Geforce 4 ti4200

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
a válasz fölötted van
Milyen videokartyat vegyek,ASUS A7A 266-os alaplap, 1,3GHZ AMD Athlon procihoz, 256DDR, 50eFt korul?
koszi

dtk1985
MSI GF4Ti4200, P4 2400/533FSB, MSI 648Max, 333DDR=11ezer pont a 3DMark 2001(alapbeállításon 1024 32bit stb.). Ez jó eredmény ennél a kártyánál?

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

Shep
Akkor inkább egy S3 Trio 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát persze vmiben biztos a legjobb.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Akkor vigyel vizet a kútra ha tudja 😊

De használom mert jó 😊 FSAA használa ön is, a magyar fogorvosok szövetségének ajánlásával

dikki*yysw
Igen tudja.

És nem tudom... ne használj fsaa -t 😊

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Shep
na jo de neked 8x agpt tud a lap?

Amúgy az igazi probléma még mindíg megoldásra vár #1455

dikki*yysw
Nem néztem, de gondolom az meg az alacsonyabb órajel miatt lassabb (ha lassabb). A 8xos agpjû újakon meg az is ugyanolyan gyors lesz mint 64eseken.

Shep
Esetleg vki tud magyarázatot adni arra, hogy a 41.09 40.72 es driverekkel D3D ben FSAA mellett egy idõ után egyszerûen elkezd aprókat szaggatni a game openGL ben ez nincs, valamint régi driverral sincs.

Shep
DE az csak a dzsémi nájt, nézdd meg a MAxPaynet

A kártya húzással meg vigyázni mert ha azon nincs hõmérséklet mérõ akkor esetleg lehalhat a venti róla és akkor lehet károsodás, persze elõször úgyis lefagy de lehet maradandó károsodás is.

dikki*yysw
Medium setting: P3-800 MHz, GF3-al!
GeForce egyel már menni fog!

A 128 megás kártyák pedig már a Jedi Knight 2-ben is 100 helyett 120 fpst nyomnak, nézd meg az anandtech 128 vs. 64 megás GF4 Ti4200 tesztjeit.

A Quake3 is elindult anno Voodoo1-en... iszonyú sokat fognak még rajt optimalizálni.

dikki*yysw
Haveromnak is ennyin megy, több mint fél éve. Sztem bírja, két évig biztosan... addigra meg úgysem lesz már meg.

Én hajtottam ennyivel,és fagyás nélkül ment!!
Hogy ez okoz e károsodást,azt nem tudom,de nem hiszem hogy jot tesz neki!!

Blasta
Na. Hátha most válaszol valaki :-DDD

Szal:

Hajtja még valaki a Ti4200-át 300/600-on????
Szerintetek megéri hosszu távon ilyen tuning, nem megy-e a proci rovására és dobhatom ki idõ elött????

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

DX8-8.1-re épül a Doom3. Akkor nehogy már egy 8.1-es kártyára nem optimalizálják.)) Oké, nagy cég az ID, de azért azt nem engedhetik meg maguknak, hogy csak a legújjabb 100ezer vagy még többe kerülõ kártyákon menjen rendesen. Teljesen mindegy, hogy mit tudnak a csúcskártyák, a gépek döntõ többségében a mindenkori középkategória ketyeg. Ha csak a csúcskártyákon megy rendesen, akkor várhatnak egy-másfél évet a nagy bevételre.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

SZVSZ erõs túlzás, hogy kevés lenne hozzá egy 4200-as. Jó háttérrel még az Alpha-t is viszi simán, holott az még ugye nem optimalizált. Szerintem a véglegest is simán bírni fogja egy 2Ghz körüli procival, meg minimum 512 mega rammal. Igaz az antialiasingot nem kell majd erõltetni, meg ki tudja esetleg még mit tesznek bele a végleges Doom 3-ba, ami esetleg megfogja a kártyát, de szerintem minimum 800*600-ban vinni fogja, vagy butítva feljebb is.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

dikki*yysw
lol vagy, olvasd el a medium settinghez javallt konfigot.

