22246
Hattrick
-
#350 Egész pontosan 8,3 már le is cseréltem, majd ha összejön a 60 milla veszek egy jó edzőt.
Lenne még egy kérdésem: középszerü ificsapatból érdemes felhozni játékost? -
Grenzjager #349 nem biztos, hogy megéri, erre 10-et pazarolni !!! -
Grenzjager #348 számításaim szerint ez 6-10 milla lenne csak -
Grenzjager #347 szerintem akkor is rúgd, ki mert az egyik játékosod is jobb lenne nála edzőnek.
Balázs Hajdú
TSI=330, 31 éves, csapnivaló formában
Tapasztalata középszerű, és megfelelő vezetői képessége van [Erőteljes]
Belőle középszerű edző lenne, ami már jobb mint a mostani gyengéd. De nézd meg, hogy ez mennyibe kerülne -
Grenzjager #346
Edzőcsere
Külső toborzás
Edző típus: Védekező felfogású Támadó szellemű Nem támadó, és nem védekező felfogású
Vezetői képesség: csapnivaló gyenge középszerű megfelelő jó
Képesség szintje Ára:
gyenge 2 000 eFt Válassz!
középszerű 2 000 eFt Válassz!
megfelelő 15 920 eFt Válassz!
jó 53 740 eFt Válassz!
remek 800 000 eFt
szal mondjuk egy "JÓ" edződ, akkor jóval gyorsabban fejlődnének a játékosaid.
és ez a megoldás "csak" 60 millió
-
#345 az a baj hogy még 60 se -
#344 Értem, köszi a tanácsot majd körülnézek. -
Grenzjager #343 2 megoldásod van
az egyik 60 a másik 130 milla pénz kiadással jár. Gondolom a helyzetedben nincs 130 millád? -
Grenzjager #342 AZ EDZŐD:
45 éves, csapnivaló forma, egészséges
gyenge edző, aki támadó szellemű
Öntörvényű ember, aki kiegyensúlyozott és sunyi.
Tapasztalata megfelelő, és gyenge vezetői képessége van.
Gyenge edző, magyarul nagyon lassan fejlődnek nála a játékosok, írtó lassan. Miután nem a szurkolók és a szponzorok tartanak el, játékosokat kell képezned, hogy legyen pénzed. Tapasztalat meg a vezetői képesség jelen esetben nem igazán fontos.
-
#341 oh, ok, akkor felveszek még ketöt. -
Grenzjager #340 nálam bejött, hogy amikor karneváli vagy fellegjáró a szurkolók hangulata, akkor 10 melózik. Egyébként 3-7
voltak olyan heteim amikor 40-en csatlakoztak. Szponzorok is többet tejelnek, és ha jól megy a csapatnak akkor mindenki adakozó :) -
#339 Ezt miből gondolod? -
#338 yepp -
#337 hát nem fiatalok:)
szerinted adjam el őket és vegyek fiatalokat? -
#336 nekem 2 van.
mennyit számit?
sokat nyom? -
Grenzjager #335 és szerintem sürgősen meg kell szabadulnod az edződtől. -
Grenzjager #334 de nem túl korosak azok a játékosaid akik edződnek? -
#333 nekem 1 van
a közgazdászokról mi a véleményed segítenek valamit? -
#332 nem régen kezdtem el, de amióta ezt használom több gólt rúgok és kevesebbet kapok, bár ez nem biztos hogy az edzés miatt van. -
Grenzjager #331 ti hány szóvivőt alkalmaztok?
Nálam 10en PR-kodnak -
Grenzjager #330 jah...
ez az új edzés mód mi?
mi a véleményed róla? -
#329 ok -
#328 hm. na mégegyszer -
#327 mostmár jó -
#326 Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'
Transaction (Process ID 835) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction.
/Common/includes/Database2.asp, line 302
Ezt írja ki mikor el akarom fogadni a kihívást -
#325 támadásépítést edzek -
#324 köszi:) -
#323 kihivtalak -
Grenzjager #322 szép kis csatár edző :) mint én -
Grenzjager #321 csak nem belső középpályást edzel? egy 19, egy 25 és egy 28 évesnek? -
#320 4 a VI.174 csoportban -
#319 igen, és is igy szoktam lenni. ha erösebb, akkor laza, és akkor nyerek, vagy legalább x:DD -
Grenzjager #318 én 6-1-re nyertem, laza játékkal, úgy hogy szerintem még esélyem sem volt... na ilyen a hattrick random mi? -
#317 Én a 2. vagyok a VI/439-ben
te melyik csoportban vagy? -
#316 kikaptam 2-1re bazz, és visszaestema 4. helyre...:(( -
#315 Mi lett az eredménye a mai meccseiteknek?
Én 4:0-ra nyertem -
Grenzjager #314 Edzés!
Mielőtt bárki hozzákezd a Hattrick nevű játékhoz javaslom olvassa el Jerzy összefoglalását a Hottrick oldalon. Egészen biztos vagyok abban, hogy a Lengyel válogatott jó szereplése összefügg azzal, hogy Jerzy ezeket az ismereteket megosztotta másokkal is, legelőször a honfitársaival.
Két fontos megállapítást idézek a gondolataiból:
1. A Hattrick a pénzről szól, akinek sok pénze van annak jobb játékosai lesznek, eredményesebb
csapata lesz.
