96
Normális????
 • Hangianix
  #96
  Szerintem az ugyved majdnem ingyen csinalja az ugyet, nagy hirnevvel jar, ami megterul neki.
 • :)
  #94
  én voltam a harmadik személy.. de pszttttttttt remélem rendőrök nem olvssák:)
 • VinylToy #93
  Móri-bankrablás: kiszáll az ügyvéd, ha a DNS-teszt védence bűnösségét bizonyítja
  [2002.július 26.]

  Ha a DNS-teszt az előzetes letartóztatásban lévő ügyfele bűnösségét bizonyítja, valószínűleg nem vállalja tovább a védelmet - nyilatkozta az InfoRádióban Kiss Attila, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsított H.László ügyvédje. Kiss, aki a Bárándy és Társai ügyvédi irodának a tagja ugyanakkor azt is elmondta, hogy a rendelkezésére álló adatok és személyes tapasztalata alapján is úgy véli: védence ártatlan, hozzátette azonban, hogy a férfinak egyelőre nincs alibije május 9-re.
  A móri bankrablás elkövetésével gyanúsított két férfi DNS-vizsgálatának eredményét várhatóan ma hozzák nyilvánosságra. A rendőrségi szakértők összevetik a pénzintézetben talált maradványokat a két férfi DNS-mintáival, az eredmény döntő bizonyíték lehet az ügyben.

  Móron május 9-én két fegyveres hat embert lőtt agyon az Erste Bank fiókjában, két sérült később a kórházban halt meg. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.


  Nem egyeznek meg a móri rablógyilkosság helyszínén rögzített, és a gyanúsítottaktól levett DNS-minták. Az ORFK ennek ellenére továbbra is K. Edét és H. Lászlót gyanúsítja a móri vérengzés elkövetésével. "A DNS-vizsgálat eredménye azt a feltételezést erősíti, hogy hárman követték el a móri rablógyilkosságot" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.


  A móri rablógyilkosság ügyében elkészültek a DNS-összehasonlító vizsgálatok. A szakértők megállapították, hogy a helyszínen rögzített, és a gyanúsítottaktól vérvétel segítségével levett DNS-minták nem egyeznek. Ez azonban nem zárja ki, hogy a gyanúsítottak a helyszínen jártak volna - áll az ORFK közleményében. "A vizsgálat eredménye azt a korábbi feltételezést erősíti, hogy hárman követték el a móri rablógyilkosságot, és a helyszínen talált DNS a harmadik elkövetőtől származik" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

  A rendőrség változatlanul K. Edét és H. Lászlót gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével, akik továbbra sem hajlandók vallomást tenni.

  ***


  A két gyanúsítottat hétfőn vették őrizetbe a rendőrség különleges egységei, Csepelen és Zuglóban. A 27 éves budapesti H. Lászlóról és K. Edéről szerdán derült ki, hogy a móri bankrablás gyanúsítottjai. A Budai Központi Kerületi Bíróság még aznap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őket. K. Edét több móri szemtanú is felismerte, állítólag ő volt az, aki a bankfiók ajtajában állt a rablás idején. A csütörtökön meghallgatott tanúk azonban nem ismerték fel a férfit.

  [origo] • Lteebee
  #92
  Ez király lenne, csak nincs elég képzett ember.

  De csökkenne a munkanélküliség, az tuti.
 • Ron Ragm
  #91
  Vagy az kell hogy mindig megnézik kinél van fegyver... azt azokat az őrök különösképp figyelik mint a fegyverteleneket...ha valaki előkapja és veszélyezteti vki testi épségét arra bumm... Vagy minden lakosnak fegyver... ember bemegy előre szegezett fegyverrel és kap 40-50 golyót...
 • I.C.ram
  #90
  es nem szar legpisztolyos orok atletaban
 • I.C.ram
  #89
  alaminiumra nem jelez... ragopapirra meg foleg nem csak a nehezfemeket erzekeli
 • I.C.ram
  #88
  egyszeru! mint a nagykvoetsegeknel 1-2 geppsukas golyoallomellenyes or + fem detektor ennyi es megvan oldva. amikor bemesz a bankba kikell szedned minden femtargyat es addig csinalni ezt amig a detektor nem mondja azt hogy oke!
 • Coine
  #87
  erről sincs már szó, pedig mekkora felhajtás volt és, azért emberek haltak meg
 • Garfield
  #86
  CSOCSO, asszem, neked agyadra ment valamelyik hentelős játék...

