379021
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
Az afrikai népcsoportok jó része köszöni szépen, sosem kért a civilizációból, eleve a természeti adottságaik sem kedveztek annak, hogy felhőkarcolókat építsenek Ytong téglából. Már pedig ha valaki nem akar, az nem is fog fejlődni. Onnan isznak egyébként ahonnan tudnak, mert ha nem iszol 2-3 napig, a 3. napon odafurakszol majd te is a kafferbivalyok mellé, kicsit elhessegeted a lebegő ürüléket és jóízűen szlopálod majd befelé a sáros vizet. Teljesen érthető, én előbb is megtenném.
Az ember ilyen. Tele hassal, nem szomjasan könnyen mond nemet bármire. Majd a kényszer úgyis sok elvet eltipor majd a fejekben, csak idő kérdése.
(Az, hogy mennyire kulturált az állattenyésztés és a növénytermesztés azt akkor tudod meg, amikor bemész egy csirketelepre, ahol 10-20k szárnyas tengődik, vagy megnézed a szikkadt földet ami a műtrágyától teljesen tönkrement pár év alatt. Arról már nem is beszélve, hogy elképesztő mennyiségű területen folyik olyan növények termesztése, melyeket nem az élelmiszeripar használ aztán fel.) -
-
nordan #364851 majd ha egy lusta fogyatékos primitiv afrikai barom leszek akiknek 50000 év nem volt elég,hogy egy normális kultúrát létrehozzanak.....a mai napig tehénszarból tapsztott kunyhókban laknak a semmi közepén és a pocsolyából isznak NO THX na majd akkor beszélgethetünk a bogarakról! Addig ha nem haragszol én maradok a kultúrált állat és növénytenyésztés/termesztés nyújtotta lehetőségeknél
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.22. 14:49:53 -
Pontosan.
Sokan fel sem fogják, hogy a szarvasmarha tenyésztés mennyire iszonyatosan nagy teher a Földnek és én is inkább ennék fűszeres szöcskét marhahús helyett (amit 5 évente ha 1x eszek), ha cserébe a fiam egy szebb és tisztább világban nőhet fel.
Addig lehet finnyáskodni a bogár témára, míg tele a hasi ;-) Tessék 2-3 napig semmit nem enni, aztán beszélgessünk az ételekről... a szomszéd macskája is kezd vállalható opció lenni.
-
Az állóképessége brutális, így az egészsége is kicsattanó. Viszont túltolta. Semmit nem jó túltolni, de mivel rájött, hogy neki ehhez őstehetsége van, így addig ütötte a vasat amíg bírta. Jól tette. Idehaza ritka az olyan ember, aki ne szeretettel és tisztelettel gondolna rá, mert nem csak kiváló sportoló, de remek ember is. Amikor majd végleg kiszáll a buliból, hamar visszahízza az elégedett kalóriákat ne aggódj. -
Kimaradt a harc a kardfogú tigrissel, meg az n+1 betegség, amihez lövésük se volt, köztük olyan bagatellekkel, mint foggyulladás miatt heteken belül szepszisben elhunyni. :-( -
Itt az ideje elkezdeni élesztőgombát nemesíteni, és abból előállítani az élelmiszer szükségleteinket? :D
Aki nem értené, olvasson Isaac Asimov regényeket! -
Battlefield V -
Renegade #364845 -
toza #364844 vegak nem esznak allati eredtut.. mezet sem..
dea novenyek nem allati tragyabol nonek e ki e?!
mutragya :(
Utoljára szerkesztette: toza, 2018.12.22. 11:14:16 -
-
-
Ez alapján az ember mindenevők közé tartozik. (hús + növény)
Nem vega. -
-
Mirk #364839 Én még úgy tanultam, hogy ránézel egy állat fogazatára és emésztőrendszerére és látod, hogy mit kell ennie. -
Mégegyszer, ez nem allergia, az más.
Nézd, ez egy ilyen világ, mindennel ez van, most fel van kapva ez is, meg egy másik fogyókúra, meg egy harmadik akármi és sorolhatnánk. Nekünk ettől nem lesz rosszabb. A lehetőség ott van, hogy terjeszd az igét a baráti körödben és hogy lebeszéld őket a hülyeségről, mást nem tudunk tenni. -
Mérték a lényeg szerintem, mindenből lehet enni, de csak módjával.
Alapegységnek az étel természetes formája szerintem jó kiindulási pont.
Pl legurítasz 1liter 100% almalét, ami ha finom lefolyik gyorsan, de ha azt mondom egyél meg 1,5kg almát amiből készül már nem lenne mindenki annyira lelkes.
