326
Nesze nektek fejlesztés ! :)))
  • Efreet
    de nekem jön ennyi, erröl beszélek.
  • Efreet
    nekem 1,5Mbit van, ami 200K... ezt osztottam el nagyjából 3-al... 66,6K lenne...
  • Laalee
    ha nem lennenek stop bitek es egyebb forgalmat csokkento folos adatok kb 9-10 el kell osztani hogy a valos sebesseg legyen az meg 56Kb
  • Efreet
    512 Kbit az.. olyan 65K körül illene hogy legyen...
  • Laalee
    50-55k az atlag nalunk, ez az 512 fizikai sebessege, tehat tudja.
  • Laalee
    optikai kabelen nem szolgaltat adsl t a matav, es gondolom a vivendi sem...
  • Mike
    Látom, szeretsz engem nagyon! :)
  • Mike
    Megnézted a Vivendi árait? A Matáv olcsóbb
  • Mike
    Nem igazán akarom elvenni az örömöd, de sajna meg kell tennem. Ha nagyon szar lenne a chello akkor még mindig ott az adsl. bár a matávot nem igazán kedvelem.
  • Mike
    Figyike, én chellos vagyok, ugyhogy hagyj engem a broadband-del. 15Gb pedig bőven elég netezéshez, online játékhoz, havi egy-két demó, pár program letőltéséhez. Ugyanis a fene fog az irtó lassú 50K-val töltögetni cd-ket és egyéb böhöm vackokat.
    Egyébként a UPC-től hivatalosan tájékoztatást még nem kaptam erről. Az Index meg azt irkál, amit akar.
  • Alien!
    512??????? Még azt sem érte el soha....
  • Laalee
    en webtvt akarok nezni, ez miert ipari netezes??? kapjak be :D
    meg ez is jo duma :D sok az elöfizetö igy kenytelenekvagyunk bevezetni a korlatot :D tehat, mivel havi +5-10, ha nem tobb, millios bevetelunk lett, igy nemvagyunk kepesek böviteni :D

csak csodbemegy upc mar a 3. halasztast kaptak :D

nameg ha ugyis letezik a 15gigas korlat akor legalabb az 512t vegyek el es menjen ugy ahogy a rendszer birja...
  • Efreet
    Szar ügy. bár... számítani lehetett rá, az, hogy eddig nem szórakoztak a büntetövonallal, attól még megvolt rá a hardver és szoftverkörnyezet... és az az érzésem, hogy ez egy kicsit hangkaratés duma, van bent pár ismerös upcéknál, és lusták ök ahoz, hogy kapcsolgassanak... a 15giga meg... rengeteg, bár könnyedén elérhetö (még csak nem is kell múvizni meg varezolni hozzá)
  • Ron Ragm
    hogyajóédeskurv@annyukat
  • :)
    inkább feljeszenek a upc-sek, hogy mindenki simán tudja azt csinálni amit szeretne....
  • atee
    Barcsak legalabb upc volna nalam komolyan nem sirnek a 15 gigas hatar miatt sem:......
  • TheZsenyka
    Jó kis ADSL rulez :) Még jó hogy valami Isteni sugallat hatására nem UPC-s elérést rendeltem...
  • skorpio7
    Bocs Mike ... de valami frappáns , még eszembe jutott a kedves , életrevaló UPC-vel és az ő nagyvonalú szolgáltatásával kapcsolatban. :)
    Mivel te is ezt ajánlottad nekem , így én is neked .
    "Eszed , nem eszed , ezt kapod ."
  • skorpio7
    http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php3?cikk=100000051130
  • skorpio7
    Azt hiszem , hogy ez a lényeg .:

2002.05.28

...az előfizetők számának növekedése miatt egy hónap múlva már valóban korlátozzák a szabályszegők sávszélességét.
  • skorpio7
    "A jóból sosem elég"

MAGYAR HÍRLAP

A UPC lassítja a háló elérését
    2002-05-27 22:13
    A sávszélesség korlátozásra számíthatnak a UPC Magyarország azon előfizetői, akiknek havi forgalma meghaladja a 15 gigabájtot, tájékoztatta a Magyar Hírlapot Hagymássy András, a cég kommunikációs igazgatója. A szabály eddig is érvényben volt, ám az előfizetők számának növekedése miatt egy hónap múlva már valóban korlátozzák a szabályszegők sávszélességét.

A szerződés Általános vállalkozási feltételek című rovatában mindig is szerepelt a havi forgalomra vonatkozó megkötés, ám eddig nem szankcionálták azokat, akik túllépték a 15 gigás határt. - Előfizetőink száma annyira megemelkedett, hogy már nem tudunk mindenki számára azonos minőségű szolgáltatást nyújtani, ha egyesek az engedélyezettnél többet töltenek le vagy fel, ezért van szükség a korlátozásra - nyilatkozta lapunknak Hagymássy. A 15 giga maximális forgalom szinte ipari léptékű internetezést tesz lehetővé, ez havonta mintegy 300 ezer weblapletöltést jelent. Célunk, hogy minden ügyfelünk számára szórakozás legyen az internet, ha egyik előfizetőnk akadályozza a másikat, akkor a jövőben lassítjuk a szabályszegő kapcsolatát. A UPC kommunikációs igazgatója nem tudta pontosan megmondani, hogy a lassított internet számszerűen milyen sávszélességet jelent, ám arról biztosította lapunkat, hogy még a gyengített kapcsolattal is gyorsabban internetezhetnek az előfizetők, mintha sima modemet használnának.
    A cég lapunknak nyilatkozó előfizetői nem értik, hogy a távközlési cég miért így - a fű alatt - próbálta bevezetni a korlátozást, szerintük erről tájékoztatni kellett volna az internetezőket is. A reklámokban mindig korlátlan, gyors internetezést emlegetnek, ott szó sincsen 15 gigás határról.
    Következetesebb is lehetne a UPC üzletpolitikája. Ha eddig nem volt szükség a korlátozásra, most mitől változott meg a helyzet - panaszkodnak egyesek. A havi forgalmukról a UPC internetes közönségszolgálatán kaphatnak tájékoztatást az előfizetők.

