Fegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha már akkora kibaszott zseni vagy, akkor ne felejtsd el, hogy a .22-es kispuskalõszerbõl is minimum 5 féle van. (pl. .22, .22L, .22LR, .22AWM), azonkívül ez a kaliber pontosan megegyezik a NATO szabvány kaliberével, azaz 5.56 mm. Hát nem azt próbáltam beleverni a fejekbe, hogy ezzel lehet szép méretes lyukakat lõni az emberekbe, akár még beléd is.
Az acélmagos lövedékeket meg hagyjuk most, az elõtte beidézett hozzászólás alapján ezek külön kategóriát képviselnek.
A hasított hegyet amúgy sem alkalmazzák szabvány lõszerként a katonák. Mellesleg a 7.62 (43M)-esre jellemzõ, hogy 100 m-en az energiája még 3000 J környékén van, míg az 5.56-os (0223R) 0 méteren 2000 körül. Csoda, ha hátravágja a vadmalacot? Olyan erõvel kapja el, mintha egy Trabant elkapná 10 Km/h-val.
"Láttál te már pl. 200 kilós vaddisznót amit egy ólomhegyû acélmagos 7.62-es lövedék talált oldalba és a túlsó felét csak darálthúsnak lehetett felhasználni??"
Nem, muti a képeket. Lécci, lécci, lécci!!! 😞
A 43M és a 39M lõszereknél nem hiszem, hogy az lett volna a célja a ruszkiknak, hogy sebesülteket gyártsanak, nekik csak a halott német volt a jó német. Tény, hogy egy sebesült katona ellátása minimum 2 másikat köt le, de a 7.62 találata inkább halálos, a kisebb kaliber inkább sebez. Erre van statisztika, keress rá.
A nagyobb kaliber, ha sebez, akkor nagy valószínûséggel halálos, a kisebb kaliber meg inkább sebez.
"kaliber és a rombolóerõ összefüggéseirõl"
Vázolom, hogy te is megértsd. A rombolóerõ szilárd cél esetén a tömeg és a sebesség függvénye, azaz a mozgási energia alakul át. Ez ugyebár 1/2m* v2. Nagy kaliber, nagyobb térfogat, köbösen arányosak a tömegek. A sebesség csökken, de az csak négyzetesen szerepel a képletben.
Így lészen a kaliber arányban a rombolóerõvel.
(.50 BMG 17000 J, 7.62x54R (39M) 3800J, .223R 2000J).
Élõlények esetén a cél puhasága miatt másképp viselkednek a lõszerek, plusz itt bejátszik a hidrosokk is.
Bár a local geniusunk úgyis megcáfol egy vadmalaccal, avagy egy szitává lyuggatott szerencsétlen õzzel. Ugye?
ezért van az, hogy (szemtanúk szerint) át lehet vele lõni a vasúti sín alsó részét, és pl. egy mellkasi találatnál képes az egész gerincoszlopot kimûteni a páciensbõl.....
ha jól sejtem, te a NATO szabványt említetted (5.56), ami már van Kalasnyikovban is, nem jut eszembe, melyik típusnál
Riszpekk
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Vagy csak hallottad???
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
hidd el eltalálja feláll az még😊
azt nem mondták a haverok, hogy elõtte vadászbálon voltak, és kicsit felöntöttek a garatra?? utána meg nem ment a célzás???? 😄DD
De azért finom volt mind...
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Esetleg ha valaki a fentieket gondolná nem erre céloztam írásommal.
a macskás dolgot is visszavonom.
Csak ne felejtsük el, hogy a lövedék kiképzéstõl jelentõsen függa rombolóerõ.
Itt egy jó kis leírás ajánlom mindenkinek.
lõszerek elemzése
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Ha ezt egy fegyverelméleti vizsgán adnád elõ kivágnának mint macskát szarni!!!!!
Láttál te már pl. 200 kilós vaddisznót amit egy ólomhegyû acélmagos 7.62-es lövedék talált oldalba és a túlsó felét csak darálthúsnak lehetett felhasználni??
Amellett, hogy kb 90 méterrõl érte találat és 2 métert vágódott oldalra.
Nekem van ilyen lövedékem, ami szétnyílott a becsapódáskor, a 7.62-esbõl kb 3-4 centiméteres acél és ólomgubanc lett.Képzelheted az mit csinál.
Majd lefotóztatom valakivel, ha ráérek és felteszem, de vadászattal foglalkozó oldalakon biztos találnál ilyen képet.
A romboló hatás a lövedék induló sebességétõl, a megtett úttól, a környezeti hatásoktól, és a lövedék orr-és test kiképzésének módjától függ!!!!
Bazze egy .22-es szar kispuskával is 10 centis lyukat lövök rád ha homorú orrú, spirálisan hasított oldalú lövedékkel ellátott lõszert töltök bele.
Egyébként a katonaságoknál rendszeresített lõszerek (pl: 7.62) rombolóerejét nemzeközi egyezmények szabályozzák, (ellentétben a vadászattal) hiszen az elsõdleges cél az ellenfél harcképtelenné tétele, nem a megölése.
Megint más tészta az önvédelmi (támadó???) fegyverek lövedékeinek kiképzése.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
tok jo demo videok vannak 😄 meg van elvileg egy lassitott lovesteszt is 😄
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
koszontem.
tud valaki ilyet?
lehet sima pisztolygolyó is, de akár tomahawk is
Riszpekk
koszontem.
Riszpekk
de engem delfinre emlékeztet
koszontem.
koszontem.
koszontem.
koszontem.
Ne mond hogy az a 3 lyuk az egyensúly kiegyenlítésére szolgál 😊
akkor este megyek és kipróbálom 😊))))
koszontem.
SOF2-ben pl. nálunk tiltott a flüppölés 😊)))))))
erre mondta idióta haver, hogy a sniper akkor legyen : "DDDZZSSSSZZSZSZSZZFFFFFFSSsssssfsfs"
:😄DD
Riszpekk
koszontem.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
ugy lövi ki a gránátot hogy flüpp? szerintem is 😊)
koszontem.