64
  • Kozlovszky
    #64
    Ahogy látom kezd átmenni a fórum "kinek van jobb oprendszere" témába. Ennek szerintem semmi értelme. Van amiben a windows jobb és van amiben a unix. Aki ezt nem látja be az soha nem is fogja és folyton csak a maga igazát hajtogatja. Az igaz, hogy a unix moduláris felépítése jó és nem kell minden állítgatás után a "Do you want to restart your computer?" felirattal farkasszemet nézni. Ez az amit a windows ha így halad ("registry förmedvény") soha nem fog elérni. Viszont ha tudod, hogy hova kell nyúlni windows alatt is lehet gyorsan és hatékonyan dolgozni. És most nem a varázslókra gondoltam.
  • Pheel
    #61
    Ezt szerintem azért látod linux alatt és azért nem Windows alatt, mert a linuxot jobban ismered. Ha komolyan fejlesztenél Win32-es platformra, akkor látnád a hasonlóságot és az átgondoltságot. Persze aki egy kalap alá veszi az NT és a Win9x-es vonalat, az meg is érdemli, hogy ne lásson benne értelmet.
  • tomcs
    #60
    na eloszoris. billy boynak a kezdeshez nem a tudasa, nem az uzleti erzeke, nem a zsenialitasa volt az ugroko, 1xuen mazlija volt. hallottam dolgokat hogy miket csinalt, meg csinaltak kollektivan ms szinten, stb, hat en nem adnam a nevem eleg sok dologhoz amiket megcsinaltak. mind1, ez van. viszont az a ms-intel-stb hozzaallas, hogy tanfolyamokat nyomatnak a konkurens ellen, stb az egyenesen undorito. olyan mintha ket abecenk lenne, a suliban az elsot tanitanak az aprobetus reszeket meg a masodikkal irnak.. oszt nezzen utana aki akar
  • Pheel
    #56
    Rendszergazdákról beszélhettek. Programozókról kevésbé. Mivel a legtöbb felhasználó Windost használ, így sokkal több Windows-os alkalmazás íródik, azaz sokkal több programozó fejleszt Win32 alá. Bár lehet, hogy értékállóbb a gcc, de azért valahogy kevesebben fizetnek, bár lehet, hogy fajlagosan többet.
  • Vucli
    #55
    Teljesen igazad van csak hogy én az átlag felhasználokról beszéltem nem pedig rendeszergazdákról ,programzókrol (mert ugye abban egyet értünk hogy az előbbiből ''kicsit'' több van mint az utobbiból)
  • Vucli
    #49
    Először is nekem van otthon Linuxom(Red Hat) is és Win98se, de én azt mondom, hogy egy átlag embernek nincs igazándiból szüksége Linuxra, hisz hogy az valóban normálisan működjön és hogy a legtöbb dolog ami Windoson gond nélkül megy, az Linuxon is menjen néha igen sokat kell szenvedni hozzá bár a végeredmény jobb (pl:kb.30 %-kal gyorsabb video lejátszás) , én fentartom azt a véleményt hogy a Windows rendkívűl felhsználóbarát(és ebben verhetetlen), s ez az amirre nagy szükségük van az az átlag felhasználonak,mert nincs se ideje se kedve tökölni oprenszerrel(neki az a lényeg ott az a piros gomb, benyomja azt megy is), akit meg érdekkel és van ideje rá az probálja ki Linuxot, mert nagyon érdekes és sok szemponból sokkal jobb mint a Win
  • Johann
    #48
    Nem értem miért egyértelmü egyeseknek az, hogy ha játszani akar, akkor Windows-t kell használnia! A Játékszoftver<>Windows rendszer! Minden csak a fejlesztés kérdése! Linuxon is lehet Quake-zni, meg van 1 csomó minden, csak az kell hogy legyen egy fejlesztöcsapat aki megírja!
    Az meg hogy 4 oprendszert kellene használni csak annyit tudok mondani, hogy igen! Lenne 4 rendszer amiböl mondjuk a windows betöltené a asztali desktop-gép szerepét (hálózat nélkül!!!), lennének szerverek amik nem Windows-ok (mert az egy baromság!!!) és minden feladatnak meglenne a maga rendszere ami arra van optimalizálva! És igy megoldódna minden probléma! Normálisan megférne egymás mellett több cég a sajátfejlesztésü oprendszerével, és nem kellene félniük attól, hogy elnyeli öket egy ekkora szeméttelep mint az MS!
    És mindenki boldogan élne, és volna alternatíva! :)
    Nem ez lenne a normális?
  • Pöty
    #44
    Egyébként a leggyakrabban használt drivereket nem a MS irja, az ATI és nVidia is egyre ocsmányabbakat ad ki. A lényeg hogy minél gyorsabb legyen 3Dmark alatt meg a tesztekben az már nem számít hogy tele van bugokkal a grafika!
  • Pöty
    #43
    Hát a milleniumnál fosabb oprendszert nem adott ki a Microsoft! Ezt még a legnagyobb lamerek is tudják, ezért használ a legtöbb homeuzser 98SE-t mert enyhén stabilabb. Az XP nagyon jó, vannak benne érdekes dolgok is de azért van ott mellette az SE. Ami Xp-ben szarik az 98 jó eséllyel megy.
  • Laalee
    #37
    valaki mondja mar meg mitol jobb az ha 4 fele oprendszert kell tartani a gepen, hogy minden program mukodjon? mert ha nem lenne win kb ez lenne a rend. Az nt alapu rendszerek pedig eleg jol sikerültek, hetekig megy bekapcsolva a gepem mindenfele fagyas kekhalal program error nelkül, ha veszek egy alakatreszt minden gond nelkül tudom hasznalni, ha elinditok egy programot gond nélkül fut, nekem ez jelenti a jo op rendszert.
  • awender
    #35
    En tisztelem Bill Gates-et. Ennek ellenere ha uzletileg nem korrekt dolgokat csinalt, azert el kellene szamoltatni.