Blasta
Hajtja még valaki a Ti4200-át 300/600-on????
Szerintetek megéri hosszu távon ilyen tuning, nem megy-e a proci rovására és dobhatom ki idõ elött????

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Shep
Nem tudja vki, hogy honnan tudnám leszedni a vgabios nevû programot, és hogy hogyan kell használni?

dikki*yysw
Mik?
A 128 megásak, Doom3 mozgat kb. 80 megát?
Vagy az AGP8x? Ha nincs olyan alaplapod, lehet.. nekem pl. van
És a ram már nem lassabb innéttõl a 128 megásokon mint a 64eseken, láma.
Miért vennél 2000-el olcsóbban másikat?

dikki*yysw
Nekem az, hogy már jönnek a 8x-os AGP-jûek, ugyanennyiért, meg vegyél 128 megásat az új fajtából.

voodoo01
Hi!
Most akarok venni egy MSI GF4 Ti 4200 64MB DDR TV/DVI kártyát.
Akinek ilyen kártyája van mondja már el, hogy milyen véleménnyel van róla.
köszi
dikki*yysw
Én felraktam a WinXP alá a via hyperiont, pedig nagyon nem akartam, 2000+/4200 64 mb/asus a7v8x- el 8009 pontról 9982 re nõtt emiatt, és a 41.09 es driver miatt.
try it.

Nekem az a gondom hogy folyton kifagynak a játékok és fekete csík megy végig.
Miért van?
Gonnd a következõ:
Asus a7s333 lap,256 ddr,Athlon xp 2000+,Abit Siluro ti4200 128 Mega driver:4072...
A congig a játékok zömében be-be szaggat.3dmarkt pontszám:91003dmarkt
Mi lehet a gond.
A játékok 1024-ben max grafikus opciokkal mennek,élsimítás nélkül
PetruZ
Nekem ugyanilyen kártya W98 alatt csinálta ugyanezt a dobozban lévõ gyári 29.xx driverrel. Újabb Detonator-t felrakva a probléma megszûnt - ha elõtte 'normál vga'-ra állítottam és úgy távolítottam el a drivert.
Sziasztok, lehet már volt ez a kérdés de nem szeretnék visszaolvasni (lusta vagyok + ti meg gyakorolhattok irni egy kicsit 😊. Nos itt a karácsony meg minden és szeretném meglepni magamat + testvéremet egy új vidkarival. Nos most néztem a depón:

Inno3D GeForce4 Ti 4200 6 33.089 / 41.361

ez elég korrekt árnak tûnik, de nem tudom ez a kártya sokkal rosszabb-e mint a 4400 és 4600-as testvére (azaz csak sebességbe, vagy bizonyos tudásba tér-e el) Nos ha valaki megtudná-e nekem mondani, hogy érdemes-e ilyen karit megvenni, annak nagyon hálás lennék. Egy gf2mx és egy riva tnt kerülne lecserélésre. Köszi a figyelmet.

zzz

gothic1
dxdiaban= dxdiagban (directx)

gothic1
Közben kaptam egy fülest, hogy a dxdiaban is be lehet állítani a frekvenciát, de gondolom ez is csak a direct3d-re van hatással, vagy nem?

Teljesen mind1, hogy mibõl jön össze, vagy nem jön össze a 64MB egyidõben, normál felbontásban FSAA nélkül nem jön össze és kész.

FSAAnál meg több framet kell tárolni egyszerre, a mintavételezéstõl függõen, és épp ezért van szükség több memóriára. A felbontásból adódó többletadat meg egyértelmû (ezeken kivül meg még ott vannak a Zbuffer adatok pl a ramban, ami viszont az ATInál jóval optimálisabb tömöritéssel van megoldva, de ez nem annyira lényeges már ide.)
Lényeg hogy 128MB nem egy létkérdés.
gothic1
Na mindegy!

Egyébként az Nvidia Refreshrate Fix újabb verzióját kerestem, hiába, nem fejlesztették tovább. Mintha ez nem is lenne probléma. A 41.09 detonátorba már beépítették, de úgy látszik félmunkát végeztek.

gothic1
Köszi szépen!

