478
és ha lehet a válaszai is
  • Garrett
    ez szerintem is így van! egy bizonyos szintig:
    A lakásodban /házadban lévő szobák bútorok befolyásolják az életedet: nem érzed mondjuk jól magad egy olyan szobában amit nem a saját ízlésed/személyiséged szerint rendezel be!

ha nagy hülyeséget írtam javítsatok ki :))!
  • Efreet
    feng shui jó, és müködik, de nem az, amit manapság színes könyvekben leírnak. úgy nem megy, az csak "parasztvakítás" - kb placebo-szinten müködik. ha valaki tényleg be akarja rendezni a környezetét a FS elvei szerint, akkor az alapozás elött szükség van egy mester segítségére, aki a terveket ismerve már fel tud vetni dolgokat.
    és nem csak a sarkokhoz van hozzápárosítva néhány dolog, hanem színekhez, anyagokhoz, formákhoz, irányokhoz...
  • G@b0r
    ha zsét akarok akkor csak a sarokba kell mennem?
    Akkor viszont a "munka" saroknak nincs semmi értelme mer elég a "zsé" sarokba mennem és máris kapok pénzt tehát munkára már nincs is szükségem.

Én nem hiszek benne :D
  • ipszilon
    hisztek a feng-shui ban?
    asszem így hívják azt a távol-keleti hihedelmet, ami szerint a lakásnak a külőnböző sarkai különböző dolgokhoz tartoznak (pl. barátok, szerelem, munka, pénz, utazás stb.)
  • Garrett
    nem rossz! el fogom asszem olvasni. de most a

BALJÓS ANYÓS c. könyvet olvasom
    Agakin Ivanovics Skywalkman története! naggyon isten!
  • Efreet
    a 4dimenzióval kapcsolatban érdemes elolvasni
    Edwin A. Abbott : Síkföld (Flatland)
    c. könyvét, (Kozmosz Fantasztikus Könyvek, 1982) értelmesen, közérthetöen, egyszerüen, a 2 és a 3 dimenzió közti differenciából vezet rá a többdimenziós elméletre.
    A föszereplö egy négyzet a síkföldön ami 1 hatalmas síklap, aki mindigis 2 dimenzióban élt, és soha nem hallott a 3 dimenzióról. aztán egyszer meglátogatja egy gömb, és megpróbálja megértetni vele a 3. dimenzió elvét.
  • Garrett
    Átlagos jelenet a buszon haverok:

- ahh Levi, Most hogy így itt vagyunk a buszon,nem akarsz leszopni?

-Engem?
    -Hát engem nem.
    -Jah hallottátok hogy meghalt?
    -Ki?
    -Én ??- én nem...
    -Mer én igen?

Nagy kérdések folyamatos egymásutánnya :))))!!!!
  • Garrett
    azért élünk, hogy ha meghaltunk legyen mit mesélni :))))
  • Coine
    barátom legjobb kérdése, kicsit morbid, de jó :
    "Van-e élet a halál előtt?"

;)
  • Ron Ragm
    a 4-ik dimenzió az idő
    1ébként 1 kérdés: Miért élünk ha aztán így-is úgy-is meghalnuk?
  • Garrett
    4. dimenzió az a fény nem?
  • ipszilon
    na ja! mindig ott jön az ihlet:-)
  • ipszilon
    persze hogy gondolkodtam rajta! és azt hiszem olyan, amit el sem tudunk képzelni, vagyis nem látjuk, azaz átlátszó, azaz olyan mint a levegő, azaz mégis csak tudjuk milyen lehet!:-)
  • Stann
    Én is olvastam. Kicsit nehézkés(nekem legalábbis), de télleg nagyon jó, preciz könyv.
    És gondolkodtatok már rajta, milyen lehet a 4. dimenzió?!
    (Tudom hülyeség, mert 3d-ben nem lehet felfogni, de mégis)
  • Garrett
    ahhoz képest hogy a buszon jutott eszembe nem is rossz mi?
  • Ron Ragm
    Régebben tudtam, de mára már elfelejtettem hogy mit írnak le négyzetgyök -1gyel?
  • Efreet
    Hawking nagy ember. a könyvei érthetöek, jól magyaráz. sokmindent olvastam töle is.

