34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • DeviloftheHell
    LOL
  • pubiloál
    Igenis kedves ja meg majd harc közbe neked elkezdi szétszerelni a fegyvert, és áttakarítani? Meg a ruháját elkezdi foltozgatni? Akkor mérnem raktak már bele varrógépet? Vagy lennének varrodák a játékba...
  • DeviloftheHell
    nekem alap értéken végig száguldottam a fél játékot egy darab exo páncéllal modositottam és pont az amortizációt sikerült 100% ra felvennem csodálkoztam is hogy mértment szét egyböl a sugárzásnál a fegyver meg alapbol roncsolodik de legalább lehetne javittatni vagy tudná pucolni és javitani a kedves stalkerünk
  • wantonly
    Vagyis akkor elmondhatjuk, hogy a páncél gyakorlatilag minden olyan helyzetnél elég nagy mértékben amortizálódik, amikor szükség van rá. :)

Egyébként lassan úgy vagyok vele, hogy a hátizsákban hordom a seva-t meg a jobb páncélokat és inkább az alap stalker páncélt veszem fel, azt nem sajnálom. Az elöbbit tényleg csak rövid ideig használtam és már jelentősen csökkentek az értékei. A fegyver azért annyira gyorsan nem megy tönkre mint a páncél, de jópárat el kellett már dobnom.

Azt nem bánom, hogy a tárgyak elhasználódnak, de a javítás lehetőségét nagyon hiányolom. Akár sok pénzbe is kerülhetne, csak lenne. A nehezen megszerzett dolgaimat nem szivesen dobom ki. :(
  • DeviloftheHell
    egy rajongoi oldalon 37 kilo volt rá irva teljesen feltöltve annyit meg az exo páncéllal simán el lehet cipelni ha vadászni megy az ember ebbe a kemény világba föleg hogy ezzel a páncéllal lehet használni
  • DeviloftheHell
    kül milyen nyelven van az a halom karakter a bizonyos értékek mellett?
  • DeviloftheHell
    én tuti mindig a legerösebb fegyvereket szoktam mindenben használni
  • DeviloftheHell
    igen azokat megtaláltam.
    de johogy pont azokat az értékeket is neki álltam átirni nem csodálom hogy egy lövés után szétment a páncél :D
  • SaGa Jr
    Aztán mégis ki hurcolná a gatling-et? :)
    Mert nem 4-5 kg lenne az is biztos. De nem is 10.
  • SaGa Jr
    A páncéloknak van egy immunities részlege a outfit.ltx-ben (megtalálható a gamedata\config\misc könyvtárban ha kicsomagoltad a gamedatadb0-t a stalker data unpacker-el).

Ha nem piszkálsz hozzájuk, akkor kvázi sebezhetetlen lesz újra a páncélzatod (a patch előtti állapotot használja ha beteszed a kérdéses könyvtárat és file-t a játék könyvtárába). A patch ezeket az értékeket kemény egy tizedessel csökkentette ha jól tudom. Ezért a gyorsított gyengülés.

A fegyvereknél meg (gamedata\config\weapons) egy ilyen sort keress:
    condition_shot_dec
    Ha az itt megadott számot csökkented (mittomén meg van adva, hogy 0,0001 akkor leteszed teszemazt 0,00001-re akkor tizedannyira amortizálódnak), akkor kevésbé gyengülnek a lövésektől a fegyverek.

A misfire_probability meg a lövésenkénti esélyt mutatja a beakadásra. Ha ez csökken, akkor kevésbé fognak beragadni a fegyverek.

A fire_dispersion_base a pontosságot adja meg. Minél kisebb a szám, annál pontosabb a stukker. Ezt ugyan még a lőszer és a mozgás mikéntje, a testhelyzet is befolyásolja, de az alapja az egész fegyverpontosságnak ez az érték.

A hit_power meg a sebzést mutatja. Minél nagyobb, annál dúrvább a sebzés. Amelyik fegyver tud automatán is lőni, ott 4 érték is meg lehet adva. Pontos jelentésüket (melyik érték mihez kapcsolódik) nem tudom még. De szerintem a célpont testrészétől függ mennyi kárt okoz. Így a legnagyobb érték a fej lesz szerintem.