Ilyen a tej és az abból készült dolgok is túró, tejföl, sajt..ect
Ha innen nézzük a feldogozott ételeket mindjárt másképp fest a kép, és ezekből a koncentrált dolgokból csak módjával kell fogyasztani, pl a kristálycukor is az, 7kg cukorrépából lesz 1kg.
Régi öregek falun sokat mozogtak a fizikai munkák miatt, ez biztos jót tett a vér keringésnek és mivel hűtő sem volt ezért csak "lábról" tudtak levágni friss húsnak valót év közben és ezen felül maradt a téli füstölt, zsírba sütött hús, esetleg jégveremből.
A mindennapi hús evés az luxusnak számított volna, heti egyszer volt vasárnap hús amiből esetleg hétfőre is maradt.
Pedig földeket műveltek, lett volna takarmány,de ahogy Dzsini is írja, ők is látták mennyi sok takarmányt megeszik egy állat míg vágás érett lesz, és mennyi meló van magával az állattal és annak bekészíteni a télire valót minden nap.
Ennyi bőven elég hozzá, hogy ne legyen a kerítés is kolbászból.
"
Heti rendje volt az elkészített ételeknek.
-Hétfő: a vasárnapi maradékot fogyasztották el, esetleg krumplilevest kifőtt tésztával
-Kedd: Daragaluska-leves, kifőtt tészta (darás, mákos, lekváros), főzelék, paradicsomos káposzta
-Szerda: Bableves, palacsinta, bukta (egyéb kelt tészta), rétes, sterc, kukoricaprósza
-Csütörtök: Főzeléknap (borsó, bab, káposzta, krumpli) főtt füstölt oldalassal, vagy főtt füstölt sonkával
-Péntek: Tésztanap, hasonlóan a szerdához, tejfölös bableves, kelt tészták, pék kifli, bukta
-Szombat: Stercnap (krumplis, lisztes, dara) aludttejjel, paradicsomos leves, szilvás gombóc
-Vasárnap: Tyúkhúsleves, a leveshúshoz zsemlemártás "Semmekre" .
Sült hús főtt krumplival. Disznóöléskor a húst nagyobb mennyiségben megsütötték, vindőben egymás fölé rakva zsírban tartósították. A vindő tetejére is zsírt tettek lezárásképpen. Ebből a sült húsból olvasztottak ki adagonként a vasárnapi ebédhez. Dinsztelt vagy savanyú káposzta került még az asztalra, és édességnek különböző ízű kalács, esetleg kuglóf."
forrás
Manapság ez a nonstop húskínálat az üzletekben igen erőforrás pazarló.
Itt is feszegetik a húselőállítás energiaigényességét.
Cowspiracy
videó
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.12.22. 00:04:08 -
azt, hogyha valami felszívódás nélkül keresztülmegy rajtad az akkor nem fogja táplálni energiával ellátni a szervezetet.
Nem mondtam, hogy nem voltak régen is érzékenyek rá, de most hozzájuk jött sokkal több olyan aki trendiségbol allergiás.Vagy az miatt vállt azzá.
igen be lehet szerezni most is normális tejet, de az emberek nagy százaléka nem fog utána járni, meg 2 naponta frisset venni, mikor megveheti a mütejet kartonszám és mégcsak a hütöbe se foglalja a helyet.Meg ha még nem is lenne macera se választanák sokan, pont a trendi fogyokura meg hasonlo befolyásolás miatt, mert a reklámokba azt látja, hogy csirátlanitva meg pasztörözve van akkor az biztos , hogy nem káros, mert minden baktériumtol mentes.
tehát röviden , a többség a természetes források helyett a konnyen beszerezhető dolgokat fogyasztja , föleg ha valamit egy hiresség ajánl vagy mert ö azzal fogyott x kilót. és azt gondolja csak ennyi az egész neki is beválik majd .
ez a baj . -
Én se, csak hoztam egy abszurd példát mint te. Most azért mert kijön belőled a mák emésztetlenül ez mégis mit jelent? Mit akartál ezzel mondani?
Régen is ennyien voltak rá érzékenyek, nézz utána. Egyes népcsoportok érzékenyebbek rá, mások meg nem azok, az északiak kevésbé, a déliek jobban, ez nem az elmúlt 10 évben alakult így, ez evoluciós változás.
A tej allergia és a tej cukor érzékenység az két különböző dolog. Nem volt kevesebb 15 éve se a tej cukor érzékeny, nagyon egyszerűen utána tudsz nézni, nincs itt semmi majmolás, butaságot beszélsz ezzel kapcsolatban.