2. A pénzszerzés leghatékonyabb (és legbiztosabb) módszere az edzés.
Grokk barátom összefoglalta a lehetséges edzésfajtákról alkotott gondolatait. Mindenkinek ajánlom, hogy figyelmesen olvassa el, és szívlelje meg az elmondottakat. Bennem kicsit más kép alakult ki, leírom a saját tapasztalataimat, hasonlítsátok össze a kettőt. Nem mondunk ellent egymásnak, csak bizonyos dolgokat másképp látunk.
Általában az edzésről:
1. Kezdő csapatként sajnálj mindenre pénzt költeni, kivéve az edzésre.
2. Edzőre költeni kell. Kezdőként a legjobb, ha veszel egy megfelelő edzőt, a lehető legolcsóbbat. Az első fizetésedből (amikor először eladsz edzett játékost) célszerű jó edzőt venni. behozza az árát.
3. Edzeni csak fiatal játékost érdemes. Nem egyértelmű meddig számít valaki fiatalnak, ezt döntsd el te.
4. Edz 100%-on. Én nem tapasztaltam, hogy lépten nyomon lesérülnének a játékosaim.
5. Használj annyi segítőt, amennyit csak tudsz (10 db). Én a kezdetektől 9 segédzővel és egy kapusedzővel játszom.
6. Nincs legjobb edzés. Ha jól csinálod, akkor bármelyik edzésformával szép pénzt kereshetsz. Ha valamit nagyon elhanyagolnak a Hattrickben, akkor abból hiány lesz, ez felhajtja az árakat, és máris meg fogja érni. Most úgy látom, hogy azok jártak jól, akik jelenleg csatárokat edzenek, de nem tudnám megmondani, hogy pár szezon múlva mi lesz a nyerő. Sokáig nem volt érdemes másodlagos képességet (átadás, pontrúgás) edzeni, és kezdőnek ma sem az.
7. Neveld az ifiket addig, amíg bírod a fizetésüket.
Hogyan hasonlíthatjuk össze a különböző edzésformák pénzügyi hatékonyságát?
1. Egyszerre hány játékost edzeni?
2. Hány hét alatt tudsz megfelelőtől
ragyogóig eljutni 17 éves korról indulva? (önkényes meghatározás, de használható)
3. Mekkora induló befektetésre van szükség?
4. Milyen összegért tudod az adott játékost eladni?
darab hét/szint 5 szint Vételár Eladási ár Fizetés Heti hozam
Védés 2 5 27 50.000 480.000 600 32.000
Védekezés 10 8 43 15.000 320.000 300 70.000
Játékszervezés 8 7 36 25.000 340.000 400 70.000
Gólszerzés 6 6 31 20.000 380.000 300 70.000
Szélső 6 5 27 1.000 320.000 400 70.000
A vételár és az eladási ár egy átlagadat. Attól függően, hogy a játékos milyen egyéb szakértelemmel rendelkezik a táblázatban
szereplő összegnél kisebb vagy nagyobb összegek is szerepelhetnek. Azok az ifik, akik jobb melléktulajdonságokkal rendelkeznek
egy kicsit jobb áron kelnek el, de eladáskor ez a különbség újra jelentkezik. Általában lehet azt mondani, hogy célszerű olyan
ifit venni, akit mégmeg tudsz fizetni, mert ez később megtérül.
Milyen ifit vegyünk?
Lehetőleg 17 évest. Olyat, amelyiknek jó vagy megfelelő az általunk edzett tulajdonsága, van jól használható melléktulajdonsága és nincs haszontalan egyéb tulajdonsága. (Minek jó gólszerzés egy védőnek.) A szezon elején jobb vásárolni, mert akkor tovább marad fiatal valaki, több hétig edzhető rövidebb ideig. a szezon utolsó hetében egy 17 éves játékos már igazából 18-nak tekinthető. A szezon közepén-végén viszont már olcsóbban lehet vásárolni. Az első egy-két hétben még nagy kapkodás tapasztalható a jó minőségi ifikért, a későbbi hetekben ez lassan lecseng.
Mikor adjuk el?
Eladni akkor érdemes játékost, ha már tud drága a tartása. Ez akkor következik be, amikor az életkora miatt nagyon hosszú időbe telik egy újabb szint lépése (edzéstípusonként változik, hogy hány éves kornál következik ez el), a csapat többi részéhez képest nagyon magas a fizetése, és a következő szinten várható eladási ára (a fizetőképes kereslet egy idő után kezd csökkenni) nem nő olyan mértékben, mint a várható ráfordítás. Olyankor érdemes eladni egy játékost, amikor éppen szintet lépett. Sehol sem látszik, hogy az adott szinten belül hol tart, ezért a vevő azt fogja feltételezni, hogy a szint alján, és annyit is fog fizetni érte, mintha ott lenne.
forrás FC Grokkniahonlapjáról.
Sok jó tanács van ott kedzőknek -
Grenzjager #313 ha nem kapust edzel, legyen 1 kapus edződ, és max 10 segédedződ -
pilboy #312 akkor azért nem kaptál edzést, mert több volt 10-nél a segédedződ (kapus+segéd) -
#311 pilboy: 580922
Fenrir: Hát épp ezaz hogy nincs, főleg most hogy el kellett bocsánatom 10-et, az is vazz 3000e FT-ba került...