22246
Hattrick
-
OPM #110 jaja :D
SOK SIKERT KÍVÁNOK ÉN IS MINDENKINEK!!
Libre -
M.A.D. #109 18 perc és kezdődik a jubileumi 10. magyar szezon!
Sok sikert minden sporttársnak!
F.C.Zuglo -
skristof #108 nem neked való -
OPM #107
#1 + #4 -
bazze #106 Ez meg milyen játék?? -
Drend #105 Hali!
Bakony Kupa (egyes helyeken Veszprém Kupa) néven indítottam egy sorozatot a szerdai barátságos meccsek rovására, illetve stabil játéklehetőséget biztosítani. Aki menetelni szokott a Magyar kupában annak nem aktuális, de aki, mint mi már az első körökben kiesik, azt szerettel várom! Részletek: Http://bakonykupa.uw.hu Jelentkezéseket a fórumba vagy e-mailba. Az átlagos szint ötöd-hatod osztály. -
M.A.D. #104 Sok sikert nektek! Én már lassan 3 éve nyomom és a negyedosztályban kezdem a 3. idényemet. Ilyet! -
#103 ok... sok szerencsét! :) -
skristof #102 hmm
kezdetnek kösz :)
majd még sikítok ha baj van :) -
#101 szerencséd, hogy V. osztályú csapatot kaptál.. nem mindenki kezd az V. osztályban:)
szóval igazolásoknál próbálj meg olcsó embereket, lehetőleg fiatalokat 28-29 év alatt igazolni... pl. középhátvédnek: védekezés: megfelelő, átadás: megfelelő...
vagy csatárposztra: gólszerzés: megfelelő, átadás megfelelő
középpályára jó ha a játékszervezés megfelelő, az átadás és a gólszerzés... az olcsó alatt a 0-7000 eFt-ért... ha szereztél jó játékosokat, akkor add el azokat akiknek semmilyen fő tulajdonsága nem éri el a megfelelőt... ha akarsz stadiont bővíteni, akkor január 29-e elött kezdj bele az építkezésbe, mert utána megduplázódnak az árak...
és egy hasznos link(állítsd magyar nyelvre úgy könnyebb lesz...
http://www.databased.at/hattrick/ -
skristof #100 én most kezdtem el, tegnap regeltem, ma lett csapatom
csapatom: Kaposvári Rákóczi (159088)
kezdetnek kinyomtattam a játékszabályokat, 30 oldal :)))
még bele kell rázódnom, mindenféle tippet szívesen veszek
ja amugy irtószar csapatot kaptam :D
edzőváltás már meg is történt :) -
#99 http://forum.fifahungary.com/viewtopic.php?t=576Hattrick - Online Focimanager Game
FH fórumon sokan összegyültünk akik játszák a játékot és egyik legjobban menő topic
az én csapatom: Torpedo Budapest(158689) -
skristof #98 na énis belekóstolok a játékba
eddig csak off-line tapasztalatom van -
M.A.D. #97 Én speciel 2.5 éve nyomulok. Ismét a IV. osztályban vagyok. :(
Immár másodszor. Pedi, a III.osztályban kezdtem. Akkor még alig voltunk 1.500-an.
F.C.Zuglo -
OPM #96 hehe, nagyon nagy meglepetésre elvertem tegnap a csoportelsőt otthon 5-1-re így most ugyanannyi pontom van, mint neki
amúgy Libre a csapatom neve, ha gondoljátok nézzétek meg, milyen játékosokkal rendelkezik az ellenfelem, aki ellen most sikerült győznöm (Googyi)
Íme pár bejegyzés, amit a csoporttársaktól a fórumunkba kaptam (kiderül belőle a győzelmem fő oka is):
"Parádés kezdés! Gratula! Statisztikai alapon 18-0 lesz:))))"
"két mots-om volt a meccs előtt, úgyhogy nekem nem meglepő az állás, de azért szép teljesítmény tőled. grat"
"Gratulálok Librének!
Csodálatos volt a mérkőzés!
Csak most tudtam megnézni az eredményeket, és leesett az állam!"