Most Te az igazi vagy a nagy vagy? Vagy a nagyigazi? 😊

gothic1
Ez nem speciálisan Geforce 4 ti 4200 probléma ...

gothic1
Ez nem speciálisan Geforce 4 ti 4200 (bár tegnaptól történetesen én is tulajdonosa vagyok egynek 😊 ), viszont nála is jelentkezik a driver miatt.

Mit lehet tenni az ellen, hogy az OpenGL -t használó játékoknál a monitor frissítési frekvenciáját ne váltsa 60Hz-re. (Direct3D-ben nincs gond, ugye ezt a detonátorban, be lehet állítani minden felbontás és szinmélység esetére.)

A nvidia refreshrate fix nem használható már az újabb nvidia drivereknél...

(Ilyen game pl. a Medal of Honor és a Jedi Knight 2)

Igaz, elírtam.😊

Az AA használata nem növeli a textúramennyiséget. A kész frame-et tolja el, majd átlagol. Pl. 8X-os AA-nál nyolc frame-bõl jön össze a végleges frame, ezeknek kell memória, de a textúramennyiség nem változik. A 8500-as elõnyébõl meg nem sok minden lesz, mert annyival nem fejlettebb a pixel shadere, hogy lenyomja a Gef4-ek dupla PS-ét. Vagy 2 van a 8500-asban is? Egyenlõre gyengébben teljesít a 8500-as az Alpha-ban, habár abból nem kell még következtetést levonni. Viszont az ominózus Doom3 Alpha kiszivárogtatás után az ATI lemondhat az optimalizációról.

A DoomIII max 1600x1200bab FSAAval mozgat majd annyi texturát, ami _egyidõben_ ne férne el 64megában...

A kutya a pixel és vertexshadereknél van elásva, ugyanis carmack ezeket nagyon kihasználja a doomIIIban. Ezért is mondta, hogy még egy 8500as is jobban fog teljesiteni mint a geforce4ek, mert fejlettebb PS és VS van rajta.
Nem véletlenül választotta az R300at hozzá.
Lazarus
hát remélem nincs igazad
Lazarus
hát ha nem kocka sablonokra akarsz majd lõni és szeretnél elérni 10-20 fpst egy év múlva akkor nem árt minimum 128as kártyát venni
Vennék gffxet ha lenne rá pénzem 😊
oneal1
sziasztokvan egy leadtek geforce 4 ti4200-am.
szerintetek a legújabb detonatorral jobban menne mint a gyári driverével??

!Forza Ferrari!

Es szerinted ahhoz a 100 megahoz mekkora felbontasban kell mennie es milyen szinmelysegben es milyen szuressel nagyokos???
Ahhoz meg mar a kartya lesz keves...
Utalom,hogy mindenki a doom3-hoz viszonyit!!!
Akkor vegyel Gef FX-et :-DDDD
Lazarus
doom3 100mega textúrát mozgat, ebbõl vond le a következtetést
Ne a setup.exe-vel intítsd a telepítést, hanem a windows install könyvtárban van egy egy setupcor.exe Azzal próbáld.

oneal1
elõször indist el csökkentett modban!

!Forza Ferrari!

gothic1
😊))

Nekem siluro 4200-em van (128), ott a memória órajel 128MB esetén 444MHz, 64MB-nál 500MHz.

oneal1
az eggyi khaveromnál pont ez volt csak neki ati-ja van.rövidebbre vette a kábelt és ment.
tényleg cseréltesd ki mielõtt lejár a gari!!

!Forza Ferrari!

oneal1
hány méter hosszu a kábel????
mer 4 méternél ha hosszabb csökken a minõség és 8 körul meg nincs kép(legalábbis a haveromnál)!!

!Forza Ferrari!

Looserke
Hogy tudtad huzni az 1000-res celeront 1400-re? Nekem is ilyen van,de 1200-ig tudtam csak.1300-on mar nem bootol.Mekkora feszultseget allitottal a procinak es mennyi a homerseklete.Bocs hogy kicsit offtopic vagyok...