az univerzum tágulása-tágulásmegállása-összehúzódása még nem bizonyított egyik irányban sem, az egész azon múlik, hogy mennyi az univerzum összes tömege, aminek rengeteg százaléka az ún. "sötét anyag", és ennek a mennyisége dönti el végülis, hogy merre is halad a dolog...
  • Garrett
    nem olvastam
  • ipszilon
    megvan Stephen W. Hawkingtól az "Idő rövid története", elkezdtem olvasni, de már nem is t'om miért, abbahagyatm! asszem újra nekilátok!
  • Garrett
    kössz én se csak újabban utánnanéztem...
  • ipszilon
    nem vagyok olyan jártas ezen a téren, úgyhogy, biztos igazad van:-)
  • Garrett
    bebizonyítani asszem már bebizonyítottáák tudósok a tágulást a supernovák féykülönbségeiből...és mivel nincs végtelen tágulás ( 1x elfogy az erő ami a tágulást előidézi mert nincs állandó erő csaka mesében)
    ezért utánna zsugorodás lesz!
  • ipszilon
    "elfogadott tény", de be is bizonyított?
  • Garrett
    ma kitaláltam valamit:

Ugyebár a világűr tágul... ez tény. A tágulást egy régen végbement ősrobbanás utóhatásának tekintik. ez is tény! de az is az hogy a tágulás egyszer meg fog állni és zsugorodásnak indul... ez is elfogadott tény!

Nos mi van akkor, ha az az ősrobbanás, amit mi a világ keletkezésének tekintünk nem az első ősrobbanás volt, hanem egy korábbi viágűr zsugorodás eredménye?

Akkor ez már a sokadik világűr ami keletkezett...

és ez az egész ma a buszon jutott az eszembe!!!
  • Garfield
    Én az X dimenziós kavarásokat nem tudom, hova tenni.
  • ipszilon
    amikor kisebb voltam mindig úgy képzeltem el a világűrt, mint egy nagy fekete gázt, amely egy dobozba van belezárva és egy kislány tartja a kezébe, és ez a kislány is egy Földön lakik, ami a világűrben van, ami valójában egy nagy gáz...stb!:-)
    az egész egy körforgás, ami valahol összeér!
    mindenesetre nekem is nehezemre esik a semmi és a végtelen fogalmával megbírkoznom!
    szerintem nincs is! csak mi találtuk ki, hogy megmagyározzunk olyasmit, amihez még nem értünk!
  • Garrett
    nem tudom azzal se nagyon tudok megbékélni de sajnos ez van...nekem addig az is marad, mert nem tudom elképzelni milyen lehet a végtelen és a semmi! -valószínűleg nem is fogom tudni elképzelni

Garfield: a bicikliutas téma engem is idegesít itt miskolciában... itt kutyákat sétáltatnak rajta és bicajjal meg kerülgetni kell az aknákat, aztán a gyalogosok meg fel vannak háborodva ha elmegyek mellettük a BICIKLIÚTON BICIKLIVEL, mondván mit képzelek magamról és mindenféle csúnyát kiabálnak rám...
  • Garfield
    Újabb Nagy Kérdés:

Miért van az, hogy ha egymás mellett van a bicikliút és a gyalogosok számára kialakított járda, akkor a gyalogos a bicikliúton, a biciklis a járdán megy?
    A szitu teljesen független attól, hogy melyiket jelölik ki bicikliútnak és melyiket járdának.

Súlyosbított változat a városomban: Úttestből oszlopokkal elkerített rész a bicikliút (kipufogógáz rulez), melyre nyáron végig odasüt a nap, a járda 2 méterrel megy mellette gyönyörű parkosított részen, lombtakaró alatt árnyékos részen. A szitu a már fent vázolt.

???
  • K.András
    Ha valahol kialakulhatott élet, akkor máshol se kérdöjelezném meg a lehetöséget erre nézve, márpedig itt kialakult....
  • Efreet
    Garrett: az 1 dolog, hogy hova szakosodsz esetleg, elöször mindenképp általános cihológiát tanítanak, és ott vannak hajmeresztö dolgok :)

Garfieldot meg tessék békén hagyni, ez itt NEM a politikai részleg. (megjegyzem ott se kellene anyázni)
  • Garfield
    Egy tényleg komoly kérdés:

Ha egy kutyának a pofájába fújsz, elfordítja a fejét. De ha meg menet közben le van tekerve a kocsiablak, akkor viszont imádják kidugni a pofájukat rajta, ahol viszont izomból jön a menetszél.

???
  • Garfield
    És azzal hogy tudsz megbékélni, hogy az Ősrobbanás előtt nem volt se tér, se idő?
  • Garrett
    mondjuk sokféle pszihológiai irányzat/ágazat van... van reklámpszihológia is meg gyerekpszihológia, meg normál dili doki style... lehet hogy hozzám inkább a reklámpszihológia állna közelebb
  • FREAK
    én is megpróbáltam, de iszonyat népszerű, és majdnem lehetetlen bejutni
  • ipszilon
    akkor nem vagy egyedül! én is! de igazán még nem tudom! azt hiszem a végén beleőrűlnék az analizálgatásba, pedig, ahogy t-éged, engem is érdekel, hogy mi az a tudatalatti és mennyire befolyásolja az embereket!
    ami pedig a pszi-k "hülyeségét" illeti, szerintem nem igaz! túl sok filmet néztél Coine!:-)
  • Efreet
    hmm... Garrett, a matematikai Végtelen fogalmával mennyire vagy kibékülve? kb azt az elvet kell követni, ha megpróbálod az "örökké" dolgát felfogni.. a másik ilyen meg a "semmi", ami minden létezés hiánya... nem vákuum meg ilyen vicces egyszerü dolgok :) ez 2 olyan dolog, amivel az átlag emberke nem tud mit kezdeni a tudatával, lévén az emlékezete nem terjed ki a végtelenre, és nincs semmilyen lehetösége a nemlétezést megismerni. innentöl vagy megpróbálja vagy számok mögé(tudomány - aminek azért a kvantumszint környégén eléggé vallás-szaga van néha :) ), vagy dogmák és hittételek mögé(vallás) pakolni, hogy a felfoghatatlant valahogy megpróbálja megmagyarázni. erre mindenkinek saját magának kell valamilyen megoldást találni, legyen az a folyamatos keresés, valamelyik vallási-filozófiai ágazat, egy tudományos megközelítés (ami 2-3 doktori nélkül legalább annyira áttekinthetö és érthetö mint egy jobb látomás-leírás egy szentkönyvben :)) ), vagy bármi, ami tetszik.
    a pszichológia az emberi tudat érdekes megfigyelése... vannak fura dolgai, vannak egetverö baromságok benne (Freud és környéke, bár van aki az ö elveit vallja, szerintem butaságok), de vannak okos irányai is, amiket meg kell ismerni legalább alapszinten, és felhasználni a világban. az, hogy 1 pszicho. beteg... képzelj el egy személyt, akinek az a munkája és kötelessége, hogy tök ismeretlen emberkék minden sirámát elfogadja, befogadja, és megpróbálja alakítani (gyógyítani)... gondolom feltünt magadról, hogy ha valaki, akár távoli ismerös nagyon depis a környezetedben, az rád is hatással van... na képzeld el ezt legalább ezerszeres mértékben, és nem csodálkozol rajta, hogy "betegek" a cihók...
    most látom, hogy rengeteget írtam, bocsi, kb 4 órát aludtam, tudjátok be a következetlenségeket annak... meg ha valakinek belegázoltam a lelkivilágába az szóljon, és bocsánatot kérek töle mégegyszer... nem igazán vagyok magamnál...
  • Garrett
    nekem van 2 ismerősöm aki oda jár (ők beszéltek rá) ők egyáltalán nem betegek... lehet hogy ők a 2 kivétel :)
    engem érdekel, hogy mit jelentenek az emberek tudatalatti gesztusai, és érdekes dolog pszihológus szemmel nézni a világot... pl olyanokat mondott meg rólam az a két gyerek, amiket a fejmozdulataimból szűrtek le, hogy el se hittem hogy ilyet lehet!
  • Coine
    ezt főlleg azért is mondom, mert so negatív élményem van velük, volt 2 db ismerősöm is, hát....na inkább hagyjuk....szal nem szeretem őket.
  • Coine
    uhh, az már komlyabb, mondjuk szvsz minden pszihológus "kicsit beteg" :-D
  • Garrett
    én meg pszihológiára :)