America\'s Army

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MarkBlade
Sajnálom az amerikai katonákat olyan helyen harcolnak ahol nem is kellene..És 11.-e sem biztos hogy olyan terrorcselekmény volt amihez az araboknak volt közük.. bár ezt soha nem fogjuk igazából megtudni..
Tikal
igen, ez kérdés volt akkor is.... de akkor ugye szaddam megadta magát, bush meg örült és nem akarta tovább fesziteni a helyzetet.. akkoriban azért még más volt a politikai helyzet is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nyers
Politika az egész, Bushnak kellette egy háború, megcsinálta.
11.09 után nem állhattak ölbetett kézzel.
Mondom minden haláleset igen komolyan érinti a vezetés népszerûségét, így Busht. Több százezer amerikai esne el, mert koreának, azért van hadserege.
Nem tudom, de ismerek néhány embert, aki még külön örül is az amerikai halottaknak - mondjuk ezért csak a magyar belpolitika okolható.

My Life for Freedom!

Tikal
franciáknak se jött be kelet :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MarkBlade
JA és majdnem elfeldtem.. Ugyebár a Sivatagi vihart is az amcsik nyerték nem? Akkor miért nem fosztották meg Irakot Szaddamtól? Miért hagyták hogy a csúnya zsarnok bácsi tovább sanyargassa a népet? Szerintem Amerika csak a politika miatt lép háborúba.. nem szeretetbõl nem azért hogy felszabaditsa az embereket. nem bosszúból.. és ezt nem veszi be a gyomrom.. emberek halnak meg azért mert valaki úgy gondolja így nagyobb befolyása hatalma lehet..
csak nem az olajra gondolsz? :))
minden állam a saját érdekeit teszi elõtérbe, USA sem kivétel.. ez van
MarkBlade
Akkor ebben mi a nagy hõsiesség? Nem ott kell vakarni ahol talán viszkedni fog hanem ahol már jelenleg is viszked..
A könnyû háború jöhet ahol meg talán nem is olyan egyszerû azt hagyuk másnak? Bár az igaz hogy a keleti harcok nem nagyon jöttek be Amerikának.. pl Vietnam..
Tikal
koreának vannak támogatoi, nem is akárkik....

Nyers
Talán azért, mert egy esetleg koreai háborúban több százezer amerikai katona halna meg.
Minden haláleset kényesen érinti a vezetést, képzeld akkor mi lenne!

My Life for Freedom!

MarkBlade
LOL.. :)
MarkBlade
Korea jó példa.. Teljesen igazad van vele kapcsolatban bizonyítottan van atomfegyvere Amerika még sem tesz semmit.. Irakban csak találgatnak hogy van vagy nincs fegyver lerohanják..Ebben most hol a logika? Vagy lehet hogy nem is a fegyverek megsemisitése a fõ cél?
Tikal
az fair!
de én általában szolok nekik hogy ott repül a kismadár!

Tikal
és azt is megszámoltad hány kis fasz tábornok uralkodik afrika országaiban? ha usa nem lép közbe a szerbek ugyében ott még ma is háboru van, mert az ensz nem tett semmit közel 10évig.... én ezt is népirtásnak és aljasságnak tekitnem nem csak azt hogy amerika beleavatkozik esetleg olyanba amibe nem kéne...

de nézzuk koreát... mi folyik ott? nem kéne valamit tenni? nem rég láttam egy dok filmet és mit mondjak, kemény diktatura van még mindig, 2004-ben!!!!!! ez elég szmoru, valaki fog tenni bármit is? nem....
hacsak usa nem, bár õk most szerintem kicsit pihennek majd, elég volt nekik most irak meg afganisztán

MarkBlade
És amikor az RT-n két centirõl fejbelövöd mert a tájat kémleli.. :)
MarkBlade
igen ez igaz.. de ha belegondolsz amerika az elmúlt években hány háborút kezdeményezet? Nem keveset.. Mennyi saját egységet és mennyi ellenséges erõt õlt meg a civileket nem is számolva..Ha ezeket összeadjuk nem kis eredmény születik.. Nem vagyok Amerika ellenes de kicsit visszafoghatná magát..
Tikal
a videos gyilokhoz még annyit hogy én pl kurvára utálom mikor kilõ egy sniper mondjuk a bridge se-n.... nem valami humánus és fair :)

[negativ] Cirek
az más :D

http://www.xsu.hu honor: 87 rank: General ^^ BE paladin / death knight, UD warlock / mage / rogue - n power - BS

Tikal
nem jo, de nem tudsz visszamenni a multba és azt mondani stop.... az uj fegyverek célja a minél kevesebb saját és minél kevesebb civil élet elvesztése.... persze mondhatjuk hogy az amcsik sok ivilt megoltek már a háboru folyamán, de õk legalább törekednek rá hogy ne öljenek feleslegesen.. szaddamot még a saját katonái sorsa se érdekelte, nemhogy a civileké....

