Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

omg xD

Vaxi

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

CharrDen

fake flém ?
Ezt itthagyom nektek:

Na jöhet a kamera-flém
RatBaG
szerinted a parasztok mennyire tojnak rá? <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Éljen Ghána!
tigeroo
majdnem jó.

az elemek közé kellene még crossing😄
edios

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

tigeroo
/bump

szarkazmus 😄
tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

immovable
nem 😊
tigeroo
jaja, aztán jövõ héten rámegyünk a Burning week - Flame every day öcsívmentre<#idiota>
zeli
<#eljen>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

SötétBarom
Most jön a testépítõs/elhízós 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Fresh Duke
Nem olvastam el az utóbbi 300 hozzászólást, épp ezért témától függetlenül: abbahagynátok a kib*szott flémelést? Kurvára zavaró, hogy Humoros, aranyos topikban van 300 hozzászólás, és abban kb 6 kép, amin jó eséllyel lehet röhögni.
Aki flémelni akar, menjen el másik topikba.

A heavy cost. I pay it gladly.

CharrDen
istenem mi van itt tegnap óta flame topiccá változott át ez a hely...

tigeroo
jó,akkor, szerintem elevenítsd fel a magyar történelmi ismereteid. (segítek >> Kossuth Lajos), aztán következtess napjainkig.

mindegy. lehet húzni a strigulát a

kutya
állatkínzás
harmadik világ éhezõi
paraszt

flamek már megvoltak

Igazán elkussolhatnál már végre.
Casillas
nekem is ez jutott eszembe

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Azt is leírtam, hogy kaszt-szerûen tömörülnek, mindenki tudja mirõl van szó, csak játszod az eszed, gondolom volt már dolgod paraszttal, és nagyon jól látod a különbséget is, részemrõl a téma lezárva, mert unom ragozni a nyilvánvalót.
tigeroo
segítesz a farmomon?

tigeroo
attól hogy valaki tart xy állatot, attól még tényleg nem paraszt/õstermelõ. itt nálunk is van sok olyan család akinél az apa jár rendesen munkahelyre, de pl. disznót tart és a van egy gyümölcsöse pl.. az még nem jelent semmit.

hoppáhoppá:

komolyan ezzel az érvvel akarsz belémkötni?

Paraszt: fõként mezõgazdasági tevékenységbõl élõ személy, földmûves vagy állattartó. A földtulajdonnal nem rendelkezõ, mezõgazdasági bérmunkás paraszt pedig = zsellér.

Vagy várj! Most értem meg mit akartál az "özönvíz elõtti" dumával... szóval ha én nem mûszaki rajzlapon, hanem autocad-ben tervezem meg egy épület statikáját, akkor nem mérnök vagyok, hanem egy technoinformatikus-kontár? Vagy sohasem lehetnék már mérnök/paraszt, mivel ezek már egy letûnt kor társadalmi rétegei..?
Buda, mint már írtam...
Mi pedig csirkét és nyulat tartottunk a 80-as években, ettõl én paraszt lennék? Nem. Egyik ágon a dédszüleim valódi parasztok voltak, a nagyszüleim már csak földmûvelésbõl éltek, de már nem voltak parasztok. Azt hiszem szándékosan nem akarod megérteni mi az, hogy paraszt...
lako
Persze, te nagyon jól tudod onnan a nagy pöströl 😉

Flame off!
Röhögni járok ide, gondolom mások is😊

tigeroo
könyörgöm hagyd már abba fáj olvasni is. kurva gas amit itt leokoskodsz.
képzeld ahol én a gyermekkoromat töltöttem oda a mai napig visszajárok a barátaim és nagyszüleim miatt, sõt, még NEKÜNK (nem nagyszülõknek) van külön meggyesünk is (100 fa kb.),tavaly rossz volt a termés, csak olyan 800 kiló meggyet vásároltak fel tõlünk...
tavasszal mi szoktuk páran metszeni, permetezni, és nyáron leszedni is egy héten (bár akkor jön a család is)
nyáron nagyszüleimnél segítek krumplit kapálni, kb. 10-15 zsáknyi krumpli ami megterem elég 3 családnak egész évben, papám szõlõjébõl három(!!!) nagy boroshordónyi bort szokott csinálni (amik nem 200
literesek...), van pár holdnyi kukoricájuk is, amibõl egy egész csûrnyi szokott megtelni (nemtudom ismered-e ezt az épületet), azt szintén szeptember körül velük szoktam suskázni, mielõtt elrakjuk télire.
szintén van pár holdnyi napraforgójuk is, azt õsszel mi szoktuk csépelni, tavasszal vidacsolni, majd kb. 80-100 zsákba beleöntjük és szépen azokat is elrakjuk.

minden növénybõl visszatartunk kb. 5-10%nyit amit elvetünk következõ évben, a többi megmarad, és vagy eladjuk vagy feléljük, plusz még visszasegítem a haveroméknak is ezeket

ennyi. 4-5 ember kell hozzá. ja és úgy, hogy énis egyetemre járok, és a szüleim 2 diplomások. képzeld el azokat az ismerõseimet, akiknek a szülei õstermelõk, és nem a nagyszülei...

mostmár abbahagyod ezt az értelmetlen észosztást?
Ismerõsödnek annyi köze van a paraszthoz, mint egy banki alkalmazottnak...
Ha egy lánc tényleg megszakad egy fejlett termelõi folyamatban, akkor leáll az egész folyamat. Beláthatatlan következményeket okozhat egy komolyabb leállás. Például vegyük csak azt a pár éve történt áramszünetet New Yorkban, ott is meghalt pár ember, pedig csak két, vagy három napig tartott. Egy komolyabb kiesés tömegek halálához vezetne. És nagyon sok iparágban lehetségesek kiesések, ezek bármelyike beláthatatlan következményeket hordoz a többire nézve. Ilyen szituációban azok az emberek vannak nyerõ helyzetben, akik aránylag jól tudnak egy másik termelõi folyamatra kapcsolni. Minél jobban a mûködõ infrastruktúrának kiszolgáltatottabb helyzetben él valaki, annál kisebb a túlélési esélye. Aki egy nagy monokultúrás ültetvényhez, használható vízforráshoz közel, kis népsûrûségû területen lakik, annak nem nehéz átállnia középkori életvitelre. Egy nagyváros közelében, ipari régióban, stb. ez már nem ilyen egyszerû. Hozzáteszem, hogy a migráció nagyon gyorsan elindulna, így ilyen helyzetben is a fegyver lenne a túlélés záloga. Hiába lakik valaki elõnyös helyen, ha a pár napon, héten belül érkezõ emberek elveszik tõle a területet, vagy megölik.
Metalmilitiakid
Na én beszüntetem a vitát mert mek aludni mert még este meló. További jó parasztkodást 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

2... xD

lako
Nekem van paraszt barátom, de nem olyan értelemben ahogy Te gondolod. ~100 milliós géppark + ~200 milliós föld. Nagy ívben le fogja szarni ha Te leparasztozod, pedig õk annak vallják magukat😊

Metalmilitiakid
Akkor segítek, ma két fajta paraszt van.
1. Aki földmûveléssel foglalkozik, esetleg abból él, vagy önellátó. Amit te földmûvesnek nevezel, most az a paraszt.
2.Hát ezt, hogy fogalmazzam meg.. hmm pl. te

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Nem látja át, de még köze sincs a folyamathoz a földmûvesnek, de ha egyszer tényleg elveszne egy része a rendszernek, értve itt az ember aki csinálta meg a leírások is, és megkérdenek egy földmûvest, hogy józsibá kiesett az ültetés meg locsolás közötti rész, oda mi kellene. A kapálás fiam. Mert ha a vezetõ aki irányít kiesik, akkor legtöbbször a többi munkás nem tudja a saját részén kívül másét, lásd szalagmunka.

Kötve hiszem, hogy parasztok lennének azok a rokonaid, hol tudna egy paraszt ma ellátni egy családot? Az más kérdés, hogy földmûvelésbõl élnek, a paraszt nem pusztán annyit jelent, hogy földmûvelésbõl él, hanem azt, amilyen értelemben Pio használta a szót. Paraszt az, aki özönvíz elõtti földmûvelési technológiával tartja fent magát, és kasztszerûen tömörül egy csoportba. Ilyen ember ma már nagyon kevés van, de gyakorlatilag minden ember felmenõi nagyrészt õk voltak.
lako
+1.

Metalmilitiakid
Ja igen plusz ha visszamennénk tényleg 10 perc alatt lehalna a világ, de csak a városiak tömegpusztulása kezdõdne el, a mi majdnem teljes rokonságunk túlélne, meg baráti kör jórésze is, bár sajnos nem mindenki.

lako

Remélem éhen döglesz akkor amikor nem lesznek a parasztok, ó a nagy betondzsungeles 6 diplomás aktatologato...

Sok irányból tevõdött össze az az ismeretanyag, amit ma a növényekrõl, álltokról, a velük való gazdálkodásról tudunk.

Egy fejlett infrastruktúrában a javítást is nagy képesítésû emberek végzik, összetett gépekkel.

Amit paraszti észnek nevezel, az kb. IQ szinonimája, felvizezve némi jártasságbeli tudással. Ez egy teljesen bevett szófordulat, csak nem azt jelenti, hogy a paraszt okos, hanem, hogy olyan IQ jellegû tudás, ami nem igényel képesítést, egyénenként változik, stb. Egyszerûen rosszul használsz egy magyar kifejezést. (A paraszti ész, fifika kifejezésnek van egy olyan jelentése is, hogy ügyesen nyerészkedõ, másokat átverve elõnyhöz jutó, stb. ez is egy jelzõ, amit bárkire lehet használni.)

Egy földmûves nem látja át a bonyolult folyamatokat, tulajdonképpen senki nem látja át már ezeket a folyamatokat, de képesek vagyunk mûködõ rendszerként üzemeltetni. Tévhit azt gondolni, hogy a megértés, átlátás elõfeltétele egy mûködõképes technológiának.
tigeroo
nem azt mondom hogy ez a követendõ példa, hanem hogy kurvára nem ez van amirõl te fantáziálsz. kikéne néha menni a világba és nyitott szemmel járni nem netes tanulmányokból levonni a konzekvenciát hogy mi van/mi kellene hogy legyen. egy dolog az elmélet és megint más a gyakorlat

na de én itt fejeztem be mert már én szégyenlem magam hogy itt flémelünk 100 és 100 hsz-en keresztül
😄D
Metalmilitiakid
Te nem ismersz eleget belõlük sajnos amint látom ezért alakítasz ki téves képet magadban. Nekem nem egy rokonom "paraszt", hogy így hívjuk, de azon kívül, hogy ellátja a full családot, még el is ad belõle, még normális ember is teljes mértékben, nem mondom azt hogy tanult, de lehet többet tud az életrõl mint te(sõt biztos). Azt meg ne írjuk egy paraszt számlájára, hogy heti egyszer bebasz rendesen. Az sokkal inkább parasztabb aki heti rendszerességgel vagy többször egy héten, hány szét mindent meg nem tudja hol van/volt.

Metalmilitiakid
Igen, de attól még mindig valakitõl meg kellett tanulni mindazt, amit a agrártudományi egyetemen leadnak, szóval csak kellett egy-két paraszt a sorba mindenképp ahhoz, hogy valaki agrármérnököket tudjon képezni, az amit pedig te leírtál az inkább probléma, mintsem fejlõdés. Mert tényleg elég érdekes az, hogy egy diplomás gépészmérnök nem tudja hogy kell használni egy villáskulcsot és pedig ez saját tapasztalat több alkalomból is, hogy elég sok mérnök olyan egyszerû problémákat nem tud megoldani, amiket egy paraszti józan ésszel rendelkezõ ember (csettint) így megold. Lehet, hogy kordinál mindent meg ..., de épp te írtad le, hogy õ csak kordinál meg tervez, õ nem fogja megjavítani, akkor csak kell megint egy olyan "alsóbbrendû" ember, aki mûködésbe hozza és karbantartja az egész infrastruktúrát. Ezért jobb ha van egy földmûves, aki átlátja az egész folyamatot, mert meg ha egy láncszem megbetegszik akkor elszakad a lánc, mert nem tudják most akkor mit kell csinálni. Szal azért neked sincs igazad.

Miért szerinted Magyarországon mennyi a paraszt? Elvétve lehet csak találni, azok is mind 60+ vannak, és többnyire csak tanyákon, a falvakat ma már 90%-ban nem parasztság lakja. Nekem volt szerencsém igazi parasztokhoz, az egyik szomszéd a 80-as években két parasztasszony volt, pedig Budán laktam. Ha valaki szerint az a követendõ példa, akkor szerintem nem tudja mit beszél.
Lazarus

tigeroo
magyarországon vagyunk jóreggelt.
(ebbõl a kommentedbõl végképp lejött hogy közöd sincs az egészhez)
bocs

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Illetve mg tigeroo hasonló tárgyú üzenetére is.

Ti komolyan azt hiszitek, hogy élnek Magyarországon olyan emberek, akiknek a felmenõi legalább 70%-ban nem parasztok voltak? Mert ilyen ember elvétve, ha akad, arányuk a lakosságban ezrelékekben mérhetõ. Mindenki paraszti származású, a világ minden táján. Paraszt pedig ma már alig van a fejlett országokban. De a parasztok akkor is elviselhetetlen emberek, meglepõdnétek mennyire elviselhetetlenek, ha találkoznátok eggyel testközelbõl...
Vicc ami ma itt megy, ilyenért bezzeg nem büntetnek a moderátorok.... nevetséges. De a napi 1 batman kép kurvára zavaró ám