242
miben érdemes hinni?
  • ipszilon
    van egy másik fegyver is: gazdagság.
    a Vatikánban vígan, gazdagon, fényûzően élt (él) a Pápa míg a hívők majd meghaltak az éhségtől, a sok munkától!
    a papok a templomban prédikáltak, arról, hogy boldogok a lelki gazdagok, meg, hogy a mennyben majd jó körülmények kőzőtt fognak élni a szegények, de addig is nem árt ha adokozol az egyháznak! iagz, hogy a gyerekeidet nem tudod ettetni, de azért az adót fizesd be "Istennek"
  • Garfield
    Jogilag egyenlő minden ember a nyugati típusú demokráciákban.
    Nem is kell helyette más, mert így jó.
  • Coine
    aha, Brüsszel ezért terrorizálja egész Eu-t (jogilag és gazdaságilag) ? ha bocsi...
  • Coine
    Ez csak szép mese.
  • ipszilon
    Eu-jog= emberi jogok az EU-ban
  • Coine
    hehe, tipikus, az 1ház elleni egyetlen fegyveretek az inkvizíció, mindenki ezzel pattog.
    persze szörnyű dolog volt, de nézz bele a TV-be és nézd meg Izraelt, hmm, most mégse csattog az egész világ.
    ilyen vallás, mondhtani a keresztény még lájtos a többihez képest, nézzük csak meg az iszlámot, vagy a zsidó vallást, mind fanatikusabb.
  • ipszilon
    azért az Eu-jog egy picit más. változtattak rajta, igaz az alap megmaradt. vajon miért? mert van benne vmi!
  • ipszilon
    és persze, hogy nincs egyenlőség: mindig lesznek gazdagok és szegények, csúnyák és szépek..
    de mégis, egy dologban egyenlőek: a jogaikban!
  • Coine
    Persze, persze, csak idáig nem találtak, olyan eszmét, ami tudta volna helyettesíteni Eu-ban.
    Jogi egyenlőség se lesz soha, próbálkozhatsz rajta javítani...
  • ipszilon
    szerintem, és nem akarok senkit sem megbántani, még mindig jobb szabadon kifejezned magad, mint hogy pl. az Inkviziciótól rettegj. nem hinném, hogy a keresztény egyház annak idején a keresztény hit szerint cselekedett volna.
    a franciák felszabadították a bûnözőket a Bastille-ból, a keresztény egyház pedig ártatlanokat ölt meg, csupán azért mert más elképzelései voltak a világról!
  • Garfield
    Csakhogy nem mindegy, hogy tudomásul vesszük a nem teljesen egyenlő helyzetet, vagy pedig próbálunk rajta javítani.
    Egyébként meg az egyenlőség igazából jogi értelemben vett egyenlőséget jelent, vagyis mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg. Nem kell általánosan, kiterjesztő értelemben nézni.
    A kereszténységről annyit, hogy a szabadság része az, hogy ÉN döntöm el, milyen vallást akarok követni.
  • Coine
    Nem csak a franciák nem tudják miről van szó.
    Ellentét van, hiszen nincsen egyenlőség !!! És nem is lesz ! SEMMILYEN tekintetben ! Ezt ugye érted ?
    A másik meg az, hogy ezt a maszlagot rakták a kp-ba, ezt tették meg fő eszmények a kereszténység és a keresztény eszmék helyett, ezért is tart ma ott a világ ahol.
    Arról meg ne is beszéljünk, hogy úgy kezdődött a nagy és dicsőséges francia forradalom, hogy a köztörvényes bűnözőket, rablókat, csalókat szabadlábra helyezték....
  • ipszilon
    abban egyétértûnk, hogy a franciák, akik a leginkább érintettek ebben, valóban nem nagyon tudják, hogy is volt és miért!
    azt viszont nem értem, hogy azzal mire akarsz kilyukadni, hogy ellentét van benne?
  • Coine
    nem azért idióta, mert francia, hanem azért mert a hatásai ma is érvényesek, negatív irányba vitték a világot és alapból ellentét van benne, tehát kiüti saját magát, sok ember azt se tudja mit jelent igazán csak harsogja, hogy milyen jó volt.
  • ipszilon
    szerintem az "idióta francia forradalom" nem volt annyira idióta! ezzel az erővel a világ összes forradalma az, a magyar is! azért még nem kell vmit utálni mert francia!

amúgy ezt a " szabad emberek vagyunk" semmi köze ehhez!
  • Coine
    Na ez igaz !
  • Garfield
    Én azt hiszem, iszom mégegy sört...
    (Bocs, de nem lehetett kihagyni...)
  • Coine
    sokmindent lehet hallani...

