116
Modemesek Lázadjuk - de mindenki másnak támogatnia kell mindket!!!
 • Evil
  #116
  hat ennyi volt a nagy felhaborodas?Mindeki leszarja es a matav is lefogja.
 • skorpio7
  #115
  Talán egy itt lehetőség a matáv helyett .

  HWSW
  Új internetszolgáltató indult
  írta: Ytse, idő: 2002-05-11 , 10:32

  Széles szolgáltatási palettával jelenik meg a fővárosban és több vidéki városban a Szegeden már ismert TvNetWork Rt. A száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában álló internetszolgáltató célja, hogy jövő év végére 20 000 üzleti- és magánelőfizetőt kiszolgálva fontos szerephez jusson a hazai internetpiacon. A TvNetWork a bejelentéskor már működő rendszerrel, saját kiépített hálózattal, és ezek révén kedvező konstrukciókkal várja leendő ügyfeleit.
  A TvNetWork Telekommunikációs Rt. több területen is kedvező alternatívát biztosít a meglevő internetszolgáltatókkal szemben. Szegeden saját kiépített hálózatán keresztül, több vidéki városban és Budapest egyes területein pedig kábeltelevíziós társaságokkal együttműködve nyújt internetszolgáltatást. Elsősorban a magánszemélyek és induló vállalatok érdeklődésére tarthat számot az egyedülállóan olcsó, havi bruttó 2250 forint (nettó 1800 Ft!) havidíjas korlátlan csomag. A díj a távközlési költségeket nem tartalmazza, de még így is előnyösebb, mint sok versenytárs időkorláthoz kötött csomagjai, és nem kell hosszú távú lekötöttséget jelentő hűségnyilatkozatot aláírni: egy hónap megrendelésével kipróbálható.

  A vállalatok számára a TvNetWork elsősorban bérelt vonali összeköttetést ajánl -- hiszen a nagyobb internethasználat mellett értelmetlen percdíjas, plusz távközlési díjat generáló szolgáltatást igénybe venni. isebb vállalkozások számára kedvező lehetőséget jelent az internetelérésben az ISDN-alapú kapcsolat. Az árérzékeny piacon fontos szempont, hogy TvNetWork a nagyobb sávszélességet jelentő két csatorna összevonása esetén sem duplázza meg a internetelérés díját. A távközlési liberalizációra felkészülve a vállalat már elindítottam IP alapú hangszolgáltatásainak tesztelését. A mind a közületi mind a magán előfizetők részére elérhető szolgáltatás elsődlegesen a külföldi hívások költségeit csökkenti jelentős mértékben.

  A szolgáltatások hátterének kiépítése természetesen tetemes beruházással járt, de a TvNetWork hosszú távra tervez. Úgy vélik, sikerük kulcsa a saját technológiára és szakértelemre, illetve a részben saját hálózatra épülő, olcsón, biztonságosan, jól működtethető szolgáltatás. A TvNetWork nem kíván árháborúba bocsátkozni a piac többi szereplőjével -- inkább hosszabb távon, kiszámítható partnerként szeretne előfizetői rendelkezésére állni.

  A TvNetWork célja, hogy a következő év folyamán a közepes méretű internetszolgáltatók közé kerüljön, a mintegy 20 000 előfizetői létszámot szeretnék elérni, ezen belül a kábeltelevíziós szolgáltatási területeken a TvNetWork meghatározó részesedést kíván elérni. A TvNetWork középtávú tervei szerint a legtöbb ügyfelet a -- meglevő, és folyamatosan bővülő -- saját hálózatukon szeretnék kiszolgálni (ez az összes ügyfél mintegy 45%-a), egyharmadukat a kábeltévés partnerekkel együttműködve. A jelenlegi elképzelések szerint bérelt vonalat előfizetők tizede fog használni, az ügyfelek fennmaradó 15%-a pedig a telefonos behívásos internetelőfizető lesz. A képet árnyalja még, hogy a rossz infrastruktúrával ellátott területeken a cég képes mikrohullámú (bérelt vonal-jellegű) internetelérést biztosítani. A TvNetWork Rt stratégiájának meghatározó eleme, hogy tartósan alacsony áron szolgáltat és hosszú távon sem tervezi egyetlen díjcsomag árának az emelését sem.

