S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

_Atti_
hát ha meghalsz minden fûcsomónál akor nem haladsz ötrõl hatra..
attól mert szabad még céljaid vannak..ha csak a túlélést vesszük célnak és meghalsz akkor is nyugodtan mondhatjuk 'nem jutottál tovább'.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Halfer
azért én nagyon sok mindent várok tõle, tulképp a bejelentett dolgokat. de ennek elolvasása után azt mondom, hogy most mégjobb. azért jó hallani egy tesztelõtõl, hogy hogyan viselkednek az NPC-k, milyen a grafika, stb. szóval még mindig ott tartok, hogy rossz várni, de megéri!

PrasCo
"...mivel helyenként olyan nehéz a játék, hogy god_mode nélkül nem lehet továbbjutni..."

Továbbjutni?? Úgy érti, lineáris játékmenet?! Eddig úgy tudtam, az lesz az egyik legnagyobb ütõkártya, hogy nagy szabadságot kap a pléjer, nem pedig missön, csekkpont, dáj, kvikk rilód, tráj ögen. 😞
bertino
így van, valami egyre inkább azt sugallja, hogy ezt biztos kiadják, magától értetõdõ

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

grebber
Hogy õszinte legyek én leszarom már meddig javitgatják de tuti jó lesz és ez a lényeg.

Next PC upgrade: 2022

bertino
ez mind szép és jó, csak ka konkrét válasz nincs benne a konkrét kérdésre, csak anyi, hogy még mindig foltozzák 😞

grebber
Kis info:

S.T.A.L.K.E.R.: A Páciens még ÉL!

Sogun, 13:34 - PC - Játék: FPS - ADATLAP - (12 komment)

(Oblivion Lost) Minap a Stalker-World vodkaõr csapata megkísérelte megközelíteni a Kijevi GSC támaszpontot, de útjuk az erõs havazás miatt meghiúsult. Egy héttel késõbb - ez még nem a jövõ, hanem a közelmúlt.. - azonban nem autóval próbáltak havas úton 40km/óra sebességgel furikázni 600 kilométert. Hanem nagy elõregondolással korán megváltották vonatjegyeiket és már suhantak is Kijev felé. De bizony túl korán érkeztek és az állomáson szunyáltak még négy órácskát, mint jólnevelt hajléktalanok. Eszméletre térésük után egy darab kolbászka leharapása majd egy kortyocska vodkácska beszürcsölgetése következett. Ezután felkerekedtek és térben pozicionálták magukat a GSC már legendássá vált vasajtaja elibe.

Oleg Yavorksy összehúzott szemmel várta õket, mint egy gyanakvó halõr. Ezután a Stalker-World hõsvitéz vodkásai négy órát töltöttek STALKER nyúzásával. Céljuk az volt, hogy kiderítsék, üres lufi-e az egész játék és eddig csak hülyítették vele a nagytömegeket, vagy tényleg létezik a cucc?! Eközben folyamatosan mentek elõre, csak néha álltak meg pár szörnyike lepuffantására. Rövidkén csiviteltek az útjukba akadó NPC-kkel. Pár idézet az angolra fordított beszámolójukból:

"A fõmenü nem rossz. Minden illik a játék hangulatához. Nehézségi szint kiválasztása után belemerülünk a játékba. Kereskedõ bunkerjában térünk magunkhoz. Ad is gyorsan küldetést a drága és elmagyarázza, hogyan használhatjuk a PDA-nkat. A tesztelt verzió elég stabil volt, csak négyszer fagyott le. Árnyékokat néha hibásan mutatja a 3D motor."..

Itt álljunk meg egy pillanatra. Stalkert tuti, hogy már legalább hat éve fejlesztik. A 2002-es hírben már képeket látunk, azok pedig nem a 2002-ben elkezdett fejlesztéskor ugrottak be a játékba, hanem minimum 2 évvel azelõtt. Erre most gond van az árnyékokkal? Gonosz pletyka volt nemrég, hogy az egyik programozó újraírta az árnyékolási rendszert. Csak nem az Oblivionhoz hasonló mágiatrükköt voltak kényszerûek a GSC fejlesztõk is alkalmazni? Jövõre - a fejlesztés szent 7. évében - majd kiderül..

"Iránytû az autotérképen néha a rossz irányba mutat. Fejlesztõk folyton azt hajtogatják, hogy az animációkban még van hiba, holott mi ebbõl semmit se veszünk észre. Azonban sok munkát igényel még a kiegyensúlyozás, mivel helyenként olyan nehéz a játék, hogy god_mode nélkül nem lehet továbbjutni."

