51
Fagyás
-
#51 úgy néz ki akkor nem fagy hogyha az audigy se eax consolljába kiszedem a cmss2-t de anélkül nekem nem az igazi, valaki plíz help. vagy csak írjatok valamit higy nézitek e egyáltalán amit írok. -
#50 Hi all.
Olyan problémám lenne: hogy eleinte olyan tünetek jelentkeztek hogy elindul a gép de a windóznál betölti a hátteret, az egeret és kész, megáll. De nem fagy le. Nincs ctrlaltdel se. Aztán kivettem a pctv pro tvtunert a gépből és megjavult.
Azután néztem filmet és egyszercsak megfagyott.
aztán megint, és ahogy filmet inditottam ujra fagyás. mondom akkor zenét hallgatok. indítom... fagy
minden féle médiafájlnál
hangkártyával nincs baj azt irta (audigy SE)
ujraraktam a gépet
elsőnek hangkártya driver és cuccai, valamint egy winamp amit feltoltam. de egyből fagyás zene indításra.
ujraindítom és már a betöltő windózhangon megfagy.
kitakarítottam a gépet és a videókarit másik slotba raktam
utánna jó
és működik a zene, és most ha nem tekerek, akkor hosszabb (10percnél több) filmeken végig jó. Van hogy tekerni is enged. A rövidebbek egy tekeréstől vagy hangerő változtatástól, valamint pár másodperc lejátszása után fagyasztja a gépet. (lehet a youtube, vagy már letöltött vidi)
már próbáltam mindent (kiszedegettem pl a 2 512es ramot és felváltva is hagytam holezt, hol azt). nem segített
remélem akad aki tudja a megoldást.
eseménynapló nem ír semmit
ha nincs zene, film vagy hangerőváltoztatáshoz köze annak amit épp csinálok akkor nem jelentkezik a probléma
ebből gondoltam hogy hangkártya a rossz
haverom ugyanilyen kártyájával kicseréltem próbából de ugyanúgy rossz.
nemtom mi lehet
configom: geeforce FX5200 128mb; intel alaplap, intel p4 2,4ghz; 300W táp; 2x512mega ddr
előre is kösz -
#49 Az lehet hogy azért fagynak meg a dolgok mert az ajánlott táp ehhez a kártyához 450watt és nekem a tápom csak 300watt lehet hogy ezért fagy meg így a radeon x1300por kártyával a gép???? -
#48 Alap ötlet, de akár belefuthattál egy hibás VGA kariba is... -
#47 Valami ötlet??? -
#46 Ez lenne a gépem konfigurációja -Asus K8N4-E az alaplap
-Gigabyte radeon x1300 pro a videokártya
-AMD Athlon 64 3000+ Socket 754 ilyen a proci
Ami meg a "sok szemetet" illeti tegnap lett újra rakva a windows xp pro
és semmi nincs rajta ezáltal fel halmozva csak vagy két játék van rajta...
meg vagy 6 program szal.. a bios az meg nem hiszem hogy olyan régi lenne..
a Memtesztet meg lefutattam nem jelzett hibát...
szóval nem tudom hol lehet a probléma????(segítséget előre is THX) -
Inquisitor #45 Hát ennyi erővel lehet ram probléma, melegedő chipset/VGA, régi alaplapi Bios, rosszul felrakott driver, vagy rosszul telepített egyébb driver (mondjuk chipset) ...
Meg ugye első kérdés, hogy mennyi "szemét" fut az ember gépn bekapcsolás után, mert elég horror amit egyesek a Windowsal művelnek. -
#44 Hy All az lenne a problémám hogy minden játéknál a gépem egy idő után lefagy és ha az új ati druivert probálom telepíteni akkor azt írja ki hogy "zero display service error" a videokártyám (gigabyte radeon x1300...)
ez miért történik vagy mit lehete ellene tenni????
Thanx előre is a segítséget! -
#43 és fasza kis backdoor is egyben. nem ártana tűzfalat és vírusírtót használnod, mondjuk:
NOD32 és Agnitum Outpost Firewall. -
#42 W32/Forbot.J. -
#41 ez vírus -
#40 Ezt találtam a neten:
"This is on a fresh install of WinXP pro with sp1 and all critical updates installed. svchosting.exe was listed in my startup items in msconfig twice. I disabled it from running at startup and renamed it so it won't run any longer and I haven't noticed anything out of the ordinary. It was frequently hanging using 99% of the cpu when it was running.