  "Sajnálatosnak tartom a Matáv lépését, amely egy időre biztosan visszaveti a privát internetezés fejlődését, de bízom abban, hogy kedvező árú csomagunk sokak számára mégis elérhetővé teszi a világhálót. A kábeltévés internet további nagy lehetőségeket tartogat, bár ez még csak egy szűk kör számára hozzásférhető, de folyamatosan dolgozunk a szolgáltatási területek bővítésén" -- mondta Saáry Réka, a TvNetWork marketing és üzletfejlesztési menedzsere.

  A TvNetWork minden piaci szegmens számára szeretne kedvező ajánlattal megjelenni, ezek egy része máris elérhető, és akár mától igénybe vehető, a többi kidolgozás alatt áll. "Minden fórumon elhangzik, hogy milyen alacsony a hazai internet elterjedése. Ennek több okát felsorolhatjuk, de mi úgy látjuk, hogy -- egy szűk, jól körülhatárolható rétegen kívül -- az emberek többsége nem is igazán tudja, hogy milyen lehetőségeket tartogat számára a világháló. Ezért szerveztünk net.nap elnevezéssel rendezvényeket, ahol bárki kipróbálhatta a szörfölést - és ezért álltunk a magyar.net alapítvány mellé" -- mondta Saáry Réka.
 • Frank99
  #114
  Én is felmondtam az isdn-t.
  Havi 10-15 eFt-tal kevesebbet kapnak.
  A 3. negyedévben jön az adsl, addig fél lábon talán kibírom...
 • Zagash
  #111
 • Zagash
  #109
  Hogy van az, hogy magyarország fejlődő fővérosában !2002!-ben, még csak nem is peremkerületben (Hungária körút) nem lehet semmiféle alternatívát elérni ??!!
  Sem ADSL (a kihelyezett központba mirohullámon érkezik a jel egy része), sem kábel, se semmi !!!
  Ez szörnyű...

  Akinek persze semmi szüxsége rá, annak hegyekben állnak a lahatőségek, lent Pornóapátiban (!!) is!
  Most meg már azt is el akarják venni, ami van. Tele van a bal herém ezekkel a begyöpösödött , büdös parasztokkal (már tényleg) !!

  (remélem semmi -a körülményekhez képest- csúnya szót nem írtam...)
 • Zagash
  #108
  a csibész kurva anyjukat !!
 • skorpio7
  #98
  Game !
  Engem is érdekelne , hogy pontosan hol is van ez és persze mi a cég neve .Ha esteleg egy címet is tudnál mondani vagy esetleg egy telefonszámot , azt se bánnám .Érdeklődnék náluk , hogy merre is gondolják a további terjeszkedést , mert azt amit most leírtál róla , az bizony igencsak jól hangzik . :)
 • Hangianix
  #93
  Ja, de ha 5.600kbit-tel szeded, akkor az minden szemetet levonv kb 600k, tehat 30 perc. Hibas valami, nem gond leszedni. ;-))) (((Ez csak megjegyzes, nem akarlak rabeszelni ;-) )))
 • skorpio7
  #90
  Én meg azt mondom , hogyha így van , akkor egy próbát megér , főleg ha nincs más választási lehetőség .Ennyiért meg pálne ... a le- meg feltöltési hiba ne izgasson , mi kábelesek is nemegyszer töltünk le illetve fel file-okat , mert CRC-sek lettek vagy egyéb problémák merültek fel .Szóval ezzel nem kerülsz hátránya tőlünk .
 • Willy
  #89
  Ha rám hallgatsz nem mászol bele. Amit írnak róla igaz, csak van 1 szépséghibája. Időjárásfüggő. Nagyobb mennyiségű adat le vagy feltöltése biztos, hogy hibával végződik.
 • skorpio7
  #87
  Én is aláírtam , mert ez tényleg egy szemét dolog a matáv részéről .És még én akartam váltani kábelről ISDN-re az esti,éjszakai korlátlanság miatt !? Nagy cumi lett volna ! :(
  Az 10700 után vagyok , bocs ha nem vagyok pontos , de jobb az inkognitó . :)
 • Evil
  #86
  hungarotelnel eddig is ez volt ,nuku 150ft kedvezmeny ,kabelnet pedig ugy nez ki hogy bedoglott itten mert oktober ota nem fejlesztettek ,adsl nincs az isdn meg draga 150ft kedvezmeny nelkul itt a hungaroteles teruleten ,de remelem most kurvara a tokukre lepnek ezeknek a kibaszott telefonovonal szolgaltatoknak!!!
 • Alexease
  #85
  Es ez a kedvezmenyes :(((((
  Bekaphatjak a rudit.
 • Alexease
  #83
  www.nyoc.hu/matav
 • CSOCSO
  #82
  hol kell aláírni és mit?
 • FrezeR
  #78
  Nah ma megkaptam a hivatalos levelet amely szerint megszünt a mindenkinek csomag és a 150ft-os kedvezmény. Tudjátok melyik mondat tetszett a legjobban a levélben?
  "Reméljük továbbra is elégedett ügyfelünk marad!"...Tiszta röhej!
 • Styrex
  #77
  9737
 • verti.go
  #75
  Én is az interware-nél vagyok, szintén decemberben kötöttük meg a szerződést, szintén 8250 áfával...
  Eddig csak a bevezetéssel volt gond, ugyanis mivel a fatáv kapacitáshiánnyal volt kénytelen szembenézni, és mivel az adsl-t mindenhova ők vezetik be (sőt, asszem a hardvert a szolgáltatók vhogy "bérlik" vagy mi), ezért a netszolgáltatók (és ügyfeleik) szoptak megint a köcsög matáv miatt.
  Nekünk is _március közepén_ kötötték be...
  Az elején voltak gondok (pl néha ledobált), de mint kiderült, ez is a matáv miatt volt...
  Viszont azóta kurvajó...

  És tényleg együttérzek a modemesekkel, hogy egy ekkora köcsög cég megengedheti magának, hogy soktízezer ember netezési lehetőségét egy vonással eltörölje ...
 • M.A.D.
  #74
  Nekem nincs modemem. Eliszom mindig a pénzt. Ingyen netet. A szájbabaszott kurva Fideszes anyjukat!
 • Cobra11
  #73
  Már több, mint 8000-en írtuk alá. Csak így tovább hajrá!
 • Hangianix
  #72
  Decemberben fizettem elo az Interware-nel, nem volt bevezetesi dij, 8250 a havi dij es eddig egyszer nem ment (1.5 honap). ADSL-n a hibakat ket reszre kell bontani, vagy tenyleg a Matavnal van a gubanc - valamit elbasztak a kozpontban, vagy a szolgaltato cseszett el valamit a serverein.
 • K.András
  #71
  Elmondom a legrosszabb helyzet pesten van...
  Sokan azt gondolták amikor hirdeték az adsl-t hogy ez már van, amikor megrendelték akkor jöttek rá szerencséjük van ha be lehet vezetni, aztán ha be lehet vezetni akkor az is a szerencse kérdése mikor kötik be....
  Ha esetleg a szerencsések közé tartozol, akik 15-ezret fizethetnek havonta akkor jössz rá nem is vagy te olyan szerencsés, mert mindig van valami probléma (volt olyan hogy háromnapot nem volt)nem beszélve arrol hogy hetente ötször lehet öket hivni valamilyen okbol kifolyolag amit nem türsz el én pl: azt nem türöm el hogy havi 15 ezerért nem tudnak olyan szolgáltatást nyujtani ami szinvonalában nem éri el a felvett pénz összegét...
  Ráadásul ugyanezt a szolgáltatást 5 ezerel olcsoban kébelen is igénybe lehet venni, ha van kábel de nekem sajna nincs pedig pesten lakom, az adsl-nél is azt mondták hogy 19.kerben ez az utcso utca ahova belehet kötni....
  Azért van ez igy ahogy van mert le akarnak mi az hogy akarnak folyamatosan levesznek bennünket...
 • Xboxman
  #68
  hopsz...ez nem ide akart jönni...:)
 • Xboxman
  #67
  Én leszek az 50ezredik.Bibibi...tám tá tátádám bibibi.....
 • Willy
  #64
  Figyelj! Az a baj, hogy sokan keverik a dolgokat. Van egy 2 éves szerződés ISDN vonalra, internet előfizetéssel eggyütt. Ebben az esetben ezt ketté kell választani. Az ISDN-el ne foglalkozz mert azt nem tudod idő elött lemondani. Annyit kell tenni, hogy az axelero honlapjáról letöltöd a szeződést és kitöltöd. Abban szerepel, hogy újjat akarsz, vagy a régit módosítod. Az utóbbit kell megjelölni és kitölteni, majd a címre beküldeni. Mivel ISDN-ed van 30 napon belül bekötik. Ezután fel kell hívni a MATÁV nevű szörnyetegnél az ügyfelest telefonon és közölni vele, hogy mától/bekötés után persze/ ADSL-ed van, hogy nehogy ő is számlázza az ISDN-t. Velem is ezt tette míg nem telefonáltam, utánna két hónapig még telefonszámlát se fizettem, mert túlszámlázott. Ennyi és lehet nyomulni az ADSL-en. Az 1-len hátránya, hogy mivel az ISDN-t nem mondhatod le annak a 4500-ft-os havi díjja megmarad, úgy hogy a kettő eggyütt havi 15 000,Ft.
 • Hangianix
  #63
  Attol a vonal meg MATAV-os csak az Enternet szolgaltat rajta.
 • FrezeR
  #59
  Nekem ISDN-em van és még tart a szerződésem, akkor most lecserélhetem ADSL-re vagy sem? Valaki azt mondja igen valaki azt hogy nem akkor mi az igazság?
 • Willy
  #57
  Nem kell a MATÁV-al erről tárgyalni. Sötétek mint a bivaly gyomra. Én egyszerűen letöltöttem az axelero honlapjáról a szükséges nyomtatványt, kitöltöttem, hogy módosítani akarom és elküldtem. Értesítettek, jöttek, bekötötték. Ehhez a MATÁV-nak a madzagon kívül semmi köze. Még a számlát sem ő küldi. Egyedül az ISDN telefon az amit nem mondhattam le, mert a szerződés arra is vonatkozik.
 • FrezeR
  #56
  " Az Axelero Internet 2002. május 2-tól új Internet-hozzáférési csomagokat vezet be, amelyek percdíjas alapon, a telefonköltséget is tartalmazva biztosítanak hozzáférést a Világhálóhoz...

  A Kombi Nonstop csomag alacsony, havi bruttó 1.250 Ft-os alapdíj mellett éjjel-nappal állandó (bruttó 7,50 forintos) percdíjjal vehető igénybe - ezzel elsősorban a kezdők, a kevesebbet internetezők számára biztosít a nap bármely percében kényelmesen használható hozzáférést az Axelero.

  A Kombi Otthon csomag, amelynek havi alapdíja bruttó 1.850 Ft, a hagyományos Otthon csomagnál már megszokott időszakokban, munkanapokon este 6 órától másnap reggel 7 óráig, valamint a teljes hétvégén 5 forintos percdíj mellett, a többi időszakban percenként 6,90-ért érhető el – így a napközben dolgozó vagy tanuló hálójárók otthoni internetezését szolgálja.

  Azok számára pedig, akik az Internetet leginkább napközben használják, a Kombi Nappal csomag havi 2.500 Ft-os alapdíj mellett a hét minden napján reggel 7 és este 6 óra között nyújt kedvezményes, 6,30 forint díjú Internet-perceket, míg az ettől eltérő időszakokban ugyancsak 6,90 Ft a hozzáférés percenkénti költsége. "

  Nah súlyos percdijakért netezhetünk! Ez már mindennek a teteje!!
 • Willy
  #49
  Nem kell. Bármikor áttérhetsz. A szerződés arra vonatkozik, hogy addig nem mondod le. Módosítani viszont lehet ADSL-re. Én is ezt tettem.
 • Dikkma
  #47
  Tudom, primitív vagyok, de mint lehetőséget említettem.. :)
 • Dikkma
  #46
  Végül is lenne megoldás a mindenkinek eltörlésére, nem? Adják a 06-51-et 3 fillér/perces árral, akkor tudnék ezentúl is napi 3-4 órát netezni. Ha letölteni nem tudok, mert nem mehet a gépem egész éjszaka, az egy dolog, majd megszerzem máshogy amit akarok, de napi 10 perc net (ennyi jönne ki a havi 4k-ból ha nincs mindenkinek) rohadtul nem elég.
 • Alexease
  #41
  Az alabbi oldalon peticio gyujtes folyik az internetes szolgaltatok es araik ellen! Jelenkezzetek fel!!!!

  http://matavsux.warez.hu/
 • Shep
  #38
  Ja tényleg a petíciót hányan írtuk már alá?
 • Shep
  #37
  Vszinu, hogy julis 1re sok helzen be lesz már kötve a cucc, ez ok is, de mi van azokkal/félek velem is ez lesz/ ahol nem lesz adsl se kábel se semmi? DE végülis semmi baj eladom a gépet azt veszek belőle gumicukrot és majd szopogatom.
 • Shep
  #35
  Ne vicelj már, ezek meg a munka, szˇ^nak ezek a felhasználóra, csak a profitot nézik, majd akkor kötik be a beígért dolgokat ha már tényleg nagyon muszály, amúgy meg úgy gondolják mint Pató Pál/tudod Petőfi versében/ Hej ráérunk arra még!
 • hun-ter
  #31
  huh már annyian vagyunk?(én se vagyok modemes vagyis kábelmodemes vagyok:) na de én is aláírtam meg szétküldtem pár embernek hogy írják alá meg küldjék tovább:))))
  tényleg remélem én is hogy nem lesz baj ebből, mármint hogy nem csinálja meg ezt a matáv
 • Cobra11
  #30
  Én ugyan nem vagyok modemes, de aláírtam, mert ez köcsögség. 3868.-ként írtam alá.
 • Shep
  #29
  Nem tudom vki más is gondolt e arra amit most megosztok, veletek, ha igen akkor bocs hogy terhellek vele titeket. Tehát a Hatalmas Fatáv megszűnteti a 150FT os kedvezményt és a mindenki csomagot, erre aki teheti és még eddig nem tette gyorsan előfizet az adsl szolgáltatásra/azért van sok ilyen ember, meg ugye az új városok becsatlakozása/ legalább 1 évesre, de lesz akki akár 3 évre is, na ez szépen rendben is van az állampolgás örül ahaha van adsl-em és tök jó gyors meg minden, ez egy drabig rendben is van max év vége, ekkor jön ám a feketeleves a Nagyhatalmú Fatál részéről nemár, hogy csak xxxxx bevételünk legyen/az x-ek száma nem a számjegyek számára utal/ meg különben is a sok falusi, tanyasi aki elpártolt tőlünk mert nem tudta fizetni a telefonszámáláját azt a kimaradó hasznot is be kell vkin sajtolni, hát nosza legyen mp díjas az adsl szolgáltatás, vagy kelljen inkább telefonszámlát fizetniuk érte sőt inkább mindkettő/ nem értek az adslhez szóval lehet ez nem is megvalósítható így ha a gondolatmenetem ellentmondásba ütközik kérem senki ne anyázzon meg küldjen el Szibériába melegedni/ Hát ez csak egy apró gondolatsor volt ami csak úgy végigvillant az agyamon, mert senki ne higyje hogy a fatáv közgazdászai, managerei nem számoltak már mindent jó előre ki és nem tudják pontosan mit miért és hogyan is fognak csinálni,és hogy az abból keletkező elmaradó bevételt hogy egy csomó ember lemondja a netelőfizetését, adott esetben a telefonvonalát is azt nem tudják máshol behozni.
 • Xboxman
  #28
  Hali all!

  Lenne egy kérdésem az Adsl-t használóktól.Az Adsl splitter-nenk kell 220V-csatlakozó?