  Mentél már át fémdetektoron? Mert akkor azt is tudod, hogy a rágógumipapírra is bejelez. Akkor most képzeld el azt, hogy a kedves ügyfél zsebeit minden bankba lépés előtt kipakoltatják, táskáját átkutatják. Ilyen nincs.
  10 méteres folyosó... Na ugyan képzeld már el az általad használt bankfiókot 10 méteres folyosóval bejárat gyanánt...
  Kamerák... Mit gondolsz, mi az első dolguk a rablóknak?

  amugy ha sok fegyvert érzékel a fémdetektor akár le is zárulhat a folyosó..

  Elképzelem, hogy bennreked a folyosón Kovács XXIII János, mert a slusszkulcsa mellett ott a lakáskulcsa is...

  CSOCSOkám, próbálj már visszaszállni kicsit a foldre...
 • JarŁ
  #85
  szerintem is !!!
 • CSOCSO
  #84
  szerintem sokkal szarabb halálig bent rohadni a börtönbe!!én meg életfogytigra szavazom!
 • Punker
  #83
  Bár eddig a helyszini kivégzés híve voltam most egy kicsit elgondolkoztam hogy talán tényleg nem a megfelelő embert pufantják le. ettől függetlenül a halál büntetésre szavazok.
 • Ron Ragm
  #82
  ehhh...köcsög talán lehetek de szélsőjobbos biztos nem
  1ébként meg a médiumok......azok is minden [email protected]ágot össze tudnak hordani
  és ha nagyon nagy sértésnek vetted akkor bocs
 • CSOCSO
  #81
  miért halna meg ártatlanul akárki???
  nem értem miért kéne midneninek kipusztulnia:)))))))))))))))
  nah tegyük fel a folyoso ami 10 méteres van fémdetektor ez jelez az öröknek hátul a szobában ( nem a bank helyiségben lévőknek)
  hogy fegyver van a bank ban..ilyenkor ök állatul nézik a kamerákat...ha fegyveres rablás van akis ablakok lecsusznak a pénztároknál, igy max tuszokat ejtenek de mivel minden oldalrol vannak gépfegyverek vmeliyk oldalrol tök nyugisan hátba lőhet a gép vkit.. amugy meg van 2 felszolitas 3iknal pedig lő lacafacázás nélkül!! azé ha már tudja a csávó elöre hogy fog löni nem fog szarozni hidd el!! amugy ha sok fegyvert érzékel a fémdetektor akár le is zárulhat a folyosó..presze a folyosón is lehet kamera igy látják hogy milyen fazonok jönek be .. stb.. szal jo lenne az!!
 • Garfield
  #80
  De tudod, CSOCSO, a lényeg az, hogy SENKI SE haljon meg (különösen ne az ártatlan ügyfél, csak mert épp arra téblábolt), nem pedig az, hogy a pénz megmaradjon.

  Igazából a biztonsági intézkedéseken kellene szigorítani, mert állítólag a bankfiókban nem is működött a folyamatos felvételt készítő kamera, vagyis későbbiekben nem volt egyszerűen felvétel a rablókról. Nem furcsa, hogy semmi konkrétum nincs a rablás menetéről, pedig vannak kamerák a bankfiókban?
 • CSOCSO
  #79
  nem értelek...a bent lévöket igy is ugy is kinyirják a pénztárosokat nem mert gyoloűlló üveg vanott megynomják a gombot és lelövik a bank rablókat... mondjuk ha bemennek és fogjot ejtenek akkor kis kamera veszi öket és a hátul ülö emberka akivezérli a gépet lelövi pontos célzással stb.. már irtam hogy a gép nem ösze vissza lövöldözik...
  pl bemész a bankba van 5 pénztáros...
  2 méternél közelebb minden egyes ablaknál 1 ember az ügyfél áll...mig a többiek hátul a vároteremben.. ha bejön 3 ember és mészárol nem lehet mit tenni.. a mai naploban is tök hülyeség vvolt.. akárhova bemegyek neked ugy hogy fejbelövöm neked ugy az ilyen biztonságiakat hoyg észbe sem kaptak... szal ami a naplóban volt az baromság volt...
  szal ha ott öldökölnek akkor legalább ök is halljanak meg...

