60295

A legfrissebb verzió: 3.0.8 (Verzió info) |
\"\"/ | aao.hu | Freeze Fix | PB frissítés | SG.HU AA3 SteamGroup | AA3 Hungary SteamGroup

A 3.0.7-el nem tűntek el az eddig gyűjtött pontok, csak a trainingeket kell újra végigcsinálni!
  • Strahd_
    kisfilm
  • Nagydög
    Allits iranyba! Szivesen segitek kijavitani amit tudok.

Nagydög
  • patacsi HUN
    mégis azt tetted ha a jó fordítást tetted volna közzé akkor nem tetted volna. igen sok munka volt... fikázni megoldás nélkül kevés munka...
  • MarkBlade
    HA ajánlhatok könyvet javaslom még a Battletechet is! Nagyon jó taktika és intrika! Kötelező darab az inyenceknek..
  • Strahd_
    :) mosnodm kölcsönadom neked öket , csak... leváglak ha baja lesz a könyvnek .) elvezsted vagy a panda kezébe kerül .)
  • Strahd_
    föként Lord Soth jo bennük .) és uána ravenloft könyv .) mint folytatás.
  • Strahd_
    és még alap müvek .)

Margaret Weis & Tracy Hickman: A múlt és jövő ura
    Margaret Weis & Tracy Hickman: A Nyári Tűz sárkányai
    Margaret Weis & Tracy Hickman: A Tavaszi Hajnal sárkányai
    Margaret Weis & Tracy Hickman: A Téli éj sárkányai
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Az ikrek próbája
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Az Őszi Alkony sárkányai
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Háború
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Ikrek hatalma
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Pusztulás
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Raistlin lánya
    Margaret Weis & Tracy Hickman: Találkozás
  • Nagydög
    Elolvastam a fegyverek leirasat az americasarmy.uw.hu-n. Jujj. Tudtatok, hogy a Barrett antianyag fegyver? Nagyon gaz a forditas. Bar igazan nem szeretnem lefikazni a fordito munkajat, tekintve, hogy azert eleg sok munkat feccolt bele.

Nagydög

• [HUN]Crassus
    Olvastam mind a 2-őt! Nagyon jó könyvek!
  • Slow
    igen ezeket kaptam ajiba és igy felmerült a többi bepótlása (csak az elsőt olvastam még igen régen)
    asszem sokba fog ez az ajándék kerülni nekem...=)
  • Strahd_
    Az az már meg is vette a haverom alig várom hoyg kiolvassa .) mert kib jo volt az Ezer ork :D a pusztitó törpék meg királyok benne :D ugy mint a sötétség ostromában :D
  • Strahd_
    jol van na öregember nem gyorsvonat .)

Slow ezek is jó könyvek .. :) és "én" vagyok egy föszereplö

Christie Golden: A ködök vámpírja
    James Lowder: A Fekete Rózsa lovagja
  • Slow
    kösszencs ;)
  • MarkBlade
    Már megjelent az Ezer Ork és a folytatása.. Magyányos elf ha jól emlékszem.. :)
  • [HUN]Crassus
    Várom a linket..........:))
  • Strahd_
    Irtam vissza Slow .)

R. A. Salvatore: A csend pengéi
    R. A. Salvatore: A félszerzet ékköve
    R. A. Salvatore: A hajnal ösvénye
    R. A. Salvatore: A kristályszilánk
    R. A. Salvatore: A sötétség ostroma
    R. A. Salvatore: A szilánk szolgája
    R. A. Salvatore: A világ háta
    R. A. Salvatore: Az elesett erőd
    R. A. Salvatore: Csillagtalan Éj
    R. A. Salvatore: Ezüst erek
    R. A. Salvatore: Menedék
    R. A. Salvatore: Otthon
    R. A. Salvatore: Örökség
    R. A. Salvatore: Száműzött

• Strahd_
    ok
  • Strahd_
    Ez a kard is szép de azért kiváncsi lennék hoyg egy csikszemüt levágnál e .) majd linkelek ide egy avit .)
  • [HUN]Crassus
    Egy ilyennel azért rázúznék egy csíkszemű arcára!!

