608
Nem akarok a része lenni, nem akarom követni
  • FREAK
    :)))))))))))))))
  • Efreet
    Jano: sokak számára nem elv, hogy kilógjon a tömegböl. egyformák a napjai, a ruhái, egyforma az ízlése a plakátokkal és a reklámokkal, nem foglalkozik azzal, hogy egyéniség legyen. vagy nem mer, vagy nem is jut eszébe. kockák. mind egyforma.
  • Efreet
    a "kockák" elkerülése. márpedig ha az ott a társadalom, akkor én annak nem leszek része.

szintén zenész.
  • FREAK
    kétféle tömegiszony van

egyik a fizikai, másik pedig a "szürke-birka-tömeg" iránt érzett ellenszenv

amit sokan szeretnek, abban nincs semmi különleges, hisz az emberek 90%-a átlagos, szürke, unalmas

én mindkét agybajt megkaptam
  • Efreet
    az egy másik szál a kívülállóságra... szerintem.
  • Efreet
    akkor se értem a felvetésedet... nem létszámról, hanem a "trendi"-ségröl van szó...
  • Efreet
    ipszilon: magyarul "A mizantróp" címmel megy a darab.
  • Efreet
    a legtöbbeknek leginkább a fizikai közelséggel van a gondjuk. itt meg pontosan az nincs.
  • Mike
    sosem mondtad, hogy ilyen antiszociális vagy (a topic egészéhez szóltam most hozzá)

:)))))))))))
  • FREAK
    pedig ha van a világon geci lusta ember, az én vagyok.........

ja, ebből következik, hogy inkább ülök minden reggel 2 órát egy dugóban, mint hogy fél órát álljak egy tömött villamoson
  • FREAK
    detto

éjszakai busz helyett is képes vagyok kilómétereket gyalogolni, csak hogy elkerüljem a súlyos aura-sérüléseket :)
  • Efreet
    ismerös dolgok... nagykörút, meglátom a megállóban állókat meg a villamos zsúfoltságát... ritkán vagyok annyira fáradt vagy sietek annyira, hogy hajlandó legyek felszállni... brr...
  • FREAK
    Garfield : itt most te látsz mindent feketén-fehéren.

A te szemléleted szerint van A TÖMEG, meg a AZ ELLENTÖMEG, és mindegy, melyikhez tartozol.

Namármost egyrészt ennél sokkal több tömeg létezik, másrészt meg én MINDET utálom, és EGYIKBE SEM TARTOZOM.

Ha azt látom, hogy (fizikailag vagy szellemileg) valami tömörülés van kialakulóban, akkor én dobbantok.

A Matrix jó film, de nem rajongok érte, mert ahhoz túl sokan szeretik, és annyi nyálas köcsög áradozott már róla, hogy maga a film vált ellenszenvessé, de nem tartozom a Mátrix-gyűlölők táborába sem, mert amikor nyomják az HBO-n, szívesen megnézem.
  • Garfield
    Hmmmm, nincs a fórumozók közt egy böllér?
  • Dikkma
    ÉN VAGYOK A KISTEHÉÉÉÉÉÉÉN
    ÜLÖK A FA TETEJÉÉN
    LÁBAMAT LÓGATOM JÓL ÉRZEM MAGAMAT
    ÉÉÉÉN A KISTEHÉÉÉÉÉÉÉN
  • mikike
    ez nem divat kérdése törpilla
    az emberek nem egyformák