  szal hátul egy szobában van egy két csávesz akik kurva jo minöségú kamerákkal belátják a termet...
  és ha vki bejön és tuszokat ejtenek akkor k azokat szépen kilövik vagy felszolitják öket hogy tegyék le a fegyvert..és ha em ember hanem gép lenne akor nem lenen olyna hogy ne löjjenek mert megölöd a tuszt ha gép lenne akor ot van a félelem hoyga gép nem szarakodik hanem lő és azé nem lenne tuszejtés!!!!
  Egyszóval ha gép figyelne ránk és nem hülyül meg csak a dolgát teszi akkor biztonságban lennénk!!!!
 • Garfield
  #78
  Gondolom, az ötleted mellé szabadalmaztatod azokat az újfajta golyókat is, melyek kizárólag a pisztolyos bankrablóba csapódik be. Merthogy az ügyfél téblábol erre-arra, amikor berontanak, bankrablást kiáltanak, erre elkezdődik egy fasza kis lövöldözés az ügyféltérben. Az eddigi, "hagyományos" golyók ugyanis nem tudják megkülönböztetni a csúnya bankrablót a kedves ügyféltől és arra mennek, amerre lövik őket.
  A móri rablás is valami olyasmi volt, hogy bementek oszt hent az ügyféltérben. Cseszheted a pénztárost meg a ki tudja még kiket védő golyóálló üvegedet, ha az ügyfeleket közben lemészárolják a kedves bankrablók.

  U.i.: home banking RuLeZ!
 • CSOCSO
  #77
  ezért van az hogy hátula páncél szobában van egy ör aki figyeli hogy kell e löni vagy nem.. amugy aki elörántja a fegyverét és bankrablást kiált.. az nemtom mióta ügyfél:))))))) szal garfield ez hülyeség.. nah lehet mondani az ötletemre a kifogásokat:) megvédem a piciny 5letem:)
 • Garfield
  #76
  Ez mind szép és jó, csak ettől még ugyanúgy lemészárolják a kedves ügyfeleket...
 • CSOCSO
  #75
  Csak most jövök ide be de ezek a zsilip meg hasonlo dolgok egész aranyosak de én arra gondoltam hogy pl ugyanolyan legyenmint az ötödik elemben!! ha fegyvert elöveszik vagy rablás van a csaj csak egyet nyom a lába alatt lévő gombra és (golyoálló üveg van a csaj elött kis lyukkal mint az iylen jegyvásárló helyeken...) és ha eksön van lejön ugyanugy 3-3 gépfegyver az ablak mellett mint az ötödik elemben.. egy felszolitás nem dobja el a fegyvert akkor puff.... ennyi.. nem kell szarrozni...
 • Garfield
  #74
  Kezd érdekes lenni a dolog.

  Ha tényleg nem vett részt Horváth az akcióban az dupla blama a Magyar Királyi Rendőrségnek, mert

  1. Akkor ki a túró követte el a móri mészárlást?
  2. Továbbra sincs mégcsak lövésük sem (bocs, hülye szóvicc), hogy merrefelé van az amúgyis körözött Horváth.
 • Coine
  #73
  na ki is politizál ?
 • Yoghurt
  #72
  Asszem tudom miért haragszol, te biztos egy kis köcsög szélsőjobbos lehetsz, aki tényleg azt hiszi, hogy ez a pufajkás kommunista kormány műve volt.