A tej előállítása más tészta, sajnos ez van, de szerintem még most is tudsz venni jó tejet, akár termelőtől is. A tartós tejeket én se szeretem, meg az ilyen 0,1%os szarokat. -
nem mondtam semmit arról, hogy nyersen kéne bármit is megenni, de a főtt kukorca és a paradicsomhéj is ugyan úgy egybe marad.
A tejjel meg az a gond, hogy régen az emberek olyat ittak ami egyből az állatól jött ki, mot meg olyat ami mindenféle kezelésen átmegy mesterségesen adalékolják. Mert nekem senki ne mesélje be, hogy az tej ami hütés nélkül eláll a dobozban hónapokig, meg azt már csak fehér folyadéknak hívnám ami 0.1% os zsírt tartalmaz.
Az igazi tej az a hűtőbe is 3 nap múlva megalvad és megsavanyodik, ezért lehet belöle turot csinálni, próbálj meg a dobozosbol.
Az emberek ezért betegek töle, nem azért mert nem tudják feldolgozni.
15 éve még nem majmolta senki a hülyeséges étrendet meg diétás fogyos cuccokat, ezért volt kevesebb allergiásnak mondott ember.
-
cherubim06 #364833 Egyébként a válasz a részletekben van, mint mindig, valahol középúton.
A hús oké, de az is tény, hogy mértéktelenül sokat eszünk a "nyugati" országokban. Ez a gond. Egyszerűen nem igaz, hogy mindennap húst kéne ennünk; ez ugyanolyan "trend" mint a vegaság, vagy a különféle "érzékenységek". Csak egy kicsit károsabb minden érintettre nézve(ember, föld, állat, levegő)
Azt is pontosan lehet tudni, hogy bőven van még elegendő kaja az emberiségnek, a gond az elosztással van. Mivel azonban úgy tűnik ebben sem lesz semmi változás, egészen közel jár az igazsághoz az is aki azt mondja, hogy vannak területek ahol kevés a kaja és túl sok az ember és ez okozza a legtöbb problémát.
Megoldás? Na, az még nincs. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A nyers hús azért ki tud jönni, nem? :D Nyilván nem lehet mindent megenni nyersen, gondolom egy almát vagy paprikát azért megeszel anélkül hogy kijönne.
Egyébként pont a felnőtt emberek 70% nem képes lebontani a tejcukrot teljes egészében, szóval ez nem olyan nagy kamu, ide haza meg a lakosság harmada szenved ettől. Talán csak az van, hogy ez most tűnt fel neked, mert mondjuk 10-15 éve még nem hallottál róla, termékek se voltak a boltokban, most meg vannak és látod mindenhol. -
nordan #364831 Bingo!
erre sosem fogsz választ kapni sajnos,de nem is kell hiszen azzal válaszoltak is,hogy nem válaszoltak :D
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.21. 22:29:53 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csak egy egyszerű dolog, ha annyira azt mondják, hogy nincs szükség húsra. mutassanak valami bizonyítékot, hogy a történelem során miért nem alakult ki, az ember egy olyan verzioja ami csak a növényeket eszi, mert ha olyan káros lenne az egészségre a hús mint ahogy beállítják akkor a torzsfejlődésnél biztos, hogy megváltozott volna és kihalt volna az a vonal.
Meg csak gondoljunk bele, hogy az emberi szervezet mennyire tudja feldolgozni a növényeket, gondolom senkinek sem kell megmagyarázni a kukorica meg a sárgarépa vagy épp a mák teljesen ép állapotban való távozását a hátsó részen. ha olyan jó lenne akkor miért nem tudja feldolgozni a szervezet?DE húsból még nem láttam olyat ami nem hasznosult volna.
Vagy csak nézzenek meg egy törzsi kulturát ahol nem jelent meg a modern fogyasztói társadalom, ott mindenki hust és tejet meg gyümölcsöt zöldséget egyaránt fogyaszt és köszönik megvannak.
Sajnos az emberek egyre jobban befolyásolhatók a trendekkel meg a buta emberek szokásainak követésével. a laktóz érzékenynek mondott emberek is 70% sztem csak bemagyarázza, hogy az mert olvasta valahol , hogy milyen tünetek vannak hozzá és ha fingik meg büfög akkor máris laktóz érzékeny és hagyjuk el a tejet. az összes ilyen divat kajás marhaság fele nem orvosilag megalapozott.