"
és azt hiszem itt volt elásva a fagyás oka. Már kiszedtem a registryből, és töröltem manuálisan is a fájlt.
Ezennel szerintem megoldottam a problémát. -
itt egy kép a folyamatokról -
#38 -
#37 -
#36 Hello
Na elkaptam azt a folyamatot, amely az erőforrásaimat zabálja egy idő után: SVCHOSTING.EXE
Most 97%-ban eszi a procit, 10MB memóriát emésztett fel.
És a procim ezért melegedett korábban 4 fokot, csak most annyi különbséggel, hogy a rendszer nem fagy le, valszeg Borg javaslata segített ebben, de attól még lassan frissíti az ablakokat a rendszer. Mi is ez az SVCHOSTING folyamat? -
#35 Most annyit adok neki, mert most megint felraktam 3000+ -ra.
Eddig nem fagyott. És 7 órája megy a gép.
2004.09.23. 15:57:56 - Power FAN:0, Chassis FAN:2860, CPU FAN:3183, CPU Temp:48, System Temp:29, Vdd:1632, VCore:1744, Vdimm:2736, +5V:5080, +12V:11856, Vagp:1536, -5V:4998, Vbat:3168, 5VSB:4993, 1095947876
-
Borg #34 #32:"VCore:1648"
Szal akkor hol is kap 1,75V corefeszt? -
#33 Egyelőre visszaraktam a régi BIOS-t (2003-07-23) mert az újban nem volt Thermal Throttling opció, és beállítottam "Disabled" értékre.
Majd meglátjuk lesz-e még fagyás.
Most tunningolt állapotban a CPU-m IDLEben 47C fok, System meg 29C fok.
És még jó, hogy melegszik a CPU, mivel 1,75V Core feszt kap. Nekem sajna nem produkálja alapfeszen a 3000+ -t. -
#32 Megint lefagyott a gépem (ellenben most csontra idleben) úgy, hogy most minden alapra volt állítva a Biosban. Itt van az utolsó kettő log a rendszerről, amit az epox programja csinált lefagyás előtt. Hozzáteszem legalább 50 percre elhagytam a gépet, nálam 50 perc után képernyőkimélőre vált a rendszer, igy találtam itt. Megmozdítottam az egeret és előjött a szép puszta háttér, majd látván itt semmit se tehetek, újraindítottam, akkor elkezdett sípolni a gép fekete képernyő mellett, és nyomtam neki mégegy resetet, aminek köszönhetően elindult.
Most már alapórajelen alapbeállításokkal se stabil a rendszer. Lehet nekiállok szétszedni a gépet, mert én ezt nem értem. A hűtőborda szerintem nem csúszott el, mégis mostmár azt is leakarom szedni a prociról és újra visszahelyezni:
az epox usdm progival mért szenzoradatok a lefagyás előtti és lefagyásközbeni állapotban(3-4 fok az eltérés, amit akorábbiakban is megfigyeltem a tunningolt procimnál):
2004.09.22. 18:49:25 - Power FAN:0, Chassis FAN:2812, CPU FAN:2909, CPU Temp:43, System Temp:30, Vdd:1632, VCore:1648, Vdimm:2736, +5V:5080, +12V:11916, Vagp:1536, -5V:4998, Vbat:3136, 5VSB:4993, 1095871765
2004.09.22. 18:50:26 - Power FAN:0, Chassis FAN:2812, CPU FAN:3068, CPU Temp:46, System Temp:30, Vdd:1632, VCore:1632, Vdimm:2736, +5V:5080, +12V:11856, Vagp:1536, -5V:4998, Vbat:3152, 5VSB:4993, 1095871826 -
Borg #31 Figy, BIZTOS, hogy nem a NB melegedése okozza a bajt.
Egyébként a sys hőmérsékéletet szerintem nem is az NB-n méri, mert én raktam a SB-re is bordát, és azzal alacsonyabb lett a hőmérséklete.
A NB-en nekem is a sima gyári passzív hűtés van, és semmi baja.
