478
és ha lehet a válaszai is
  • Garrett
    nos igen. de ezexerint a film rendezője nem így gondolta...de az is lehet, hogy más lehetett a gond...
  • ipszilon
    azt én értem, de szerintem kissé erőltetett, úgyanis azzal, hogy képesek kompromisszumot kötni egymással, és mindenki változtat a ritmusan egy picit, hogy végül egy egységes ritmust találjanak, nos, az azt jelenti, hogy nem hiába vagyunk társas lények!
  • Garrett
    ott nem az együtt működés volt a jó, hanem ez akarták szimbolizálni, hogy elvesztik az egyéniségüket //lépés=egyéniség//
    és egy költőnek fontos hogy egyedi legyen

Egyébként télleg jó film
  • ipszilon
    van egy újabb kérdésem, main már két hete gondolkozom!
    a "Holt költők társaságá"-ban van egy olyan rész, amikor a tanár (Robin williams) három fiút megkér, hogy egymás után, liba-sorba menjenek körbe körbe az udvaron.
    először mind a háromnak külön ritmusa van, de egy idő után felveszik a másikét és a végén egyszerre lépnek!
    erre a tanár azt mondja, hogy ez az ami nem jó, mivel egymáshoz igazodnak és nem önmagukhoz!
    nagyon tetszik a film, de ezzel a résszel valahogy nem értek egyet:
    miért baj az, ha az emberek képesek együttmûkődni?
  • Garrett
    el fogom olvasni nyáron azthiszem!
  • Efreet
    elsöre a Szárnyas Fejvadászt ajánlom. az egy nagyon jó hangulatú film.

aztán könyvben érdemes nekiállni William Gibsontól a Neuromancer-nek (magyarul Neurománc), a fordítási és szedési hibáktól eltekintve egy fantasztikus könyv. Az ott az a jövö, ami szerintem valóság lesz.
  • Garrett
    hm ezeket nem nagyon ismerem, de asszem körül fogok nézni a Videjó TK ban
  • Efreet
    Garrett: ha már filmhez hasonlítjuk.. bár inkább könyvhöz kellene, ott William Gibson Cyberpunk ciklusa (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive...), de filmben mondjuk Johnny Mnemonic, New Rose Hotel... vagy mondjuk a Blade Runner (Szárnyas Fejvadász).
  • Garrett
    mm a sex ben mi a kérdés?
  • Garrett
    de a SW történetéhez képest réges rég még mindig lehet a tőlünk számított pl Kru. 4000

Nincs az SW ben konkrét évszám. vagy de??
  • Jano
  • Jano
    Nekem a Mad Max a kurva jó kocsik miatt.
    Meg a Terminator a kurva jó robotok miatt.

De a Star Wars NEM jövőkép, mivel:

"RÉGES-RÉGEN EGY MESSZI-MESSZI GALAXISBAN..."
  • Coine
    NA az mekkora gém volt !!!!
  • Ron Ragm
    Szten Fallout szerű jövöképben hiszek. Valaki úgyis megnyomja azt a Nagy Piros Gombot...
  • Ron Ragm
    sztem azt gondolja hogy ugye 1mp-vel később az már jövő de mivel egyből odaugrunk így folyton a jövőben élnénk és ha az idő megállna, akkor lennénk a jelenben
  • Garrett
    csak ezért mert 100+1 film szól a különböző lehetséges jövőképekről. ott van ugye a Mad Max a Terminator a Star Wars stb,stb... kinek melyik áll közelebb a szivéhez?

Jah Efreet az hogy érted, hogy a jövőben élünk? nem a jelenben?
  • Efreet
    Garrett: a jövöt nem elképzelni kell.. benne élünk. a távoli jövöre meg lehet tippeket olvasni, de szerintem egyik se lesz igazán pontos. valami cyberpunk-jellegü, meglehetösen pesszimista jövöképben hiszek.
  • Coine
    nézd már a komolyt :D
  • Lteebee
    Coine!

Nem bírsz elvonatkoztatni?
  • Coine
    naaaaaa :D
  • ipszilon
    persze, asszem egy kicsit elragadtattam magam, de hát ilyen prózai okra nem is gondolok:-)
  • ipszilon
    amikor sírsz?
  • Garrett
    a jövő elkezdődött... a jövő szünetel. nem erre gondoltál?
  • Coine
    ebben nem volt semmi politika, miről beszélsz ? :DD
  • Garrett
    nem politikai dolgokra gondoltam , hanem ugy komolyan?
  • Coine
    a jövő szünetel :D
  • Garrett
    jó kérdés: Milyen lesz a jövő szerintetek?
  • Efreet
    #108: és mindez azért, mert az emberek lényegesen nagyobb része jobbkezes.

az összegömbölyödésröl én is azt hallottam amit Garfield, a lágy részek automatikus védelme miatt van.
  • Garfield
    Azért veszel fel ilyen összegömbölyödött pózt, mert véded a belső szerveidet.
  • ipszilon
    a reflexre visszatérve: pl. bowlingozás közben, amikor elgurítod a golyót, akkor követed az irányát!

egy másik reflex: amikor sírsz, vagy nagyon magad alatt vagy, összehúzod magad, kb. olyan pózba, mint az embriók az anyaméhben.
    erre, szerintem, két ok lehet.
    1. ilyen pózt vesz fel az az ember, akit fizikailag bántalmaznak: minnél kisebbre húzza össze magát, hogy minél kevesebb helyen érhessék! amikor sírsz, vki vagy vmi megbántott, olyan mintha ezernyi nyíllal lőnének, ezért összekuporodsz.

2. visszatérsz a szültésed előtti állapothoz. 9 hónapon át biztonságban voltál az anyaméhben, és a síráskor szeretnél oda visszamenni.

ezek persze magánvélemények. ti mit gondoltok?
  • ipszilon
    ezt én is hallottam, és ez, állítólag igaz a boltokban is, a szebb és drágább árúk a jóbb oldalon vannak! lehet, hogy a baloldali hasznosabb, jobb, de te a jobb oldalit fogod megvenni, mert azt veszed észre először!
  • Garrett
    ugye milyen érdekes dolog tud lenni?
    ma is volt egy megfigyelés: a kocsmában:
    -mindenki elkezdi fogratni az üveget körbe mikor már kb csak félig van.

a másik (ezt hallottam) az ujságokban azért vannak jobb oldalon a reklámok, mert ha kinyitod az ujságot mindig a jobb oldalát nézed meg először!
  • Coine
    Jaja, én is mindig rohangálok, meg mindenki más is :))
  • Lteebee
    Jó mászkálni telefonálva.
  • ipszilon
    ilyen amikor telefonálás közben rarjzolgatsz! állítólag az is jelent vmit. nem mindegy, hogy kört rajzolsz-e, virágot, vagy kockákat (én ezt szoktam, és ha vki tudja,hogy mit jelent értesítsen). vagy pedig fel-alá járkálsz a szobában telefon közben, ha hordozható!
    egyelőre ennyi jut eszembe, de majd gondolkodom rajta! én is megszoktam figyelni az embereket, a viselkedésüket, mozgásukat!
  • Ron Ragm
    ja bocs, akkor a 200-at nekedadom:)
  • Garrett
    ja basszus én akartam a 100.lenni! :(((
  • Garrett
    pl?
  • Ron Ragm
    száááááááz:)
  • Garrett
    jah és most volt ugye nemrég ballagás... én a sorfalban álltam egy ajtó mellett. Az ajtó alatt ugye küszöb van és megfigyeltem, hogy minden ember az ajtó előtt 1m re BÁRMIT is csinál beszélget telefonál stb.. lenéz a küszöbre.

Tök jó megfigyelni ezeket a természetes reflexeket! ti tudtok ilyeneket?