Pozitívumok:
"Állatvilágot kormányzó kód kiválóan mûködik. Táj fölött ismételten repkedve ugyanazon az útszakaszon mindig más történik. Banditák gyepálják egymást a sztalkerekkel. Állatcsordák marakodnak egymással. A világ tehát nélkülünk is éli a saját életét. A grafikai színvonal még most is lélegzetelállító. Az AI tûnik fel igazán, mert sokkal élvezetesebb, eredetibb mint a F.E.A.R.-ben látott megoldás. Az akadályokon keresztül gond nélkül navigáló ellenfelek úgy viselkednek, mint élõ emberek multiplayerben. Kihasználják a terep legutolsó szögletét is és professzionális módon fedezik egymást."

"Szörnyek kis létszámban csak bevonyítanak a közelünkben. Nem mernek támadni. Szaglásznak, figyelgetnek, aztán mindegyik elspurél. Kisvártatva, idilli séta után aztán akkora csorda támad ránk, hogy rögtön megesznek! Hangok szuperek nagyon. Ellenfeleink behatóan ismerik a káromkodás mûvészetét és golyóváltás közben nem átallnak szidásözönt zúdítani a fejünkre. Átlagos méretû pályát egyenes vonalban egy teljes órán át szeltük keresztül, míg elértünk a végére."

info: Hardwired

_Atti_
hát a februári cucchoz képest elég messze van még 😛

bertino
jolvan srácok igy tovább, fõ az optimizmus <#idiota>

grebber
Úgy mondod mintha még lenne E3-ig két év bazzeg ittvan a nyakunkon.

_Atti_
hol van még az e3...
viszont nemsokára lesz egy bemutató(gameland awards)..még most februárban..nameg még az igromaniás videókat is kiadhatnák már végre..nem tudom minek kellett azt visszafolytani

grebber
Remélem az E3-on kint lesz most és mutogatnak fasza ingame full DX9-es videókat!

Glpetyus
😄D

MikX
Ez választási kampány? 😄
"ha megválsztanak, akkor megjelenik a game a köv. 4 évben!" LOL 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

_Atti_
ha 2012ben bekövetkezik egy második robbanás és hatalas torz varacskosok riogatják majd a zóna határát akkor a gsc feljelentheti a természetet amiért nem fizetett lincenszet😛

grebber
Olvastam újságba lehet összedõl a szarkofág és akkor hatalmas baj lesz beláthatatlan következményekkel.Marhanagy a sugárzás.

mila69en
felesleges kipróbálnod.....max boszankodhatsz egy jót😊)))

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Halfer
MikX
Hát mondjuk nem hiszem, hogy ez lenne a végleges, tehát nopara 😄
Neten nem is próbáltam, de akkor meg se nézem 😄
Csak most találtam rá, nem tom hogy, de elkerülte a figyelmem eddíg...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

mila69en
lanon jó.... neten már nem annyira

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

MikX
Nemtom...
Én otthon próbáltam ki 3 gépen még ,de nem volt semmi baja...

Glpetyus
:o

Halfer
akár sp is jöhetne egy "demonstrációval" <#nyes> de legalább ne laggolna ez a multi beta. volt akinek az én serveremmel ment, de ált. kilépnek, mint ahogy én a más serverérõl. képtelenség egy olyan 1-2 perces késéssel játszani <#merges2> megoldás nincs rá, mi?

MikX
Hahh... most néztem csak, hogy van egy beta Multi is, eddíg azt hittem, hogy csak a régi van...
Le is szedtem ,nem rossz! Én így elfogadnám ahogy van, nem kell ide jobb gfx, meg semmi... csak szinglibe...

bertino
bizony rád is lehetne mondani, hogy szavak megállás nélkül <#idiota>, de BAN semmi <#mf1>

Istencsászár
és megint a szép szavak, csak bizonyíték semmi<#idiota>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Halfer
"Minden beigért elem jelesre vizsgázott" - szuper! <#eljen>
"Az Ai remek, a fear elbújhat" - na hát ha ez igaz akkor besz*rok!
"Új Rpgs elemek a multiban" - ez nekem új hogy a multiba ilyet terveztek, de fajin.
"A dx9 es motor követelméyneit illetõen nincs változás egy 6800as szintû kártya megteszi." - akkor szerencsémre egy 6600gt is megteszi (bõven) jeah!

én várok ... várok ... türelmesen <#duma><#falbav><#wilting><#idiota>

_Atti_
Visszatért a stalker-world.com szerkesztõje a gsctõl.

