60295

A legfrissebb verzió: 3.0.8 (Verzió info) |
\"\"/ | aao.hu | Freeze Fix | PB frissítés | SG.HU AA3 SteamGroup | AA3 Hungary SteamGroup

A 3.0.7-el nem tűntek el az eddig gyűjtött pontok, csak a trainingeket kell újra végigcsinálni!
  • Strahd_
    Megfelelö kezekben minden fegyver csodákra képes :)

• Kutyika
    Kétségkívül igazad van, de. Az európai és más fegyverek korántsem tudtak annyit, mint egy valódi Japán kard. Az akkori világban a japán penge volt a csúcs, átvágott mindent, páncélt, sisakot, csakhát ugye feltalálták a lőfegyvereket...
  • MarkBlade
    Nem hasonlításképpen írtam.. csak említsük meg őket is mert azok is meglehetősen profi módon tudtak kardokat készíteni, ráadásul a klaszikus kard és hárítótőr harcban elsajátítva elég erős.
  • Kutyika
    Aszem a kettőt össze sem lehet hasonlítani, sőt nem is szabad.
  • Kutyika
    Nemtalálok szavakat!!!! De ha egy Japán fegyverkovács aztmondja, hogy jó, az már nem semmi!!!!
  • MarkBlade
    Mert te is a hegylakón nőtél fel! :)
    Bezzeg én még emlékszem Jean Maries-ra meg a kosztümös filmjeire..
  • Strahd_
    Azok is nagyon szépek , de azért az én szivemben a japán kard van első helyen a kardok közül .)
  • MarkBlade
    És az európai kard készítők? Toledoi Penge világhírű! Rugalmassága hihetettlen..
  • Strahd_
    ö csinálta a karom

Szabó András Kensin
  • Strahd_
    .) erre van ellenpéldám :D
  • Kutyika
    Nos ez akkor egy "valódi kard" végül is.:) Mondtam, hogy szép munka. A japán anyagból japán technikával elég körülményes volna dolgozni, mivel pontosan még ma sem tudja senki, kivéve az igazi japán fegyverkovács mestereket, hogy miként kell elkészíteni a pengét. A mesterek tudják, de titkukat nem nagyon mondják el beavatatlanoknak.
  • MarkBlade
    NAgyon szépek a kardok.. Régi szép idők.. a Vivótőrök is nagyon bejönnek csak kár hogy azokat nem lehet így látni..
  • Strahd_
    A Battado is szép...
  • Strahd_
    Gyönyörü a kendo is :) keresek egy vido linkeet nektek ide egy öreg mesterrtöl az ahoyg vág .) egy filmet tuti feldobna .)
  • MarkBlade
    Azaz.. nekem is bejött..
    DE javaslom nézzetek Kendo vivásokat.. apám a versenyt egy 75 éves faszi nyerte.. na neki aztán vannak reflexei..
  • MarkBlade
    VAn benne valami.. A katanát is mindig összekeverik a ninja-to val...
  • Strahd_
    Az könyvben és filmben is jó volt .)
  • Strahd_
    ez igy van :) de azért egy szép párbajt is le lehet forgatni szamurájkardokkal ha ugy használják öket ahoyg kell.. Nézz meg azért elég sok japáán filmben is hazsnálták. Nézd meg pl a 7 szamuráj cimü Kurosava filmet ott is milyen csodás technikák vannak :D a kinai kardot is sokan felismerik igaz a Szamurájkardot többen .) de csodálatosan technikák vannak katanával amit ha filmben leadnak akkor is az is olyan hatásos mint a Kinai kardal a pörgésforgás.

ha meg hát látvány kell egy Sima Iaido edzést is tátott szájjal néznek az emberek (akik szeretik a keleti harcmüvészetteket) akkorezeket aegy filmbe belerakva is jó lesz a jelenet nem? Csak megfelelö szakértöt kell felfogadni ennyi. És nem egy Ninjat belerakni mint kardkovács :)
  • Nagydög
    Javits ki, ha tevedek, de a japan kardforgatas nem az "ugorjunk kozben minnel tobb cukaharat" stilust koveti, tehat igazan latvanyos akciofilmet nehez belole csinalni. Ha meg egyenes kinai kardot nyomnak a fohos kezebe, akkor az emberek nagyresze arra meredne, hogy mi ez az ize, mert mig a katanat mindenki felismeri(Ne' ma', szamurajkard.), addig a kinai kard legtobb ember szamara ismeretlen.

Nagydög
  • MarkBlade
    Maradjunk a Shogun-nál.. :)
  • Strahd_
    De majd a Last samurai! .) az jó lesz igy az alap bemutatóban a technikákat nézve :D
  • Strahd_
    Az mekkora szar volt a kardhasználat terén...
    olyan technikákat mutatot be amit kinai karsdal szoktak csináplni és nem katanával. A film magatetszett , cak a kardjelenetektöl többet vártam.
  • MarkBlade
    Tehát te ilyen kaszaboló mester vagy? Láttad a Kill Bill-t? :)
  • Strahd_
    Ez igaz .) csak ugy nem lehet Smileit berakni :D és ez a tardició miat kell
  • Strahd_
    Nem teljesen. Sajonos nem többszázzor edzett kard .) Szép csatakard vizsonylag jó penge. Ezt egy magyar Iaido mester készítette. Nincs kiélezve , de nem is öntött vas .) az ára is csodás 120.000 .- tehát egy jobb minöségü kard de azért mégsem japán anyagból és nem nem 100% pure japán technikával készült. Az enyém is ilyen és én szeretem :)
  • MarkBlade
    LOL.. Még én is álmodok.. valami szőkét.. :)
    Csak asszony meg ne tudja..
  • patacsi HUN
    'reggelt :)
    korán kelő, hehe :)) dehát még alszik...
  • Strahd_
    Aikido hoz képest :)
  • MarkBlade
    Látom te is korán kellő vagy!
  • Strahd_
    Jó reggelt!
  • MarkBlade
    Jó reggelt!
  • Kutyika
    Erre nem is gondoltam, inkább oldalról néztem a képernyőt, hátha.... De most döntöm jobbra.. nemjó, döntöm balra... igysemjo, kicsit ledöntöm... nem, kicsit feldöntöm... hoppá lesett az asztalról és úgy járt mint szegény Patacsi billentyűzete... Emberek... Döntésképtelen vagyok!!!!!
  • Prank
    döntsd meg egy kicsit a monitort:))
  • Kutyika
    Igen! Lassan készül, sokxor hajlítják,nyújtják,és kovácsolják össze az anyagot, és a végén nem biztos hogy jó lesz, mivel hibák kerülhetnek, kéződhetnek az anyagban. Kár hogy ezen a fotón pont úgy csillan a fény, hogy nem látom a pengét rendesen...
  • Prank
    hát az szép , ha az
    úgy hallottam hogy évekig csinálnak egy darab ilyen profi kardot...
  • Kutyika
    Ez ugye nem valódi??? Mármint gyárártás technológiai szempontból??? De, szép munka akár az akár nem!
  • Kutyika
  • Prank
    gfreiterhez képest:)
  • Nyers
    1755 pont! LOL
  • Audiogenius
    elkoltoztem de, szerencsere nem voltam sokaig net nelkul ujbol kesszen allok a bevetesre

Strahd... tamado jellegunek veled a Ju-Jitsu-t?

mihez kepest?