17
-
#17 Nem ismrem a reszleteked, de bizonyra vannak olyan dolgok amiket nem ismerunk, hogy miert hiusult meg a felvasarlas.
Az biztos, amd igen nehezen ballag az uton, es en nem bantam volna ha letrejon az uzlet. -
Vízipók #16 Throughbred magos Cyrixekre várnánk.
Állat! :-) -
Bekomman #15 Az hogy hányszoros a részvény árfojam az nem meghatározó. Ha fel akarja vásárolni akkor meg elég 2* akkorának lennie (lásd: Daimler-Chrishler, Á a fene se tudja szóval dájmler-krájzler) -
Bekomman #14 Néztem egy Nasqad jelentést, az AMD (mindössze) 3 milliárd dollárt ér (árfojamtól függően) az Intel ennek többszörösét, a VIA mégtöbbet érhet ha képes lenne felvásárolni. -
#11 Hello Varia!
A tőke nemcsak készpénzt jelent. Leginkább azt mutatja hogy a részvények alapján mennyire becsülhető egy cég értéke a tőzsdén (magyarán mennyit adnának érte) Úgyhogy ha a VIA-nak lett is volna elég pénze a vételhez, kiürült volna a kassza, vagy bankkölcsönt kellett volna felvennie. Létezik mégegy vételi mód, de a VIA vezetői (és a részvényesek) esetleg az AMD ettől elálltak: a VIA saját részvényeinek egy részével vásárolja meg az AMD-t. Lényeg hogy nem jött össze, és szerintem így jó: ki tudja hogy a VIA vezérkar miféle változtatásokat hozott volna az AMD projekekben (pl. egy fejes azt mondta volna egy évvel ezelőtt: töröljük a Hammer-tervezetet, mert bizonytalan a piaca, helyette csináljunk olcsó Athlonokat a P4 ellen) -
#10 Na azér nem olyan eccerű a képlet , mint azt ahogy a VIA elképzelte LOL:-) -
#9 A VIA ceg kb 26x akkor tokevel rendelkezik mint az AMD, ezt csak ugy megjegyzem.
Szoval elmeletben megenne, es a reszvenyeinek ara is az otszorose.
Udv -
#6 Az a 20 % közelebb áll a tervekhez, mint a valósághoz... -
sztavrosz #5 Már látom magam előtt a szép jövőt! Mikor a szerencsétlen, csóri AMD userekből VIA fanatikusok lesznek! És utolsó szavuk így hangzik. Halál az Intelre! -
#3 Köhög a bolha :))))
Be is cseszne ha egy piaci 20%-os részesedéssel bíró Procigyártót egy akár VIA méretű cég is csak úgy felvásáróljon... képtelenség
A felsorolt megvásárólt cégek pedig egytöl-egyig már csödközeli hezetben lévő cégek voltak, nem úgy mint az AMD meg a Transmeta.