40
-
#40 na, jöjjön már :) szegény g400-am kezd ósdivá válni :) -
Supergamer_real #37 "Emlékeztek arra a hirre hogy akb szeptemberben megjelnö geforce5 nem geforce lesz mert olyan szinten kulönbözik ? :) én arrol szeretnék már hallani..."
Igen, ezt minden generaciovaltasnal elmondta az nvidia.Marmint, hogy az eddigi legjobb kartyajuk jon ki(a nevvaltas eltekintesetol)..... De hat ki az a marha aki nem ugy vezet be egy uj termeket, hogy az rosszabb lesz az elozonel?Mellesleg ez valszeg azt is jelenti, hogy dragabb lesz.Egy uj chip ara (mire kartya lesz belole) mar igy is egy jo 120k vagy tobb... akkor ez mennyi lesz(gef5 vagy mittomenmi)? -
killahdog #36 Emlékeztek arra a hirre hogy akb szeptemberben megjelnö geforce5 nem geforce lesz mert olyan szinten kulönbözik ? :) én arrol szeretnék már hallani... -
An-Dee #35 Sokan elfelejtenek 2 dolog.
1. A matrox privát cég, nem kell a befektetőket megygőzni mi miért van, és engedély sem kell.
2. Nem a játékosok az elsődleges felhasználok, hanem grafikus studiók, és ezek vásárlóereje jóval nagyobb mint a "quaker"-eké.
Mellesleg ha valaki új gépet akar és nem használja játékre, én tuti hogy matrox-ot ajánlanék neki, akár még a g400-ast is, mert a képe tökéletes, és amire egy átlag felhasználónak kell, arra maximálisan jó. -
#34 VAZZEG VAZZEG VAZZEG ez a 3moncsis tema nagyon siraly ... en 2lcd-t hasznalok, silany s3-asokkal ... jolenne ha lehetne ijen kartyeszt kapni jeeee -
RpPRO #32 Nna, azert ne mondd, h. a ti500 gyorsabb egy 4400-asnal. Vegyel inkabb Gainward-ot, nekem sem szimpatikus au Asus. Mi az hogy gagyi GF4? -
#24 3 monitoron qvekezni ? nem semmi ,kiprobalnam:) -
Supergamer_real #23 Csak azt probald megerteni, hogy ez a kartya messze nem az atlagfelhasznalok penztarcajahoz lesz szabva.Valszeg a legolcsobb lesz valahol az aktualis/uj nvidia chip ultraja + 40, 50 ezer foring vagy megtobb.Igaz a PC-k egyre kozelebb vannak a professionalis megoldasokhoz de ezzel az alkatreszek ara is (ertelemszeruen es aranyosan) emelkedik. Gondolj vissza mondjuk a TNT korszakra. Azok a "3D gyorsitok" (ezert a kifejezesert ha lehet ne kovezzetek meg) ujonnan kerultek max 60ba (Asus v3800 amikor en vettem ujonnan).
PowerVr... kezd kicsit bitboys feelingem lenni amikor meghallom a kyro3 nevet.Noha ossze vissza eskudoznek, hogy mar kesz, de ahanyszor rakerdez az ember mindig a "majd kovetkezo honapban" szoveget hallja.De ok legalabb - ellenben a bitboysal - kiadtak valamit. -
Rive #21 Szerintem a PowerVr el fog halni. Még csak most akarják kihozni a T&L-t, 128 bites memóriával... Ebben a mezőnyben hullák lesznek, sajnos. -
RpPRO #19 En megis azt hiszem, hogy ezt a kartya iden nem kerul forgalomba. Szerintem ez csak a nep beetetese. Attol fuggetlenul drukkolok a kartyanak. Hajra Matrox! -
shabba #18 Csak mert a R8500 250/275Mhz-es a GF4Ti4600 meg 325Mhz. És mindkettő 128 bites memoria interfaceval ven ellátva. -
Borg #17 Valaki homályositson már fel, ha a r8500 is 275mhz, illetve 256bit, és a gef4ti4600is 275mhz illetve 256bites memóriával rendelkezik, miért különbözik a memóriasávszélességük???