Minden lőeszközhöz, de még a bicskához is, külön ltx file tartozik amivel lehet babrálni.
  • Hellsing47
    feltöltöttem bónus DVD-röl a térképet ide ha kéne valakinek
  • DeviloftheHell
    jöhetne egy patch ami vissza rakja a gattlinget minimum ha a kocsikat nem is :D
  • peti94
    ahha ok
    kösszi
  • Voltan
    Röpköd ott össze-vissza egy tűzgömb. Azt lődd le, és ki tudsz menni.
  • peti94
    hy all
    PLS help
    asszem az x 18 as küldiné vok amit a Barkeep ad
    lementem a laborba és megszereztem a dokumnetumokat de nem tom merre kell kimenni mert az ajtó ég és nem nyitja ki
    PLS help
    előre is THX
  • Glpetyus

De kár hogy kivették az időgyorsítást a peccsel
    Ezt leszámítva jó a javitás,pl. ahogy én észrevettem sokkal több okosságot találni (munició,ruhák,stb..)
    Újrakezdtem,mostmár szeretném a jó befejezéssel végigvinni :D
  • DannyL
    Ja köszi, akkor cumiztam. :)
  • DeviloftheHell
    ööö a lemezt honnan amugy elfelejtettem a válaszra rányomni saga jr töl kérdeztem hogy hol van az ami megadja menynire dögöljenek meg a cuccok
  • RatBaG #21631
    erre vki vmit?
  • Blasta
    Minek futni?
    Aki fontos, azt megvárják :D
  • DJ Skyline
    lekell szedned a Bonus lemezt, 400 MB!
  • DeviloftheHell
    melyik az a opcio ami ezt tartalmazza? :D
  • Noninnyó
    Jó a bónusz dvd, sok érdekesség van rajta. Pl olyan képek, amin eredeti és játékban lévő fotópárosítások vannak. Szép munkát végeztek. Vannak saját készítésű fotóik is az erőműről, Pripyat-ról, stb. Sok trailer, letölthető médiák, zenék, promóciós képek, térkép, szóval sok finomság.
  • SaGa Jr
    A patch óta romlanak fokozottabban a páncélok. Addig is romlottak de valami észvesztően gyenge tempóban. Ha jól láttam a file-okban az adatokat, a patch ezt a romlást úgy a tízszeresére gyorsította fel.
    A legkönnyebben akkor amortizálódik egy páncél, ha tüzet kap, robbanást vagy közelharcban szétcsámcsogják a mindenféle ellenfelek. A következő nagy romboló tényező a lövedékek. A többi elenyésző mértékben amortizálja a páncélt.
    Illetve közvetve ugye a nehezebb fokozat is hozzájárúl a gyorsabb lerongyolódáshoz, hiszen jobbak és számosabbak az ellenfelek.

A fegyverek meg bizony gyorsan elhasználódnak. Viszont ha az ember nem folyamatosan lő sorozatokat, vagy gyorsan durrogtat egyesével, akkro elég hosszan kibírják a stukkerek.
    Mondjuk azért felháborít, hogy alapbeállításon egy AK előbb megy tönkre, mint mondjuk az a spéci kombinált 5.56-os lőszert tüzelő csúzli, amit a játék végefelé talál az ember (van benne gránátvető meg távcső is alapból).
    Viszont a apatch nem nyúlt a fegyverek amortizációjához. Abba szerintem a nehézségi szint ami komolyabban beleszólhat.
  • DeviloftheHell
    hordani kell egy vegyvédelmit meg egy exo-t egyik lövések ellen a másik az anomáliák és a sugárzás ellen jó
  • pubiloál
    De sokat ér, ha még rendesen futni se tudsz vele... mondjuk azon a részen, ahol az erőmű mellett kell futni a sínnél... Meg radiation 30% ?! pff...
  • DJ Skyline
    nem tudom, így néz ki az egész (ez pl egy jó kép amin épp van a cucc):

