Hattrick

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sysfox
Világklasszis a taktika szintje nekem, ez nem rossz!

Máshogy nincs esélyem, és így is szerencse kell, de ettõl szép a Hattrick! A hazai pálya elõnyét beleszámoltam nála, de nagyjából így is egálra számítok.

Tuti, hogy középen támadást tol, mert szezonok óta ezt nyomja minden meccsen!

Négy védõvel játszom, a két szélsõt benyilaztam középre, mert többet érek vele, mintha három játszana középen. Így nagyszerû-lenyûgözõ-nagyszerû, de ha középre teszem, akkor megfelelõ-lenyûgözõ-kiemelkedõ lenne, sokat veszítek a szélen, és ha oda kap támadást véletlenül, valamennyire azt is levédekezem.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Jakuza001
Jok a meglatasaid. Jobb oldalat tamadd. Ha 4 vedos felallassal jatszol, akkor 3 vedot tolj kozepre es ami van vedod a szabad szelen azt told feljebb a kozeppalyara, mert a kozeppalyaja ugy latom erosebb lesz, meg ugy is hogy ott egy emberrel kevesebbel jatszik. (hazai palya elonyet viszont elvezni fogja)

Persze ha nem kozepso tamadast tol, akkor cumi lesz igy.
Mondjuk ahogy neztem a 10-es csak kiemelkedo kozepen tamadas, azert meg nem olyan eros neki igy talan lehet eselyed. Bar ez attol is fugg, hogy te milyen taktikai szinttel rendelkezel a szeleken tamadassal.
Mondjuk hazai palyan nagyobb eselyed lenne, sot szerintem igy nyerheto a merkozes ellene, mert a plusz sokat jelent majd a kozeppalyan, viszont sajnos idegenben jatszol eloszor vele igy lehet, hogy valtoztatni fog azutan, hogy latta mit jatszol most ellene.

Sysfox
Ma hazardírozok.

Idegenben, egy nagyon jó támadó csapat otthonában játszom, aki középen támadással jön, ezáltal ugye a széleken gyengül.

Ha én is középen támadást játszom, akkor össze tudok dobni középre egy természetfeletti védelmet, de csak gyenge/középszerû támadásom lesz középen.

Ha széleken támadást játszom, mégpedig kockáztatva, hogy a bal oldalra összpontosítom az erõimet (a jobb oldala gyengébb), akkor a bal oldali támadósom jó lesz, a jobb oldali gyenge. Így viszont csak lenyûgözõ lesz a középsõ védelmem, ergo gyengébb.

Neki a védelme nem annyira erõs, tehát ha szerencsém lesz, és Olaf akarata szerint bal oldalra kapom a támadást, akkor gól lehet. Középpályán nagyjából egál lesz, tehát számítok pár helyzetre.

Kockáztatok, sok esélyem amúgy sincs szerintem.

JimKirk
A kitartó munka meghozta gyümölcsét, Védekezés képessége természetfeletti szintrõl titáni szintûre változott.

A játékos Védekezés képessége ragyogó szintrõl lenyûgözõ szintre emelkedett.
Jakuza001
Elado az egyik kozeppalyasom. A 7-bol feljutoknak meg egy-ket idenyig jo szolgalatokat tehet.

JimKirk
Erdekes!
Jakuza001
Sysfox
Foxtrotty - Ajax Angyalföld 1:0
g: Árky (60.)

Abszolúte egyenlõ erõk csatája volt a mérkõzés, gyakorlatilag bármilyen eredmény reális lett volna, akár a fordított is. Talán a szerencsével sem álltunk hadilábon, így sikerült a gyõzelmet megszerezni, amivel egy nagy lépést tettünk a szezon elején megfogalmazott cél felé.

Külön öröm, hogy a frissen igazolt csatár, Árky Sámuel 7,5 csillagos teljesítménnyel és gyõztes góllal debütált!

sajtburger
Johnny Blaze FC - Fc. Catalunya 2 - 3

1 - 0 Szebasztián Gregor 12'
1 - 1 Pasquale Cipriani 25'
2 - 1 Luca Vesentini 28'
2 - 2 Erik Egervári 41'
2 - 3 Ullrich Lemmer 86'

Egészen elképesztõ egy meccs volt, de végül sikerült gyõznünk, így megõriztük az elsõ helyünket a tabellán. 5 sérültünk van, így öröm lesz a köv. bajnokira összeállítani a csapatot, ami szintén nem egy sétagalopp meccs lesz.

Fyrex
Nagydobsza SE - FC Parmalat 1 - 7

Avanti Crociati!