• Slow
    Strahd ment mail, maj' olvasd el kérlek
    holnap leszek
  • Kutyika
    Nade tényleg, ha valaki tud segíteni akkor szóljon!!!! Este még benézek, hátha. Meg Gfreiter is eltünt, Mi van veled G??? Csá!
  • Kutyika
    . Gondolom szereti +minden, egyszer én is láttam a democdjét a 8.2-nek. Ha lenne még egy gépem.... De sajnos nincs.:( szoval nekem tetszett, de erre a gépemre fel nem raknám semmi pénzért, nem ismerem, stb,stb.
  • Strahd_
    törölje le és rakjon fel rá egy megbizhato Windowst :)
  • Kutyika
    Bocs hogy nem ehez szólok hozzá. Van egy ismerősom akinek suse 8.2 ese van + AAO. Nem (how to) keresünk, hanem olyant akinek van tapasztalata ezze kapcsolatban. Akinek van kérem szóljon és elküldöm neki priviben a gyerek címét. Mondtam neki hogy jöjjön ide fórumozni, de nem nagyok akar. Előre is köfi!!:))
  • MarkBlade
    A becsület nagyon jó de nagy korlátokat is állít! Mindazonáltal egy nagyon szép kultura a japán és figyelemreméltó főleg a mai időkben..
  • Strahd_
    A japán kulturában igen erössen hieachia rendszer volt ezt a hittel és szabályokkal is megerösítették. A becsület volt a legfontosabb ok voltak olxanok akiknek nem, vagy másként.
    Például a Roninokat becstelennek tartottájk mégis nagy dolgokat tudtak csinálni. Vagy a Ninjak szintén. Egy Busi akinek ez volt az élete hoyg katona ezt tanulta mindig hoyg hoygan szolgáljon a legjobban és müvelje magát a harc és müvészetek terén.
  • MarkBlade
    Az európai hadviselés mindig is az agyafúrtságról szólt, magyarán győzni mindenáron. Ezzel sajnos japán nem veheti fel a versenyt.Őket szabályok kötik és ezeket ki lehet használni.
  • Strahd_
    ebben teljesen igazad van. De ha megnézzük akkor nagyobb % ban voltak ilyneek akik igy csináltak a japanok között és kevesebben európában már csak a halál felfogások miatt. minden tradició más más. Ami nekünk barbár az nekik jo ami nekunk jo az nekik barbár :)
  • MarkBlade
    A túlélés a legfontosabb.. És nem csak őlést hanem becsületett meg tiszteletett is., Nézd meg a mai "fiatalokat" és mond meg milyen "képzést" kaptak.
  • Strahd_
    Arra is van példa. Párbajban nem de a harcban igen.
  • [HUN]Crassus
    Ez szép gondolatmenet Strhadt! ,de szerintem minden ország nemzetében vannak olyan emberek akik pl.az országuk védelme érdekében feláldoznák magukat.Csak vegyük az Egri várvédőket akik több 100ezer törökkel szemben harcoltak(És győztek) pedig tudták nincs esélyük és lehet meghalnak.És ezeket a katonákat nem gyerekkoruk óta nevleték a harcra.Amúgy meg szerintem nem jó dolog egy gyereket az ölésre -harcra nevelni......egy gyerek rendkívűl befolyásolható és szerintem a japánok szívtelenek,hogy ilyen "őlőgépeket tenyésztettek ki".......
  • MarkBlade
    Nem feltétlen igaz.. de ha belegondolsz melyik szamuráj fog ellenfele szemébe homokot szórni?
  • MarkBlade
    De akkor viszont figyelemben kell tartani azt is hogy ne azonosulj a halálal mert mit ér az élet ha nem törödünk vele?
  • Strahd_
    Ez nem igaz...
  • MarkBlade
    Ugyanakkor a japánok tisztességes harcra álltak volna rá és a "piszkos" stilussal nem biztos hogy megbirkóznának..
  • Strahd_
    "Rájöttem, hogy a Busido a halálban gyökerezik. Ha dönteni kell élet és halál között, az embernek habozás nélkül a halált kell választania; ez nem különösebben nehéz, csak légy eltökélt, és törj előre.
    Bár egyesek azt mondják: "Micsoda hiábavaló halál, ha az ember anélkül hal meg, hogy célját elérte volna" - az ilyen számító gondolkodásmód az öntelt, elvárosiasodott Busidóból fakad. Élet vagy halál - ennek szorításában alig lehetünk biztosak abban, hogy a helyeset választjuk. Persze mindenki az életet választja. Hajlamosak vagyunk rábeszélni magunkat arra, hogy valahogy életben maradjunk. De gyávaság, ha úgy maradunk életben, hogy igaz célunkat nem értük el. Ezt a döntő fontosságú kérdést meg kell fontolni.
    Ezzel szemben akkor sincs okunk a szégyenre, ha a halált választjuk, és meghalunk, mielőtt igaz célunkat megvalósítottuk volna, bár lehet, hogy halálunkat mások esetleg hiábavalónak és esztelennek tartják. Ez a Busido lényege. Aki bármely pillanatban számít a halálra, minden reggel és este kész meghalni, az magáévá teszi a Busidót, és ezáltal képes lesz egész életében hiba nélkül szolgálni urát."

• MarkBlade
    Még jó hogy te akkor nem jöhetsz szóba.. a konyhakéssel is nehezen boldogulsz!
  • Strahd_
    De szintén Profi Spanyolrol beszélsz .)

Egy szamuráj kisgyermek kora óta mással sem foglalkozott mint a kardforgatás tanuálával(+még egyébb tudományok) de mint midnenütt votlak jol még jobbak :)
    Mindenestre érdekes lett volna egy pár csata lőfegyverek nélkül ki nyerné a spanyolok vagy a japánok (persze a középkori rendszerek idején) Azért inkabb a lelkület és a filozofiai hozzáálás miat is én nagyobb esélyt jósolnák a Japánoknak. Mert én mint spanyol katona leszarnám ha az életem veszélyben van hoyg tovább rohamozzak mig a japánoknál.. "Ha meg kell halni - akkor meg kell halni"

• [HUN]Crassus
    Csak annyit jegyeznék meg,hogy csak avatott PROFI kezében vágsz vele át mindent.Lehet egy spanyol is símán elpicsázott volna 1-2-3 szamurájt a frankó kis szablyájával míg azok azt se tudták volna mondani bakkfitty!:)
  • MarkBlade
    Toll az igazi fegyver.. :) és a tudás hatalma.. Olvas Sung Tzu-t..