653
Divine Divinity demo
  • Mike
    eh, nem kell semmi más, csak 3 acélskorpió :)
  • Mike
    pakoljátok mindig odébb a dobozokat, bálákat, érdemes
  • Mike
    a katakombájba, rudak húzotasásval lehet lejutni (lever)

Árnyvadász, amelyik ajtó be van most zárva, később ki fgod tudni nyitni, de akkor már nem lesz érdekes

teleportkővel meg a következőt kell csinálni, nálad van A, drop and use, ugrasz B-be, ahol ugye be vagy zárva + halom csonti, inventory kinyit, teleportkő behúz, teleport use, máris van 2 köved, kint a vagy aszarból

és ezekre a funkciókra akár funkcióbuillenytűt is lehet társítani
  • ollie
    aha és mivel gyaktad le őt (a 28. szintű varázslóm csak úgy tudta, hogy elcsaltam egy csomó tápos katonához, akik körülvették, én meg le tudtam így szép lassan nyilazni)?
  • ollie
    nekem minden socketes, de még nem tömködtem be mindegyiket charmmal, mert a legtöbb charm amit találtam csak gyenge. szerencsére rájöttem, hoyg vannak kereskedők, akiktől lehet venni jó charmokat is, bár eléggé drágák a drágák...
    egyébként csak íjat használok (max sebzés 150 körül, de nem socketes sajna), ill. varázslatokat (sok csonti idézést, bár nem nagyon erősek, de öt db már leköti az ellent egy ideig, amíg lenyilazom vagy megégetem őket).
    ti mennyi pénzt adtatok a kútnak, ahol lehet kívánni valamit?
  • Árnyvadász
    Nem, egyenlőre...

Amúgy a térkép legalján Aleroth-ból kivezető uton van egy troll barlang. Oda is csak később mentem vissza, mert ott aztán: HALÁL van a javából! De mikor megvolt a Skorpiós csapdám, már gyerekjáték volt az egész. Egészen pofás kis cuccokat lehetett ott összeszedni, meg egy halom pénzt is.

Tényleg nektek milyen fegyvereitek vannak?
    Én már jóideje használom, azt a kardot, ami 4 socketes, életet lop, letaglóz és egész jó a sebzése is... Valami Priestes a neve... Ijaim is ott vannak a szeren. Egyik pl. 36-140-ig sebez és még plusszokat is ad. De már szinte minden cuccom charmos... Az a poén, hogy lvl22-es szintig páncélom az nem volt :D De már találtam abból is egy 2 socketeset és azóta jól is nézek ki:)
  • Amiga
    Oh, nekem ez volt az első teljesített küldetésem. :-DDD
  • ollie
    amúgy Shripo-t megtaláltátok? mert én igen és igen csak megizzadtam tőle...
  • ollie
    "A gyógyítós küldetésen egyébként még én sem vagyok túl!"

eh, nekem ez volt az első teljesített küldetésem :D
  • Amiga
    Ez mindig is egy méltatlanul mellőzött játék volt idehaza.

Teleport követ persze nem lehet mindenen átdobni, de érdemes próbálgatni, pl. én így jutottam be a legalsó térkép bal alsó sarkában lévő ork bázisra (Burial Ground-tól nyugatra). Van egy képzettség is, amivel az ellenfél mellé lehet teleportálni, így meg falak tetejére lehet feljutni, onnét a lejutás olykor szintén csak teleportkő ledobásával lehetséges.

