138
Ki hasznalja mar, mire jutott vele, stb
  • Robez84
    Hali.
    Lehet hogy hülye a kérdés, de
    ha felveszem a mozilla Firefox-ot még az internet explorer mellé az nem befolyásolja a le és feltöltési sebességet? Nem ütközik egymással a kettő?
    elöre is köszi RobZ
  • akyyy
    köszike majd megnézem
  • Dj Faustus #136
    1. A levelek felsorolásánál, kattints jobb gombbal a spam-knek itélt levélre és a megjelenő menüből válaszd a Mark/As Junk menüpontot. Ezek után törölheted a levelet.
    Ennek a szűrőnek a beállítását megtalálod a Tools/Junk Mail Controls menüpont alatt. A Settings fülön válaszd a When I manually mark messages as Junk - Delete them opciót.
    Így lesz egy tanítható spamszűrőd.

2. Tools/Message Filter menüpont, New gomb - itt meg megadhatsz tartalomra/tárgyra/e-mail címre reagáló spamszűrőt.

Én az 1. megoldást használom, remekül bevált.
  • akyyy
    Thunderbirdbe hogy állítom be, hogy ha kapok egy olyan levelet, amibe benne van a Valuable és a Company szó, akkor ezeket törölje de azonnal??? hiába állítom a szűrőt ugyanugy oott vannak és csak jönnek és jönnek... valamint az egiyk témájába kb igy néz ki hogy *****SPAM***** változó hosszúságú csillagokkal. ezt is megcsináltam hogy ***SPAM***-re törölje de mégis megkapom, lehet aza gond hogy az egyikbe több a csillag minta másikba. akkro hogy csináljuam meg hogy mégis ezeket ne kapjamn meg?:(
  • Tomicsek
    http://mozbackup.jasnapaka.com/
  • beerka666 #133
    hali
    hogy lehet a mozilla levelezős részéböl "kimenteni" az e-maileket?
    hog azt aztán ujra vissza tudjam rakni.ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
  • RelakS
    Mozilla van a gépekre telepítve. Azóta kiderült, hogy a fő gond az, hogy mentésnél nem érdeklődik a program, hogy ugyan milyen néven óhajtjuk megtenni.
  • Sil78
    Hmm, Mozillánál talán a Szerkesztés / Beállítások / Böngésző / Segédalkalmazásoknál lehet ezt kitörölni. (Júzer egészen biztosan Mozillát használ, nem keveri a Firefox-szal mondjuk?)
  • RelakSfromhome
    Okos júzer bebökte a letöltés ablakba, hogy "Mindig hajtsa végre ezt a műveletet ennél a fájltípusnál", innentől kezdve egy webes alkalmazásunkból a mentés legalábbis nem működik rendesen.

Hogyan lehetne ezt megszüntetni?
  • Sil78
    (Egyébként minek neked proxi, ha azt se tudod, mi az?)
  • Sil78
    Mozillában Szerkesztés / Beállítások / Haladó / Proxi. Firefoxban Eszközök / Beállítások / Általános / Kapcsolat.
  • Hyper2005
    hello. valaki segítsen már hogy lehet a proxit átállítani (vagy mit)?:)
  • Csaby89
    Hi All!
    én csak most telepitettem fel a Mozillát mert azt hallotam hogy jo.
    Ti hogy gondoljátok? Szerintetek is jo a Mozilla vagy cseréljem le?
    (irjatok már 1-2 dolgot ami jobb mint a többi böngészöben)
    elöre is kösz.
  • Sil78
    Igen, cookies = sütik. De az 1.4 helyett tegyél fel egy újabb verziót, jobban jársz szerintem. Pl az 1.7.5-öt (vagy esetleg Firefoxot).
  • cicai
    sziasztok!
    Mondjátok legyetek szivesek hogy a Mozilla 1.4-ben a coccit hol tudom engedélyezni. szerkeztés/beálitások/adatvédelem/sütik lenne az? Mert ha igen én nem tudom itt engedélyezni.
    Köszi a segitséget.
  • dotkom
    Nem. De az igaz, hogy van olyan amit letölt, de csak 1-2 honlapon. Az egyebkent lehet, hogy a firewall tehet rola? Mert az igaz, hogy nem reg resetelni kellet.
  • Sil78
    Az IE is? Hmm... És csak amikor le akarsz valamit tölteni, az oldalak bejönnek?
    Nem használsz véletlenül Panda vírusirtót?
  • dotkom
    Sziasztok! Nekem az lenne a problemam, hogy amikor le akarok tölteni valamit bármelyik böngészőmmel (firefox, mozilla, iexplorer) mindig azt irja ki, hogy a dokumentum nem tartalmaz adatot. Ez mier lehet?
  • Sil78
    Ja, szóval Thunderbird, és címjegyzék, így már érthetőbb... Akkor keress olyan fájlokat a Mozilla profilodban, hogy abook.mab és history.mab (a Személyes címjegyzék és az Összegyűjtött címek), és ezeket másold át a Thunderbird-ös profilodba. Ha ezeken kívül van még más címjegyzékfájlod (.mab) is, azokat meg ki kell exportálnod LDIF formátumba, és úgy importálni. (Az abook.mab-ot és history.mab-ot elég csak átmásolni, azokat automatikusan fel kell, hogy ismerje a Thunderbird, amikor elindítod.)
  • Hu.man limbi
    hát ez a képbeszúrás csak nem akar összejönni:)
    a képtáramnál légyszi nézd meg.
  • Hu.man limbi
    bocs, rosszul írtam. Mozillából Thunderbirdbe, a címjegyzéket
  • Sil78
    A kép nem látszik, mi a hibaüzenet? Próbáltad már úgy, hogy simán a Firefoxban Fájl / Importálás? Vagy akár egyszerűen át is másolhatod a bookmarks.html fájlt a Mozilla profilodból a Firefoxéba szerintem (sőt, arra is van módszer, hogy ugyanazt a fájlt használják).
  • Hu.man limbi
    Sziasztok, Mozillából szeretném a címjegyzékemet átvinni Firefoxba, a telepítéskor valamiért a firefox( ez települt másodiknak)nem vette át a címjegyzéket.
    A mozilla exportálásakor a köv üzenetet kapom?
  • af27
    Hali, a Mozilla nem hozza be az SG chat-et.
    Linux platformon.
    Nem tudja valaki mi lehet a probléma?