például vannak itt idióták is, mégsem mindenki az divatból

• PetruZ
    Nekem kb. a hátam közepéig ér a hajam, hátul összefogva. Már évek óta így nézek ki és egy vidéki kisvárosban ez kellőképpen "botrányos" tud lenni néha. ;) Bár a magam módján csendes, rendes fickó vagyok, egyáltalán nem balhés, rendesen öltözködöm és ez megzavarja az előítéleteket. Pláne, _miután_ kiderül, hogy mégis rocker vagyok, a keményebb, elvadultabb zenéket kedvelők fajtájából. :P A legtöbben elfogadják ezt (a kicsit különc viselkedésemmel együtt), de nem mondanám, hogy valami rettentő népszerű lennék errefelé (sőt)... De engem nem zavar. :)
  • Garfield
    Ezazezaz...
  • Coine
    de ha kilógsz vhonnan akkor is tartozol vhová.
    az egyén függ (és része) a közösségtől.
    pölö most növesztem a hajam, nemsokára már szépen a vállamig fog érni, ami a fiúknál ritka dolog, így tehát kivétel leszek, viszont hosszú hajam lesz, tehát így már alapból be fognak sorolni a rockerek közé, akarom nem akarom, ennyi :) nem érdekel
  • PetruZ
    "-Ti mind egyéniségek vagytok!
    -Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
    -Ti mind önálló személyiségek vagytok!
    -Igen, mi mind önálló személyiségek vagyunk!
    Egy hang a tömegből: -Én nem..."

Azt hiszem, így volt valahogy. :)
  • Dikkma
    Whooaaaaaa
    szó ikszájting
  • Garfield
    Itt a lényeg!
  • ipszilon
    még valami:
    kilógni a tömegből mindig is divat volt!
  • Marcell
    Garrett: SZERINTEM ugyanugy divat tarajt viselni es bakancsot hordani, mint hajat hidrogenezni, Buffalot vagy Agressort hordani.
    En peldaul ugy oltozkodom, ahogy EN JOL erzem magam. Aki engem kedvel, az ugyis elfogad ugy, ahogy vagyok. Azokkal a zenekkel, amiket szeretek, azokkal a ruhadarabokkal, stb. Ha meg nem, akkor nem is igazan kedvel, nem is igazi barat.
    Persze neha bennem is vannak eloiteletek bizonyos dolgok fele, de hatterbe tudom oket szoritani, ha fontosnak talalom :)
  • ipszilon
    Molière-nek van egy pont idevágó darabja: Misanthrope (eredeti címen, amagyar vmi olyasmi lehet, hogy az Embergyűlőlő)
    pont arról van szó benne, hogy egy ember csak azért is ellent mond a "tömegnek". egyik percben még szidja másikat, de azon nyomban megvédi, amikor a "tömeg" cukkolja ezt az embert.
    ti is ilyenek lehettek!
    ja, amúgy darab vége az, hogy elmenekül az emberk közül!
  • Ron Ragm
    :))))))))))
  • Garfield
    Kivancsi vagyok letezik-e olyan ember, aki imadja, ha tomegnyomor veszi korul, mindenhonnal sertik az aurajat es levegot is alig kap. Nem hiszem.

Én szeretem. Különösen ha a tömeg a Miss World vagy a Miss Universe versenyzőiből áll. Nyugodtan megsérthetik az aurámat. Többször is. Egyszerre többen is.
  • Marcell
    Garrett: Amugy en nem hallottam, hogy a BR a Blink182 elozenekara lenne. Az meg, hogy egy koncerten ok jatszottak elobb, nem sokat jelent.

Amugy en se szeretem a tomeget, marmint, azt, amikor minden iranybol egy rakas idegen ember vesz korul. Szerintem ez termeszetes. Az auramat is orzom, (feltem :), utalom, amikor keptelen vagyok barmit is tenni, hogy megszabaditsam a burkomat a kulso ingerektol.
    Kivancsi vagyok letezik-e olyan ember, aki imadja, ha tomegnyomor veszi korul, mindenhonnal sertik az aurajat es levegot is alig kap. Nem hiszem.
    A divat es a trend egy furcsa dolog, nem is tudom ertelmezni :) Masreszt ez szerintem relativ, pontosabban szubjektiv. Kinek mi szamit mar divatnak, hogyan fogadja, ha o csak az ezeregyedik rajongo lehet, stb.
    Sok olyan zenekar van, amit mar akkor ismertem, amikor meg csak egy-ket szamuk volt, kesobb aztan ezrek szerettek meg oket megsem utaltam meg oket ezert. Nem is bant, amig tetszik, amit csinalnak.
  • Garfield
    De van harmadik: akit nem érdekel a tömeg sem úgy, hogy csatlakozik hozzá, sem úgy, hogy szembemegy vele (ezzel csatlakozva egy másik tömeghez).

