
  • Mighty
    "Az en gondom megoldodott. Egy forumon olvastam, hogy a nero..."
  • ent
    Azt honnét deríted ki, hogy melyik fájl akad össze vmivel?
  • nemcsakfeel
    ezekről tudtok vmit???
    pinnacle hoz kiadott codecek
  • Munch
    Nekem sem talál meg egy csomó mindent... Nem tudom hogy miért, manuálisan sikerül mindent beállítani. Fine tune-nél a csatornák fele nincs középállásban.
  • Mighty
    Az en gondom megoldodott. Egy forumon olvastam, hogy a nero DS filterevel akad ossze a kartya vagy a PC vision.
    A kerdeses file-ok:
    NeQTVDec.ax
    NeQTADec.ax

Csak szimplan atneveztem (*.*.bak) es jo lett.

Hatha mas is beleszalad ebbe.

Ujabb kerdesem: Mitol van az, hogy UPC kabelen (csaladi csomag van), nem talalja meg a Travel es a Fashion TV csatornakat a kartya?
  • ent
    Ua. a helyzet! Más ötlet?
  • nemcsakfeel
    Biztos lassú a procid
    [i]"amd64 3800+"
  • ent
    kösz, próbálom!
  • Munch
    Tedd át másik PCI slotba! Vagy cseréld ki valamelyik másik eszközzel!
    Nálam is volt ilyen, aztán egyszer csak jó lett neki a hely. :)
  • ent
    A következő gond amiben helpet kérek, előre thx!
    5.9 driver, tehát a legfrissebb van fent xp rendszeren! Eddig semmi gond nem volt míg fel nem tettem a jogtiszta xp-t.
    Szaggat a kép ezerrel, a vinyó töltésénél ugrik egyet.
    Directx9c mellett lehet ilyen gond?
  • ent
    Manuálisan add!!
  • ent
    Akkor válassz vmi más regiot és úgy keresgéld!
    A másik variáció hogy mondod neki a beállításoknál, csatorna neveknél 'add' egy új csatorna és a kábeltv szolgáltatód honlapjáról leszedett csatornakiosztás szerint...stb.
  • Mighty
    Ma tettem be a gepembe egy PCTV PRO kartyat es gondjaim vannak vele!

A PCTV assistant utolso fazisa nem fut le.
    Mikor elinditom a kartyahoz kapott progit (PCTV Vision), akkor felajanlja, hogy megkeresi a csatornakat. Egy ido utan lefagy.
    Maskor meg hibauzivel all le a progi inditas utan (Hardware initialization failed)

Mi a bubanatos menyko van? Van erre megoldas, vagy vigyem vissza?
  • Air
    Van valami olyan progi amivel dekodolhato a Private Gold UPC kabelrol??
  • pedestrian
    Sziasztok. Nem tudja vki miért nincs nálam a TV csatornákon kép? A hang rendesen jön minden csatornán.
  • O0D:
    hat vmi ilyesmit találtam a Doom9.org -on:
    ( a pontos helye: http://www.doom9.org/
    Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Capturing Video > Capture FAQ, Update 04/08/03 )

14.) But why?

BECAUSE! ... The encoding process is lossy and your source material will be changed making the later use of filters useless (especially VHS often has artifacts that you would like to eliminate prior to encoding to your target format. Plus, capturing is a very demanding process for your PC. If your PC has to encode to DivX at the same time it may no longer be able to keep up with all the data and your DivX file will have dropped frames Thus, we recommend the lossless Huffyuv codec. If your HD is not large enough you can still use an MJPEG codec (e.g.: PicVideo Q 19/20) which is more suited for capturing.

Depending on your TV chips there are some additional details to
    keep in mind:

- If you have a BT8x8 chip, the OVERLAY mode has to be switched off during the capturing session.
    - When using a Philips based card, the OVERLAY mode has to be activated!!
    - Capturing on WIN2K/XP using WDM drivers does not necessarily have to work. If you use VirtualDub you should install one of the following software if you get an error message like Error 418: NO capture DEVICES installed:
    - vfwupd.exe
    - dx80bda.exe
    - wdm-vfw-wrapper

But there is no guarantee that it will work. And there's a catch:
    Using the wrapper the processor load is higher which could result in more dropped frames.

most még kíváncsibb vagyok hogy műxik vdub alatt neked :)
  • O0D:
    Most keresem meg a linket a kedvedért :) de amúgy virtualdub.org on mintha lett volna FAQ és abban... De múgy ha neked megy, leírhatnád milyen beállításokkal, stb. Ugye nem kisméretre gondoltál?
  • FactorG
    Üdv! Pinnacle PCTV Pro-m van. Felraktam az 5.5-ös updatet egyből. Az a baj hogy nem talál meg a kártya olyan alapvető csatornákat mint az RTL Klub vagy a TV2. Se finom hangolással se gyors, se lassú tuningal. Mi lehet a baj?
  • [Jakuza]
    Ezt ki mondta neked ?
    Mert ebbol semmi se igaz.
  • Crem
    Ha google-rákeresek, több 100 oldalt talál...:(

Egy pontos linket nem tudnál adni?
  • Rusy
    Felraktam a windvr 3-mat is, de azis azt írja, cannot detect device...
    Nemtom mi lehet
  • Rusy
    This package includes,

Display Driver WXP = 6.14.10.6422
    Control Panel = 6.14.10.5088
    TV Capture WDM = 6.14.10.6227

előre is köszi a segítséget
  • Rusy
    fennvan a wdm driver, akkor mit használjak felvételre?
  • nemcsakfeel
    WDM drivert feltettel?
    VirtualDubot ne hasznald felvetelre, mert az csak Video for Windows-t tud.
  • Rusy
    Sziasztok, meg szeretném kérdezni, van egy VIVO-s Radeon 9200 se kártyám, videoról szeretnék felvenni virtualdubbal, de azt írja a capture driver nincs megfelelően telepítve, nem látja a videot, ilyenkor mi a teendő, kell valami pussz állítóprogi?
  • nemcsakfeel
    Hasznalj radiovevo progit.
    Radiator, stb...
  • Crem
    Üdv emberek!

Valaki árulja el, hogy kell beállítani Pin.PcTv kártyán a rádiót?

A TV adásokat szinte gond nélkül mindet felismeri, de a rádiócsatornákból egyet se...

A konverer elött van kettéosztva a kábel. (Fasion tv & Hallmark nem fogott meg:P )
  • SaWo
    Nekem két monitorom van, de nem tudom kicsapatni a tv képét a másodlagos megjelenítőre, nincs valakinek valami tippje?
  • Laalee
    a nagyobb gond az hogy a jó őreg miro is egy rakás fos. :D
  • yas
    Ha jól láttam akkor az új kártyák már másképp néznek ki. A régi kártyákon philips "hagyományos" tuner van (a kábel egyből a tunerbe megy). Az újakon pedig lapos különálló tuner van. Most volt nálam az utóbbi kari kölcsön. Ehhez már az 5.7-es driver-t adják amivel a régi kártya el sem indul. Szerintem ezeknél az újabb kártyáknál fordulhat elő, hogy a kép és hang nincs szinkronban, de elképzelhető hogy a következő driver-ekben ezt orvosolni fogják.
    Az a "baj", hogy ez már nem a jó öreg MIRO, ha nem saját fejlesztés.