"Engem is meglepett az eredmény:)" -
#95 Itt a hattrickes honlapom meglehet ám nézni is :D:D:D
http://www.ht-arena.com/raul_ftc/ -
OPM #94 esetleg ha valaki játszik vele, nyomhatnánk egy barátságos meccset jövő7en! -
OPM #93 kössz, megnézem -
#92 -z -
#91 indexen elég aktív az hattrick fórum -
OPM #90 senki sem játszik vele már?? :( -
OPM #89 én tegnap kezdtem el!
nem tudjátok, a csapatom felállását hol tudom állítani, és hogy hol írja ki, milyen poszton játszik 1-1 spielerem? -
M.A.D. #88 Én kereken 2 éve HT-zem. Igaz, becsúszott pár vereség azóta. :))
-
Drizzthsz #87 Van egy kisebb barátságos bajnokságunk is a phattrick.fw.hu címen. -
Drizzthsz #86 Én is hattrickezek, de még csak kábé 5 hete, kb. 8 meccsem vol, s eddig mindet hoztam... -
#85 Már megvan a 2000 user és az indexen is vagyok! -
M.A.D. #84 Lassan már kétezren! leszünk. -
#83 Tobb ezer magyar jatek mellett csak talalsz valakit aki belekezd veled ;] (indexen megy a hivatalos ht forum, ott tobb sikered lesz..) -
#82 Még1x!
nem akar senkise belekzezdeni a hattrickba? -
#81 Frissítsük a topicot .) -
winnie #80 csak sikerül:))
Online Focimenedzser Magyarul!!
1051 aktív magyar felhasználóval!! -
winnie #79 sorry
<a href="http://www.hattrick.org">Online Focimenedzser Magyarul!!!</a>
<b>1051 aktív magyar felhasználóval!! -
winnie #78 <b><a href="http://www.hattrick.org">Online Focimenedzser Magyarul!!!</a>
1051 aktív magyar felhasználóval!! -
#77 IRC CSATI HATTRICK SZOBA!!!! -
#76 ok :) -
Toerpe #75 Zaki szerintem ide írjunk ezzel kapcsolatban mert meg leszünk búbolva a másikon :-)))))) -
Toerpe #74 Zaki ha itt vagy és felébredtél jelentkezz légyszi :-))) -
#73 Na itt a mini-faq-ról egy rövid tájékoztató hátha kedvet kap valaki!
Mi az a WBA?
Mi az a Hattrick?
Mi kell ahhoz, hogy Hattrick-eljek?
Hogy csatlakozhatok és mikor lesz csapatom?
Hány csapatom lehet egyszerre?
Mi legyen a csapatom neve?
Mit csináljak, ha van már csapatom?
De tényleg mit kell csinálni?
Hogy zajlik a bajnokság?
Barátságos mérkőzést...?
Hogy tudom edzeni a csapatot?
HAM, HattrickPoli, IlyenolyanViewer - akkor mégis kell kliensprogram?
Van egy kisméretű, jól használható segédprogramod?
Mi az a daytrader meg a jakuza?
Van amit még így sem tudok?
Mi a WBA?
A West Borsod Albion egy virtuális futballcsapat, amely a Hattrick szerverein száll a küzdőtérre hétről-hétre a világhálón. A Hattrick mára fogalom lett, a webhelyet és az ott játszható játékot is így nevezik a játékosok.
Mi az a Hattrick?
A hattrick egy online focimanager játék, melyet a http://www.hattrick.org címen lehet játszani, felhasználói névvel és jelszóval elkülönített csapatokkal.
Mi kell ahhoz, hogy Hattrick-eljek?
Nem szükséges hozzá külön kliensprogram, csupán egy internet-hozzáféréssel ellátott mezei számítógép. Bár a program magyarra fordítása jelenleg zajlik, bizonyára egy kis idő még kell hozzá, amíg a svéd fejlesztők adoptálják a magyar nyelvet a választható nyelvek közé. Így aztán nem árt egy advanced jellegű angol nyelvtudás a játékhoz, arról nem is beszélve, hogy a ht-foci-világ nyelve is ez.
Hogy csatlakozhatok és mikor lesz csapatom?
Ha megszületett benned az elhatározás, hogy te sem lehetsz meg Hattrick-csapat nélkül, látogass el a fent írt oldalra, és a Csatlakozz! menüpontban valóban csatlakozhatsz a közösséghez. A jelentkezés menete: a felkínált űrlapokat kitöltve lapról-lapra haladva megejteni a regisztrációt. Figyelem: csakis élethű adatokat adhatsz meg minden űrlapmezőn, tehát ne írj nick-nevet a családi- vagy vezetékneved formjába, mert a rendszer kidob, aztán várhatod a csapatodat.