ÉS ezért van most annyi féle mesterségesen kialakított mű kaja ami látszólag egészséges, közbe meg pont azok nem , mert minden mesterséges anyagokból állnak ahelyett, hogy egy jó kis háztáji kolbász vagy sonkát enne tejjel. -
Nem sikerült felfognod mit mondott. -
Ne haragudj, de fingom sincs hogy ki a fasz vagy és miről beszélsz :D
Éppen ezért abba már bele se megyek hogy milyen ostoba egy véglény vagy annak alapján amit itt most villantottál. Tehát nincs bajod azzal hogy másképp gondolkodom mint te, csak azzal, hogy leírom, mert gondolom ide csak te irhatsz meg a veled egyetértők, mi? Te hülye.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.12.21. 22:10:40 -
Így legyen ötösöm a lottón, hogy te, a címeres, ügyeletes idióta megérkezel egy ilyen vitatémához, és kiosztasz mindenkit. Mielőtt még belém állnál nekem nem az a bajom, hogy te máshogy gondolkodsz és elmondod a véleményed. Nem. Nekem azzal a van a bajom, hogy MINDIG elmondod a véleményed, ami szöges ellentettje annak, amit az emberek többsége gondol, te pedig mindig téríteni akarsz a hülyeségre. Konkrétan provokálod az embereket a mindfuckjaiddal.
Rovarokat meg ilyen szarokat egyél te a kis családoddal együtt. Már holnaptól. Jó étvágyat kívánok hozzá, a normális kaját meg hagyd meg nekünk. -
Ki akar 15 milliárd emberrel együtt élni? Láttál te kínai strandokat?
Nem itt akarok belemenni abba, hogy ki fontosabb, és kinek van biztosabb helye ezen a földön a másiknál, de a jelenlegi 7-8 milliárd ember is túlsúly, nemhogy 15 milliárd... Bill Gates is megmondta (ami tudom semmit nem jelent) a föld 3-4 milliárd ember eltartása alkalmas. Pont. Ha ehhez hozzáadjuk az idióta gondolkodást, és a pusztító - vírusszerű gonosz létezési formáját az embernek, akkor még az is sok lenne. -
ÉS A FÉNYEVŐKKEL MI VAN? :D -
Nem értem mi a francot kell itt hisztizni. Aki vegán akar lenni az egyen max heti 1-szer húst és kész. Senki nem kényszeríti rá, de a húsban található tápanyag elengedhetetlen a normális fejlődéshez. Azokról a bolond, veszélyes idiótákról ne is beszéljünk, akik másokat akarnak rávenni erre a káros táplálkozásra, ráadásul az állataiknak (ÚRISTEN) csak zöldségeket adnak. Ez állatkínzás. Párezer éve húson élünk, és ez nem egy nemrég jött idióta agymenés miatt fog megváltozni. -
Erről van szó.
Egyébként akár rovarokat is lehetne termeszteni helyettük és ugyanabból a területből sokkal több táplálék jönne mint most :D
Egyébként szerintem nem jó egyik véglet se... kell enni húst is, meg jó sok zöldséget :)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.12.21. 21:52:54 -
A magyarok a legkövérebbek Európában, itt mindenki kurva nagy táplálkozási szakértő, ezt már tudnod kéne :) -
Fingod sincs, az világos -
nordan #364820 annak egy szál ádámkosztümben kéne laknia az erdőben,mert MINDENNEK köze van a modern világban az állatokhoz és a környezetszennyezéshez....autó,műanyagok,textil,bőr,fémek, stb stb, állszent bullshit a vegánok baromsága! Gondolom tehénszarral tapasztott kunyhóban lakik az összes és nem az V. kerületben egy 100 milliós pecóban ugyebár? -
nordan #364819 -
-
Fát egyáltalán nem kéne amiatt amit Dzsini is írt, gyorsétterem az sajnos ilyen, bár egy Falafel gyrosonál most is gyorsan megkapsz. Amúgy félreértés ne essék én se vagyok se vega, csak mondom, hogy nem feltétlen mind elme hibbant/az állatokért teszi. -
Többen azt mondják, hogy az unokáink már furcsán fognak ránk nézni, hogy mi még ünnepnapokon kívül ettünk valódi állathúst. -
majd változik a világ,elvileg már a laborban növesztett biohúsé a jövő -
A jelenleg földművelés alá vett területek országtól függően 60-80%-a az állatok eltartására van (legelő, takarmány, stb.) - ennek 90 százaléka a szarvasmarhák - és ezen keresztül a marhahús "előállítását" segíti. Ennek a földnek a felét emberi táplálék termelésére fordítva a mostaniak mellé (és megfelelően elosztva) kb. 15 milliárd embert lehetne könnyedén ellátni a mai technológiákkal. A maradék területet "vissza lehet adni" a természetnek.
A marhahús előállítása irgalmatlanul sok földet és vizet használ, azonos területen sokkal több embert el lehet tartani, mint amennyibe az a marha kerül. Óriási luxus.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.12.21. 20:51:47