A gyógyítós küldetésen egyébként még én sem vagyok túl!
  • ollie
    mert ez egy jó játék :)
  • ollie
    aha lehet, de én nem így szerztem meg másik teleportkövet. mikor meglett az első egyszer sem használtam. egyszer csak találtam egy másik kugyanilyen követ is (gondolom ugyanott ahol te, csak én gyalogm entem el oda) és csak az után kezdett el foglalkoztatni, hogy mi is ez valójában
  • M.A.D.
    Hogy felfutott ez a topic? :))
  • Árnyvadász
    Amikor megszerzed az egyik teleportkövet és ledobod, majd ráklikkelsz, akkor egy katakombába kerülsz, ahol a másik teleport kő van. Csontvázharcosok és íjászok várnak nagy szeretettel ott, de egy zárt ajtó miatt nem lehet tovább kolbászolni, így vissza kell teleportálni vagy a másik kőhöz vagy van közvetlenül az ajtó mellett egy teleportocska, amibe ha belemész akkor a kút alatti barlangrendszerbe teleportálosz. Ahonnan a mágus házába is belehet menni. Biztos emlékszel rá.
  • Árnyvadász
    Újra itt...:) Tegnap este már csak arra volt időm, hogy felvegyem a teleport követ, de ez legalább megvan. Ma már tuti fix, hogy jöhet az Axe-s rész és a labirintus kikutatása.

Bár a katakombás résznél a zárt ajtó miatt nem tudtam továbbjutni. És a teleportkövet sem engedte átdobni... Addig viszont nem megyek el Alerothból amíg meg nem lesz az ott adott összes küldi. A lizard annyira aranyos... Ssss......:DDD
  • ollie
    amúgy tegnap este 3x kilépett a desktopra a rohadék. lehet, tápot kéne cserélnem?
  • ollie
    milyen katakombákra gondolsz?
  • ollie
    ja ja, ne gyere fel a temetőnél, hanem bolyongj tovább, mert lehet még lefele menni rendesen.
  • Sanca
    Hi! Nincs meg vkinek ISO-ban a game?:)
  • Mike
    az axe is később lesz meg

ahol felmentél, ott lent tovább is lehet menni
  • Mike
    katakombákban még nem jártál? príma kis hely, hasonlít a Diablóra. az egészet járd be
  • Mike
    vagy kinyitod az inventory-t és oda behúzod

igy lehet pl. pakolgatni kényelmesen a ládákba is
  • Mike
    én beköltöztem a kovács házába (mert ő ugye meghalt, odahordtam rengeteg ládát, és ott tartottam a cuccaimat

jó trükk, hogyha nem tudsz jelenleg egy ládát kinyitni, attól még nem kell otthagyni, szépen vidd haza, aztán majd kinyitod később
  • Árnyvadász
    Pedig ott voltam és végigjártam az egészet... Viszont egy gyógyító kútnál, ahova egy lizzard is jár, ott kaptam két heal gem-et... Ma este nekiülök, és megnézem mégegyszer a dolgot... Pedig megnéztem vagy 3-szor is...:( Most mennem kell, majd holnap folyt. újabb élményekkel:)
  • Árnyvadász
    Plussz az Orkok által kért Axe is fura... Én bejártam az egész labirintust, ott is voltam, ahova 3 magic orbot kell ledobni és így átjutottam ahhoz a teremhez ahol van egy feljáró. Azt hittem ezzel a gond le van tudva, de erre a temetőbe jutottam ki. Érdekes. Bár ma visszamegyek az orkokhoz hátha mondanak valamit, ami elöbbre visz. Ettől függetlenül rendkivűl jó a játék.
  • ollie
    a start településen van egy küt, a körül hajólemléxem 3 szobor. azokat elforgatod és kinyílik a kút (vagy lehet hogy az is egy szobor?). ott lemehetsz egy hatalmas dungeonrendszerbe. na ha azt végignyomod, akkor a végén lesz a megoldás a gyógyításra...
  • Árnyvadász
    Igen azt már néztem. Drop, Use, Drop and Use...
    Csak az volt a bajom, hogy azt a teleport követ ami a katakombába van nem tudtam felvenni. Mert ha ráklikkeltem, akkor egyből a teleport funkciója érvényesült. De ahogy írtad, hogy folyamatosan kell tartani az egérgombot így már ok lesz. Ezért filóztam a USE-on is, hátha azzal lehet felvenni, de hát az nem okés, csak ilyenkor az ember már mindenre gondol. Magyarul túlbonyolítja az egyszerűt is:)

Meg a többi tárgyat mindig sima klikkel vettem fel, ezekszerint akkor azokat is lehet húzni és úgy beejteni a megfelelő ikonhoz. Nem rossz.

