20
Minimálbér utáni adó
  • Miller
    http://www.eletpalya.hu/html/ki_vallalkozas.htm
  • mikike
    hát ez nem valami nagy trükk
    azt hittem van valami jobb, amivel legalább a kapott pénzt felét megtarthatom
    bár oktatás esetén nem tudom milyen költségeket lehetne elszámolni
  • Pheel
    Így. :)
  • mikike
    miért hogy lehet még vállalkozóknál?
  • Pheel
    Hát ha magadat alkalmazod, akkor előfordul az ilyen :)
  • mikike
    mi?
    én fizetnék magam után
    ha muszáj
  • Pheel
    Neeeeeem! A TB járulékot nem az 50-ből fizeti a cég, hanem a felett.
  • mikike
    vagy ha elvileg 50et kapok, abból 34700t fizetek be?
    és marad 16om?
    buli

• TomBond
    Az összesen: 34700 Ft
  • Lteebee
    37 750 és 72 450 különbségét havonta, ha minimálbérre jelented be magad.
  • mikike
    ha esetleg vállalkozó lennék mennyit vinne el az állam a pénzemből?
  • dewdew
    A 29 % tb., a 3 % munkaadói járulék, az 1,5 % szakképzési hozzájárulás minden kifizetésre rárakódik, tehát a muszakpótlékra, a prémiumra, a túlóradíjra stb.-re is.
    A 4.500 eü. hozzájárulással és az 1.200 étkezési utalvánnyal értelemszeruen havonta csak 1x kell számolni.

Számszeruen: 51.200 + (50.000 x 33,5 %) + 4.500 = 72.450 Ft Ennyibe kerül egy minimálbéres a cégnek.
  • dewdew
    Igen, a munkaltatonak is kell fizetnie a munkavallalo utan, az osszeget nem tudom, mindjart utananezek.
  • Miller
    bocs de szarkszik a billentyüzetem. Ezen kivül a fönökömnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit?
  • Miller
    bocsez en kivül a fünükümnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit?
  • Miller
    ezen kivül a fünükümnek is kell valamit fizetnie utánam álitolag, ha igaz akkor manyit?
  • TomBond
    Én sajnos pontosan tudom hiszen az adatokat a saját papíromról írom le (már 1 hónapja nem ott dolgozom)!
    Brutto munkabér:50000Ft
    SZJA előleg:6000Ft
    Munkavállalói járulék:750Ft
    Nyugdíj és egészségbiztosítási járulék:2500Ft
    Magánnyugdíjpénztári befizetés:3000Ft
    Kifizetendő:37750
    Szóval ennyi!
  • Miller
    Ugy tudom nem vagyok benne biztos, hogy én fizetek 17% a fönököm meg 43%, de ez nem biztos.
    Van benne valami iagazság?
  • Garfield
    20%-os adósáv + a szokásos tb-járulékok.
  • Miller
    Tud nekem valaki segiten? Ha én be vagyok jelentve minimálbérbe azaz 50000ft akkor én menyit fizetek be adóba, és még a fönökömnek mennyit kell utánam fizetnie. Azért kérdem mert elkezdet hérnyíóznimert, hogy ö minimum 50000ft fizet utánam adóba meg mitudom még mibe. Ha tudtok kérlek sgitsetek. Kösz elöre is.