608
Nem akarok a része lenni, nem akarom követni
  • Lammer
    Najó akkor félrelrthető voltam, amit írtam avval arra akartam célozni, hogy régebben(kamaszkorban) minden miatt lázadtam semmi szabályt nem akartam betartani, lázadtam a renccer ellen, a tanárok ellen, minden ellen, nem akartam beállni a sorba soha, 1éni akartam lenn, amit sikerült elérnem pl. a suliban(kigúnyolás szinten, sajnos) mamár lenyugodtam, csak jókat mosolygok a 10 évvel elötti énemre, egy picit megkomolyodtam "beálltam" ha lehet így fogalmazni...
    Mindig mosolygok a húgomon(10 évvel fiatalabb) ő most 16 és emlékeztet arra a magatartásra...
    Freak cimborának igaza van, és sokaknak itt a fórumon akik eddig hozzászoltak... Sajnos
    Jah azé mai napig is maradtam diló egy picikét, bár ez korbetegség sajna.
    ---
    'The Garrett'-nek, nem akarok egyéniskedni de ki az a hülye aki a mai napig is: SOHA nem járok strandra, utálom a napot, minden szabad percemet a gép és környékén töltök(kor betegsége)... Jah amiket szívesen beirogatnék inkább nem teszem, mert rögtön a bad manner topicba kerülnék... tudom nem vagyok egyéni, hanem egy szűk réteg tagja, de legalább nem a tömegé... najó abbahagyom nem "lázadok" hehe... :)
    Eccer szívesen találkoznék egy sör társaságában kedves fórumtársaimmal eldumálgatnék stbstb.
  • FREAK
    én várom a példákat, de meggyőződésem, hogy ÚJAT ma már senki nem tud mutatni

a kultúra, a művészet is elkezdett a múltból táplálkozni, ez mindent elmond
  • Dynamic
    Kicsit úgy érzem, hogy a topik arról szól mint amikor az XY meg van győződve arról, hogy ő az emberiség legkülönlegesebb és egyben legegyedibb példánya és mindneki más csak egy gyenge utánzat(se).Ajánlom nektek, hogy ne csak nézzétek, hanem ismerkedjetek az emberekkel mert bizony vannak egyéniségek.Nem is kevesen...
  • FREAK
    a mai világban NINCSENEK igazi egyéniségek

vannak egyéni emberek, de csak regionálisan... ahogy már mindenkinek van alteregója (nem vicc, olyanokat láttam/ismerek, hogy beszarás), úgy biztos vagyok benne, hogy lelkileg is mindenkiből legalább kettő van, de inkább több ---> túlnépesedtünk

vagyis nem az a kérdés, hogy ki mennyire lóg ki a sorból, hanem hogy mennyire gyűlöli a "sort", az őt körülvevő idegeneket

nyilván barátok közt mindenki jól érzi magát, úgy az sem baj, ha százan veszik körül egy szűk helyiségben, ettől még lehet az ember antiszociális és lehet súlyos tömegiszonya

de ez már ritkább, a többség elviseli a tömeget, max puffog egy kicsit, de az nem ugyanaz, mint a "most legszívesebben megölnék valakit" érzés
  • nemcsakfeel
    Sztem is :)
  • The Garrett
    pedig ilyen emberből is kurvasokvan :)
  • The Garrett
    Hajjajj de még hogy :D
  • Lammer
    bro'

---
    Patch az aurás témához: Én sem szerettem régen bár azóta javultam ebben is egy picit, bár akit megszeretek(kedvelek) annak az aurájában jobban érzem magam sőőt..., továbbá észrevettem magamom, hogy próbálom a szabadídőmet is valakivel eltölteni... :)
    Amikor összejön 3-4 fős baráti brancs abban meg egyenes lubickolok(aura feeling), tök jó, tök diló vagyok nem?
    A legborzasztóbb az az amit most halottam a mediából: Passion->LOTRot megverte amcsiban eladásban, ééés a Dawn of The Dead-> Passion-t alázta be...
    JUJJJ én iszonyat mód ZOMBIFAN vgyok és félek olyan divat lesz(van) körülötte, hogy el sem megyek majd moziba...
    Car.
    Nagyon vártam...
    A fejemhez kaptam a családtól is, hogy hülyeség amikor befogom a fülemet, ha megy egy sláger a rádióban, eccerüen rájöttem, hogy nem nyújtja számomra azt az egyéni ízt, akarást,HANGULATOT ami mondjuk egy jó kis Dimmu Borgir(tudom erre a blackerek divatoznak) vagy Old man's child kelt bennem.
    Zenei izlésem sem mainstreamremélem: Black/Death/Doom Metal, Germán-Skandináv vonalas PsyTrance, Klassikus-komoly zene, Horror filmzenék... (na nem zenekar, hanem komponált)!

Tudom egy kicsit antiszoc vagyok, de legalább nem vagyok egytucat remélem...
  • neménvoltam
    hi!