*fejét a testétõl
Tikal
nem egészen... ez ugy mukodik hogy pilota vagy és voltál már bevetésen, majd hallod hogy egyik társad lelövik... pár nap mulva kint vagy õrjáraton, látod ezeket a csávokat, amint épp egy csõszeru tárgyat visznek egy zsákban, gyanusan rohangálnak, körbenéznek, dumálnak... ez mind közrejátszik, majd jön egy döntés, ami nem feltétlen jo, de nem is rögtön elitélendõ....

te se nézed jo szemmel ha lellõbek egy xSU kutyát nem?

jobb ha nem nézed meg, én is rátaláltam sajnos arra a ruszki oldalra... tele van borzalmas videókkal
kiváncsiságból letöltöttem néhányat, tényleg a hányinger kerülgetett:(
élõ ember fejét bicskával elválasztják a fejétõl, BMP teli emberekkel rámegy az aknára, öregember ujját szórakozásból elvágják stb.. brrrrrrrrr
MarkBlade
Hoah.. Már látom magamat kardal a kezemben.. :)
De szerintem mi itt nem is vittatkoztunk.. Inkább csak azon sajnálkozunk hogy egyre személytelenebbül lehet gyilkolni és senki nem tehet ellene semmit.. Régen csak rajtad állt vagy bukott hogy tulélted e a csatát..és egyértelmûbb volt hogy ki az ellenség.. mostmeg akkár egy gyerek is jöhet bombával.. Nem jó ez így..
[negativ] Cirek
*letartóztatnak

http://www.xsu.hu honor: 87 rank: General ^^ BE paladin / death knight, UD warlock / mage / rogue - n power - BS

[negativ] Cirek
szerintem ha pár napja lelõttek egy apache-ot az már nem aktuális. Ha aznap visszamentek volna rendetrakni rendben...
ez olyan mintha 200-zal elmegyek a rendõr mellett az autópályán szerdán, és pénteken egy másik autóst(akinek tegyük fel hasonló kocsija van mint nekem) éetartóztatnak...

Tikal
"és ezeket az embereket atomjaira kell lõni 2 kilóméterrõl videón keresztül célozva..."
ezzel mi a baj? mármint a videos célzással? most hagyjuk hogy a témát... a videos célzással szerntem semmi gond... vagy ha gond akkor térjunk vissza a középkorba, tudjátok mint a rettenthetetlenben, na azok csaták voltak...

Tikal
ezt
"és ezeket az embereket atomjaira kell lõni 2 kilóméterrõl videón keresztül célozva..."

meg ezt
"sztem ez egyszerû gyilkosság, amit látunk, hiszen nem történ kísérlet lefegyverzésre..."

vedd kulon, hogy jogos volt e vagy sem az lehet vita témája....
hogy milyen modon ölnek az más kérdés, a sniper puska emberi? a lézerirányitásu bomba 10km-rõl kilõve emberi?

az elsõ csoka észrevette hogy lõnek rá, kicsit meg is huzta a lépést, szerintem már õk is hallották a helit, csak nem látták, lehet nem tudták hogy éjjellláto is van az apache-on, ( honnan is tudhatnák)

a témához hozzátartozik hogy az eset elõtt pár nappal leszedtek egy járõrözõ Apache-ot, rpg-vel....

[negativ] Cirek
Szerintem meg minnél több ártatlan áldozat van, annál több merénylõ lesz.
Gondoljatok bele. Anya elküldi a kölköt boltba, ahol vmi atrocitás miatt meghal. Anya egyedül marad, mer férje meg amúgy is harcol...
szerintetek nem fog a nõ két héten belül 50kg dinamittal az amcsik felé futni? dehogynem...

Nyers
"nagy harcosok ezek az amcsik" - igen, de ez a videó nem a harcolásról szólt! Szerintetek minek fejlesztették ki ezeket a pusztító harci kolusszusokat! (Hiszen az Apache felér egy kisebb hadsereggel!)
Egyébként meg a friendly fire dologról és a civil áldozatokról, ezek a 18-28 év közötti katonák mindennap akkora stressznek vannak kitéve, hogy nem csoda, hogy hibáznak! (Látátták azokat a képeket, amikor két ami csak azért élte túl, mert éppen egy pálmafa árnyékában voltak, amikor robbant a pokolgép, hát nem lennék a helyükbe!)

My Life for Freedom!

MarkBlade
Erre azt mondanák az amcsik hogy az ellenkezõje sem volt bizonyított.. és mivel ellenséges területen történt..
Nem tom én mit csinálnék hasonló helyzetben de lehet hogy én is lõttem volna.. Minden esetre az tény hogy minden háborúban vannak ártattlan áldozatok. És ez nem jó.De ez van..
Slow
jah, van ilyen, hogy egyes emberek fegyvereket pakolásznak, talán valami akcióra is készülnek... igen, ilyen van, fõleg olyan országokban, ahol amerikai megszállás van...
és ezeket az embereket atomjaira kell lõni 2 kilóméterrõl videón keresztül célozva...
nagy harcosok ezek az amcsik...

sztem ez egyszerû gyilkosság, amit látunk, hiszen nem történ kísérlet lefegyverzésre...