És te se mondd , hogy nem vagy egyéniség, mert nem igaz!!!!!

"Itt mindenki egyéniség, kivéve engem."

Ez szerintem sokkal inkább szól a meg nem felelésről, mint a "beolvadásról", csak ki kell fordítani kicsit...

Valami hasonló volt a Brian élete végén is, mikor Brian a szobájuk ablakából a tömeghez beszél, csak most az istennek sem jut eszembe a szöveg...
  • Garfield
    Magam példája.

Zenében vígan elvagyok a trance-szel és a lo-fi-jal (aka "chillout"?). Az előbbi kezd(?) populáris lenni, mindenesetre az ismerettségi körömben abszolúte senki sincs, aki ugyanezeket meghallgatná, amit én, maximum egy kisebb részüket. Nem értem, miért, de van, akinek megfekszi a gyomrát, hogy egy 80 perces CD-n mindössze 10-12 szám van, de a CD meg csurig. :-)
    Viszont szeretem a tingli-tangli muzaxot is, amire társaságban lehet bulizni és speckó qrva jó bulizós zenének tartom a Backstreet Boys: Larger than life c. számát. Nem érdekel, hogy sok kiscsaj a bugyijába élvez tőle, nekem csak annyi fontos, hogy jó kis dinamikus, táncolható zene.

Nyáron bicajtúrákra járok. Az előbb emlegetett ismerősök hosszas rádumálás után esetleg talán-talán rávehetőek egy 20 kilométeres táv megtételére egy nap alatt, és ez az összes, amit hajlandóak tekerni. Csomagok nélkül, természetesen. A saját napi rekordom 135 km (ofkórsz csomaggal), a leghosszabb túrám 910 km körül.

Az általam megnézett filmek kb. 30-50%-át egyedül nézem meg, mert nem mindig egyezik az ízlésem a haverokkal, de attól még igen jól elvagyok velük.

Valahol bennem is megvan a tartózkodás a tömeggel való sodródástól, de igazából nem ez mozgat: tetszik vagy sem. A tömeg arra jó, hogy ahogy a graffiti mondja, százmillió légy nem tévedhet , akkor nosza próbáljuk ki azt. Ha nem jött össze nekem, akkor nézzünk mást, ami tetszik. Nem a tömeg a lényeg, hanem a tetszik-nem tetszik.
  • Ron Ragm
    akkor ki az egyéniség?Te?
  • Garrett
    lehet hogy én a tömeggel szembemenők tömegébe tartozom, de ez a 2 van 3. nincs
    de fenntartom, hogy nem akarok olyan lenni mint másik 10000000000 ember!!!!

És te se mondd , hogy nem vagy egyéniség, mert nem igaz!!!!!
  • Garfield
    Én ÉN vagyok és nem csak valaki a TÖMEGBŐL. Lehet érteni valamennyire?

Nekem az egyik titkos mottóm a következő:

"Itt mindenki egyéniség, kivéve engem."

Aki meg állandóan szembemegy a tömeggel, az semmivel sem fog kitűnni abból, max. egy másik tömeghez fog tartozni. Cseberből vederbe.
  • FREAK
    ez van normális, átlagos emberek esetében

de itt a zakkantakra vagyok kíváncsi
  • Garfield
    akik NEM akarnak egy tömeg részévé válni

Ha már itt vagyunk, akkor egy érdekes kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

Ha van egy kialakult tömegkultúra, és létrejön ennek az ellenkultúrája, akkor biztos, hogy olyan könnyen meg lehet mondani, melyik a tömegkultúra?
    Mert pl. a Ponyvaregény is egy olyan film, amire igazából nem lehet ráfogni a "divatfilm" jelzőt, de pont az antidivatfilm-jellege miatt lett "divatfilm".
  • Garrett
    Marcell: nekem nem az a bajom, hogy a BR annyira elfelejtették, hogy a Blinkhez kell mennie előzenekarnak... ez elég megalázó dolog!