én is idetévedtem, hasonló érzésekkel :|
  • [HUN]PAStheLoD
    én gyalog járok .. vagy kerékpárral :]
    ha messzebb kell menni akkor meg visznek kocsival :´]
  • magus
    en nem utalom, ez kisse melyebbrol jon, amit nem itt fogok kifejteni, kinyavajogtam mar magam egy ket embernek
  • magnum
    A tömegközlekedés szerintem elsősorban anyagi kérdés, az utazóközönség nagy része diák, vagy nyugdíjas.
    Viszont az is biztos hogy soha nem fogok benzin helyett bérletet venni.
  • FREAK
    biztos, hogy van, de nehéz megfogni a lényeget

nevezzük át az iszonyt undorra, és közelebb kerülünk a lényeghez

a buszos példa talán annyiban sántít, hogy NAGYON sok ember inkább buszozik egész életében, minthogy egyszer elakadjon egy dugóban autóval, sőt sokan még élvezik is a tömegközlekedést, annak ellenére, hogy ők sem szeretnek izzadni
  • magnum
    Persze a két fogalom között lehet átfedés.
  • magnum
    Teljesen világos hogy mit mondasz, de elbeszélünk egymás mellett.
    Létezik a közizléstől, birkaszellemtől, mainstreamtől, divattól, trendektől, a köz elvárásaitól, stb való elhatárolódás, ami minden olyan egyéniséggel rendelkező ember alapigénye, aki nyitott szemmel és elmével rálát a világra, felfogja a működését.

És létezik a tömegiszony, ami az emberektől való félelem/rosszullét/undor. Ennek semmi köze ahhoz hogy mennyire birkák a népek. Ez lehet természetes, például nyáron egy tömött hetes buszra senki nem száll föl szívesen, leszámítva néhány perverz állatot. Durvább esetben viszont a lentebb írt pszichés parákra vezethető vissza a dolog.
  • FREAK
    egyedüllétről nem volt szó, aki nem szereti a tömeget, az sem akar egyedül lenni

van egy normális, egészséges népsűrűség (utoljára a középkorban állt fenn), és van a túlnépesedés (napjainkban)
  • [HUN]PAStheLoD
    arany középút.. egyedül se jót .. a tömegben mindig széthúzás keletkezik idővel
  • FREAK
    kérdés, hogy ki a normális, aki szereti a birkanyáj békés tömegjeleneteit vagy az, aki viszolyog tőle?
  • [HUN]PAStheLoD
    én csak megyek az utcán és néha eszembe jut hogy úgy felrugnék má' valakit.. de nem teszem .. az a baj hogy van aki meg teszi :(

ezt csak úgy... a helyi lapban írták hogy korombeliek (16 év) basztatják a csöveseket.. hát mondhatom nem éppen voltam boldog.. és ezt olvassák a helyi lapban .. majd mikor megyek az utcán szinte érzem hogy miket gondolnak.. biztos ez is valami *gixer* nálam :|
  • magnum
    Ez világos, de a tömegiszony egy pszichés eredetű félelem, szociális fóbiára, pánikbetegségre utalhat. Persze bizonyos mértékig mindenkiben él.
  • FREAK
    a mainstream attól az, ami, hogy a tömegek igényeit szolgálja ki
  • magnum
    Majdnem két év késéssel: mi köze van a mainstreamtől való elhatárolódásnak a tömegiszonyhoz? Ez két független dolog.
  • O0D:
    most ilyen nagy divat lett az ember saját osztályát utálni ? lol :))
    akkor inkább szerettem őket
  • magus
    32bol (asszem)
  • magus
    hmm osztálytársak. joban vagyok,ő, 8al? többivel ugy persze mosolygok de amugy elkuldtem oket a halal faszara szal nem nyaggatnak szerencsere
  • peet69

Zsiráf :DDD
  • [Walaki]D`Lair
    Én meg a 14-ből....mondjuk...5-el jóban vagyok, 6-al úgy megvagyok, a maradékot utálom...
  • [HUN]PAStheLoD
    igen .. az az állandóság hiányát szimbolizálja. . ha rájön az illetőre az ötperc akkor inkább hozzá se szólunk :P
  • O0D:
    0.5 ember :))))
  • peet69
    Én meg a 21ből 18 al :DD
  • [HUN]PAStheLoD
    kezdetben könnyen voltam mert nagyon hamar nőttem (190+ cm)
    és akkor még 2 fejjel voltam magasabb az átlagnál ... aztán meg nem csak nőttem erősödtem is :DD

de szerencsére 33ból 32,5-el jóba vagyok..
  • peet69
    Hehe Jól csinálod annak idelyén én is ezt csináltam
    manapság már elég a puszta tekintélyt parancsoló jelenlétem
    [nagyképű de igaz] :P
  • [HUN]PAStheLoD
    én jóbavok midnenkivel az osztályban .. aki problémás az meg egyszerűen fél :]
  • O0D:
    :DD
    én is csak kb azért tudtam nagyjából mert nekem kellett osztály átlagot személy/tantárgyra csinálni excelben :)))

de a legjobb az volt hogy 4. ben a "többieket" az utcán csak a szalag alapján ismertem(tük) fel. :DD
    én sem értem miért tartottak kicsit különcnek.
  • Punker
    én nem is akartam tudni kik azok :)
  • The Garrett
    Hehe a teljes osztálynévvsort én is 3. ra tanultam meg. akkoris csak azért mert nyáron leültem 1 osztályképpel és addig nem keltem fel míg el nem mondtam ki kicsoda. :)
  • Punker
    mi csak 40-n de a legtöbb nevét nem tanultam meg 4 év alatt, nem tom miért utáltak
  • nemcsakfeel
    :DDD
    bazz 2000 ember egy ált suliban...
    nálunk az durva lett volna, mert kb 20 -30 % cigány volt.
    nem is értem miért nem csípem annyira őket :)))
    középsuliban viszont 44 en voltunk, és az osztálytársaim nagy részét még most is rühellem.. kb max 10 emberrel voltam el, de azokkal most is találkozom.
  • [Walaki]D`Lair
    pffff...:P
  • The Garrett
    Hehe akkor én vagyok ismét szerencsés helyzetben :) "művészképző" középsuli roxxxor :)