Geforce 4 ti4200

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Valaki írja már le pls, hogy openGL beállításoknál mi az optimális mert a jedi 2 ben az fps elég instabilan viselkedik általában 85/v-sync on/ de van hogy hirtelen leesik 20-30ra.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Srácok vettem egy plusz ventit a házba, de még nem találtam meg az optimális helyet neki, mert ha elõre rakom ahova elvileg kéne akkor a sok kábel miatt nem igazán van hatása, szóval kellene néhány ötlet meg ilysmi. Elõre is kösz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Attól függ, hogy a proci visszafogja e a kártyát, mert ha visszafogja akkor húzhatod világba nem lesz nagy a különbség, viszont ha a proci nem fogja vissza akkor húzhatod és elég nagy lesz a különbség. Amúgy nekem is MX400 volt a gef4 elõtt és abból az én 1000es duronom kihozta a maxot, a mostani kártyából viszont el nem tudom képzelni mi hozná ki a maxot. talán az új amd procik????

Falabu
Kössz! Ey mennyivel növelheti meg a tesztek eredményét?

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

X-boxman! A macrovison kód kikapcsolási lehetõség megvan az Abit kártyánál?
Falabu
Hi all!!
Nekem van egy Innovision Tornado GeForce 2 MX 400 van és szeretném felhúzni egy kicsit. Honnan tudom megállaítani, hogy már nem annyira stabil a kártya? Honnan látom? És hogyan kell elkezdeni a tuningot? Már van egy GeForce Tweakerem. Sikerült is beaállítani, hogy tudjam az órajelét változtatni, de nem merem mert nem akarom kisütni a kártyát. Elõre is kössz

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

Imremagdi
zavaró ? De Feltünü ! Oké akkor szerkeztek egy másik logót .....

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Pheel
Mellesleg tényleg elég zavaró a logód, de én egy elegáns STOP nyomással megállítom és akkor nem animál. :-PPPPP
Imremagdi
BIOS frissíteni? Mi van ha fekete kép vagy lassú, mint GF3Ti200? :??????????????????????????????? Nem értem...

A lógót meg nem fogom kicserélni...
Ha zavar nem kell nézni

Nem tudom mi az újítás, de elöször ne rakd fel, hanem a vgabios nevû progival emulált, mert nem árt elötte letesztelni hogy jó e ! Én ez szombat napközben leelenörzöm a 30:30 driverrel eggyütt

ThunderMaX
De engem mit ujítottak benne? Érdemes felpakolni?
Imremagdi
senkiet se érdekli az új bios ?

Imremagdi
megjelent egy új Bios az inno3d geforce4-hez

Geforce4 TI4200 128MB BOOT DVI BIOS : ftp://ftp.inno3d.com/legacy/t42128dv.rom

Geforce4 TI4200 64MB BOOT DVI BIOS : ftp://ftp.inno3d.com/legacy/t4264dv.rom

(nem tudom hogy kell linket berakni )

Crokin
Nelem a régi K6-2 450-es procim tulélte a 97 celsius fokot is 😊

Repatarurgyán

narumon
Egyébként AMDnél nem gáz elméletileg a halálozások 85+ fok után jönnek elõ.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Nekem sincs rajta oldala a proci 55-59 fok között mászkál. A legjobb hogy mikor kiveszem a vinyómat a mobil rackbõl akkor nem lehet megfogni olyan meleg. 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

nekem,abit st6 os alaplap és p3 as procim van 1 ghz es és velvan huzva 1110 mHz ra és a proci 37 C° általában az alaplapot nemtudom,nincs plusz hûtés és a ház is rajta van az ablak alatt vana gép háttal...
ThunderMaX
Heh, az semmi!!!Az én 1,4Tb-m WBK68-al nyitott házzal(semmi más hûtõ sincsen pluszban a gépházban) a proci hõm 63 alap pl. most netezés közben a belsõ hõm 36fok. A havernál voltam a múltkor Lanban pont amikor a legmelegebb volt(padlástér ráadásul) ott zárt házban a proci 76fokot produkált és a belõ hõm 42fok. De nem fagyott és normálisan ment minden(játékok után mérve ennyi volt).
Shep
Nállatok a dög hány Celsius foknak felel meg bár írhatod Fharenheitben is. Mert nekem múködés közben terhelten van 40pár fok a proci 1-2 fokkal melegebb de persze az oldala nincs rajta.

narumon
"Nektek ebben a melegben nem melegszenek elég erõteljesen a kártyán a ramok? Nem kell rá plusz hûtés?"