JimKirk
Milyen poszott edzel? A jatekosaid eletkorat nezve nekem nem vilagos.

sapkafej: iden kegyes hozza Olaf!:)
sapkafej
pedig téged szanaszét szopat a játék, kíváncsi lennék, hol állnál, ha még szerencséd is lenne! háhá

György

JimKirk
Nalam a masodik helyzett illetve a suzuki is mindig ellentamadast tol, igaz utobbi kevesebb sikerrel, viszont tavaly majdnem bajnok lett!:)

Csoportom

Jakuza001
En nem jatszok ellentamadast felesleges az en kozeppalyammal, abban van a csapatom ereje. (Amugy 17k TSI felett, eleg rossz formaval rendelkezo jatekosokkal es seruluttel)

Amugy persze a 2.-al jatszok oda-vissza majd ket merkozest es mindig ilyenkor esnek ki a kulcsjatekosaim jelen esetben egy 23k-s csatar, mondjuk a cserecsatarom is 6 csillagot hoz, de azert az csak 9k-s csatar, csak nagyszeru golszerzessel.
Meg sem ugyanaz.

Zenszkij
Simán nyered. Az én csoportomban a listavezetõ is 18 pontos. Mindig ellentámadást játszik 3 védõvel, ha birtokol, ha nem, eddig csak nyer LOL.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Jakuza001
Az allas jelenleg a csoportomban.

daver88
zvuv 1 - 2 Kopters

1 - 0 Gergõ Rákos 30'
1 - 1 Jay Fränkel 40'
1 - 2 Sven Hoefer-Jani 79'

Csoportelsõ ellen, nagyon kellett a gyõzelem!!

Jakuza001
Annyira eredmenyesen, hgy meg egy csapat se tudott ellenem nyerni azzal a taktikaval. :D

Gyerekek én nem tudom mi történt de hihetetlen gyõzelmet arattam a csoport elsõ ellen...Még X-re se számítottam erre....

VFC 1 - 0 Nyomik (352828621)
1 - 0 Oliver Lepp 42'
1 sárga lap Rik Holsbrink 16'
1 sárga lap Oliver Lepp 25'
1 sárga lap Andries Calkhoven 43'
piros lap Andries Calkhoven 44'

JimKirk
Link a meccsemhez.

En azt nem ertem, hogy egyesek miert jatszanak indokolatlanul az ellentamadast, raadasul sikeresen. Nekem ugy tunik, hogy az uj motorral sokkal eredmenyesebben lehet hasznalni ezt a taktikat.
JimKirk
Sharky 0 - 3 Spartacus

0 - 1 Selmo Fontana 27'
0 - 2 Stanislav Kosák 71'
0 - 3 Lucas Juillard 74'
Megsérült Daniele Cordua 50'
Megsérült Yke Vennema 72'
Megsérült Selmo Fontana 79'

Hoztam lazazva a kotelezot! Az egyik serult nalam van, de szerencsere csak egy hetre!:) Jovo heten hazai palyan a bot ellen egy golzaporos meccsre keszulok.
Rudee
Sima 6-0 idegenben, két duplázó és 1 sérült. Mujan 3 hétre esett ki, még jó, hogy botok következnek sorba.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Zenszkij
Én is szívtam 2-4-re ellentámadással szemben. Ez az ellentámadás engem kikészít. 1 hét sérülés az edzett csatáromnak.

Jakuza001
Olaf bekaphatja...
Allandoan leseritti a legjobb jatekosaimat.Mar nagyon idegel hogy azok serulnek meg akik a legjobbak es pont a kritikus edzest csinalok veluk
Golszerzes edzes 3 het serules, mikozben mindossze 23 eves a jatekos es van 6db gyurom. Nem tudok ennek nagyon orulni, meg akkor sem ha gyoztem, hiszen ket igazi csatarom van es most kellett volna 1-2 het mulva szintet lepniuk es valtottam volna vissza kozeppalyas edzesre.

Lacko 0 - 3 Tyúkszembrigád

0 - 1 Olli-Pekka Weberstetter 44'
0 - 2 Dirk Linschoten 55'
0 - 3 Balázs Krasznai 68'

Megsérült: Mariano Limachi 43'

kazai21
SilverHelmet-Rynart FC 0-10

Lazázva:)

Mi equipo favorito: Real Madrid

pe28
Félidõben 1-0 ide.
Hajdu dominált, pontosabban 94 százalékban birtokolta a labdát.
Ellenfelem Atomkakas 5-2-3ban tolja.

sajtburger
Sikerült döntetlenre hoznunk a félidõt így 2-2, lebirtokoljuk legalább az ellenfelet. De koránt sem vagyok nyugodt, így is 1 védõvel játszok középen, és akkor lesérül, beáll az edzõ aki középpályás.. kapusunk így sincs mert sérült, közben lerúgják a csatáromat is. Olyan szinten kimagaslunk a szezonban, hogy durva, de lehet, hogy ilyen momentumok fogják eldönteni az egész szezonunkat. :/ 14 játékosból 4 sérült, és mind alap emberrõl beszélek.. :/

Zenszkij
nekem is edzett poszton sérülés 26. perc, beállt a 38 éves csatárom, akibõl edzõ lesz, ráadásul 2-3 ra húz az ellen ellentámadással, pedig full lebirtoklom, ez Olaf napja, tele vagyok idén sérülésekkel 8 gyúróval vicc....