  (hisz másmiatt nehezen haragudhatsz, hisz' alig írtam valamit...)
 • Yoghurt
  #71
  Ilyen kemény sértést se hallottam még, mert ha magamra venném, még el is szomorodnék, mondjuk nem értem miért haragszol...

  Arra gondoltam, hogy a Médiumok szerint ez a banda (ha nem is állandó tagokkal) már legalább 10 zálogházat kifosztott, és kb 40millás összeget raboltak össze 5 hónap alatt.
  No ezt azért nem lehet olyan egyszerű elköltani, nem ?
  Mégha figyelembe vesszük az állandó bújkálás költségeit, akkor se.
 • Ron Ragm
  #69
  "hogy sorra öli az embereket, hogy fenntartsa luxuskörülményeit"
  Ezt honnan veszed vazz? Használd a külvilágból jövő jelek befogadására azt a 25 gramm szövetet, ami a fejedben van és agynak hívnak!
 • Ron Ragm
  #68
  És azt se felejtsük el, hogy körözték őket, magyarul "Nekem már úgy is mindegy" volt, és pénz kellett nekik a szökésre.
 • Ron Ragm
  #67
  Mi ott voltunk a környéken Zircen...Teljes készültség volt
  Ráadásul csak 1 biztonsági őr volt... Ez olyan sok hogy már túl sok..
 • Blasta
  #66
  Naná!
 • Garfield
  #65
  Inkább verjenek pofán...
 • Blasta
  #64
  Az illegalizálással csak az a baj, hogy akkor meg a bűnözésnek építenek egy új stadiont!
  Persze így kevesebb az esélye annak, hogy egy [email protected] akinek ránéztél egy csehóban a nőjére nem pofánver, hanem mellbelő! Dehát akkor mit lehet tenni??? Nehéz kérdés!
 • Garfield
  #63
  Nyugaton már most szigorítják a fegyverhasználatot, pedig ha nem is civilizáltak, de mindenképp civilizáltabbak nálunk, közép- és kelet-európaiaknál (néha úgy érzem, inkább Észak-Balkán, mint Közép-kelet-Európa). Akkor mi lenne nálunk, ha mindenkinek lenne fegyvere?
 • Yoghurt
  #62
  Ez az emberiség.
  Vk mondta, hogy majd a távoli jövőben ezt a korszakot mint a merényletek korát fogját ismerni.
  Szerintem most nem oly szar a helyzet mint mondjuk a középkorban, vagy a vadnyugaton, ott a 0.001% helyett 30% od volt, hogy erőszakos halált fogsz halni.
  Mostanában gondolkozom azon, hogy a Föld társadalma, vagyis az úgynevezett 'civilizált' része most éli a pubertását. Tele van ellentmondásokkal, meggondolatlan, önellentmondásos és bizonytalan.

  Most mit is mondhatnék olyan [email protected], akik ordítoznak, provokálnak másokat egy Cafeban, aztán nekimennek 6 kigyúrt biztonságiőrnek, vagy olyan seggfej, hogy sorra öli az embereket, hogy fenntartsa luxuskörülményeit
  (télleg hova a fenébe költhették el azok a tuskók azt a sok 10millát, amit eddig raboltak?)
  És vannak olyanok is, akik ideológiai kérdést csinálnak ebből is: 'persze azok a rohadt pufajkás komcsik már most elkezdték...'
  hát ez már no comment

  Érdemes lenne eljátszani a gondolattaél, mi lenne, ha mindenkinél fegyver lenne. De szerintem is sokkal többet szívnánk, mint nyernénk az ügyön.
 • FREAK
  #60
  ezt bóknak veszem :)

  na pá, ma már ne szóljatok hozzám, mert nem leszek itt :)))
 • Dikkma
  #59
  De te egy extra-intelligens ember vagy, MO-n kb. egymillió ilyen van a többi ember hihetetlenül primitív.
 • FREAK
  #58
  simon nem lett volna nagylegény, hanem kussol, és hazamegy


  még ma is élne..........