Megnéztem olyan meleg van bent a házamban mint a dög (Athlon XP 1800+, Gef4, 3db vinyó 7200 😊)
Ennek ellenére nem hibáznak és semmi bajom semmivel úgyhogy ezekszerint csak nem annyira meleg 😊

Shep
Akinek annyi pénze van hogy nem tudja mire költeni kuldhet belõle nekem 2 õt is, hidd el nem azért vettük ezt a kártyát mert azt hittük jobb mint a 4400 hanem azért mert halandó embernek ez még megfizethetõ.

Valaki reakció a #552 -re?

a Geforce 4 Ti 4400 sokal jobb!!hátmég a 46ooos!
Shep
Nektek ebben a melegben nem melegszenek elég erõteljesen a kártyán a ramok? Nem kell rá plusz hûtés?

Shep
OK de a winben jó meg minden szóval, nem kell kicserélnem a monitort ugye?/most úgysincs rá pénz/

bolic
Monitorod nem tud koncentrálni pontosan a frekvenciát, valószínûleg öreg a moncsid. Ennyit tudok. 😛

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Inkább azt írja meg valaki, hogy az Abit 64M-s vagy az Inno 64M-s a jobb választás? Akinek van személyes tapasztalata, nyugodtan vésse ide.
Shep
Miért van az? /mióta ez a kártya van a gépben/, hogy a boot képernyõ, a windows logo meg ha driver cserekor standard VGA van, akkor a kép ugrál vagyis inkább összhúzódik meg kitágul úgy 1-2 mm -en belûl végezve ezt a mozgást.

Hol érdemes venni egy GF4 ti4200-as kártyát?

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Falabu
ohh
Mostmár értem!!

Falabu
Valaki elmondaná nekem, hogy mi ez az "nekem 4 ns, nekem 3,6ns". Mit jelent?

Spenser
Egyérelmûûen a GF4 -et.......
Nehogy Gf 3 mat vegyél a ram miattt!!!!!!!!!!

Imremagdi
ez nem igaz,mert a 128Mb is 4 Ns ram van ,és ezek csak 530 Mhz mennek !!

Hol lehet olcsón GF4-et kapni???????????

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Falabu
Hi all!!
Lenne egy kérdésem melyik kártyát érdemesebb megvenni ár/teljesítmény arányában. ABIT GEFORCE-4 TI4200 64MB DDR AGP + TV OUT vagy Abit GEForce 3 Ti 200 128 MB RAm!!!
Elõre is kössz

direwolf
a TVTool egy egész jó kompromisszum, ha le tudsz mondani az "egyszerre bámulom a monitort, és a tv-t" effektrõl 😊 ráadásul ki lehet kapcsolni a macrovision kódot, így felvehetsz videora is.

régen (6.xx- es detonátorig) mûködött a TwinView-nak egy olyan szolgáltatása, hogy az overlay képet (videolejátszás) overscanben kitette a tv-re, de ez nálam azóta nem akar felröfögni... (lásd #200)

There\'s no replacement for displacement

direwolf
a TVTool egyik verziója sem támogatja az nView állítgatását, mindegyik egy spéci módot hív meg a Conexant csipben

Shep
ja és default a mérés

Shep
3dmark 2001 ben nem az SE csak a sima 7700 pont körül jó az alábbi configra? Duron 1100, 256 DDR, win98 SE, gef4 Ti4200 alap órajellel.

Shep
Hogy lenne már gáz? Nem akkora a különbség hogy kútba vessem magam, majd mikor mar csontra ki lesz hasznalva a kártya akkor tok 8 lesz hogy 25 vagy 27 fpst nézel e. A másik meg az hogy itt szerintem pár embert kivéve pl én addigra mire ez bekovetkezne új kártyát vesz. Szóval ez nem gáz mert a gáz az vmi más nem jártál kémia órára? 😊

Shep
OK, kösz közben már rájöttem hogy nem itt volt a gond hanem a tvn nem allítottam a/v re/fogalmam nincs mi az/ es azert nem lattam semmit de mostmár jó.

skorpio7
Köszönöm .