    Ettol o meg lehet nagyszeru uzletember es kivalo koponya. Ha vkinek van 40 milliard dolcsi a zsebeben, melyet uzletelessel, szoftverfejlesztessel szerzett, akkor masok velemenye az IT temarol elhalvanyul.

    Ezert is erdekes az, hogy elmegy a birosagra, hiszen amit mond, valoszinuleg meghatarozza a tovabbi targyalasok menetet.
  • versio
    #34
    mér vagy ilyen ideges?

    csak nem az xfosod bukása miatt ? :LOL
  • TheZsenyka
    #28
    Senkit sem köteleznek a használatára. Különben is, egy rohadt ruppot nem fizettek érte... vagy igen?
  • versio
    #27
    szerintem meg pont öt kell szidni, mer egy köcsög zsido

    kezdö zöldfülü programozokkal dolgoztat olcson
    azér ilyen szar minden ami m$

  • I.C.ram
    #20
    en sem ertem miert szidjak annyira! de ez az Irigyseg nem valotlan elkepzeles! tuti mindenki tok irigy ra! legalabbis akik itt szidjak
  • Kosh
    #19
    ez a gond, hogy az M$ az üzletpolotikájával jutott el idáig és nem a kiváló minőségű termékeivel
  • Laci73
    #17
    HEllo Lame!

    Ugye magad sem hiszed hogy ezért perelik a Microsoftot? :))))))))
  • Laci73
    #16
    Hello Borg!

    Légy erős. Nem(csak) a Windows miatt utálják a MicroSoftot és William Gates-t (mert ez az eredeti neve) hanem a rohadt, mocskos terjeszkedő és másokat élni nem hagyó üzletpolitikája miatt.
  • TheZsenyka
    #15
    Lecsúszik a bizniszről? Ne viccelj, a legnagyobb üzlet az, ha hagyod hogy mások járatlan utakat járjanak, ösvényt vágjanak és ha az út járható (pénz van benne) akkor szépen megszerzi az adott piacot.
  • TheZsenyka
    #14
    Gates annyira gazdag és olyan felkészült jogászokkal veszi körül magát, hogy jó ha egy villamoson való bliccelést rávernek.
  • RoadkilleR78
    #11
    Én sem vagyok MS fun, de ha kihagynák az Expókert a windows-ból akkor sem tenném fel mondjuk a Necképet. Csináljanak jobbat az IE-nél és ne így próbálják eladni a szar böngészőjüket. Szerintem ez nevetséges. Nekünk webdesignereknek is könnyeb, ha csak egy platformra kell fejleszteni. Nagyon nem örülnék a neckép és barátai térhódításának.
  • Yfel
    #10
    Teljesen egyetertek, szebben nem is mondhattam volna.

    A technologiai vitakat nem kene egy uzletember elleni szemelyeskedesbe atvinni. Szerencseje volt amikor megkapta az elso szerzodeset az IBMtol de ne ennek irjuk mar fel a sikeret... szeretnek olyan uzleti erzekkel rendelkezni mint a Billyboy.
  • Borg
    #9
    Nemtom mért szidják annyian Billt, valószinű csak irigységből. Kevesen vitték annyira mint ő, egyátalán nem hülye ember. Aki meg rajta tölti ki a dühét, ha kékhalálozik a windows a szar gépe miatt, arról is megvan a véleményem..
  • magus
    #7
    de miért megy oda?cikkből nem, derült ki, vagy csak lehet hogy szamomra em...


    dögölj meg bill a kurva anyad
  • silanor
    #5
    Az a csavo ott kozepen hatulrol fotozza a hazaspart? :)
  • Supergamer_real
    #4
    Nekem azert az a velemenyem, hogy a legtobbunk szeretne olyan "bajban" lenni mint Gates.
  • Laci73
    #3
    A Gates-házaspár. Mostanában olvastam hogy a házuk szerény 110 millió dollárt ér... Érdekes hogy ha bajban van, előkeríti a feleségét, és játsza az egyszerű családapa vagyok, nézzenek ránk c. szerepet. Dögölj meg Billi.