Ha a jelentkezésedben nincs valószerűtlen adat (pl.: a nevedhez Bonaparte, Napoleon-t írtál - ha mégis így hívnak, inkább írj Kovács II. János-t), e-mail-fordultával kapsz a megadott postafiókodba egy levelet az általad választott felhasználói neveddel és egy ideiglenes jelszóval. Ezzel be tudsz lépni, meg tudod változtatni néhány adatodat, nézelődni tudsz a HT-n, sok mást nem lehet csinálni vele. Viszont ez előrevetíti azt, hogy néhány napon belül meglesz a csapatod. Ez attól függ, hogy éppen mennyi csapat van, amit elhagytak, vagy mennyi van, ami cpu-vezetés alatt szabadon van. A magyarországi várakozási idő 3-4 nap, te jársz jobban, egyes országokban hetek és hónapok is vannak.
Hány csapatom lehet egyszerre?
Csapatod csakis egy lehet (ez alól persze kivétel a különféle szöv.kapitányok személye, de nekik is a saját, illetve a válogatott az összes). Tilos további csapatokat irányítani ismerős vagy barát nevében. A csapat tulajdonosa hivatott az irányítására. Ez annyira komoly szabály, hogy a HT-s fiúk még IP alapján is figyelik a loginjaidat, és ha valami susmus van, akkor jól blokkolják a csapatodat, ami azt jelenti, hogy inkább pl. a Startlapot látogasd azontúl a HT helyett. Szóval, ha olyanod van, hogy a szomszéddal egy gépen tudtok csak játszani HT-t, akkor ajánlott messzire elkerülni egymás csapatát bejelentkezés után, de legalábbis ne adjatok-vegyetek játékosokat egymástól, mert lesz nemulass. De ha belegondolsz, tényleg, jó ez a szabály, nem? Esetleg nem annyira...?
Mi legyen a csapatom neve?
Szóval, készülj fel egy nick-névvel, egy csapat-névvel és egy élő e-mail-címmel, hogy ne kelljen a monitor előtt később soha eszedbe nem jutó dolgokat kitalálni.
Csapatodnak bármilyen nevet adhaszt, a lényeg az, hogy te tudd, miről van szó. Éppúgy találkozhatsz a való életben meglévő csapatnevekkel, mint a teljesen érthetetlen indíttatásból jött, de jól hangzó csapatnevekkel is. Néhány példa a nevekből, a merítés nem teljes, de vedd figyelembe, hogy több száz csapat van a magyar bajnokságban: Ork Elit Öngyilkos Alakulat, Baljós Lábak, Smelly Feet, Száguldó Teveszőr, Inter Honvéd, Alte Proletars, Torpedó Szolnok, Irreál Kecskemét, McCheslek United, Újpesti Víztorony, Női Öltöző, FC Pumi, Atletico Debrecen, Góluszony FC, stb.stb.stb.stb. 1000-szer, na és persze a West Borsod Albion. Itt láthatod egyébként a 4.-dik szezon tabelláit, mazsolázhatsz.
Mit csináljak, ha van már csapatom?
Ezt senki nem tudja... :)
Pátyolgassad, menedzselgesd, adjál-vegyél (ahogy ne, azt lásd feljebb a hánycsapatomnál). Egy bizonyos pénzösszeggel indulsz, ha jól emlékszem, manapság 60M forint, azért nem tudom, mert valami 2perc 14mp alatt elköltöttem, vigyázz, te ne járj így. Komolyra fordítva: nézd át a játékoskeretet, állítsd be a preferenciáidat (jó szó, mi? Itt azt jelenti, hogy állíts fel egy olyan csapatot, ami hmmmm, versenyképes). A beállítások és a pénzköltési lehetőségek sora a végtelent közelíti, egyre figyelj: -40M fölött már nem vásárolhatsz játékost/edzőt, -99M-nál pedig rövid, de érzéketlen búcsút kell venned a csapatodtól csőd miatt.
De tényleg mit kell csinálni?
Megnyerni a mérkőzéseidet (liga, kupa, barátságos). Ezzel mindig tele lesz a stadionod, tehát jön a kp-bevétel. Ezen kívül tartsd pozitívan a bankszámládat, ne vegyél minden héten klasszis játékost. Továbbá figyeld és rendszeresen kezeld az edzést, valamint ne felejtsd el kiadni az Orders-t (kiváncsi leszek, hogy fordítják magyarra) a soron következő meccsekre. Minden héten két meccset játszanak a csapatok, melyeket élőben meg lehet nézni a hattrick oldalán. Szerdán barátságos, vagy kupameccsek vannak, míg szombaton vannak a bajnoki meccsek.
Magyar bajnokság jelenleg 5 osztályból áll, melyben több mint 700 játékos játszik. Minden csoport 8 csapatból áll, de természetesen lehetséges fejutni, vagy kiesni a csoportokból. Pénteken vannak a válogatott meccsek (felnőtt és U20), ahol akár a te csapatod játékosai is pályára léphetnek.
Stadionod látogatottsága nagyban függ a csapatod szereplésétől, így ha jól szerepelsz, akkor bővítened kell a stadionod. Ez természetesen sok pénzbe kerül, akárcsak a jó játokosok és a jó edzői stáb, így pénzeddel okosan kell gazdálkodnod. A hattrick összetettsége és az, hogy hús vér játékosok csapata ellen kell játszanod biztosítja, hogy ne unj rá erre a remek játékra.
Hogy zajlik a bajnokság?
Egy-egy alsóbb osztály mindig 4-szer annyi csoportot tartalmaz, mint a közvetlenül felette elhelyezkedő. Egy szezon 16 hétig tart, melyből 14 hét bajnoki forduló és ezt követi egy kvalifikációs kör és egy bajnoki aktivitás nélküli hét. Minden csoportban 8 csapat van, és kétszer játszanak egymás ellen (így jön ki a 14 találkozó). A végén a tabella utolsó 2 helyét elfoglaló csapat lekerül alsóbb osztályba, kivéve a legalsó osztályban játszókat. Helyüket az alattuk lévő osztály legjobb győztesei foglalják el (a legtöbb pontot szerzett csapatok). Konkrétan a csoportgyőztesek fele kerül fel közvetlenül felsőbb osztályba, a többiek pedig kvalifikációs mérkőzést kell játsszanak a felkerülésért a felettük lévő osztály 5-6-ik helyezettjeivel. Ezen csoportgyőztesek (tehát a közvetlenül fel nem jutottak) legjobbja találkozik a legrosszabb eredményt elért 6-ik helyezettel, a legrosszabb pedig a legjobb 5-ik helyezést elért felsőbb osztálybeli csapattal. Egyetlen kvalifikációs mérkőzés van, nincs visszavágó. A felsőbb osztályból érkező csapat (amely az osztályban maradásért küzd) játszhat otthon. Mindegyik kvalifikációra kényszerült csapat kap egy sorszámot eredményessége alapján, és ezek alapján történik az ellenfelek párosítása. A kvalifikáció az adott csapatok csoportjukon belül megszerzett helyéért zajlik. Tehát ha egy IV.-ik osztálybeli csapat győzedelmeskedik egy V.-ikbeli ellen, mindketten a régi helyükön maradnak, és megfordítva ellenkező esetben. A besorolást meghatározó tényezők sorrendben a következők: 1. csoportbeli helyezés, 2. pontszám, 3. gólkülönbség és 4. rúgott gólok száma.
[by kratwuk]
Barátságos mérkőzést...?!
Igen, azt. Mi ennek a haszna? Több is van. Játékosaid különböző tapasztalati pontokat kapnak különféle mérkőzésenként, ebben benne van a hazai és a külföldi barátságos mérkőzés is. Arról nem is beszélve, hogy csakis azok a játékosok edződnek [azon a poszton, ahol játszanak a meccsen], akik az adott héten mérkőzést játszanak. Ha többet is játszanak, akkor természetesen nagyobb mértékben nőnek az értékei, növekszik a csapatszellem, stb.stb.stb.
Aztán: vannak a Magyar Kupán kívül különféle olyan kupák, amelyek a szerdai barátságos meccsek helyén játszódnak [a legtöbbjük] liga-rendszerben, ennek adminisztrálása teljesen úgy zajlik, mint egy normál barátságos meccsé, kihívás-elfogadás. Az ilyen kupák adminisztrálását, irányítását a szervezők végzik, többnyire ilyen célokra létrehozott webhelyeken, erről természetesen értesítenek, ha elfogadják jelentkezésedet az adott kupára.
Nos, ezért van aztán az, hogy legtöbbször nemigen találsz az arra a napra elrendelt hattrickezési időben friendly-partnert. Nálam próbálkozhatsz úgy általában mindig: 96103.
Hogy tudom edzeni a csapatot?