"A BC a jobbik csapat jutalma."

direwolf
ja elfelejtettem, hogy elõbb össze kell kötni a tv-vel a kártyát 😉))

direwolf
tvout:
nvidia driver install (29.xx), jobbklikk a desktopon -> properties -> settings fül -> advanced gomb -> nView fül -> clone -> apply gomb
ekkor itt megjelenik mégegy monitor, ezen jobbklikk -> kimeneti eszköz kijelölése
itt a TV-n kell állnia a radio gombnak, különben a másik monitorra klikkeltél
a formátumnak jelöld ki: PAL-B
ettõl kezdve ugyan azt kell látnod a TV-n, mint a monitoron
van egy kis gond... a TV-n a kép nem tölti ki a képernyõt, és ezen sajnos az nvidia faxsága miatt nem is tudsz változtatni 😞((
a TVTool nevû progi segít egy keveset, ugyanis ezzel át tudsz kapcsoni a TV-re olyan módon, hogy akár overscan lesz a kép (a szélei kilógnak a képernyõrõl), viszont így a monitorodon csak akkor látod a képet, ha tudja az 50Hz-et (nem valószínû, és nem is néz ki jól a villódzás miatt)

jelenleg ez a helyzet, ha gondoljátok, írhatunk közösen az Nnvidiának, hogy rakjon a driverbe állítási lehetõséget...

direwolf
csak nekem volt ekkora "szerencsém" hogy 3,6-os példányt kaptam???

1000/3,6=277,78
1000/4=250

Ezek a gyári, ELVI maximumok. Ezeket általában max 50Mhz-el lehet túllépni, de csak akkor ha nagyon jóféle a ram, és rendesen hûtve is van. Magyarán hogy 4nanos rammal eléred a 300Mhz-et annak nagyon kicsi az esélye.
skorpio7
Sziasztok !
Hát megvan ... és csak nézem , nézem ... de csodálatos egy kártya . 😊))
És egy kérdés .Beépíteni hétfõn fogom a kicsikét , mert most lusta vagyok szédszedni a gépet , mivel alaplap+proci+ram csere is lesz , szóval nagyon szét kell kapnom mindent .
A kártyán lévõ ramok végén -4 a jelzés .Gondolom , hogy ezek 4 ns-os ramok így , pedig ugye a Demostúdió oldalán azt láttam , hogy a specifikációk 3,6ns-os ramról szóltak INNO 64 MB-os tipusnál .Mondjuk nagyon örülök , hogy végre lecserélhetem a TNT2-esemet , így nagyon nem vaccilálok rajta , de ez mennyit vesz el egy a teljesítményébõl és a kártya húzhatóságából ? ( Gondolok itt arra , hogy milyen MHz-eken megy nektek így max és hány százalékkal lassabb egy 3,6 ns-os ramos változathoz képest . ) Ha elhanyagolható , akkor nincs mirõl beszélni .

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Shep
Ok megnéztem 600on nagyszerûen megy de igazából nincs jelentõsége mert a procim már ott úgyis kevés neki szóval nem húzom, hanem inkább belõttem a Quincunxot meg az anisotropic filteringet alapra es azzal is 6000 pont felett vagyok /csak sima 3dmark2001 nem SE/ az fpsek meg jó magasak így is.

NA de a TVoutrol vki pls mert hát az nem megy

Ams
250/513 @ 300/600!

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Shep
Srácok vki pls írja már le hogyan is tudom megcsinálni hogy a TVn nézhessem ami a monitoron is van? Úgy mindent az elejérõl mert még soha nem volt tv outos kártyám.

Az alap órajele mennyi a 64MB os innonak? és meddig lehet biztonsággal húzni ha 4ns os ramok vannak rajta?

Ams
ja és 34000huf volt! msi CHS-nél van 42000huf!

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE