Divine Divinity

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amiga
Nem fejlesztetted... akkor meg mit sír a stád, hogy: "nem tudok zárt ajtókat nyitni és ha nem találok meg egy kulcsot viszonylag könnyen, akkor hagyom az egáészet a fenébe, mert a francnak van kedve órákat keresgélni csak egy kulcs után és persze az említett börtön tele van zárt ajtókkal"?!

Most a te lamerséged miatt menjen a játék a francba? Mit vársz egy börtönben? Inasok nyissák elõtted az ajtókat?... Nem fejleszteni a lockpickre... veterán rpg-s vagy, tudhatnád, hogy a lockpick az egyik legfontosabb dolog a szerepjátékokban...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
nem vagyok a Jézusod!

Amúgy meg nem mondtál semmi újat, csak éppen én nem fejlesztettem a lockpicket egy grammot sem. Csak azért kérdeztem rá a kulcsra, mert hátha veszel másmilyet is mint a lockpick, ki tudja?

Amiga
Jézusom, oLLie!!!

Amikor szintet lépsz, választhatsz egy képzettséget, amit tápolni akarsz. Nos, a Survivor képzettségek között van egy olyan, hogy lockpick. Ezek után egy bezárt ládánál/ajtónál kiválasztod a képzettséget, jobb klikk, majd balklikk az ajtóra... Fogy egy kis mana meg eltûnik egy álkulcs az inventorydból...

Ez új...?

ollie
gondolom nálad a kulcs a lockpick, nemde? amúgy nálam is van egy zsák, csak persze nem tudom használni õket.

Amiga
Meg.

Egyébként én harcossal indulok, és a lockpicket felvittem maxra. Van nálam egy zsák kulcs is, minden kereskedõtõl megveszem. Nagyon kevés ajtó van, ami nem nyílik meg elõttem...

ollie
Te megölted a vámpírt?

Amiga
Szépen odaballagsz, lemész, kinyitod az ajtókat és megölöd a vámpírt. Muháháhá.

ollie
na valaki tud mondani valami okosat a vámpíros kérdésemre?

Amiga
A'la Diablo... ha a megoldás nincs egy 5 méteres sugarú körben, akkor suxx. Vegyél akkor konzolt.

Amiga
Hát erre mondják, hogy:

CSIRKE VAGY!

Shaman
Akkó ne jácc ezzel a gaméval:-))

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

ollie
szia. megegyeztünk, ötezer + egy 9100-as, havonként egy éven keresztûl... ;D

ollie
na van egy rohadt idegesíatõ dolog ebben a játékban, ami nem tetszik (de nagyon nem). soxor úgy ad vaklamilyen feladatot (amibõl persze kismillió van), hogy nem ad semmilyen pontosabb infot. Így nem lehet tudni, hogy a megoldást a közelben keressem, vagy pedig lehet, hogy csak 10-20 óra játékidõ után bukkanok rá. Pl: a temetõben van egy templom amiben egy ex-király szellem van. Na most semmui info nincs merre induljak, sem arról, hogy ez egy hosszabb távú quest vagy pedig hamar meg lehet találni a megholdást. SUX! elegem van már az ilyen típusú feladatokból. az embernek fogalma sincs hogy mit csináljon, bolyongjon órákat a környéken, vagy csak felejtse el egyenlõre a feladatot, mert úgy is csak 30 óra múlva fog találkozni a megoldással. és az a baj, hogy millió ilyen feladat van. Akár megemlíthetnám a börtönben talált kardot is (mely egy kis versikével található, miszerint 3 van, de csak egy marad álá highlander), mellyel megint csak sux, mert mivel mágével vagyok, nem tudok zárt ajtókat nyitni és ha nem találok meg egy kulcsot viszonylag könnyen, akkor hagyom az egáészet a fenébe, mert a francnak van kedve órákat keresgélni csak egy kulcs után és persze az említett börtön tele van zárt ajtókkal. na szóval tököm, tele van ezzel. a diabloban legalább minden küldetés-t meg lehetett oldani, de említhetném itt a baldur's gate-eket is, ahol mindig volt valami utalás arra, hoyg legalább merre keressem a megoldást, és így nem kellett minden kis semmitérõ feladattal napokat szenvedni.

egyébként mi van a fõ térkép jobb felsõ sarkában levõ barlangban található vámpírral? hogy férek hozzá? (nincs kedvem e miatt is órákat szívni)

Amiga
Ok, akkor adok a 9600pro-dért 5 ezret meg az én kártyámat, a többiért meg együtt 5 ezret.

