20
Minimálbér utáni adó
-
Miller #20 http://www.eletpalya.hu/html/ki_vallalkozas.htm -
#19 hát ez nem valami nagy trükk
azt hittem van valami jobb, amivel legalább a kapott pénzt felét megtarthatom
bár oktatás esetén nem tudom milyen költségeket lehetne elszámolni
-
#18 Így. :)
-
#17 miért hogy lehet még vállalkozóknál?
-
#16 Hát ha magadat alkalmazod, akkor előfordul az ilyen :) -
#15 mi?
én fizetnék magam után
ha muszáj
-
#14 Neeeeeem! A TB járulékot nem az 50-ből fizeti a cég, hanem a felett. -
#13 vagy ha elvileg 50et kapok, abból 34700t fizetek be?
és marad 16om?
buli
-
TomBond #12 Az összesen: 34700 Ft
-
#11 37 750 és 72 450 különbségét havonta, ha minimálbérre jelented be magad. -
#10 ha esetleg vállalkozó lennék mennyit vinne el az állam a pénzemből?
-
#9 A 29 % tb., a 3 % munkaadói járulék, az 1,5 % szakképzési hozzájárulás minden kifizetésre rárakódik, tehát a muszakpótlékra, a prémiumra, a túlóradíjra stb.-re is.
A 4.500 eü. hozzájárulással és az 1.200 étkezési utalvánnyal értelemszeruen havonta csak 1x kell számolni.
Számszeruen: 51.200 + (50.000 x 33,5 %) + 4.500 = 72.450 Ft Ennyibe kerül egy minimálbéres a cégnek. -
#8 Igen, a munkaltatonak is kell fizetnie a munkavallalo utan, az osszeget nem tudom, mindjart utananezek. -
Miller #7 bocs de szarkszik a billentyüzetem. Ezen kivül a fönökömnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit? -
Miller #6 bocsez en kivül a fünükümnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit? -
Miller #5 ezen kivül a fünükümnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit? -
TomBond #4 Én sajnos pontosan tudom hiszen az adatokat a saját papíromról írom le (már 1 hónapja nem ott dolgozom)!
Brutto munkabér:50000Ft
SZJA előleg:6000Ft
Munkavállalói járulék:750Ft
Nyugdíj és egészségbiztosítási járulék:2500Ft
Magánnyugdíjpénztári befizetés:3000Ft
Kifizetendő:37750
Szóval ennyi! -
Miller #3 Ugy tudom nem vagyok benne biztos, hogy én fizetek 17% a fönököm meg 43%, de ez nem biztos.
Van benne valami iagazság? -
Garfield #2 20%-os adósáv + a szokásos tb-járulékok. -
Miller #1 Tud nekem valaki segiten? Ha én be vagyok jelentve minimálbérbe azaz 50000ft akkor én menyit fizetek be adóba, és még a fönökömnek mennyit kell utánam fizetnie. Azért kérdem mert elkezdet hérnyíóznimert, hogy ö minimum 50000ft fizet utánam adóba meg mitudom még mibe. Ha tudtok kérlek sgitsetek. Kösz elöre is.