Hmmm, ebben a témában sok mindent elmondtak már sok helyen... Nos, a Training menüpontban tudod állítani az edzést, ahol is annak intenzitását és fajtáját lehet befolyásolni. A legmegfelelőbb hozzáállás a témához az, ha kidolgozol a csapatod részére egy olyan tervet, amivel néhány szezont végigviszel. Pl.: első szezonban csakis defendinget edzel. Közben egy-két hét general/stamina. Aztán a következő szezonban csakis playmaking-et edzel. Közben egy-két hét general/stamina. A következő szezonban csakis set piece-t edzel, a többit lásd itt fentebb.
Ezeket a dolgokat az ificsapatodból felhozott, vagy megvásárolt ifjú tehetségek befolyásolhatják, különösen, ha arra edzel, hogy aztán pénzzé tedd fiaidat. Azt azonban soha [never, tudod] ne felejtsd el, hogy csak az a játékos edződik, és csakis az, aki [nomeg csak azon a poszton, ahol] az adott héten mérkőzést játszik!
HAM, HattrickPoli, IlyenolyanViewer - akkor mégis kell kliensprogram?
Nem jól látod a dolgokat. Az itt felsorolt programok segédprogramok, amik megkönnyítik neked azt, hogy közelebbi ismeretségbe kerülj a HT-n birtokolt csapatoddal, megkönnyítik a beállításokat, statisztikákat készítenek helyetted, figyelemmel tudod kisérni a mérkőzéseidet, meg ilyenek. Természetesen ezek olyan programok, amelyeket HT-játékosok, rajongók, bárkik készítettek, ezért egy részük shareware, más részük fizetős, stb., ezek jogállásáról a programok letöltésekor illetve telepítésekor győződj meg. De: mindenféle segéd-, al-, helyettes- és felmentő program nélkül, egy egyszerű HT-loginnal tudod játszani a játékot, hiszen a segédprogramok azokat az adatokat teszik a számítógépedre, amelyek a HT szerverén egyébként is megvannak.
Van egy kisméretű, jól használható segédprogramod?
Úgy konkrétan nekem nincs, de találtam egyet:) Komolyra fordítva: A Hattrick Match Calculator 1.11 segítségével belenézhetsz a következő meccsedbe az elmúlt heti forma alapján. A programot elindítva szépen sorba beírod a megfelelő helyre a megfelelő adatokat, és a HMC szimulálja neked a következő meccset ezekből az adatokból. Így elmondva nem annyi, mint csinálni és látni, de hidd el, tényleg jó ez a kis program. Persze akinek fejben van minden számadat, hogy pl. a weak tulajdonsághoz milyen érték van hozzárendelve, vagy ugyanez az inadequate-hez, stb, amiből fejben kiszámolja a meccset, na annak ez nem jó, mindenki más használja egészséggel, innen letölthető, itt meg egy screen-shot-mix.
Mi az a daytrader meg a jakuza?
Daytrader: hattricki értelemben olyan felhasználó, aki ma megveszi 100-ért a játékost, és azonnal kiteszi 140-ért. Tehát nem azért vásárol, hogy erősödjön a csapata, vagy edzze az ifit, hanem, hogy könnyen gyorsan keressen, olcsón vásárol, drágán ad el. A marxista érzelmű többi játékos szemét csípi az ilyesmi, és téged is idegesíteni fog, ha te nem tudod a kiszemelt ifit olcsón megvenni, mert hajnali 3-kor bejelentkezik érte a svéd daytrader, akit semmi érzelmi szál nem fűz hozzá, csak gyorsan akar rajta keresni egy keveset.
Jakuza: Jakuza Karcsi nevű magyar felhasználó nyomán azon (primitív) csalók elnevezése, akik azért regisztrálnak több csapatot, hogy kozmetikázott játékoseladásokkal átjátsszák az indulási pénzt a főcsapatuknak. [by Saláta]
Van amit még így sem tudok?
Hogyne, ezen az oldalon arra jöhettél rá, hogy mennyi minden van még, amit nem tudsz erről a játékról. Ha elolvastad ezt a mini-FAQ-ot, arra pontosan elég, hogy ne járj úgy a HT-n, mint a mesebeli királyfi, aki égő öngyújtóval botorkált be a benzinraktárba.
A további ismereteket magával a játékkal tudod megszerezni, valamint különféle internetes fórumokon. A WBA webhelyének linkoldalán megtalálod a legfontosabb magyar HT-linkeket.
VonBraun [HT-mail: VBraun]
-
#72 Na én is regisztráltam régen is nyomtam de az angol nyelv néha zavart ezért most magyarul is nekivágok!18 ember van még várolístán még a héten talán meglesz a csaptom! -
winnie #71 így jár, aki nem olvas vissza:)