Jakuza001
00:01
"A túlzottan magabiztos Tyúkszembrigád játékosai talán azt gondolták, ma elég, ha csak a mezüket küldik ki a pályára. Egyértelmûen alábecsülték az ellenfelet, és jóval tudásuk alatt játszottak."

"Az átlag feletti gyorsaságát rendszeresen kihasználó Tim van Bonn számára az átázott gyepen nem sok örömet nyújtott a játék."

Na ez rosszul kezdodik nalam is, ugy hogy idegenben jatszom es raadasul ellentamadast jatszik az ellenfel es a gyengebb kozepso tamadasokat valasztottam ma. Ejnye.

0:0 a 37. percben es ilyenkor mar tobb gollal vezetni szoktam.

sajtburger
+ 1 sérülés, kiesett már a csatárom is, nos elfogyott a csapat konkrétan.. :S

sajtburger
33 perc után lesérült a középsõ védõm, így az edzõ állt be aki középpályás, 2-1-re vesztésre állunk idegenbe, ez így nagyon necces lesz. Ennyi sérülést egy szezonba.. szinte hihetetlen.. pedig van gyúrónk is, de úgy látszik feleselgessen.. :/

Rudee
A holnapi bajnokival egy 5 meccses sorozatunk kezdõdik meg, kivétel nélkül bot elleni meccsekkel. 15 pont az elvárás, aztán jöhet a kemény hajrá.
Stadiont kicsit bõvítjük (+2350 hely vegyesen), magasabb osztály eléréséig elegendõ lesz.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Köszi az infókat! Én inkább a 5-4-1 vagy 4-5-1 et használom, erõs csapatok ellen. Na majd szombaton eldõl hogy mit tudok kezedeni a jelenlegi csapatommal,bár vannak sérültjeim.
Köszi
Jakuza001
Az ellentamadas neha jobb megoldas, ha nem rendelkezel olyan nagyon jo eronlettel.

Kell hozza egy erosnek mondhato vedelem, a kozeppalyan gyengebb legyel mint az ellenfel. Az se baj ha ugy oldod meg, hogy kozeppalyast hatrabbvonva jatszatsz mert annak is hozzaadodik a vedelemhez valamennyi erteke. (itt azert nem art ha azert olyan nagy elteres nincs a ket kozeppalya erteke kozott, mivel ha tul nagy akkor tul sok tamadasa lesz az ellenfelnek mondjuk egy 30-70%-os labdbirtoklasnal)
Valamint kell hozza egy turheto csatarsor 3-5-2 ellen jo lehet ha megfeleloen alakitod ki a taktikad akar meg 4-4-2vel is es hatrebb vont kozeppalyasokkal. 5-4-1 se rossz, de azert azt tudni kell hogy ilyenkor valami brutalisan eros csatar kell, ami nem ket filler.

En meg mindig azt mondom, hogy a legjobb felallas a 3-5-2 egy eros kozeppalyaval es sok labdabirtoklassal + a megfelelo taktikai elemekkel, mint peldaul a szeleken tamadas vagy kozepen tamadas, hogy ne tudja kiismerni konnyen az ellenfel a jatekod. (persze mas taktikakat is lehet alkalmazni)

Sokszor meglehet szivatni oket, ha olyanra koncentralnak, amit jatszottal elozo heten. Jo pelda erre, hogy gyengebb ellenfelet akinek szeleken a vedo jatekosai gyengek voltak elvered szelso jatekkal, mire az ellen kitolja a kovetkezo merkozesen a szelekre a belso vedoit, hogy nagyobb atlagot kapjon a vedekezesben ott, de te megleped pl kozepso tamadasokkal es igy sokkal gyengebb vedelemmel talalkoznak ott a tamadoid, hiszen a belso vedelembol vont el az ellenfeled.

gabber_saviola
szervezzünk esgékupát :ASDasdadasdas

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.

Köszönöm a választ! Az erõllét az jó, remek volt,de a védelmem v.képessége is jó megfelelõ,de a középpályámon nem is hasonló volt a védekezés. Akkor a továbbiakban maradok a közpsõ és széleken t.-nál
Jakuza001
Nagyon jo eronlet es vedekezes kell mindegyik jatekosodnak.
A taktika hasznalatakor csokken a tamadasok szama. En annyira nem ajanlanam, mert ahogy csokken a merkozes alatt az eronlet ugy lesz gyengebb a cedekezes, raadasul en nem egyszer vettem eszre, hogy egy 50-60as tamadasu csapat is siman tud golt rugni akar a 180as vedekezesunek is.