Este hozzad. ;-D

ollie
nekem a gépem ezt már most tudja ;DDD

Mike
ja és generáljon a játékból vituális képet a virtuális játszószobádban (lásd Mátrix, vagy Stratrek holoszoba)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
vacak

akkor legyél megelégedve, amikor azt modod: -Komjuter futtasd a Divájndivinitit 100 taszkon egyszerre 1000x-res sebességgel, közben meg keressen prímszámokat a 10 az egymilliárd hatványa felett

ollie
ok, lecserélem a p4 2.4-et egy p4 3.2-re, teszek bele a fél giga ramhoz még 1 gigát és a 9600pro helyett meg egy 9800pro-t. Megfelel? ;D ja és az sb live-et is lecserélem egy audigy 2 platinumra csak a rend kedvéért...

ollie
ok, lecserélem a p4 2.4-et egy p4 3.2-re, teszek bele a fél giga ramhoz még 1 gigát és a 9600pro helyett meg egy 9800pro-t. Megfelel? ;D ja és az sb live-et is lecserélem egy audigy 2 platinumra csak a rend kedvéért...

ollie
hoppá, akkor én is kiprószálom. tegnap feltettem a dx9b-t de eszembe sem jutott kipróbálni a d3d módot. kewl info!

na. felraktam a dx9b-t, ami most jött ki. detonator 44.90 van fent, test, és bekapcsolja d3d-be az alpha-t is. na, márcsak játszani kéne.😊

Amiga
Hja, mért nem szerzel egy erõsebb gépet? 😉

ollie
na, tegnap elõszõr elõfordult, hogy nekem is kilépett szó nélkül a desktopra. sux.

az érdekes az, hogy nekem d3d-be menne alapból, csak azt az alpha micsodát nem kapcsolja be...és van úgy, hogy pl 1-1.5 óráig is megy, és semmi probléma.
máskor meg....

ollie
aahhh, király!!!
jobban mondva volt király...

Amiga
Janust lesz alkalmad kinyírni, ne félj. :-)

ollie
hát pedig szemet szemét... ;D

Mike
nem szemét

majd megtudod miért nem

ollie
nem lehet valahogy kinyírni a szemetet? ;D

Mike
nem tudsz mit csinálni, mindeképpen kizárnak

a kis gnóm meg majd visszaadja a piramist a küldöttek csarnokánál (van 6 küldött vagy mi, azt hiszem, vagy 7?)

ollie
ez ok, de már amúgy is benn vagyok, nem ez a probléma. miután kizárnak meg már nem mehetek vissza, mert egy rohadt kis gnóm ellopta az egyik piramist.

ollie
Kiprószálhatod 16 bit-en is, lehet hogy az nvidia-t jobban bírja 16 biten.
Nekem winxp sp1, dx9, club3d R9600pro, catralyst 3.6, 512 DDR, sb live 5.1 van és azon kívûl, hogy csak software módban hajlandó menni a video nincs soha semmi probléma. (alapból nem enged sem d3d, sem opengl módokat, már a tesztnél kifagy). azért próbáld meg software módban is, meg 16 biten is.