Egyébként a a Proccess of Belief TÉLLEG AZ EDDIGI 2. legjobb album egyszerűen tökéletes!!!!

nahd de vissza a témához:
    Az emberek azért nem akarnak a TÖMEGhez csatlakozni (máraki nem akar) mert fél hogy eltűnik, jelentéktelennek érzi magát, és fél hogy ha olyan lesz mint a többi,mert akkor senki nem fog rá odafigyelni. Ezt azért merem így mondani mert ebből kicsit magamra ismerek! nem akarok olyan lenni mint másik 10000000 ember. Én ÉN vagyok és nem csak valaki a TÖMEGBŐL. Lehet érteni valamennyire?

Jah aki jáccott már a System Shock 2 vel az tudja mit jelent a MANY (tömeghez)-hez tartozni!!!
  • tomcs
    en is inkabb a fizikai tomeget gyulolom. foleg ha valaki igenytelen. amikor a villamosra felszall valami igenytelen reszeg barom (jo en is be szoktam rugni neha, de nem mindennap, es azert en furdeni is szoktam). es ez megint erdekes, hogy a "hozzam valamiben eppen hasonlito" (1utt cigizunk, sorba allunk, allva utazunk gyorsvonaton, stb) emberekkel kurva konnyen szoba allok de van amikor elfog a tomegundor. ilyen komplexusaim nincsenek hogy ami divatos az nem kell, mindigis azt hallgattam meg neztem ami tetszett, ha momentan 5 eves zene vagy film vagy barmi akkor ez van. de meg le7 figyelni, utcara nem megyek ki pl walkman nelkul, mert igy legalabb a hangokat kizarom :))
  • Garfield
    Pedig Ron Ragm-nak igaza van. Ha te a tömegtől teszed függővé az ízlésedet, akkor teljesen mindegy, hogy a tömeggel együtt, vagy a tömeggel szemben jársz, a lényeg, hogy a tömegtől függsz. Aki a divattal tart, tömegember. Aki a divat ellen, sznob. A kettő közt valójában nincs túl sok különbség.

Ha függetleníteni akarod magad a tömegtől, akkor járd a saját utad, döntsd el a tömegtől függetlenül, hogy az a film, zene, autó, nőci, stb. tetszik-e neked vagy sem.
    Nem azt kell nézni, hogy a tömeg hogy viszonyul ahhoz az adott dologhoz, hanem azt, hogy NEKED tetszik-e. Tetszik, nem tetszik, kit érdekel a tömeg? Ha fel tudsz építeni egy koherens értékrendet, akkor tökmindegy, hogy annak elemeit szereti-e a tömeg vagy sem, az a lényeg, hogy ez TE vagy. A te értékrended pont azáltal különül el a tömegtől, hogy a "fogyasztáskor" szóbajöhető dolgokat meghatározott rend, logika szerint "teszed magadévá", ezek a te értékeid.
  • FREAK
    igazad van, de.....

nem függ-e össze az ízlés a tömeghez való viszonnyal???

ha azt szereted, ami a tömegnek tetszik, te is része leszel, ami persze nem baj, csak itt most olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik NEM akarnak egy tömeg részévé válni
  • Marcell
    Garret: en nagyon szeretem a Bad Religiont! Engem nem erdekel, hogy hanyan vannak oda erte vagy hanyan utaljak. Amig ilyen rohadt jo zenet jatszanak en szeretni fogom oket! Az uj album igen finom lett!
    Szerintem nem baj, ha a Blink 182-vel jatszanak. En a Blink sok szamat is szeretem attol fuggetlenul, hogy ugymond nagy divat. Az izlesembe nem nagyon hagyom, hogy beleszoljon a tomeg, divat. Ami tetszik azt hallgatom, nezem, ami nem tetszik nem nezem. A tobbi (a siker) mellekes.