60295

A legfrissebb verzió: 3.0.8 (Verzió info) |
\"\"/ | aao.hu | Freeze Fix | PB frissítés | SG.HU AA3 SteamGroup | AA3 Hungary SteamGroup

A 3.0.7-el nem tűntek el az eddig gyűjtött pontok, csak a trainingeket kell újra végigcsinálni!
  • Mighty
    Ajánlom mindenkinek a http://wigwam.sztaki.hu oldalt. Nagyon sok hasznos információt gyűjtöttek ott össze tűzfalakról, víruskergetőkről.
  • Gfreiter
    Az Tikal volt... Szóval csak akkor, ha megnyitok egy fájlt. Tehát ha csak megnézek egy oldalt, attól még nem?
  • Mighty
    Mert oda dobálják, ahol a vedők/támadók lehetséges tartózkodási helye van. Nem kell ezen meglepődni, igy volt/van/lesz mindig is :)
  • Kutyika
    Jaja, nagyon lssan fut...
  • Mighty
    Te írtad, hogy virusírtó és tűzfal egyben. Én mondtam, hogy csak vírus kergető. Kell egy külön tűzfal is (pl. Norton Internet Security 2004)
  • Kutyika
    Megjegyezném az új pályákkal kapcsolatban, hogy tapasztalható a gránátdobálás. Újfent.... Mint a Bride-n... Nagyon nemtetszik, egyszer ezért már kifakadtam, most újra szót emelek ez ellen, "hentelés és mészárlás".... Az még hagyján, hogy megdobál a népség kézigránáttal, de hogy pontosan oda dobja ahol vagyok... Ez elég fura....
  • Mighty
    Na akkor a virusokról: Virust/trójait lehet kapni, ha nem frissíted a windows-t az MS által kiadott javításokkal (www.windowsupdate.com) Erre nagyon jó példa volt az augustusban felfedezett MS Blast névre keresztelt vírus, ami a windowsok (NT, 2000, XP, .NET) biztonsági hibáját használta ki. Javítás már egy hónapja elérhető volt, de nagyon sokan nem frissítették rendszerüket).
    Egy ártó szándékkal (vagy véletlenül) elküldött levél csatolmányát megnyitod. Fertőzőtt programok futtatásával (amit letölthetsz internetről, kaphatsz levél csatolmányaként, lemezen, CD-n, stb)
  • Tikal #20876
    bazz, :) nekem eddig jol müködött kérdőjel nélkül, most keltem fel :))
  • Gfreiter
    Hé, ugye nem lehet, hogy az XP miatt bazi lassú a netem?
  • Tikal #20874
    Ezt hogy érted? Nem irtja ki a virust? Nekem eddig jol mukodött?
    Te mit használsz?
  • Gfreiter
    Megérsz futni???
  • Kutyika
    Jaa... Értem...(már megint ostoba vagyok...)
  • Gfreiter
    Milyen Antitököm rendszert ajánlsz?
  • Kutyika
    Nah!!! Ez az!!! Erre gondoltam!!! Thx!!!!
  • Mighty
    Mert alapból sérült (piros). A feladat is: mentsd meg a sérült VIP-et :)
  • Gfreiter
    Én tök jól elvoltam a 98-al, de sajnos az 512 feletti memóriát nem tudja kezelni, ezért muszáj volt ezt felraknom. Ezen kívül csak a 2000 maradt, de Mighty papa szerint az nem túl jó a játékokhoz. Gamma?
  • Mighty
    Administratorként nem érdemes használni, csak ha nagyon szükséges, mert ha bekapsz valahogy egy trojait, akkor a támadó is admin jogokkal rendelkezik.
    A NAV2003 csak viruskergető!
  • Kutyika
    Kicsit más:
    Miért van az, hogy a Hospitalon Vip-ként megérek futni??? Nagyon lassú, eszméletlenül lassú a figura.
  • Tikal #20865
    Virust bárhol és bármikor kaphatsz, egy véleltlen megnyitott mail-el vagy progival, játékkal stb. Támadások is bármikor érhetnek, bár a legtöbbször ezek nem komolyak csak 10 éves kölkök probálgatják szárnyaikat az alap hacker progikkal, de azért okozhatnak kellemetlen perceket.
    Nem nagyon vágom a dolgot de ha a felhasználo benyel egy virust azt benyeled te is, mert a vinyotok stb ugyanaz...
  • Kutyika
    Mondomén, hogy nekem magas ez!!!!! Végülis a lényeg ugyanaz.... Majdnem...
  • Gfreiter
    Nem, jól mondod! A haverom, aki telepítette, azért hozottt létre a rendszergazda mellé egy felhasználót, hogy felhasználóként nyeljem be a vírusokat, és akkor nem okoz akkora galibát, mintha rendszergazdaként történne.
  • Kutyika
    Valami olyasmira emlékxem, hogy "aki nem nagyon ért hozzá" az jobb ha nem root ként tevékenykedik a rendszerben, hanem felhasználóként... Aszem... De lehet hogy hatalmas ökörséget mondtam...???
  • Gfreiter
    Nekem per pillanat 3 felhasználóm van. Van egyszer a rendszergazda (aki tul.képpen én vagyok), aztán vagyok én, aztán meg vendég, aki személy szerint Édesanyám. Vírust csak akkor kapunk, ha meglátogatunk bizonyos oldalakat, nem? Vagy így is kaphatok vírust, h csak ide jövök fel, és nem szörfözök?
  • Mighty
    Nem fogadnék rá nagy összegben....
    Majd meglátjuk :)
    Elvileg már végeztek.
  • Tikal #20859
    Norton Antivirus 2003, virusirto és tűzfal egyben. tűzfal mindenképpen kell, nekem majd minden nap van egy támadásom, tegnap pl egy trojai volt, de megállitotta, elméletileg :) Ja és a virus irtoja is jo, azt is láttam már müködni :)