Gfreiter
Mér? Én is rohangásztam már holdkórosan éjszaka, vasvillával a kezemben egy krupliföldön. Egyébként én azt figyeltem meg, hogy az elsõ csókát elõször nem találták el, de a faszi észre sem vette, hogy valaki lõ rá. Ez hogy lehet? Az meg tényleg csúnya dolog volt, hogy a földön fekvõ sebesültet is cafattá lõtték.

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Tikal
ha megfigyeled a video végén mikor a csávo szalad a traktorhoz vmit huz elõ egy zsákbol, hát biztos nem a fehér zászlot.... amugy most arrol megy a téma hogy jogos volt e vagy sem...

azért a rohangászot lovik mert az szaladt elõszor az elrejtett tárgyhoz vagy a kamionhoz... meg ha nem tettek semmit rosszat akkor mit keresnek egy mezõ közepén, körulnéznek, stb, éjszaka, egy hosszukás tárgy ami akár patacsi rgp-je lehetett :)

patacsi HUN
most fogok format c :) lehet, hogy megjavul a mikrofonom... de lehet, hogy nem ;)

AmericasArmy.hu - A Magyar AA Közösség Weboldala. Minden Magyar AA klán, és független játékos szolgálatában.

Gfreiter
Hol van ez a csecsen oldal? Kavkaz? Egyébként szerintem valakiket azért így szitává lõni genya dolog, hogy asse tom kik azok és mit csinálnak. Én nem láttam harckocsit, de nem is nagyon hallottam. Azt mondogatta a csávó, hogy truck. Az egyik egy szgk volt, a másik egy teherautó, a harmadik meg valami traktorféle, de az is lehet, hogy nem is jármû volt. Meg ha fegyver van a csávónál, akkor mér dobná a mezõ közepére?

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Strahd_
Jol van na csak idepisslantottam .) de ismersz .)) ismerd ki a gondolataim :D

MarkBlade
Te vagy az elsõ aki észreveszi! Persze.. ez bizonyítja hogy mennyire vonzódok a régi magyaros szóhasználatokhoz.. Na jó ez hülyeség.. :)
[Rush]
Direkt van elírva az aláírásod?

"egy dologt kell tudnom"

hTTp://ror.hu/

MarkBlade
Láttam.. de nem kellet volna nem vagyok egy nagy embervédõ de azért az sok..
[Rush]
Strahd_ az 1/3-adát nem értem ;)

Strahd_
ha durvát akartok nézni a csecsenk bosszu oldalát kelene megnéznetek 1 filemt néztemmeg róla de majd elhánytam magam. Egy fiatal orosz katonafiut elkaptak éas a fimen csak az van hoyg a fiu egykedvüen nézi hoyg szétlövik a karját és a lábát nem is áll ellen csak nézi majd azt is ahoyg levetköztetik és pilango késel szép lassan levágják a fejét Kibaszott durva összetörik az öszecs onjukat és anynir akikészült a srác hoyg enm is érdekelt emit történik már vele.

Strahd_
Pont ez a fura .)

Strahd_
Piont ez a fiure ebben miért a mezön rohangálot lövik elösször?

patacsi HUN
mit izéltek, opfor ruhába voltak, hát ledarálták õket :(
mi is abban vagyunk... nem szaroznának.

AmericasArmy.hu - A Magyar AA Közösség Weboldala. Minden Magyar AA klán, és független játékos szolgálatában.

[Rush]
Az elsõ embert nagyon szétszették.....

Strahd_
Márha igaz a szöveg ami a film alatt van ugye.
mert az ugye ugy szokt eleln i hoyg a harcolo alakuatok rádio és viedo felvételét együtt tárolják majd mindenkienk elérhetövé teszik...
Ugye ezt ti sem gondoljátok.

MarkBlade
Igen de most lett fõleg aktuális..
Slow
hát ez nem egy új felfedezés... hogy úgymondjam, ezt már kb 100 éve egyértelmû...

MarkBlade
A gyöztesek írják a történelmet..
MarkBlade
És mint bizonyított találtak vegyifegyvereket és arra utaló nyomokat hogy gyártanak.. csak azt nem értem hogy ezeket miért nem hozták nyilvánoságra? Ezzel az erõvel aki nem tetszik Amerikának azt simán lerohanhatja és terroristának bélyegezheti..
Mighty
Vagyis inkabb ugy mondom, hogy a genfi egyezmenyt serto cselekedet szankcionalasat csak a vesztes felre alkalmazzak.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk