378941
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
#16943 Nekem '98-ban a gyakorlati vizsgán még úgy kellett mondani, hogy '...és most kiengedem a kéziféket...'. Ettől még persze a helyes megnevezése tényleg rögzítőfék.
BTW ez olyan dolog, amikor valaki géppisztolynak nevezi az AK-47-et... -
#16942 Naugye. Majnem jó.
A kézi működtetésű rögzítőféket rögzítőféknek hívják, hogy ne lehessen összekeverni a személygépkocsikon találhatóval, amely a fékpofákat szorítja a dobhoz, vagy a tárcsához, mivel a rögzítőfék igazából nem is fékez, hanem valamely tengely(eke)t rögzíti. Innen a neve: rögzítőfék. -
#16941 hm.. akkor már nem kérdezem meg. :) -
#16940 Teherautó fékberendezései általában:
-Légfék (légnyomással működtetett fékberendezések), egyes újabb tipusokon állítólag már hidraulikus fékberendezések vannak (mint a személyautókon)
-Kézifék (általában kardántengelyen vagy diferenciálműben lévő mechanikus rögzítőfék)
-Kipufogófék vagy 'Bubu' (a kipufogó lefolytásával végzi a lassítást, nem igazi, csak kvázi egy hatásosabb motorfék)
-Retarder (tengelyre szerelt hidrodinamikai fékrendszer, szintén inkább lassításra)
Remélem jól emlékszem a részletekre, mert 1998-ban vizsgáztam "C", '99-ben meg "C+E" kategóriából, azóta csak használtam ezeket egy ideig... :))) -
#16939 közel járunk! -
#16938 Egyik kézzel, másik lábbal müxik. :)
de ez nem használt semmit -
#16937 majd megkérdezem apát, ő autószerelő... -
#16936 megálláshoz légfék, a "horgony" meg asszem difizárral van megoldva... De én nem értek hozzá... :) -
#16935 Kézifék van benne, jól írtad, max. a működése más, mint a személygépkocsikban. -
#16934 Akkor viszont a tulaj sem megy el vele...
De komolyan, ha nem kézifék van benne, akkor miarák? -
#16933 kerékbilincsel vazze! -
#16932 Mert? Abban mivel zárod le a kerekeket? -
#16931 kéziféket?
nem vagy valami nagy kamionos! -
#16930 Az Opeles megint itt van, de most egy parkolóhellyel odébb áll,m és hátrébb a kerítéstől -
#16929 bullshit, meg terminátoros is:D -
#16928 azok :D -
#16927 A Columbia 2005-ben érkező új filmjének ("Stealth" a munkacíme) egyik "főszereplője", egy kitalált tipus, az F/A-37 Talon. A felvételek egy valódi Nimitz-osztályú repülőgép-hordozón (USS Abraham Lincoln) fedélzetén készültek, de a gép egy egyszerű életnagyságú makett, ha megnézed az alsó képet, lehet látni a gőzfátylon át, hogy kötelekkel van a fedélzethez rögzítve és a hátsó kerekeinél féktuskók vannak (elég vicces egy felszállásra készülődő gép esetén).
A film amúgy arról szól, hogy egy mesterséges inteligencia által irányított ilyen gép ámokfutó lesz, ezért ez a gép a nyomába ered, hogy megmentse az emberiséget. (...drámai csend...)
Szóval egy tipikus Hollywoodi marhaság (enyhe utánérzése az 1982-es "FireFox"-nak)... -
#16926 1: Nincs ótóm :( (számítógépem van )
2: A személyzeti parkoló nem itt van
3: Nem 500 méterről lett lőve, hanem kb 70-100 méterről, plusz a képkivágás még több, mint megduplázta a zoomot -
#16925 Budapest, Jászberényi út -
#16924 melyik a te ótód röleksz! -
#16923 a típusára gondoltam:) -
#16922 Emberek: olimpiát hogyan tegyük érdekesebbé-képek voltak már?
Ha nem, akkor belinkelem. -
davos80 #16921 Pontosan hol? (gödöllői vok énis.) -
#16920 bicikli wazze bicikli -
#16919 Olyan, mintha 500 méterről fényképezték volna! -
#16918 ezaz! alázz a porba! -
#16917 Nna, ez kicsit nagy lesz:
Lófaszjóska kamionos beparkolt, kiszállt, kéziféket meg nem húzott. Eredmény: elindult a monstrum. Az opeles gondolom örül. kb 5 perce történt a raktárunk területén
-
#16916 ez miiii???? -
#16915 normal cruise - tom cruise
:D:D:D:D:D -
#16914 szvsz 2-3 oldalt nézz vissza, utána sry :) -
#16913 lol :D -
#16912 lassúak e? :D -
#16911 lehet kapaszkodni
-
#16910 öltözz négernek!!!
-
#16909 szerintem az egész romatársadalomnak nem lenne 3 napja ha nem büntetnének érte :D
na de ne offoljunk :D -
#16908 Így van...ezért nem lehet vele semmit kezdeni. El kell kerülni. -
#16907 a lényeg hogy ha megölöd annyit kapsz érte mint egy rendes emberért... -
#16906 LOL Sry!
Rendben van, de inkább nem linkelek be többet. Az a biztos. Nincs kedvem keresgélni, hogy volt-e már. -
#16905 OFF: Azért nem ugyanolyan...
Nyáron sétálunk egyik este egy kb 10 fős társasággal a Margit-hídon, amikor előttunk egy - egyébként bombajó alakú - roma csaj sétált egy roma gyerekkel. A lány megigazított valamit a kis "cipőcskéjén", szóval bepucsított, amennyire csak lehet, fehér naci, tanga, stb. Mi pedig úgy 5 méterrel mögöttük mentünk. Addig igazgatta a cipőjét, hogy mi elhaladtunk mellettük.
Halljuk morgolódni a cigót, hogy: ne púcsítgáss má ezeknek! Itt bámulnak tégedet! Milyen émbérék ézék? Ném izs érdémlík még, hogy égy ilyén szép lyányt lázzsánák! Lészúrnám ezeket a fijúkát!
Ha nem lett volna utána konklúzió, a hullája kicsit később a Dunában landolt volna. Jelzem, én eléggé konszolidált véleményt alkotok a többiekéhez képest.
Na ezután senki ne mondja nekem, hogy ugyanolyan emberek ezek is! Mert ha egyedi eset lenne, akkor OK. Idegbeteg állat, kész, letudva. De sajnos ez nem egyedi eset. Hanem attribútum.
ON -
#16904 #16813
Legalább EGY OLDALT nézzé végig!
Köszönöm!
(újabban gyakori, hogy egy oldalon kétszer van ugyan az a kép :( mondjuk nekem 100 post van egy oldalon :D )