Szoval mit jelent az hogy rootként nem ajánlatos használni az XP-t? Állitsak be több felhasználot, akkor is ha nincs rá szükségem?
  • Gfreiter
    Jön maj vki gaméba?
  • Gfreiter
    Mighty sokat segített a tanácsokban, remélem hozzá fordulhatok ha gond van.Azér maj jó lenne megtanulni magamtól is kezelni a helyzeteket.
    Pet: Semmi. összefutottam a volt barátnőmmel, azután meg lelkibeteg lettem, úgyhogy lemondtam... Ma kell vele taliznom. De mondom, h csak barátkozni akar.A volt barátnőm is csak barátkozni akar, én meg még most is full szerelmes vagyok bele (amióta megláttam - 10 éve). Hát a fas*omat!!!
  • Kutyika
    Nah, én is itt akadtam el a Linux-nál... Nekem már kicsit magas volt, a mit, hogyan, miért összefüggés. Annyit tudok az Xp-ről, hogy Root ként nem ajánlott használni.(valahol olvastam)Szval rendesen be kell állítani a felhasználói jogokat, meg mittudoménmiket. Aszem vannak itt Xp-t használók ők jobban eltudják magyarázni. Jah, remélem tűzfal és vírusfigyelő(írtó) van fent a gépen, az elengedhetetlen szerintem. De erről a tapasztalt XP-t használókat kérdezd meg, nem tudni mit szeret ez az oprendszer és mit nem.
  • Gfreiter
    Nincs hát. Maj lesz
  • Gfreiter
    Meg a baj, hogy nincs vírusirtóm, úgyhogy az esetleges fertőzéseket eddig format c: vel oldottam meg, de ezt már nem biztos, hogy fel tudnám telepíteni egyedül :( Úgyhogy lécci, senki ne küldözgessen nekem vírusokat poénból!
  • Gfreiter
    Hát még nme tom. Most megoldottam a gondot, mer vmiért telefonos tárcsázással akart csatlakozni a netre.Szépnek szép, gyorsnak is gyors, csak kérdés, mi lesz, amikor elmegyek kicsit böngészni... Most három partícióra van osztva a gépem, nem tom mi fog ebből kisülni.
  • Kutyika
    És milyen? Mármint az Xp. Én még nem láttam működés közben, csak olvastam róla, hogy benyeli a vírusokat aztán percenként újraindul, meg ilyenek. Szóval vigyázni, és figyelni!
  • Gfreiter
    Még 15 perc...
  • Gfreiter
    Semmi gond Bro, először engem is ledobott, azután meg már nem voltál fent, pedig rikácsoltam, hogy Pet! Pet! Szia Pet! Szóval van XP-m. Hozzászólás?
  • Gfreiter
    szia mindenki! Kb 10 perce van fenn az XP, azt már szopok vele! A franc bele...
  • SSBeeci
    PET csekk forum:-)), csináltam vmit:-)
  • [HUN]Stravinsky
    Hali mindenki!
    Mighty,ez pontosan mit jelent?
    Lehet,hogy ezután jók lesznek a szerverek?
  • pet70000
    Oksa, bro, délután toljuk a szekeret
  • Strahd_
    Slow néz az xsu forumra
  • Strahd_
    UFF Slow nagy fehér fönök visszairtam...