A VIA valóban fel akarta vásárolni az AMD-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem ismrem a reszleteked, de bizonyra vannak olyan dolgok amiket nem ismerunk, hogy miert hiusult meg a felvasarlas.
Az biztos, amd igen nehezen ballag az uton, es en nem bantam volna ha letrejon az uzlet.
Az biztos, amd igen nehezen ballag az uton, es en nem bantam volna ha letrejon az uzlet.
Throughbred magos Cyrixekre várnánk.
Állat! :-)
Állat! :-)
Az hogy hányszoros a részvény árfojam az nem meghatározó. Ha fel akarja vásárolni akkor meg elég 2* akkorának lennie (lásd: Daimler-Chrishler, Á a fene se tudja szóval dájmler-krájzler)
Néztem egy Nasqad jelentést, az AMD (mindössze) 3 milliárd dollárt ér (árfojamtól függõen) az Intel ennek többszörösét, a VIA mégtöbbet érhet ha képes lenne felvásárolni.
Hello Varia!
A tõke nemcsak készpénzt jelent. Leginkább azt mutatja hogy a részvények alapján mennyire becsülhetõ egy cég értéke a tõzsdén (magyarán mennyit adnának érte) Úgyhogy ha a VIA-nak lett is volna elég pénze a vételhez, kiürült volna a kassza, vagy bankkölcsönt kellett volna felvennie. Létezik mégegy vételi mód, de a VIA vezetõi (és a részvényesek) esetleg az AMD ettõl elálltak: a VIA saját részvényeinek egy részével vásárolja meg az AMD-t. Lényeg hogy nem jött össze, és szerintem így jó: ki tudja hogy a VIA vezérkar miféle változtatásokat hozott volna az AMD projekekben (pl. egy fejes azt mondta volna egy évvel ezelõtt: töröljük a Hammer-tervezetet, mert bizonytalan a piaca, helyette csináljunk olcsó Athlonokat a P4 ellen)
A tõke nemcsak készpénzt jelent. Leginkább azt mutatja hogy a részvények alapján mennyire becsülhetõ egy cég értéke a tõzsdén (magyarán mennyit adnának érte) Úgyhogy ha a VIA-nak lett is volna elég pénze a vételhez, kiürült volna a kassza, vagy bankkölcsönt kellett volna felvennie. Létezik mégegy vételi mód, de a VIA vezetõi (és a részvényesek) esetleg az AMD ettõl elálltak: a VIA saját részvényeinek egy részével vásárolja meg az AMD-t. Lényeg hogy nem jött össze, és szerintem így jó: ki tudja hogy a VIA vezérkar miféle változtatásokat hozott volna az AMD projekekben (pl. egy fejes azt mondta volna egy évvel ezelõtt: töröljük a Hammer-tervezetet, mert bizonytalan a piaca, helyette csináljunk olcsó Athlonokat a P4 ellen)
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
A VIA ceg kb 26x akkor tokevel rendelkezik mint az AMD, ezt csak ugy megjegyzem.
Szoval elmeletben megenne, es a reszvenyeinek ara is az otszorose.
Udv
Szoval elmeletben megenne, es a reszvenyeinek ara is az otszorose.
Udv
Már látom magam elõtt a szép jövõt! Mikor a szerencsétlen, csóri AMD userekbõl VIA fanatikusok lesznek! És utolsó szavuk így hangzik. Halál az Intelre!