szabadság, pff, ezt is sajnos az idióta francia forradalomhoz kötik.
    szabadság egyenlőség testvériség.
    namármost ebben hatalmas ellentétek vannak, és mégis ezzel ugrálnak a liberálisok, nah mind1, ez 1 bonyolult dolog, aki tudja miről beszélek az tudja, aki nem az nem.
  • ipszilon
    én azt hallottam, hogy valójában a 13. században készítették, a lepel nem is "látta" Jézust!
    amúgy, ettől függetlenül lehet benne hinni! szabad emberek vagyunk!
  • Coine
    persze próbálták elpusztítani, véletlenül "rágyulladt" a templom stb.

sokan vannak akik azt akarják, hogy felejtsünk, és ez még 2xesen igaz Magyarországra is ...
  • Coine
    mind a mai napig ott van a torinói lepel, ami bizonyítja azt, hogy Jézus létezett.
  • ipszilon
    ő se ment volna sokra, ha nincs aki támogassa!
    meg hát ő képes volt csodákra, ő nem egyszerû halandó volt (már ha tényleg létezett)
  • Coine
    Na és Jézus ? hm ?
  • ipszilon
    persze, lehet egyedül: úgyhogy a többieket magad mellé állítod! és az már tömeg!:-)
  • ipszilon
    csak nem biztos, hogy azzal sokat elérsz! jó persze, annyit biztosan, hogy egy szobrot emelnek neked!
  • FREAK
    "mert egyedül nem megy"

erre lenne pár ellenpéldám, de sajnos le kell lépnem..........

holnap küzdhetünk tovább :)
  • Coine
    DE egyedül is megy, legyünk mártírock ! ;)
  • ipszilon
    a két hozzászólást, egyszerre kell olvasni, és rájöttők, hogy tele van ellentmondásokkal, mert a világ nem feket vagy fehér!
    ahogy én is tele vagyok ellentmondással! de ettől szép az élet!:-)
    és hiszek önmagamban, hiszek a saját céljaimban és hiszek abban is, hogy megtalálom azokat az emebreket, akik hasonló célokban hisznek, és együtt megválthatjuk a világot...mert egyedül nem megy:-)
  • Coine
    mármint az hülyeség, hogy hisz a tömegben és ezért nem hisz magában.
    viszont Y lehet nem hisz magában, van ilyen.
    kell 1 kis önbizalom.
  • Coine
    hülyeség !!!

az egyén és a közösség függ 1mástól, már Szolón is megmondta !
    na hol van a nagyon szeretett demokrácia ?
  • FREAK
    aha

vagyis magadban nem hiszel

muszáj volt ezért külön topikot nyitni? :)
  • Coine
    ezekkel 1etértek.
    +közösségben (nekem ez szimpibb, mint a társ.)
    +hogy mindenkiben ott van a felismerés és a tudás, csak nem mindenki képes vele élni.
    +hogy soha nem szabad feladni (-Küzdj és bízva bízz !")
  • Coine
    Magyarország feltámadásában !

:D

bocs, de ez annyira illik ide :)
  • ipszilon
    ja!
    és hiszek a tömegben, hiszek a közős célban, hiszek abban, hogy a tömeg képes elérni ezt a célt.
  • FREAK
    a tudásban (nem iskolai tömeginfo-ban, hanem élettapasztalatban)
  • ipszilon
    hiszek az emberekben, hiszek abban, hogy minden ember értékes, hogy van célja az életnek.
    hiszek a társadalomban, hiszek az összetartásban, hiszek abban, hogy nem vagyunk egyedûl.
    hiszek a Dalai Lámának, hiszek a boldogságban, hiszek abban, hogy a keresztény Biblia igenis tanít vmire.
    hiszek önmagamban, hiszek másokban.
    hiszek a harmóniában, hiszek a színekben.
    hiszek az orvostudományban, hiszek a történelemben, hiszek az ûrkutatásban.
    hiszek abban, hogy pár szóval mindent el tudunk mondani.
    hiszek abban, hogy az embernek uatzni kell, hogy tanuljon, hiszek a tapasztalatokban.
    hiszek abban, hogy sok más dolog létezik a világon, amit nem veszünk észre.
    hiszek abban, hogy lehetne jobb a világ, de abban is hiszek, hogy lehetne rosszabb is (bár kitudja).
    hiszek abban, hogy nem kell mindent előre eelkiabálni.
    hiszek a szerelmeben és a szeretetben.

hiszek abban, hogy hinni kell!

ti miben hisztek?