Tömegiszony, kívülállóság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
en nem utalom, ez kisse melyebbrol jon, amit nem itt fogok kifejteni, kinyavajogtam mar magam egy ket embernek

A tömegközlekedés szerintem elsõsorban anyagi kérdés, az utazóközönség nagy része diák, vagy nyugdíjas.
Viszont az is biztos hogy soha nem fogok benzin helyett bérletet venni.

kácco kázolo pácsó

FREAK
biztos, hogy van, de nehéz megfogni a lényeget

nevezzük át az iszonyt undorra, és közelebb kerülünk a lényeghez

a buszos példa talán annyiban sántít, hogy NAGYON sok ember inkább buszozik egész életében, minthogy egyszer elakadjon egy dugóban autóval, sõt sokan még élvezik is a tömegközlekedést, annak ellenére, hogy õk sem szeretnek izzadni

Riszpekk

Persze a két fogalom között lehet átfedés.

kácco kázolo pácsó

Teljesen világos hogy mit mondasz, de elbeszélünk egymás mellett.
Létezik a közizléstõl, birkaszellemtõl, mainstreamtõl, divattól, trendektõl, a köz elvárásaitól, stb való elhatárolódás, ami minden olyan egyéniséggel rendelkezõ ember alapigénye, aki nyitott szemmel és elmével rálát a világra, felfogja a mûködését.

És létezik a tömegiszony, ami az emberektõl való félelem/rosszullét/undor. Ennek semmi köze ahhoz hogy mennyire birkák a népek. Ez lehet természetes, például nyáron egy tömött hetes buszra senki nem száll föl szívesen, leszámítva néhány perverz állatot. Durvább esetben viszont a lentebb írt pszichés parákra vezethetõ vissza a dolog.

kácco kázolo pácsó

FREAK
egyedüllétrõl nem volt szó, aki nem szereti a tömeget, az sem akar egyedül lenni

van egy normális, egészséges népsûrûség (utoljára a középkorban állt fenn), és van a túlnépesedés (napjainkban)

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
arany középút.. egyedül se jót .. a tömegben mindig széthúzás keletkezik idõvel

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

FREAK
kérdés, hogy ki a normális, aki szereti a birkanyáj békés tömegjeleneteit vagy az, aki viszolyog tõle?

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
én csak megyek az utcán és néha eszembe jut hogy úgy felrugnék má' valakit.. de nem teszem .. az a baj hogy van aki meg teszi 😞

ezt csak úgy... a helyi lapban írták hogy korombeliek (16 év) basztatják a csöveseket.. hát mondhatom nem éppen voltam boldog.. és ezt olvassák a helyi lapban .. majd mikor megyek az utcán szinte érzem hogy miket gondolnak.. biztos ez is valami *gixer* nálam :|

Ez világos, de a tömegiszony egy pszichés eredetû félelem, szociális fóbiára, pánikbetegségre utalhat. Persze bizonyos mértékig mindenkiben él.

kácco kázolo pácsó

FREAK
a mainstream attól az, ami, hogy a tömegek igényeit szolgálja ki

Riszpekk

Majdnem két év késéssel: mi köze van a mainstreamtõl való elhatárolódásnak a tömegiszonyhoz? Ez két független dolog.

kácco kázolo pácsó

O0D:
most ilyen nagy divat lett az ember saját osztályát utálni ? lol 😊)
akkor inkább szerettem õket

Hajrá Dózsa György!

magus
32bol (asszem)

magus
hmm osztálytársak. joban vagyok,õ, 8al? többivel ugy persze mosolygok de amugy elkuldtem oket a halal faszara szal nem nyaggatnak szerencsere

Zsiráf 😄DD

[Walaki]D`Lair
Én meg a 14-bõl....mondjuk...5-el jóban vagyok, 6-al úgy megvagyok, a maradékot utálom...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[HUN]PAStheLoD
igen .. az az állandóság hiányát szimbolizálja. . ha rájön az illetõre az ötperc akkor inkább hozzá se szólunk 😛

O0D:
0.5 ember 😊)))

Hajrá Dózsa György!

Én meg a 21bõl 18 al 😄D

[HUN]PAStheLoD
kezdetben könnyen voltam mert nagyon hamar nõttem (190+ cm)
és akkor még 2 fejjel voltam magasabb az átlagnál ... aztán meg nem csak nõttem erõsödtem is 😄D

de szerencsére 33ból 32,5-el jóba vagyok..

