242
miben érdemes hinni?
  • Zsoldos
    Inkabb az a kerdes, miert is nevezik a hivok a nemhivoket celtalan bolyongoknak? Mindenkinek van celja, o maga donti el mi az. A hivokre ugyanez vonatkozik, mert a hit nem egy cel. Azzal egyutt meg ugyanugy lehet valaki celtalan. Szvsz persze..
  • hmhm
    teljesen igaza van ipszilonnak, mindennkinek kell hogy legyen hite, és aszerint próbálja meg rendezgetni az életét. enélkül, a céltalanul bolyongás vajon vezet e valamire?
  • FREAK
    hol vagy, ipszilon??
  • Darkon
    Az egyház amiről ti beszéltek nem a hit a (hívő emberekkel semmi bajom s most nem a fanatistákat értem ez alatt)-> Szerintem is rossz(és most nagyon finomkodó voltam) dolog erre szerintem a legjobb példa a H.I.T. gyülekezete érdemes megnézni hogy húzzák le az embereket az 5 v. 10%-kukkal(bár lehet hogy azóta már emelkedett a havi "tagsági" díj.). Vasárnap d.e.-ként nektek is ajánlom az ATV-n élő H.I.T. gyüli->én nagyon jókat szoktam rajta szórakozni(érdemes megfigyelni az első sor hogy bekushad amikor a Nagyszónok Isten 1. számú hírnöke elhalad előttük) nem csinálják valami okosan, lehetne még 1001 ilyen dolgot fölsorolni ezzel a felekezettel kapcsolatosan de a legnagyobb és egyben legokosobb emberek gyülekezete mégiscsak a K.egyház(sunyik, pénz meg csak folyik-folyik-folyik és ha valamiért védekezniük kell: "mi a legrégebbi történelmi egyház vagyunk ami szent és sérthetelen." ügy lezárva->pénz tovább folyik) Ezért örültem a világszerte de főképp USA-ban kirobbant pedofil-pap-botránynak de meg kell nézni történt azóta valami e téren nem a Pápa helytelenítette tetteiket, esetleg áthelyezte őket máshová és ennyi.
  • ipszilon
    aki keres az talál!:-)
  • Factor_007
    jóvan megfogtál :)
  • Lteebee
    Ezért hazárdjáték.
  • Efreet
    és honnan tudod előre, hogy érdemes-e?
  • Factor_007
    minden olyanban hinni kell amiben lehet és érdemes
  • FREAK
    régi jó kis vitatopik :)
  • ipszilon
    köszönöm:-)
  • ipszilon
    kimondta, hogy én abban hiszek, hogy mindenkinek van hite? még Efreet is megértette, pedig ő inkább reálos...
  • ipszilon
    és még te mondod magad humán beállítottságúnak...:-)
    amúgy egyszóval: az életben!
  • FREAK
    amúgy ettől függetlenül, nekem még mindig nem világos, hogy miben is hisz ipszilon..... (bár az elején elsorolta)
  • FREAK
    izé, tényleg

akkor visszavonva.........

csak ez a kisbetűs, tagolatlan írás...............
  • Efreet
    az ott két mondat, és nincs közte kettöspont. szerintem félreérted ipszilont rendesen...
  • FREAK
    "a halálos ágyon ezzel a mondattal halsz meg"

azért fogalmazni is tudni kell :DDDDDDDDDDDDDD
  • FREAK
    ez mind rendben van, de abban hinni, hogy mindenkinek legyen hite?????

és??? még csak visszaigazolást sem kapsz, ergo teljes bizonytalanságban élheted le az életed, és a halálos ágyon ezzel a mondattal halsz meg : "Vajon van már mindenkinek HITE?".....

ez olyan, mint azért tanulni, hogy dolgozhass, ennek a logikának nincs befejezése............. csak értelmetlen, levegőben lógó kérdés.......
  • Efreet
    teljesen értelmes az a mondat.
    a hit nem ér semmit? rengeteg embert az tart életben, az gyógyít meg... a psziché hatalmas erökkel rendelkezik, és a hit az egyik legegyszerübb, és legtisztább módszer ezeknek az eröknek a felszabadítására.
  • FREAK
    amúgy Y mondatának nem találtam értelmét........
  • FREAK
    ........ami önmagában szart se ér.......
  • Efreet
    itt van a bizonyíték, hogy tényleg kell, hogy legyen mindenkinek hite.
  • FREAK
    "miben érdemes hinni?"

az alcímre válaszolva : bármiben, ami elérése után nyugodtan halnál meg......... de ahhoz TUDNI kell, mik az esélyeid.........
  • Jano
    Sajnos a zsidó kereszténység erre épül.
  • FREAK
    "de azért van hitem! kell, hogy mindenkinek legyen hite"

most őszintén, ennek mi értelme??
  • Ron Ragm
    na, végre fellendült az eszmecsere:)
  • ipszilon
    én nem a templomban való hitről beszéltem! egyáltalán nem vagyok hívő, sőt...
    de azért van hitem! kell, hogy mindenkinek legyen hite!
  • FREAK
    gyertek és szeressétek az úrjézust!!! (ja, és hó vége van, pár testvérünk nem fizette be a tíz rugós tagságit)...........
  • Lteebee
    Amellett, hogy önhülyítés, nem kis pénzgyár épült rá.

A birkák meg nem látják.
  • FREAK
    amúgy meg hinni a templomban kell, de az vallásos dolog, és a vallás csak önhülyítés a gyengéknek, szóval maradjunk a TUDÁS-nál
  • FREAK
    majd szólok, ha lenézlek, nem szoktam sejtésekre okot adni
  • ipszilon
    csak egy sejtés...
  • FREAK
    ezt miből gondolod?
  • ipszilon
    pl. most, szívem!:-)
  • ipszilon
    nahát ez az, hogy ez az ELSÖ!!!
  • FREAK
    én nem voltam tiszteletlen

ez az első kedves szavam ipszilonhoz, és te belekötsz

na mindeeegy, majd csak túlélem :)
  • Efreet
    akkor is tiszteletet illik mutatni másokkal szemben. az pedig a világszemlélet felett áll.
  • FREAK
    nem kell görcsölni, senkit sem küldök lágerbe :)
  • FREAK
    hogy téged idézzelek : "ez is egy meglátás. nekem nem megy az a világszemlélet."

:))))
  • Efreet
    freak, szállj le a magas lóról. vannak határok.