  "Nem egyszerűbb a fegyverhezjutást szigorítani, mint a fegyverhasználatból adódó problémákat kezelni? "

  Nem, ugyanis lehetetlen. De ha te megoldod, én rád szavazok 2006-ban.
 • Garfield
  #57
  másik tényező, hogy a kés elől a tettes elfuthat, de pár feldühödött járókelő kellemesen utánalőhet az illetőnek

  Pár járókelő meg megpróbál elhajolni a feldühödött járókelő által kilőtt golyók elől...

  jelen helyzetben az van, hogy én, mint átlag polgár, ki vagyok szolgáltatva a város ÖSSZES bűnözőjének, akik tudják, hogy nálam nincs fegyver (na jó, azért tévedhetnek is :), ezért akkor szúrnak/lőnek le, amikor akarnak

  Persze, ez igaz. Csak miért fennék rád a fogukat?Ilyen alapon viszont autóba se ülj, mert bármikor meghalhatsz egy közlekedési balesetben. És akkor még a repülőt nem is említettem, mert itt igazán nagy az esélyed, hogy a balesetet nem éled túl. (Akkor inkább menj autóval. Ott még van esélyed a túlélésre.)

  "Ha mindentől félnénk, amitől csak lehet, semmi okunk nem volna rá, hogy éljünk..." (Seneca)
 • Garfield
  #56
  1. Az ilyen kis csírák, általában nagy looserek az életben, és a fegyver számukra HATALOM, amivel mások nem rendelkeznek. Ha másoknál is lenne fegyver, az számukra pszichésen elveszítené a vonzerejét.

  És ez miben különözik attól, amikor senkinek sincs? Nem egyszerűbb a fegyverhezjutást szigorítani, mint a fegyverhasználatból adódó problémákat kezelni? Ne a gombhoz varrjunk kabátot!

  2. Ha másoknál is lett volna fegyver, jó esetben az első lövés után tesznek az arcába egy golyót, és nem hal meg annyi ember. Talán egy sem, de az BIZTOS, HOGY JÓVAL KEVESEBBEN.

  Hát akkor most játsszuk le gondolatban Simon Tibi agyonverését, csak vipera/bézbólütő helyett mindenki gondoljon pisztolyokra. Szerinted maradt volna élő ember a Café Allure-ben?

  Igaz, hogy nem a fegyver öl, hanem az ember. A buta golyó viszont nem tudja, hova kell becsapódnia, ő csak oda repül, amerre lövik. Ha elugranak előle, akkor ő nem fog a csúnyabácsi után ugrani, hanem a csúnyabácsi mögött álló mukiba fog menni.

  Másrészt pedig inkább küldjenek el a kurva anyámba, horribile dictu kapjak néhány pofont, minthogy belém eresszenek egy golyót, "nézeteltérés" címszó alatt. A törött borda beforr, a tüdőlövés ritkán... Szeretném megérni az átlagéletkoromat legalább.
 • FREAK
  #55
  te most a kocsmai balhékról beszélsz, ahol tök mindegy, kinél mi van


  én viszont átlag civil emberekről beszélek, akiket megkéselnek vagy lelőnek mert nincs náluk fegyver

  másik tényező, hogy a kés elől a tettes elfuthat, de pár feldühödött járókelő kellemesen utánalőhet az illetőnek


  jelen helyzetben az van, hogy én, mint átlag polgár, ki vagyok szolgáltatva a város ÖSSZES bűnözőjének, akik tudják, hogy nálam nincs fegyver (na jó, azért tévedhetnek is :), ezért akkor szúrnak/lőnek le, amikor akarnak

  és kevés rosszabb érzés van a tehetetlenségnél, főleg ha egy tehetetlen tömeg pillantásai kísérik........
 • Dikkma
  #54
  Mindenkinek lehet kése. Mégis rengeteg embert szúrnak le...
  Nem fogok megkéselni vkit, mert tudom, lehet nála kés?
  Tudom a pisztoly más de ez teljesen hülye érvnek hat. 100%, hogy több szívás lenne belőle mint haszon.