A processzor melegedésével a belassulást CSAK a Thermal Throttling okozhatja. Nézd meg újból azt a biost, kell lennie ott ilyen opciónak. %-ok vannak megadva, vagy OFF. Ha % van megadva, pl 50 (asszem ez a default), akkor 50%-ra visszaveszi a proci teljesítményét a melegedéstől függően (60 fok felett asszem). Ha OFF, akkor nem bántja, akármeddig melegszik.
Könnyen lehet, hogy inkább a procihűtőd háza táján kéne körülnézned. Az az idle 50 fok nem kevés.
A másik lehetőség a winyo. Nézd meg a Seatools-sal, hogy a SMART tesztre nem ir e hibát. Ha valami gebasz van a winyoval, az is könnyen okozhat lassulást.
A Ramodat pedig a RightMark Memory Analyzerrel nézd meg (RMMA). Googlen rákeresel, ingyen letölthető, és windows alatt van burn in, stability stb tesztek. -
#30 Szóval nekem inkább egy ventillátor kellene, olyan amilyen régen a 486-osoknak kellett, és amit nem csavarral kell felrögzíteni a bordára.
-
#29 chipset hűtő felrakása
Inkább nem mondok erre semmit. -
#28 de nekem olyan kellene, amin ventilátor is van. -
#27 Zalman elég jó bordákat csinál. -
#26 Milyen chipset coolereket ajánlotok megvételre, ha tud valaki valami jót, tegyen hozzá linket is, hogy megnézhessem mire gondolt.
köszi -
#25 Akkor próbálkozz ventivel! -
#24 most látom , hogy a 8RDA3+ alaplapon az északi híd is kapott aktív hűtést. Nyilván ez újabb revízió. Nekem 1.1-es változatom van, azon még nem volt akkor ilyen.
-
#23 van az epoxnak egy új alaplapja: 8rda6+ pro
namost ez majdnem olyan mint az enyém, csakhogy itt már tettek ventit az északi hídra. Lehet hogy azóta rájöttek, hogy ez nagyon melegszik venti nélkül.
Valaki más esetleg mondhatna egy-két ötletet mit csináljak még.
-
#22 a systemp olyan 36-38fok körül mozog terhelés alatt, de ezt nem hiszem el, mert kézre sokkal melegebb a borda. -
#21 Egyébként tűzforró az északi híd bordája. Egyszer már megnéztem. Majd nézek rá valami ventillátort.
Elképzelhető, hogy a borda valami ragasztólappal van az északi hídra rögzítve? És így romlik a hőátadás képessége, ezért ilyen meleg. szedjem le, és tegyek alá szilikonpasztát?
-
#20 Terhelés alatt meddig megy fel a sys temp? 50-55 fok alatt nem hinném, hogy baja lenne, vagy hasonló dolgokat csinálna, de ki kell próbálni, hogy mi van, ha raksz rá egy ventit. -
#19 Mi lenne, ha ti különböző Bios beállításokkal, kísérleteznétek, hátha ugyanolyan hibába botlik a rendszeretek, mint az enyém, és akkor talán tudtok segíteni is. De egy a lényeg: a memtest, prime95 nem csinálhat hibát, mert nálam se csinált hibát a tunningolt rendszeren. -
#18 Asszem volt már olyan is egyszer, hogy frissen feltelepített Xp-n is ezt csinálta. -
#17 hi
amikor lassulás van nem töltöget a vinyóról. Semmilyen vírus/féreg/spyware cucc nincs a gépemen. !Avast vírusírtóval és Kerio tűzfallal védem a gépem sértetlenségét.
Nem lehet hogy hosszú távon a chipset nem bírja a 200-as fsb-t és melegszik? A system hőmérséklet az a chipset hőmérsékletét jelenti? Esetleg a memó a 200-as fsb-t 3-3-2.5-en? Vegyek az északi hídra ventit?
-
#16 Nem kaptál be valami spyware progit? Amikor belassul a gép, akkor nem töltöget a winyóról? Windows reinstall-t próbáltál már? -
#15 Még valaki esetleg nem tud a témához szólni?
-
#14 hello
a mostani bioszom nem tartalmazza a "Thermal Throttling" opciót. A bios dátuma 2004/07/28 -
Borg #13 BIOS: Thermal Throttling > OFF -
#11 Valaki nem akar segíteni nekem?