Mike
amikor még nem mehetsz be a kastélyba, akkor is be tudsz jutni úgy, hogy az ajtóban állva bedobod az egyik teleport piramist

Mike
Gothic 2

😊) én a 32 bitre gyanakodtam. na, mind1.
amúgy winxp sp1 (2002), dx9, inno3d gef3ti200 128mb, detonator 44.73, 768 ddr ram, inno3d 5.1 audio.

ollie
ki az a "nev"? ;D

na egyébként engem soha nem vágott még ki. de ez lehet memcsi, videokártya, vagy akár hangkártya probléma is.
Próbáld meg kikapcsolni a hw módokat (video és audio is sw mód) és úgy nézd meg.

nálatok nev vágdos ki desktopra néha? mindig.

ollie
Hello
Na végre rászántam magam, hogy bemenjek a kastélyba. Na az a kis mitugrász Janus halálra idegesített, ha lehetett volna tutira elvágom a torkát. Kérdés: meg lehet e azt oldani, hogy lemenje a cellars-ba, vagy felejtsem el az egészet. A sokadik játékmaci megtalálása után jön egy olyan jelenet, amikor a végén néhány ork megtámadja Janust, majd engem kitesznek a várból. El lehet e ezt kerülni, vagy fogadjam el úgy ahogy van? Kicsit durva az a 15 pont reputáció csökkenés is, bár igaz hoyg ez effektíve csak 5, mert úgye a kastélyba való beklépéskor ad rögötn 10-et.
Emléxem, hogy egszer valahogy kintrol bekerültem a kastélyba valami földalatti úton, de már nem emléxem hogyan.

Szóval?

Amiga
Tegnap megcsináltam a küldetést Boratus házával kapcsolatban, sikerült visszaváltoztatni a tehenet. Aztán összehoztam egy vaddisznó-párt is. Most kissé tanácstalan vagyok, mit is csinálok.

Kijött egy rohadt bug is, az automata térkép elfelejti, amit addig felderítettem a kezdõ helyszínen. Szerencsére a fontosabb helyeket jelzõ zászlók megmaradtak, de bosszantó így is.

ollie
CSupasz kézzel? ;D

Király a 3300-as amit tegnap vettem. Van benne egy 64M-es Multimedia Card, de lehet nagyobbat is beletenni.

Amiga
Na, játszottam egy kicsit.

A harcoslányom 36. szintû. Ütésenként közel kétszázat sebez és a Sárkányvértezet fele már rajta van...

ollie
Télleg az Evade Trap a csapdák elkerülésére van, nemde?

JAJ! Nem az Evade Trap-ot, hanem a DEADLY GIFT-et kell megtanulni!!!! Elnézést.... Ekkorát régen nem bakiztam... Bár ahogy nézem nincs nagy jelentõsége😊
Amiga
Hát végül is a 3d csak a varázslat effektekre volt hatással... De remélem menni fog.

Tegnap este Tiberian Sunoztam egy kicsit, meg Gunmanoztam is. Jó volt. A kártyát feltettem High Qualityba és mindent a lehetõ legmagasabbra állítottam. Gunmannál is sokat javított a képminõségen, és eltûnt az átmenet, ami látszott, mikor élesítette a texturát (kb. 10 méterrel a karakter elõtt).

ollie
Akkor lehet, hogy csak az XP szórakozik. De a legújabb patch van fent. Mindenesetre ha elõferdül, ne ess kétségbe, csináld azt amit írtam.

Amiga
Legújabb peccsel is???

Radeon 7000-rel minden rendben volt.

ollie
Ja Divine Divinity configjában csak a software módot kapcsold be, mert csak úgy fog mûködni nálad (se opengl, d3d, stb...).
Egyébként még a 9600-on is csak így müxik, valamiért nem szereti a radeon kártyákat. Bár lehet, hoyg ez csak XP-n van így. Ha "lefagy" a tesztnél configban, akkor lõdd ki a configot és configuráld be software módra.

ollie
Soha nem veszem meg a Simset! ;D

ollie
Amiga, olyan elkeserítõ, hogy tele vagyok játékokkal...
Most mivel játszam?
Morrowind v. Baldur's Gate 2 v. Icewind Dale 2 v. Divine Divinity v. Neverwinter Nights v. Frozen Throne v. Wizardry 8... és még sok más.
Rohadt egy dillema!
;D

Amiga
Na, holnap én is leadom, milyen karival nyomulok! :-) (Csak elõbb fel kell installálni a játékot).