645
Melyik a jó winchester?
  • vrob98
    Nem 120GB-os IBM-rol volt szo, hanem a 120GXP sorozatukrol. Nekem bejott, hasit jool.
  • Evil
    az eladassal az a gond hogy loszart nem kapok mar erte.Igy viszont garba bevennek es ujat kapnek vagy uj araba szamolnak be egy nagyobb darabba.
  • Gerry
    Mégegyszer mondom nem éri meg tönkrevágni, inkább add el, szerintem többet kapsz ért, és nincs kockázat...

Egyébként lehet, hogy érdekelne, mert már van egy olyan HDD-m egy 80-as IBM mellett, és nagyon szeretem, mert elég megbízható darab. Mennyit kérnél érte?
  • Gerry
    Nagy hülyeség egy olyat tönkrevágni, de ha megsimogatod a vezérlőt néhány lábánál 12V-tal (mondjuk egy régi rossz AT-s tápegység egyik lecsupaszított sárga kábelével) az tutira megöli, és semmi sem látszik meg rajta... Az ismerősöm a procijait "kezelte" ilyen módszerrel... Nagy mocsokság az egyszer biztos...
  • Evil
    hali.Mivel lehet galyra tenni egy vinyot ,hogy gariba beszamoltassam egy nagyobra?Ugy hallottam mikrob 1-2 masodperc es vege kulserelmi nyomok nelkul.
    Ja az aldozat egy 7200 es 40gb maxtor.
  • F3negyerek
    hát az enyém!
  • bolic
    Hát jól van, az IBM 120 GB 7200 rpm-es nincs vele gond? Olvastam vhol a cikkeken, hogy nem érdemes több órás üzemeltetésre...

Van vkinek az IBM 120 GB 7200 rpm-es winyó??? Van tapasztalata erről???
  • bolic
    Ne írjon a magyar nyelvről se! Ez nem érdekel, a topic nem erről szó...
  • Pheel
    Én nem látom, hogy miben is nyújtja azt a nagy dolgot, ami miatt ez akkora tüzijátékos örömünnep kellene legyen. A sebesség nem egetverő, a kapacitás már nem nagy szám, a SerialATA felesleges jelenleg, az UATA100 meg egyenesen vicces, bár elég mindenre.
  • Borg
    "Mert ebben is bizonytalan vagyok a winyó választásban is... "

És a magyar nyelvben is úgylátom
  • bolic
    Hú de jó! Már régen jelent meg a Seagate Barracuda V!!! :)

Íme a leírása:

ST3120023A Barracuda ATA V 120 GB Ultra ATA/100 7200 RPM 9 ms avg DPC

Model Number: ST3120023A
    Capacity: 120 GB
    Speed: 7200 rpm
    Seek time: 9 ms avg
    Interface: Ultra ATA/100
    Suggested Resale Price*:

7,200 RPM desktop performance
    Improves overall PC performance

350 Gs nonoperating shock
    Protects drive from shock and vibration

2-Mbyte cache buffer
    Improved performance

Ultra ATA/100 interface
    Fastest data transfer rates

3D Defense System
    Industry's most comprehensive drive and data protection system

DiscWizard software
    World's best disc installation software utility

SoftSonic (TM) FDB motor
    Quietest acoustics on any desktop drive

Distinctions
    Best-in-class nonoperating shock for excellent reliability
    Best combination of performance, acoustics and robustness
    <2.4 bels idle acoustics- the industry's best
    Platform based on the highly reliable Barracuda ATA IV disc drive
    3D Defense System for world's best drive and data protection
    SoftSonic (TM) FDB motor on every drive
    World's first desktop storage platform to support native Serial ATA (AS models)

Akkor ti is tudjátok????

Mert ebben is bizonytalan vagyok a winyó választásban is...

Ja és legalább 100 GB kellene, így a 120 GB megér nekem...
  • Leybold
    Pheel!
    Ami az IBM-et illeti, -a név "IBM" valóban
    kihalóban van a HDD gyártásban.
    Az elmúlt hónapban 70%-os részesedéssel megvette a Hitachi a teljes IBM HDD birodalmat
    ( US,JAPAN,THAI,HUN...), mely részesedés 3 éven belül 100%-ra megy fel.
    2003-tól már egyáltalán nem készül "IBM" HDD.
    Az új cég (név még ismeretlen) a piac egyik legnagyobbja lesz a server-mobil-desktop HDD piacon.
  • Pheel
    "Régebben sokan esküdtek a Quantumra vagy az IBM-re, most meg hol van ez a két cég???
    Mindkettő megszünt. R.I.P. (Mármint egyik se gyárt HDD-t többé.)"

Hogy hol vannak? Az IBM most is merevlemezeket gyárt, a Quantum meg eladta a részlegét a Maxtornak és most a Maxtor gyárt Quantum mechanikás vinyókat más felirattal.