Hehe Jól csinálod annak idelyén én is ezt csináltam
manapság már elég a puszta tekintélyt parancsoló jelenlétem
😛

[HUN]PAStheLoD
én jóbavok midnenkivel az osztályban .. aki problémás az meg egyszerûen fél :]

O0D:
😄D
én is csak kb azért tudtam nagyjából mert nekem kellett osztály átlagot személy/tantárgyra csinálni excelben 😊))

de a legjobb az volt hogy 4. ben a "többieket" az utcán csak a szalag alapján ismertem(tük) fel. 😄D
én sem értem miért tartottak kicsit különcnek.

Hajrá Dózsa György!

Punker
én nem is akartam tudni kik azok 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

The Garrett
Hehe a teljes osztálynévvsort én is 3. ra tanultam meg. akkoris csak azért mert nyáron leültem 1 osztályképpel és addig nem keltem fel míg el nem mondtam ki kicsoda. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Punker
mi csak 40-n de a legtöbb nevét nem tanultam meg 4 év alatt, nem tom miért utáltak

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nemcsakfeel
😄DD
bazz 2000 ember egy ált suliban...
nálunk az durva lett volna, mert kb 20 -30 % cigány volt.
nem is értem miért nem csípem annyira õket 😊))
középsuliban viszont 44 en voltunk, és az osztálytársaim nagy részét még most is rühellem.. kb max 10 emberrel voltam el, de azokkal most is találkozom.

*hihi ** *

[Walaki]D`Lair
pffff...😛

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

The Garrett
Hehe akkor én vagyok ismét szerencsés helyzetben 😊 "mûvészképzõ" középsuli roxxxor 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[Walaki]D`Lair
Nálunk minden padban 2 ember ül...😄DD

[HUN]PAStheLoD
hát nemtudom .. nálunk matekon ez megy .. 1 pad 1 ember aztán kuss és hullaszag ..

FREAK
mint az amcsi filmekben a milliomos okostojások 😊)))

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
valahogy nálunk a 1v1 volt a menõ a többi meg szurkolt 😄

[HUN]PAStheLoD
pont ezt akartam írni 😄
még 15 alatt megoldható hogy 1 pad 1 ember .. 😞(

FREAK
egy rendes tömegverekedésre sem elég....

Riszpekk

FREAK
az nem is osztály, max társaság 😄

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Mi 14-en vagyunk az osztályban...😄

[HUN]PAStheLoD
hát kezdetben alsóban 36an voltunk .. aztán hamar lemaradtak a kisebbségiek fõleg

FREAK
ott 40+ volt, de volt olyan, hogy 55-en voltunk az osztályban

7-8-ban már egy 24 fõs osztályba jártam egy 700 fõs suliba, tiszta Hawaii volt 😄

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
hát szép .. itt 1 épület 4 emelet .. 30 fõs átlag létszám ..

FREAK
pedig annyi volt

3 emelet, 3 épület

kb akkora volt a suli, mint egy közepes pesti egyetem 😊

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Nem, csak nem állami iskolába jároK...😄

[HUN]PAStheLoD
bwáhááháaháhah ... de az a 2 K kicsit soknak tûnik ..

FREAK
magántanuló voltál? 😄D

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
JUJJ!!! Én csak 130-al....😄

FREAK
hehe, én általánosban 2000 köcsöggel jártam együtt suliba, lehet hogy itt kezdõdtek a bajok 😄

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
elég rendesen észreveszem de már "beleszoktam" .. iskolába 600an vagyunk összezárva .. nem kellemes fõleg hogy mindenki szünetekbe 2 lépcsõt használ .. szal tényleg csak lépésbe lehet menni .. és elég zavaró hogy nekedjönnek aztán meg még te kérsz elnézést mert mind elesik benned te meg meg se érzed ... :|

FREAK
az egy dolog, hogy nem érdekel a többi ember, nem errõl van szó

a gond az, hogy ha akarod, ha nem, tömegnyomorban élsz (legalábbis itt)

Riszpekk

[HUN]PAStheLoD
L olvastam a topic elejét .. hát megkõ mondjam engem valahogy nem érdekel a többi x milliárd ember .. tudom hogy ugyan úgy halnak meg majd mint bárki ... de ha igy nézzük akkor kár is ezen tépelõdni .. persze ha nem akarok ennyire illúzióromboló lenni fõleg magammal szemben akkor csak azt mondom hogy nem zavar hogy a Nagyvilágban mi a sláger a menõ .. persze informálódok errõl arról de csak annyira amennyire érdekesnek tartom .. amint elveszti számomra az érdekességét (ez független a többi embertõl .. a tömegtõl _számomra_) akkor leteszek róla .. keresek mást stb..

az aura dologhoz meg annyit hogy én megérzem néha ha az ajtón kivül áll vki és be akar jönni (legalább 10 m-re van az ajtó .. plusz szól a zene szal nem hallom csak tudom hogy vki jönni akar..)