Csakmert az R8500 dokumentációban a 250Mhz-esre is 10GB/s-ot irnak! -
#15 Nem fog 3dfx sorsra jutni. Aki színeket ! akar látni a monitorán !, az Matrox kártyát használ. Nekem 6 éve ez van, még Millenium 1-el indítottam egy Trident9000 után azóta csak Matroxot veszek. Nekem a DTP miatt kell. Nem egy gémer kártya, de 2D és szính?ség terén ez vált be egyedül. Ár: 5-6 éve a Mill 1 45e volt, a motani G450 is 42 pénzt kostált, a Parheliáért is kifizetem amennyit kérnek, mert visszahozza az árát. -
#14 A V5 önmagában sem volt valami hűdejó termék, nem csoda, hogy a barom 3dfx kipurcant... -
Rive #13 Tévedés. Nézd meg (máshol), milyen kimeneti karakterisztikákkal bír a kártya... Aki szép képet akar (pl. gép->video, TV), az meg fogja venni ezt is, mint a G400-akat. Valószínűleg ebből is kijön két-három remake, aztán két év múlva ismét durrantanak valami nagyot...
A többi szereplő már sokkal kétségesebb. Pláne a Trident :) Ennyien nem élnek majd meg ezen a piacon, ekkora versenyben. Másrészről viszont a következő egy-két évben nagy fejlődés lesz grafika terén, ennek meg jobb, ha örülönk.
Ha majd mindenki rájön, hogy a grafika nem mindegy, akkor ugyis lassítanak, és elkezdik feltölteni tartalommal a játékokat, egyebeket. -
TheZsenyka #12 Jól hangzik. Állat...
A háromszereplős piacról azonban az a véleményem, hogy 3DFX sorsra fog jutni a Matrox. Az árai predesztinálják hogy csekély mértékben fog elterjedni. Voodoo5 5500 szaga van... -
Rive #11 Nem a kártya-gép átviteli sebességről van szó, hanem a GPU-lokális memória közöttiről. A kártyán levő memória sávszélessége ennyi. -
TheZsenyka #10 "Összehasonlításképpen az Nvidia aktuális nagyágyújának, a GeForce4 Ti 4600-nak 10,4 GB/s-os, az ATI Technologies-féle Radeon 8500-nak pedig mindössze 8,8 GB/s-os memória sávszélessége van."
Valaki magyarázza meg nekem, hogy a 'túróba' visznek át ezek a kártyák 8-10-20GB/seccel... honnan hová??? Merthogy az AGP 4x = 1GB/sec, de még a 8x AGP is csak 2GB. Akkor most mi van? -
#7 Pár dolgot hadd mondjak én is .
1. Liquido !
Néha érdemes elvetődni más hardweres hírekkel foglalkozó site-ra is elvetődni , mert akkor sokkal felvilágosultabbak vagyunk .Főleg most , mert szinte minden érdemesebb hely ezzel az új kártyával foglalkozik .
Lásd .: HWSW , HWHunPage , Prohardver!
Szóval ez a chip több , mint egy "papír" .
2. Az idei év a videókártyák éve lesz , ugyanis 6 szereplő lép harcba a kegyeinkért .
Szóval lesz választék és ez persze nekünk lesz jó .
Nvidia - Geforce
Ati - Radeon
Matrox - Parhelia
3DLabs - P10
SiS - Xabre
Trident - XP4
Hát igen ... az idei 3. , de inkább 4. negyedév a videókártyák harca lesz , mert ha valaki ismeri mindegyik chip specikikációit az tudja , hogy egyik sem lesz rossz választás .
Kinek-kinek pénztárcája szabja majd meg , hogy melyiket válassza majd , mert egyik chip sem lesz egy "felesleges próbálkozás" . -
Rive #5 Liquido, ez a kártya _működik_. Jelenleg a tesztpéldányok már a tesztelőknél/fejlesztőknél vannak, a driverekkel együtt.
SzN, az SG munkaállomásokban alkalmazott kártyák már olyanok, hogy alig-alig terhelik a CPU-t. Cserébe milla környékén _kezdődnek_. Ha lehet választani... -
#2 annyira ideje volt már...
végre megint 3szereplössé válik a verseny? jót tenne :) -
#1 Majd ilyen kártyám lesz eccer :))