Most állítják össze a cikket, egyenlõre rövid tények:

- nem szabad olyan kritikusan venni a csúszást, a játéknak szüksége van rá, bár stabil és játszható volt, még vannak bakik

- a fõ cél a kiegyensúlyozás

- Minden beigért elem jelesre vizsgázott

- Az Ai remek, a fear elbújhat

- A területek hatalmasak.

és pár kérdésre válasz(több is fog érkezni):

-A területeket hosszabb ideig tölti, nem ugy vált mint például a gtaban, de a területek mérete miatt nem lesz idegesítõ.

- Új Rpgs elemek a multiban

- A dx9 es motor követelméyneit illetõen nincs változás egy 6800as szintû kártya megteszi.

Istencsászár
szerintem meg tese tudod hogy milyen lesz és ilyen elhamarkodott kijelentéseket netegyél, ha azt olvastad biztos igaz, már sok mindent mondtak😊 ( lehet leugatni 😛P )

amugy Stalker rlz majd 1szer valamikor ha...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Szerintem nagyon büntetni fog a game! Csak már adnák ki nem értem mit tudnak már annyit vacakolni vele! Valahol azt olvastam már csak a videokat kell a srácoknak befejezni mert a game készen van NA PERSZE! Vagy minek kellett bejelenteni a játékot már oly rég! Sokkal jobb lett volna a srácoknak kussban lenni és valamikor most kiadni az anyagokat hogy nézzétek mit csináltunk eddig akkor ez a plusz egy év??? várakozás sem tünne olyan vészesnek!!! Na mindegy én véleményem! Szoval S.T.A.L.K.E.R Rulez!
Halfer
valóban, az alpha óta is mennyi változás történt. a legeslegeslõ alpha képeken egy teljesen más hangulat jött le. azóta jó irányba mentek a betaig, remélem ha lesz változás, az is csak jó irányba lesz <#eljen>

MikX
Naja...
Csakhogy semmi más kézzelfogható dolog nincs a gaméról...
Bár ez sem az, tuti hogy változik vagy 10x...

M@TriX
mármint a megjelenési dátummal nem kell foglalkozni úgy értem.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Halfer
igaz, de én szeretnék vele foglalkozni mert beleszerettem <#love11>

M@TriX
nem mind1? bazi messze van mind2, megha most az is lenne, hogy 2007 eleje még sok idejük lenne megváltoztatni 2007 végére.

szóval amikor megjelenik, itt lesz, addig nem érdemes foglalkozni már vele 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Halfer
gonoszkodik a "császárunk"

mila69en
mi?
már 2007 vége?
nem 2007 eleje?
lemaradtam valamirõl?😄

_Atti_
igen, megköszönték az aláírásokat és kimagyarázták magukat mindenbõl 😄

Halfer
te miért is vagy ebbe a topikba?!

Istencsászár
2007 ( vége? ) hamar eljön no para😊)

MikX
Hát a gyúm az télleg nulla, de sztem azért egy Far Cry ottvan még mindíg... Meg a HL2 sem szar, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ez is szép már most, és igen kiadhatnák már!

mila69en
eza kép még mindíg alázza a gyúm3-at<#nyes> nézd csak meg a fát me az ég boltot...BÜNTET...hát igen valóban DX8-as de ehez képest a gyúm3 meg a többi sz*rság csak DX7-es<#mf2>

Adam II
MIT DUMÁLSZ TE KIS TEEE EZ A KÉP GYÖNYÖRÛ TE KÖTSÖG!!!

Csak ,hogy ne legyen elvonási tüneted<#nyes>

Istencsászár
ugassál már le😊)) hiányzik de komolyan

( amugy nagy a csend, petíciónak lett valami hatása? vagy csak lemaradtam róla? )

mila69en
sztem nagyon szép😄DD csak csak õõõõ fúúúú de utálom már ezeket a k*csög naptárakat

Istencsászár
ronda<#zavart2> 😊)) de komolyan miért nem lehet dx9es képeket kiadni? ezmég a dx8tol is messzevan...

Az égbolt büntet. A fák sem néznek ki rosszul, egyedül a tûz körül a csontok tûnnek hatásvadásznak ,de amúgy jó kép.

Ebbõl tudhatjuk, hogy valóban tart még a fejlesztése 😄

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

_Atti_
Naptárt a népnek

Miért érzem hogy most kezdõdik elõlrõl a "phú Dx8 már megint" meg a "nem rúghat labdába még a F.E.A.R. mellett sem" stb stb...

Szerintem jó kép, nem egy tech demo de a hangulata megvan még mindig.

Rafaelo
elolvastam a könyvet és most fogom megnézni a filmet
elég szomoru a története 😞

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

bertino
hát ha így állsz hozzá, télleg nem