• Sil78
    A Mozilla Alapítvány többféle programot is fejleszt. A böngészők közül pl a Mozilla, a Mozilla Firefox és a Camino tartozik hozzájuk, de van önálló levelezőprogramjuk is, a Mozilla Thunderbird. Meg pl van naptárprogramjuk is, a Mozilla Calendar / Sunbird. Ahogy látod, kicsit zavaró lehet, hogy a cég neve is Mozilla, használják "családnévként" is a programokhoz, és az egyik termék is Mozilla, úgyhogy jobb, ha a Firefoxot Firefoxnak hívod. (Mint ahogy pl a Macromedia Dreamweavert sem szokás Macromedia-ként emlegetni, meg a Microsoft Word-öt sem Microsoft-ként...)
  • akyyy
    franc....

akkor msot ez firefox, és nem is mozilla? bocsesz, csak ez az egész böngésző nagyon bekavar, de mégis nagyon jó, mert az explorerből elegem van
  • Sil78
    Ha Firefoxod van, miért a Mozilla topicban kérdezed? Vannak ugyan olyan dolgok, amik ugyanúgy működnek mindkettőben, meg pl egy csomó közös kiterjesztés is, de elég sok az eltérés. Szerintem jobban jársz, ha a megfelelő topicban kérdezel.
    Egyébként igen, Firefoxban működik az SG RSS-e, persze. Még az autofelismerés is (látnod kell a narancssárga RSS-ikont a jobb alsó sarokban, az Állapotsorban), arra kattintva felveheted élő könyvjelzőnek.
  • akyyy
    nekem mozilla firefoxjavascript:szmajlik()
    [szmájlik] 1.0
  • Sil78
    Mármint RSS-t? Gondolom, Mozillához is vannak RSS-olvasó kiterjesztések, vagy ha másként nincs, akkor a Mozilla Mail-hez... (A Thunderbird pl ezt már alapból tudja, Mozillához valószínű kiterjesztés kell, vagy külső hírolvasó program.) De élő könyvjelzőket úgy tudom, Mozillában nem lehet használni, csak Firefoxban.
  • Sil78
    Ehhez az oldal üzemeltetőit kell zaklatni, hogy írják meg rendesen az oldalat, böngészőfüggetlenre.
  • akyyy
    Az sg RRS-eit lehet használni mozilával?
  • akyyy
    Köszi működik.
    És azt hogyan lehet megcsinálni hogy ez normálisan működjön, és ne azt irja ki hogy:

A csevegőszoba betöltődése folyamatban...
  • Sil78
    Rakd fel a FlashGot kiterjesztést innen, működik Mozillával is, nemcsak Firefoxban. És persze szinte bármilyen letöltésvezérlővel együtt tud működni, nemcsak FlashGet-tel.
  • akyyy
    azt hogyan lehet beállítani, hogy ha mozzilában rámegyek egy fájlra, akor rákérdez hg ymit akarok vele, hogy lementem e vagy megnyitom. és láttam hogy van vhol olyan hogy Flashgettel letöltöm, de itt nincs olyan, és ugy sinc smint e xplolerben, help
  • akyyy
    hogy mész a chatre???
  • gagaga
    halihó.nekem is mozillám van.mikor c6-re akartam menni automatikusan felajánlotta a javát letöltésre.le is szedtem.azóta megy.
  • flashX
    Most hogy nézem nekem sem hozza be a chatet.
    de vót má oan hogy behozta
  • flashX
    naon ott vagy!

:DDDD
  • cSuwwi
    ték :P
  • Sil78
    Valószínűleg valami olyan kódot használnak a chathez, ami csak IE-ben működik, ezért rejtik el a chatablakot a többi böngésző elől. Ha a User Agent Switcher-rel meghamisítja az ember a useragent-et IE-re, akkor látszani fog a chatablak kerete, viszont így sem jön be maga a tartalma.