Hali mindenkinek! Oroszlán csapatot irányítom február óta. VII osztályban kezdtem de elõször a 6. helyen végeztem majd a 2.-on és most a VI osztályban vok de kellene már valami lendület.
Kérdésem hogy mi a véleményetek a játéktördelésrõl? pl erõsebb csapat ellen?
Köszi
JimKirk
En toltam 1-2 szezonon keresztul tamado edzovel. Valamivel erositette a tamadasimat, viszont a vedekezesbol tenyleg jocskan elvett, mondjuk ez nem volt annyira gond, hiszen a vedekezesem az edzes miatt alapbol eros. Mondjuk en pont forditva latom a helyzetet, vedo edzes mellett lehet ertelme tamado edzot alkalmazni, hiszen a vedelmed alapbol eros igy van mibol levonni anelkul, hogy drasztikusan gyengulne a vedekezese a csapatnak.
Ennek ellenere en is inkabb a semlegeset ajanlom!
Sysfox
Ez korrekt! <#eljen>

Szerintem akkor semleges edzõm lesz nekem is 10 hét múlva... <#fejvakaras>

Zenszkij
Nem az edzés intenzitásáról beszéltem, az természetesen mindhárom edzõnél ugyanannyi, függetlenül attól mit edzel. Hanem, hogy a meccsen az adott edzõvel melyik értékelések lesznek magasabbak, vagy veszítenek értékükbõl.

Utánanéztem, megtaláltam a pontos értékeket, tessék:

► Egy támadó szellemû edzõ 8%-kal erõsíti a támadó értékelést, míg 11%-kal gyengíti a védekezõ értékelést.

► Egy védekezõ szellemû edzõ 14%-kal erõsíti a védekezõ értékelést, míg 8%-kal gyengíti a támadó értékelést.

► Egy semleges edzõ semmilyen befolyással nincs a támadó/védekezõ értékelésekre.

Ebbõl kitûnik, hogy a támadó edzõ ami a legkevésbé éri meg. A védõedzõt arra értettem, hogy aki védést edz, az védekezõen áll föl, mivel a maximális edzéshelyet akarja kihasználni (5 védõ). Neki akkor már érdemes védõ edzõt alkalmazni, mivel az erõsíti nem az edzés intenzitását, hanem a védelem meccsértékelését.

Jakuza001
Egyertelmuen a semleges, annyi bonuszt nem adnak a tamado illetve vedekezo felfogasu edzok, amik miatt megerne.

Sysfox
Az edzõ lényegtelen abból a szempontból, hogy mit edzel, védõedzõvel is edzhetsz csatárokat, semmivel sem lesz gyengébb tõle az edzés.

Az edzõ felfogása a meccs végi értékeléseknél számít, én úgy tudom, hogy a védõedzõ +20%-ot ad a védelemhez, a támadó +10%-ot a támadásokhoz, a semleges pedig mindkettõhöz 5-5%-ot.

Zenszkij
Valahol azt olvastam, hogy a csapatértékelés szempontjából a támadóedzõ a legkevésbé kifizetõdõ, az ad a legkevesebbet hozzá a csapatértékeléshez, ergo nem éri meg, gyengíti a védelmet, csatáredzõnek jó lehet, én azt edzek, de nem ilyen edzõm van pont emiatt, mert amúgy is gyengébb a védelem meg a középpálya minek tovább gyengíteni. Egy ellentámadásra berendezkedett 4-5 szezonon keresztül védõket edzõ, 5 védõvel felálló csapatnak érdemes szvsz a védekezõ felfogású edzõ, egyéb tekintetben nem. A semleges szerintem a legjobb.

dartonita
Szinkopa 1 - 1 Síküveg

Lassan a kieses ellen fogunk kuzdeni a bajnoki cim helyett :/

Sysfox
Elképzelhetõ, sõt még az is, hogy nekem is semleges lesz.

Akkor körkérdés mindenkinek, szerintetek melyik a jobb? Támadóedzõ vagy semleges, esetleg védekezõ?

Sysfox
Ja, értem!

JimKirk
Nem-nem! En ugy ertem, hogy ha legyengul kozepszerure a mostani, akkor hozok egy ujat.
pe28
Sztem a semleges edzõ jobb mint a támadó.Nekem támadóm van és sajna elég sokat gyengít a védelmemen, azért is kapok annyi gólt sajna...
Következõ edzõm tuti semleges lesz.

pe28
DHOOOOOOOO :(