Akkora okos vagy! Mi lenne, ha máskor inkább utánaolvasnál, mielőtt ontod itt magadból a marhaságot?
  • Kft.
    vagy megb lehet azt csinálni hogy a rack alá beteszek egy hűtőt ami elszívja a hőt ???
  • Kft.
    én holnap veszek egy maxtor 40Gb-ost de mivel rackbe veszem nem tudom vehetek e 7200-ast nem fog e nagyon melegedni mert azt mondták a boltba hogy kell hozzá egy spec venti a hűtéséhez és hogy a rack hűtése nem elég ezért rackbe csak 5400-ast vehetek de ugye az meg lassabb szoval most akkor szerintetek vehetek rackbe 7200-ast ???
  • Vidam
    skacok engem majd az erdekelne, hogy az ido mulasaval nmelyik tipus/marka valt be, es melyik szart be honapok evek utan?
  • Randal
    És ez melyik driver, meg hol találom meg? mer hogy én hülye vagyok hozzá.
  • Randal
    megvan a vinyó, csak az a gond, hogy kurvára felmelegszik. mi lehet a baja, vagy hogyan lehetne orvosolni?
  • Randal
    Na, megvettem a SEAGATE BARRACUDA ATA IV nevezetű dolgot. 40GB 720rpm. nem igazán venni észre a különbséget egy 5400-es és egy 7200-es között.
  • Borg
    Barracuda IVből csak 7200as van, a IIIat nem ismerem..
  • Randal
    A Seagate Barracuda ATA III. 40 GB / 7200 rpm vinyónak a model száma: ST340823A. erről mit tudtok? a Depoban 7200rpm-esnek van írva, de ha az infóját nézem akkor csak 5400rpm. elírás lehet?
  • Randal
    na, jöv héten veszek vinyót, csak azt nrm tom, hogx Maxtor legyen-é vagy seagate Barracuda 3.
  • Borg
    A huvos azért tulzas kicsit:)
  • iXBT
    Jelenleg messze a legjobb Ide vinyo, halk, huvos, es megbizhato.
  • Randal
    na! mi van itt, senki se tud új dolgot mondani?
  • Mas-Thief
    Köszönöm Lammer!
  • Randal
    Seagate Barracuda ATA III.
    40 GB / 7200 rpm
    Erről mit tudtok mondani?
  • Randal
    Ebből a Barracuda IV-ből van 40Gb-os?
    Má csak 20 rugó kéne a sulitól oszt lenne még egy 40GB-os vinyóm.
  • Pheel
    Jaja! LowCostTech megesz :))))))
  • Borg
    Ilyen benchmarkokat amivel a hardver oldalak is tesztelnek honnan lehet letölteni?
  • Borg
    Jóvanna, én az adott kategóriát emlitettem, tudom hogy a régiek pl 3600, a scsi az meg 10000 és 15000 is van:)
  • Pheel
    Elárulom, hogy vannak 10000 rpm-es és még annál is nagyobb fordulátszámú merevlemezek is. Mérni tényleg nem nagyon szokás.
  • Borg
    2 féle winyo van, 7200 vagy 5400.

De ezt nem méri semmi, max a tipusból tudod meghatározni. Illetve a winyodra jellemző elérési idöt ha tudod, azt kivonod egy tesztprogram által mértből, ha ez 4ms-körül van akkor 7200as:) de bonyolithatom tovább is neked, a lényeg: nem:)
  • Mas-Thief
    Nem tudtok véletlenül egy progit, ami Winchester sebességet mér? (a fordulatszámra gondolok)
  • TheZsenyka
    Egy 20GB HDD elméletileg ugye hallás után 20.480.000 KByte lenne... valójában csak 20.000.000 KByte. A veszteség 20GB-nál csaknem 0.5 GB, ugyebár 1 MB-onként 24KByte. Egy 160GB HDD-nél ez ugye 4GB "veszteség". Arghh... Egy TeraByte-nál már 25GB-ot "veszítünk"... Arghhh... Ez egyébként ugyanaz a történet, mint amikor egy cucc ára nem 100Ft hanem 99Ft csak pont meg van fordítva az analógia. Arghh...
  • M.A.D.
    Na. az én gondom egy quantum fireball lct15 20GB-os vinyó. Felpörög...azt kattan kettőt és kész. elektronikahiba? Setup nem érzékeli.
  • Borg
    Na, zsir uj Seagate BarracudaIV, ATA100, 7200, 80GB (2 tányéros, fluid bearing).

Bekapcsolom a gépet, erre tényleg az elsö dolgom az volt, h a fülem rányomtam, megy-e?mint ahogy a tesztek irják:)
    Iszonyat halk, se idle, se seek hangja NINCS!
    Pedig a GXP75ös IBM DeskStarom is halknak számit(ott, amig deathstar nem lett belöle), de ez felülmul mindent.

Sebességéről annyit, hogy a 75GXP max sebességen gyorsabb mint a seagate egy kicsivel, de a seagate minimum teljesitménye a média végén is jóval meghaladja a GXP-ét, sokkal kiegyensúlyozottabb.
    Tesztek szerint nagyobb az elérési ideje, de persze ezt észrevenni ugysem lehet sehol, 1-2ms ...

Az egyetlen ami nem tetszik, hogy csak 77GB használható ki, egy 80as winyon. Dehát ez van, ha MB-ban számoljuk még OK is.. csakhát a névleges méret sem MB-ban van:)

1év garanciával kiskerben vettem 30+áfa volt (persze áfa nélkül)
    Egyik helyen 14%ot akartak rátenni hogy 3 év garos legyen, másik helyen 40+áfáért akarták adni, ugy hogy 3 éves, a 3. helyen meg nem is akartak 3 évvel adni, SEMMILYEN WINYOT. Per speciel a WD és a Seagate érdekelt, és ezekre is 3évet vállal a gyártó.. szal magyar nagykerek kapják be. Bezzeg anno az IBMet alapbol 3al adták, ma már azt se.

De ugy allinwonder meg vagyok elégedve ezzel a HDDvel, csak ajánlani tudom.
    1 kérdés maradt, mi a faszt kezdek 80GB hellyel?:))
  • Zozo76
    "Melyik a jó winchester?"

Amelyik mukodik!

:)
  • Randal
    mobil? ugyan má! elég egy wreck:))) ha erre gondolsz akkor bocs.:)
  • Borg
    csütörtökön jön a Barracuda IV 80GB-osom, 30+fáért!