1972
A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
-
Dora #1289 Szerény kérdés: van 8mm-es Flóbert?(ha egyátalán így kell leírni) -
Yetike #1288 A hadseregben mióta rendszerezték a taréjt? Különleges punk osztag? :)
-
#1287 A gyüjteményem -
kiskorúbézoltán #1286 Régen valóban a géppisztoly kategóriába tartozott nálunk az AK sorozat de már jóideje gépkarabélynak mondják .
Az assault rifle meghatározást soha nem használták sehol a géppuska kategóriára , ált. a magyar terminologia szerinti gépkarabélynak fordítják .
A karabély és a puska között az alkalmazott lőszer a különbség , a karabélyok rövidebb - ezért kisebb teljesítményű - lőszert tüzelnek .
Az RPD és az M249 golyószórók a magyar terminologia szerint , az amik a sajátjukat "raj automata fegyver"-nek (squad automatic weapon --->SAW) nevezik .
Az M-60 ill. a hazai megfelelője a PKM(SZ) tartoznak a géppuska kategóriába .
A géppisztoly kategóriában az MP-5 és társainak magyar megfelelője a KGP , ide tartozik minden pisztplylőszert tüzelő és sorozatlövésre alkalmas fegyver . -
N #1285 Hali!
Most akkor ,hogy van a fegyverek besorolása?
A magyarok az AK-47-est géppisztolynak hívják (apám szerint)
és az M16-ost is.
Az amerikaiak ezeket Assault Rifle-nek hívják ami szerintem a rifleből eredendően géppuska vagy gépkarabély.
A magyarok eleve csináltak egy kis kavarcot mert az AK-t
gépkarabélynak és géppisztolynak is hívják.Szerintem a karabély és a puska között nincs különbség és apisztolyt nem lehet karabélynak nevezni.
Az amcsiknál a géppisztoly (sub-machinegun) MP-5
UMP,P90.
A géppuska a magyaroknál az RPD,M60,M249
ez az amcsiknál Light machine gun
Tehát a magyaroknál van:pisztoly,géppisztoly,géppuska
Az amcsiknál ezt még jobban szét bontották
pistols,machine pistols,sub-machineguns,assault rifles,light/heavy machine guns-ra?
Ha valaki tudott követni attól kérdem ,hogy most akkor ,hogy is van ez? -
Yetike #1284 Köszönöm a fáradtságodat. -
#1282 :)
de mit teszel akkor ha nálam egy Makarov PM (a löszernek nincs gázkibocsájtása, így majdnem olyan halk a fegyver, mint 1 hangtompítóval ellátott darab) van? :D -
#1281 Nekem van harci retikülöm. Tökéletes fegyver, többször kipróbált, és 100%-os hatásfokkal működik. Fekete álcázó szín, rövid, erős dupla fül, rejtett cipzár, réz díszítés a márkanévvel az elegancia jegyében. Belül velúrbélés, és egy nemesagyagból égetett kisméretű válaszfaltégla. -
Yetike #1280 Ott a link. #1274 -
#1277 azt is tudom, olvasom a Kalibert :) -
#1274 angol leírással, de jó képekkel fegyverek itt. -
#1272 Köze nincs a katyushához, jobb, ha tőlem tudod :D -
#1271 egyébként ez a fegyver lesz a STALKER-ben is :)
ja, és az OICW pályázat eddigi nagy esélyese a HK XM8.
kép lejebb látható -
#1269 nem, ez FN F2000-es belga fegyver, míg az OICW, USA beli fegyver (OICW = Obejectival Invidual Combat Weapon) -
#1268 nem oicw? -
#1267 FN F2000 assult rifle:
-
Yetike #1265 Viperáról tud valaki képet felrakni? -
#1264 hát persze mivel nagyobbak voltak a töltetek ezért fért csak kevesebb fel... -
#1263 pontositok:igaz a katyusa keveseb rekétanyilásvolt de anál nagyobb pusztitást csinált. -
#1262 bazz elirtam -
#1261 igaz a katyuska ahogy ti hivjátok keveseb rekétanyilásvolt de anál nagyobb pusztitást csinált.
-
#1260 és sokkal hosszab is volt:) -
[DFL]vajdi #1259 automata bazooka... :DDD -
#1258 szvsz katyusán feleennyi rocket slot volt kb... -
#1256 lol :))
nekem Katana kell továbbra is :) -
#1255 Miért lenne túlzás?? Legjobb volt nagy területekre gyalogság ellen. A németek Nebelferwehr-jéről koppintották. Véletlenül sem összekeverendő a Katyushával. -
#1254 pl. -
Zhertun de Royg #1253 Jaja még lángszórós is meg partraszállóvá alakítva is. -
#1252 pedig volt ilyesmi :) -
Zhertun de Royg #1251 Ez egy kicsit túlzás nem?
-
Zhertun de Royg #1250
1945 Hirosima -
Zhertun de Royg #1249 A http://www.weaponsemporium.com/-on is van ilyen csak $348.99 de amúgy is gyenge. -
#1248 Pl a #1226-ra gondolsz? -
#1247 Mi a jó ezekben a kitalált már már használhatatlan fegyverekben? :) Ha ezeket meg látná egy középkori katona, inkább küzdene egy kaviccsal, mert azzal is többet ér :)
Egy fegyver attól szép, hogy tökéletesen megvan alkotva, ki van egyensúlyozva. -
#1246 Ez a Glamdring, Gandalf kardja ;) -
#1245 Az én kedvencem:
-
#1244 De most hogy mondod ott hallottam :D -
#1243 csak nem a katonai sapkát akarok venni topikban haallottad? ;-) -
#1242 Nem illik teljesen ide, de azért beírom :) Szóval kaptam a fülest, hogy lesz most novemberben BP-n valami military börze. Nem tudtok mondani valami bővebbet (mikor/hol lesz)? -
#1241 íjakat viszont nem láttam rajta. mindjá megnézem újra.