92
Cicák, macskák, aranyos kis joszágok, büdös kis dögök :)
  • Kandurex
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1056755256
  • ekgmszinkopa

2-3 hetes korától kezdve kell. Az adagolás sűrűsége, pedig függ attól is, hogy a cica már beteg, vagy csak megelőzésről van szó.

De itt találtam egy remek leírást egy állatorvostól (legalábbis az aláírásban az van): http://macska.mancsok.hu/parazita.htm
  • kutakita
    Egyébként akkor is 3 havonta kell adagolni,amikor még a cica kicsi(1 éves sincs)?
  • ekgmszinkopa
    belabacsi20:
    Itt találsz egy táblázatot: http://allatdoki.mindenkilapja.hu/?m=1890788
    Oltások nincsenek benne, de többféle tabletta, és spot-on is van.
    Ahogy most így végig futottam a spot-on-ok közül a Profender a legolcsóbb, és az 3 hónapig tart.
    A tabletták valamivel olcsóbbak, de azokat valahogy be is kell adagolni :D
  • belabacsi20
    És árban mi éri meg jobban védőoltás,tabletta, vagy ez a csepegtetős megoldás?
  • Kasabian
    Többféle termék is van, több gyártó készít cseppentős féregtelenítőt. Én személy szerint a Profendert használom. Ezt adta a dokink és ez be is vált, azóta nincs szenvedés a tablettával sem.
  • Subeszdubesz
    Na igen az nem egy egyszerű dolog.
  • kutakita
    Az biztos,hogy sokkal jobb megkönnyítené a dolgomat.Mert már belefáradtam a sok csatázásba a cicámmal.
  • belabacsi20
    Nem tudom írtad e már, de mi ennek a terméknek a neve , mert nem igazán hallottam róla , ha tényleg ilyen egyszerű használni és hatásos is akkor muszáj lesz váltanom..
  • Subeszdubesz

Ezt a cseppentőset még nem hallottam.
    Eddig tablettákat javasoltak. Ez is ugyanúgy hat attól még, hogy a szőrtüszőkön keresztül szívódik fel?
  • kutakita
    Ez azért sokkal barátságosabb lehet,mint a tabletta.Egyébként mi ennek a terméknek a neve?
  • Kasabian
    A szőrüszőkön keresztül szívódik fel a hatóanyag és azért kell a nyakára cseppenteni, mert ott van a legkevesebb esély arra, hogy lenyalja.
  • kutakita
    Csepp,ilyenről még nem hallottam.Érdekes,hogy pont a nyakára kell cseppenteni.Nemértema működését..Ha a nyakára csöppentjük,hogy használ a férgek ellen?
  • Subeszdubesz
    És azt hogy? Gondolom olyan helyre, ahol nem tudja lenyalni.
    És felszívja a bőre?
  • Kasabian
    Az a baj, hogy ha csipesszel kiszeded, fent áll a veszély, hogy beleköpi vagy hányja a mérget, mielőtt kiszednéd és akkor hiába szeded ki. Zotja! Ezentúl érdemes lenne valamilyen cseppet használnod, amit elég 3-4 havonta a cica nyakára cseppenteni, és megvédi a kullancsoktól, bolháktól stb. Subeszdubesz! van olyan csepp ami a férgekre és külső élősködőkre egyaránt jó!
  • Subeszdubesz

És mi a helyzet a férgekkel? Arra is van tanácsod?
  • madmanic
    képek a galériámban
  • madmanic
    Sziasztok!

5 db aranyos kiscica gazdit keres Zalaegerszeg környékén! ( ingyen természetesen )

Családi házban vannak, szobatiszták, nagyon barátságosak.

Pöttyös, foltos, csíkos, kockás, szal mindenféle színben..

Ha valaki befogadná őket, privizzen rám!

Képeket tudok küldeni.
  • Nyikk
    Szia!Mindenképp el kell távolítani őket,bár egy pár nap után ha teleszívja magát leesik magától a kullancs,de kitudja nem lesz e baja a cicának..én csipesszel szoktam kiszedni,a fejénél fogom meg(nehogy bennt maradjon)és egy kicsit megtekerem,igy könnyen kijön...ha nincs csipesz papírral szoktam ugyanigy...utána kézmosás!!!ajánlom a bolhaírtó nyakörvet,kullancsos is van...
  • zotja
    sziasztok: a macskámnak a nyakán ma 3 kullancsot találtam. mit tegyeK? :S
  • Fehér Puma
    és arról ,hogy tudok megbizonyosodni ,hogy nem vmi olcsóbb fajta izombénítóval akadályozzák meg ,hogy a macska ne ficánkoljon műtét alatt? mondjuk altataó helyet? én már adattam egyszer egy ilyen injekciót a macskámnak amikor kiszabadult a kertbe és az összes bogáncs bele ragatt, s csak így tudtam belőle kivagdosni . s akkor az volt a tapasztalatom ,hogy a macskának csak az izmai bénultak le. Utánna még bánult volt 1 napig. S ezt a tézist ámasztja alá az is ,hogy a macskának mindvégig nyitva volt a szeme ( egy krémet kentek bele , nehogy kiszáradjon). és egy alvómacskának nincs kinyitva a szeme, csak egy olyannak akinek lebénült a szemmozgató izma.
  • a_n_d_r_e_w
    nem altatózták vissza az orvos addigra már sehol sem volt.
    a tegnapi 3700 Ft volt, várakozással együtt fél óra
    mit foglal magába: felnyitják, kiszedik, visszvarják vagy egyszerűen csomózzák
  • Fehér Puma
    jézusom. és utánna mitörtént a cicával? visszaaltatózták? Egyébként egy ilyen műtét mennyibe kerül? Mennyi ideig tart,és mit foglal magába pontosan? Tehát hogyan megy végbe?
  • a_n_d_r_e_w
    Ivartalanítani mindenféleképpen, a kandúrok nehezen kezelhetök, idövel még büdösek is lesznek (jelölnek mindent amit tudnak), lefogyva, sebekkel teli járnak haza, a nöstények meg állandóan nyivákolnak, és kölyköket szülnek.

az én tapasztalataim:
    Ha jó az orvos akkor, egyáltalán nem viseli meg az ivartalanítás a kandúrokat (4 éve egy elég rossz orvoshoz vittük, kevés altatót kapott, 10 perc múlva ébren volt, nagyon szenvedett szegény, tegnap vittük a legifjabbat, immár jobb orvoshoz, egész nap kába volt az altatótól, de úgy néz ki nem viselte meg a dolog, ma pont úgy viselkedik, mint két napja, láthatóan jól érzi magát)
    Nöstényeknél más, öket ugye konkrétan mütik, az nehezebben gyógyul és fáj jó ideig.

Nöstény macsekok önállóbbak még a mütét után is, felnött macskaként fognak viselkedni, kandúrok, ha még fiatalon (1 éves koruk elött), akkor ragaszkodóbbak lesznek, gyakorlatilag kölykök maradnak.
  • Fehér Puma
    Sziasztok. Bocsi ha ez a kérdés már válaszra talált a fórumban de nincs időm visszaolvasni. Venni fogok egy perzsa cicát, amit ivartalanítani szeretnék, de félek ettől a dolgotól. Félelmeim a következők: 1,a műtét alatt nem altatót adnak a cicának hanem izombénitót, 2, nagyon megfogja viselni a műtét 3, vmi komplikáció lép fel, 4, az orvosok nem lesznek elég odafigyelőek, és szaktudottak.
    Másrészt szeretném emgkérdezni tőletek ,hogy sztetek ha mindenképp ivartalanítani akarok, akkor fiú vagy lny ciciát vegyek. Melyik viselki jobban? Válaszotokat előlre is köszönöm:) nagy segítség lenne

• noral
    Hello! Segítsetek, hogyan tudnám elkergetni az egyik utcalakó büdös rohadt pszichopata macskáját tőlünk? Átjön, megveri a macskáimat és megeszi a kajájukat, a csúzli hasztalan. A macskáim félnek, reggelre a kicsi 3 hónapos el is tűnt, éjjel valami nagy bunyót hallottam le merem fogadni hogy az a nyamvadt csinálta de ha nem kerül elő a kismacsek hozzávágok valamit szóval tippek? De ne hülyüljetek, komolyan.
  • Hajnalcat
    Nem reklámként, csak az aranyos nagycica miatt rakom be ezt a címet. Olyan éééééééééédes!!! :) Most néztem az egyik Tv adón, és szerencsére a neten is megtaláltam.
    Ezen a címen belül a marketing campaignra kell menni és ott a legfelső sorban (tv) a legutolsóra, a relax-osra.

Nagycicus
  • grizzly21
    nem kell senkinek egy párhetes kiscica?
  • fr3ddy14
    nekünk 1éve 7 macsak volt
    ma 5 van, de 2 idén született
    amelyikek elpusztultak(gondolom) vagy patkánymérget evett, vagy elütötték.

pl még januárba megyünk faterral a suliba
    és egyszer félúton egy nmagy koppanást hallunk.
    hát a macsaka a meleg motornál alutt, az ékszíj elkapta azát felcsapta, de a macskám túlélte, de sszerintem addig futott amíg el nem pusztult szegény mert haza sosem jött
    de láttam elfutni
  • CoolStuff
    Szép korúak!:)
    Aranyos a vámpír matuzsálem!:DDD
  • Mhosah Myth
    Nálunk a macsekok:
    Mindkettő macsek 14 éves...

Kormos:

Cili:

További képek a galériában...
  • CoolStuff
    Szépek!:)
    Sajnálom!:(
  • QuippeR

sajnos ma már csak a nagy szürke él.
  • CoolStuff
    Ja, meg mostoha faterom cicája:
  • CoolStuff
    És egy uccsó Relaks-nak!:)
  • CoolStuff
  • CoolStuff

• tomsolo
    szépö!!!44
  • Sherad
    nu csinaltam egy jo kepet a macskamrol.
    Nagyobb felbontasban a galériámba is felraktam... :)

• szando
    sajnos ez van... az élőlények meghalnak...