2506
Mit tutdtok róla?
  • TheZsenyka
    Hűha... nem semmi...

Nekem a gamma verziós (szóval nudlifüle) UT 2003 Ultra High beállításokkal 32bit-en rongyolt 1024-ben mint állat egy gagyi GeForce3 Ti500 64MB AGP cuccal...

De ha Te mondod...
  • Xboxman
    sztem amire kell az a 128Mb ,addigra lassú lesz a kártya...
  • Imremagdi
    Igen azt kellene csak NAGYON DRÁGA !
  • Anee
    akkor vegyél 4400-ast az a biztos...
  • Imremagdi
    és a következő 1-2 évben nem lessz hátrány a 64 MB memória ? Mert nem szeretnék a közeljövöben videókártyát venni ...
  • Imremagdi
    ezek az erdedmények sajnát mérsések ? Mind a kettő inno3d ?
  • Imremagdi
    Van jelenleg olyan játék vagy progi ami kihasználja a 128 MB memóriát ?
  • Imremagdi
    erre várok én is ! El kell döntenem hogy 64 vagy 128 Mb verziót vegyek !
  • direwolf
    TV out:
    csak szubjektív tudok lenni, mert mint már 1000x elmondtam baromira elfogult vagyok a Conexant csipek iránt. Ez a piacon lévő legjobb minőséget tudó cucc!!! Ati is elbújhat mellette.
    Egy gond van, NVidia szerik normális szoftvert írni hozzá...
    Anno a GF2MX-en imádtam a TwinViet, mert a 10.xx driver megjelenéséig működött az a funkció, hogy ha bekapcsoltad a desktop kibővítést, akkor az overlay controls beállításoknál az "allow driver to chose fullscreen device" lazán kitette a TV-re TELJES KÉPERNYŐN az overlay képet. Nem úgy, mint a desktopot, ahol egy fekete keret díszeleg körülötte. Nade azóta én nem tudok életet lehelni ebbe a fícsörbe, úgyhogy marad a TVTool...
    1000x elhatároztam már, hogy lebaszom az NVidiát egy szaftos emailel emiatt, de tudom, hogy falrahányt borsó lenne az egész...

Mond, mi érdekel még :)
  • direwolf
    Ystee!
    A teljes igazsághoz az tartozna hozzá igazán, ha vennéd a fáradtságot, és visszanéznéd ki keztdte ezt az egészet! Persze a hunyó én vagyok, mert felvettem a kesztyűt, de én már csak ilyen vagyok...
    Amit te tudatlanságnak vélsz, az inkább az ellenszenvem az áemdék iránt. Amúgy nem titok, nekem sose volt ilyen procim, de ha az Intel nem szedi össze magát P4 szinten, akkor lehet, hogy ráfanyalodok majd, ha már kevés lesz a Tualatin.
    Abban viszont te tévedsz nagyot, hogy "nem valószínű, hogy teljesítményben egy szinten volna a Tualatin Celivel akár 1500MHz-en is", ugyanis ha ismét veszed a fáradtságot, és utánanézel, a Tualatin mag messze jobb, mint az XP, csak sajnos 1500 környékén kifuttatta az Intel a P4 technológia miatt (persze a DDR-t leszámítva). Sajnos a P4 még igencsak küzd a gyerekbetegségekkel (lásd Tualatin 1.4 celeron vs. P4 1.6 celeron )
    Természetesen én sem kioktatni akartalak, csak elmondtam az én véleményem

És most már legyen elég ebből, mert unom...
  • Ystee
    DireWolf! Természetesen nem kioktatni, vagy b.szogatni akartalak, csak ez is hozzátartozott a teljes igazsághoz, nem bántani akartalak.
  • Ystee
    Hallod rólad aztán lesüt, hogy Intel-es konfig-on kívül az életben nem volt dolgod mással. Nekem 1500MHz-en sem sikerült az XP-met 44fok fölé vinni, pedig nem hangos a hűtőm (Coolink U1L2). És nem valószínű, hogy teljesítményben egy szinten volna a Tualatin Celivel akár 1500MHz-en is. Persze azt használsz, amit akarsz, csak ne hőzöngj olyan ellen, amiről talán nem tudsz annyit, amennyit kellene. Ellentétben másokkal én tisztelem a választásodat, de te is tedd ugyanezt a másokéval.
    A problémádat természetesen nem a "rendszerváltás" kell, hogy megoldja. És szerintem nem is az oprendszer okozza. Mennyire friss a winfos-od? Nem lehet az a baj? RAM beállításaid milyenek? Azok is eléggé befolyásolják a 3dmark-ot. Nehéz jó tanácsot adni, elég kevés az info...
    Bocs az off-ért. Én is most szemezek az Inno 4200-es kártyinkuval, de szeretnék még több szubjektív véleményt hallani a tv-out-ról. Na sok szerencsét.
  • vrob98
    1-2 hete van DDR/KT266A-val XP1600+om, elotte SD/KT133A-val volt tobb mint fel evig. A kulonbseg egyaltalan nem lathato, 3Dmark2001 8200 helyett 9000 ... ennyi. Csakhat ugye ha nem kerul szinte semmibe akkor miert ne?
    ... Ennyit arrol hogy az amd a DDR miatt gyors.
  • Evil
    akkor a p4 rol mit szoljunk az rd rammal.Akkor az egy kesz csodtomeg mert meg azzal egyutt is le van alazva .
  • Imremagdi
    És a jelenlegi gépem : Abit st6, celeron 1200
    Tnt2 M64 32MB ram

3dmark 2000 : 2400 - ez döbbenetes !!!
  • Imremagdi
    ja és egy Abit vl6 , amiben csak 2x agp van, elég jól mert a geforce 2 mx kártyám, de sajna meghalt a kártya !
  • Imremagdi
    saját teszt a gégi gépemmel :

celeron 667@1000 Geforce 2 mx 230/200

3dmark 2000

Win98 : 4500
    winxp : 3400

• Imremagdi
    az jó nekem épp 1600Mhz van vége ! az istenért se akar elindulni 1600-on, még 1.675 voltal se.