Erdélyi Péter
  • skorpio7
    Hát ja ... ezek után már csak az ADSL marad .Amúgy elég barmok a UPC-sek .Legalább várták volna meg , amíg a maradék 4 broadband-es városban mindenki szépen aláírja az új szerződést .Most így , aki eddig is a korlátozás miatt akart váltani ADSL-re , tuti nem fog chello-t rendelni .Sajna csak itt Szolnok-on nincs ADSL még , de így kivárok Július 15.-éig , hátha bejelenti az Axelero vagy a Vivendi ( Áprilisban húztak optikai szálkábelt nálunk a városban ők . ) , a következő negyedévi fejlesztéseket .Ha lesz őszre itt is , baszok aláírni a UPC-nek 1 éves hűségnyilatkozatot .
  • Dynamic
    Én is megkaptam a UPC-s levelet, de beintettem nekik.Elmehetnek a p...ba.
    Kitartok az ADSL-nél.

(az tény, hogy a broadbandnél még mindig jobb, de ha van még jobb(adsl) akkor miért ne)
  • skorpio7
    Mike ... mégvalami !
    Vajon ugye most is a UPC-t választod majd , hiszen nincs más .Ez van , ezt kell elfogadnod és ha nem tetszik , akkor mehetsz modemre ! :)))
  • skorpio7
    Mike !
    Most megízlelheted , hogy milyen volt broadband-esnek lenni ! :)
    A korlát elérése után nemhogy 64 kb/s , de 0,64 kb/s-se volt a sebesség . :)
    Kíváncsi vagyok a sok "notórius" véleményére .

HWSW
    2002. május 28.

UPC chello: bővítések és korlátozások
    írta: Rátonyi G. Tamás, idő: 11:59

[HWSW] Hagymásy András, a UPC kommunkiációs igazgatóa megerősítette lapunknak a hírt, hogy a UPC a jövőben alkalmazni fogja a chello előfizetőkkel kötött szerződésben szereplő 15 GB-os adatforgalmi korlátozást. A maximált adatforgalom fogalma eddig sem volt ismeretlen, többször szóbakerült már, ám a szolgáltató mindeddig nem élt a maga számára biztosított lehetőséggel: ez mintegy opcionális lehetőségként szerepelt a szolgáltató és az előfizető közti jogviszonyban.
    A jövőben tehát azok a chello előfizetők, akik rendszeresen túllépik a 15 GB-os adatforgalmat, számíthatnak arra, hogy internet hozzáférésüket korlátozni fogják. A Broadband szolgáltatás "büntetővonala" ismereteink szerint egy 64 k-s vonal volt, valamennyi Broadband előfizetőt, akik adott hónapban túllépték az adatforgalmi korlátot, erre a vonalra terelték. A chello előfizetőkkel kapcsolatos korlátozás részletei nem ismeretesek, elképzelhető azonban, hogy a Broadbandhez hasonló megoldást választ majd a UPC.

Hagymásy András szerint nem automatikus korlátozásról lesz szó, tehát aki például életében először 15,5 GB-os forgalmat bonyolít, azt nem szankcionálják azonnal, ám azok, akik sorozatosan túllépik ezt a korlátot, számíthatnak az adatforgalom korlátozására. A kommunikációs igazgató szerint erre az intézkedésre épp a többi előfizető zavartalan internetezésének biztosítása miatt van szükség. Bár a döntés bizonyára nem lesz népszerű az előfizetők táborában, az igazsághoz hozzátartozik, hogy kevés olyan internetes fórum van, ahol a UPC-vel kapcsolatban indított topicokban ne kérkedett volna valamelyik felhasználó, a 15 GB-ot jócskán meghaladó forgalmával. ( Nesze nektek 30-40 GB-os forgalom ! :) Ezzel kapcsolatban Hagymásy András már korábban kilátásba helyezte, hogy alkalmazni fogják a szerződésben is lefektetett korlátozó intézkedéseket.

Jó hír ugyanakkor, hogy a UPC hamarosan -- júniustól -- kiváltja a Broadband díjcsomagokat a nagyobb forgalmat lehetővé tevő chelloval. A négy városban: Szolnokon, Nyíregyházán, Debrecenben és Nagykanizsán igénybevehető Bradband szolgáltatás tehát megszűnik, helyette a chellora lehet előfizetni. Ugyanakkor ez a Broadband Privát csomagok előfizetőinek áremelkedést jelent, hiszen azt 9.900,- forintos havidíj ellenében nyújtotta eddig a UPC -- igaz, mindössze 1 GB-nyi adatforgalom lehetőségével, míg a chello 15 GB-os adatforgalmat engedélyez 10.900,- forintos havidíjért.

Akit érdekel , az olvashat az INDEX-en is róla .

http://index.hu/tech/net/upcchello1/