Nemrég írtad, hogy kiakadtál a játékra mert nem mindig egyértelmű, hogy egy kapott küldetést mennyi időn belül lehet ésszerűen megcsinálni. Na ezzel én is így vagyok, mert a játék legeljén az őrült varázsló meggyógyítása azóta sem sikerült... Bár olyat is hallottam, hogy az Alerothban lévő szereplők nagyon fontosak a végjáték szempontjából, így érthetőnek tűnik, ha a mágust csak később lehet meggyógyítani.. De ha nem így van, akkor szoptam egy jót:) Mert marhára érdekelne mi van ott a katakombában a zárt ajtón túl.. A mágus egy démonra utal, de nem mondja pontosan mi vár rám, csak utal rá...
  • ollie
    a varázslat ikonoknál majd meglátod, hogy lesznek ikonok a teleport kövek használatának megkönnyítéséhez. csak persze ehhez egy kőnek nálad kell lennie.
  • Árnyvadász
    Köszi!!! Ma este már veszem is fel a katakombában lévőt...
  • ollie
    egyébként úgy működik, hogy ha az egyik követ használod, akkor oda teleportálódsz, ahol a másik van. na most ha mindkettő nálad van, akkor ugye nincs értelme használni őket. ezért vagy azt tudod csinálni, hogy az egyiket pl ott hagyod egy biztonságos alvóhelynél, és a másikkal rendszeresen odateleportálsz aludni ha szükséged van rá (ilyenkor ne felejtsd el, hogy az eredeti helyszínen kéne hagyni a másik követ, különben gyalogolhatsz vissza), vagy pedig úgy, hogy mindkettő nálad van, és amikor pl akadályok előtt vagy, csak átdobod a túloldalra az egyiket, és odateleportálsz, stb.
  • ollie
    úgy tudod felvenni (mint sok más tárgyat is), hogy rákattintasz, de nem engeded el, hanem elhúzod az alul található interface fölé és ott elengeded. na akkor automatikusan belekerül az inventorydba
  • Árnyvadász
    Még egy kérdésem lenne... Pont ezzel a teleport kővel kapcsolatban.

A játék legelején Aleroth-ban, találtam egy teleport követ. Ledobtam a földre, majd rákattintottam és bejutottam egy Dungeonba- De az ottani ajtót nem lehet kinyitni, mert a túloldalon van a kapcsoló. Ezekszerint ha átdobom oda a követ, akkor áttudok menni oda is? És ezt a teleportkövet fel lehet szedni? Mert amikor próbáltam, még teljesen csirke voltam a játékhoz, azóta meg nem foglalkoztam vele és egyenlőre nem tudtam felvenni a földről. Gondolom a teleport stone USE-al fel lehet venni. Legalábbis nagyon remélem.
  • Amiga
    Hát szerezd vissza! :-)
  • ollie
    egyszer töltés után valami bug miatt olyan helyen jelentem meg (a csatornában), ahova nem lehet menni, és így már nem is tudtam mozogni sem. előszőr kétségbe estem, majd rájöttem, hogy csak arrább kell dobnom az egyik háromszöget (szerencsére mindkettő nálam volt).
  • ollie
    ezt minek akarod tudni? ;D
  • ollie
    nahát, mik vannak... csak kár, hogy csak egy piramisom van mert egy gnóm elszedte a másikat.
  • Amiga
    És ugye azt is tudod, hogy ha egy teleport piramist átdobsz valaminek a túlfelére, akkor anélkül is oda tudsz teleportálni, hogy a másik teleportkövet ledobnád? :-)
  • Amiga
    Hogyan...?
  • ollie
    hehe, tudok egy másik módszert arra, hogyan nyissam ki az ajtót a vámpírhoz. a telekinézissel lehet karokat is meghúzni...
  • ollie
    hú de durva...
    most olvastam hogyan lehet gyakorlatilag bármennyi enchantot beletenni bármelyik tárgyba, melyen van slot, legyen akár csak egy.