Nem is a feszültséggel van baj,mert 1500 feszültségemelés nélkül megy, de én nem tuningolom, mert a tnt2 kártyám eléggé visszafogja !

De már nem sokái hamarossan a kezemben lessz a geforce 4 !!
  • direwolf
    nehezen tudom elképzelni, hogy ekkora különbség van XP és w98 eredmény között
    És nincs is kedvem ezért átpartícionálni a vinyót ( vagy 3 órán keresztül múvolt multkor is :-/ )
  • direwolf
    megy 1600-on is, de nem gyilkolom, inkább menjen stabilan, és hidegen
  • Imremagdi
    próbáld ki a 3dmark tesztet win98 alatt !
  • Imremagdi
    1200@1440 ennyi a max ? Nekem 1200@1536 stabil.....
  • direwolf
    na persze, én is azt akarom kideríteni, hogy mi bassza le az eredményt 30%-al
    és mint a példa mutatja, nem a proci...
  • Imremagdi
    erre én kiváncsi lennék ! Adj egy címet !
  • direwolf
    legalább nem vagyok egyedül a véleményemmel...
    már kezdtem hülyének érezni magam :)
  • direwolf
    nekem egy Abit ST6-om van, amin nem találok egy deka VIA feliratot se... a 8xxx meg asszem jó lesz egy 1440-es procitól, ami mellett 120MHz-en ketyegnek a RAM-ok, és csúcsra hajtva se megy 50 fok fölé :-O
  • Imremagdi
    Teljesen igazad van. Az AMD csakis a DDR ram miatt ilyen gyors. Próbálj ki egy 1.2 Ghz amdprocit Sd és DDR ram-mal !!

Én inkább vettem egy Abit st6 + 1.2 celeron, nem kellett másik Ram-ot vennem, a megmaradt pénzem meg most veszek egy Geforce4-et ! Ez a proci már 0.13 mikronos gyártási technológiával készült ! Korszerübb mint a P4 ! És nem melegszik !
  • Anee
    a te VIA-s géped is katasztrófális.:-)a via baszta el az eredményedet....
    amúgy meg nézz vissza régi KT133A-s teszteket s látod hogy sd-vel is jobb az 1.4-es TB mint az 1.8-1.9es W. magos P4
  • mtubi
    Bocsi,de nem az a lenyeg,hogy mi a referencia,ha nalad szarul megy.Lehet,hogy mas problema van,vagy tenyleg nem olyan jo az az Intel :-).
  • direwolf
    Már megbocsáss, de nekem ez a referencia:
    cel_1200@1440 VIA-s____GF4 4200 ???/???_driver28.32=8392 pont
    Én ezt akarom elérni, nem a te 10000+odat, és síkra nem érdekel, hogy áemdével mennyi lenne az annyi. Neked biztos a teljesítmény az überalles, nekem meg a minél csendesebb gép... és megnyugtatlak, hogy az áemdéd kizárólag az igen jó ddr memóriabusz miatt teljesít olyan jól, a procimag elég katasztrófális.
  • direwolf
    kit érdekel az áemdé ikszpéd???
    nem azt kérdeztem, hogy milyen procit vegyek, hanem mitől nem megy az enyém.
    válaszolj konstruktívan, vagy sehogy
  • Evil
    ezert kell amd xp t venni.Nekem a harmassal hoz 8600 at gef3 al (240/450). :) SE default termeszetesen.
  • direwolf
    nekem 6250 a max, ami kijön belőle XP-n 300/600-on 1440-en nyomott Celeronnal
  • direwolf
    gianni27!

hogy a faxba jött ki ekkora eredmény???
    XP vagy win9x? 3DMark2001 sima vagy SE? milyen beállításokkal? milyen driver?
  • Anee
    nade lehet az Xp2000+ -t is tuningolni...
    és csak a tuningra alapozni hülyeség mert mivan ha kifox egy roszabbul húzhatót?szopi s ríjás
  • Imremagdi
    azért gondoltam hogy ne 1.6 , mert egy 2000+ amd xp gyorsabb, de a ha tunigolod, akkor egy darabig minden játék szakítani fog...
  • Imremagdi
    Oké ! Akkor már csak meg kel beszélni vele..
  • Xboxman
    nalátod:)
  • Imremagdi
    ebben igazad van, ha tuningolod a p4-et akkor verhetetlen sebességben !
  • Xboxman
    OK,60Gigás winyó megfogadva:)
    P4 ügyben megingathatatlan vagyok.
    "Szerintem ne vegyél p4-et, főleg nem 1,6 Ghz-ét"
    Mivelhogy az 1,6-os lazán megy 2,4-en ,sztem megéri!