• DeviloftheHell
    nekem csak az exo páncélok szállnak el a sugárzásban meg amikor iylen telepatikus tetü támad arra adtam 40-40% ot a radiation alapbol 40% nem tudom mé szedi szét a páncélt az már nem is zavarja hogy freedom bázison speciel nyugodtan sétálgatok mikor egy ujonnan érkezett csapat szépen lő rám én meg nyugodtan sétálgatok pedig 60% a bulletprof + egy soul ereklye és kettö ami 10% plus bulletprofot ad mert ugye a soul leszed 10% ot
  • DeviloftheHell
    hmm megszereztem a bulldogot a voronin ezredesnek adot tegy szép protection suit ot :D

a gattlinget én is hiányolom a kutyákat szar vadászni mikor 20 an ugranak nekem :D és épp kifogyott a kurva gránát a ft 200 as hoz
  • Dili Doki
    Már a vége felé járok (nálam a dekóder meg a doksi) de még van az invemben 2usb is (The crazy stalker's flash drive, Strelok's flash drive) melyiket hol tudom hasznosítani? A dekóderhez tartozó ajtót merre találom?
  • wantonly
    Nektek milyen hamar mennek tönkre a fegyverek / páncélok?

Elég idegesítő, hogy találtam pl. egy SEVA suit-ot és nagyon hamar tönkremeny, 1-2 harc után már 1cm-rel kisebb a tartóssága. És nem az anomáliákon keresztül közlekedek. :) Fegyverek is elég hamar tönkremennek és gyakran "besül" még akkor is, ha majdnem maximumon van még a tartósság.

Szóval nem értem én ezt, lehet a veteran fokozat miatt is van, de ez így nagyon idegesítő, hogy dobhatom ki az összes jó cuccomat.

Gondolom a patch-ben is állíthattak valamit, mert mintha gyorsabban menne tönkre minden, mint előtte.
  • Blasta
    Azt tudja vki, miért nincs a játékban gatling?
    A bétában (vagy az alfában) még volt.
  • Blasta
    Nade az exo-ra is tehecc artifaktot nem? És akkor mégbrutálisabb lesz a bulletproof értéke
  • Blasta
    Beszkenneled-e? :D
  • lammaer
    A speckóit láttam, azért vártam többre. Pripjatyban a panel tetejéről nekem is lehullott egy railgun, de amikor beraktam hogy kipróbáljam egy piros törött pisztoly jel jelent meg és lőszer se volt benne.
  • pubiloál
    Én ilyet Pripjatyban találtam, mert lövöldöztek a tetőről, lelőttem az egyiket és leseesett a fegyvere... amúgy én csak itt, és a szarkofágban találkoztam ezzel a fegyverrel... iszonyatos sebzése van, és pontos is, csak lassú sajnos, bár azért ha nem fejre/felsőtestre célzol, egy exoskeletonos ellenfélbe kell 2 lövés is...
    Amúgy nem tudom miért van mindenki oda azért az exoskeletonért... az jó hogy baromi jól néz ki meg minden, de nem lehet benne sprintelni, és a többi értéke is elég alacsony, kivéve a robbanás meg a bulletproof... artifactokkal simán 65% felett van nekem a bulletproof, és nem az exo-ban...
  • DJ Skyline
    megnéztem a bonus dvd-t, jó kis dolgok vannak rajta! bár egy csomó mindent már láttunk, trailerek, képek, stb! viszont van egy jó kis térkép, hogy hol mire lehet számítani! erős sugárzás, stb
  • berlinboy6329
    Ilyen kéne nekem.Hol találok leghamarabb?
  • Blasta
    Hát nemtom, nem lehet, hogy elnéztél vmit?
    Ilyen speckókkal képtelen vagyok elhinni, hogy ennyire rossz lenne

• lammaer
    Apropó: a railgunban nagyot csalódtam, azt hittem - látva hogy milyen hatékonyan lőnek vele az ellenfelek - hogy valami iszonyatosan pontos fegyver, de távolra (ahonnan rám lövöldöztek) nekem nagyon szórt. Volt benn a zsákban, de aztán csak szuvenirként vittem....